Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Dahon Vitesse D8 2021 modeller stoklara girmeye başlamış. İnternette birkaç yerde gördüm. Bu sabah Ankabike mağazasında turuncu, açık yeşil(lime gibi),askeri yeşil(turuncu detaylı) ve grisinden vardı. MU D8'in de grisinden gördüm. Vitesse'ler 5870, Mu ise 7250 idi diye hatırlıyorum. Fiyatlar uçuşta, yakında yine zam gelir bence kurlar sebebiyle. Aklında olan varsa pazarlıkla falan biraz daha indirebilir, kaçırmasın derim...

172 boyum var 85 kiloyum. Egzersiz amaçlı katlanır bisiklet arıyorum. Daha önce ucuz dağ bisikletleri kullandım. Hiç katlanır kullanmadım. Genelde şehir içi bisiklet yolları kaldırım asfalt karışık kullanırım. Çok aşırı dik yokuş çıkmam, 2500tl bütçem var ne önerirsiniz?

172 boyum var 85 kiloyum. Egzersiz amaçlı katlanır bisiklet arıyorum. Daha önce ucuz dağ bisikletleri kullandım. Hiç katlanır kullanmadım. Genelde şehir içi bisiklet yolları kaldırım asfalt karışık kullanırım. Çok aşırı dik yokuş çıkmam, 2500tl bütçem var ne önerirsiniz?
Hocam Tern Link A7 serisi 2. El temiz , Carraro Flexi 108 2.el , yeterince işinizi görür modellerdir önereceğim.

Merhaba Arkadaşlar, ben forumda yeniyim, elektrikli katlanır bir bisiklet arıyorum. 1.85 boyunda ve 90 kiloyum (yük ile birlikte 100-110 kg olurum) Toplu taşıma arasındaki yollar için almak istiyorum. Dolayısıyla uzun mesafeler kat etmeyeceğim. Benim için önemli olan hafif olması, gittiğim güzergahlarda yokuş var ama çok dik değil uzun. Kaliteli bir şey almak ıstiyorum bütçemi olabildiğince zorlayabilirim. İşe gidip gelirken kan ter içinde kalmak istemiyorum 🙂 Teşekkürler. Firat

Arkadaşlar peugeot F10D hakkında bilgisi olan var mı? Bende flexi 121 var.

121 - 14-28 Ruble
121 - 28-38-48 Aynakol

F10D - 12-32 Ruble
F10D - 30-46 Aynakol

F10d sistemi biraz daha gelişmiş gibi. F10D 16, 121 ise 21 vites. Ama 121'in oranları birbirine yakın. Son hız olarak hangisi daha iyidir?

Mini Dahon a 10 basar ağırlığı bile 10 kg özelliklerini inceleybilirsiniz
[/QUOTE]

arkadaşımla aynı anda aldık bisikletleri. ben mini aldım. o Dahon mu8. mini çok bariz daha hafif ve çok çabuk hızlanıyor...çok atik bir bisiklet Dahon mu8 e göre.

Dahon mu 8 in ise üstün olan tarafaları aksesuarları. bagaj + rahat sürüklemek için ekstra ayak + sele altı pompası + gidon yükseklik ayarı yapılabilmesi + gövdesinde ışık ve suluk için hazır açılmış yuvaları + zincir çıkmasın diye ekstra plastik bir aparat (adını bilmiyorum) + sanıyorum selesi de daha kaliteli. aklıma gelenler bunlar.

Bu arada mini'ninde 2 modeli var bildiğim kadarıyla. bendeki siyah & kahverengi olanı. bunu belirtmemin sebebi fıstık yeşili olan Mini Cooper ın özellikleri farklı olabilir (gidon yükseklik ayarı sele altı pompası gibi özellikler yeşilde var çünkü sanırım.ama siyah+kahve olanında yok.)

Sorsanız bunca şeyi bildikten sonra hangisini alırdın diye. Yine Mini Cooper alırdım açıkçası ama bu benim tercihim tabi... Hızlanması şahane , taşıması çok daha rahat ve cooper a ayrı bir hayranlığım olduğundan.

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Mini Dahon a 10 basar ağırlığı bile 10 kg özelliklerini inceleybilirsiniz

arkadaşımla aynı anda aldık bisikletleri. ben mini aldım. o Dahon mu8. mini çok bariz daha hafif ve çok çabuk hızlanıyor...çok atik bir bisiklet Dahon mu8 e göre.

Dahon mu 8 in ise üstün olan tarafaları aksesuarları. bagaj + rahat sürüklemek için ekstra ayak + sele altı pompası + gidon yükseklik ayarı yapılabilmesi + gövdesinde ışık ve suluk için hazır açılmış yuvaları + zincir çıkmasın diye ekstra plastik bir aparat (adını bilmiyorum) + sanıyorum selesi de daha kaliteli. aklıma gelenler bunlar.

Bu arada mini'ninde 2 modeli var bildiğim kadarıyla. bendeki siyah & kahverengi olanı. bunu belirtmemin sebebi fıstık yeşili olan Mini Cooper ın özellikleri farklı olabilir (gidon yükseklik ayarı sele altı pompası gibi özellikler yeşilde var çünkü sanırım.ama siyah+kahve olanında yok.)

Sorsanız bunca şeyi bildikten sonra hangisini alırdın diye. Yine Mini Cooper alırdım açıkçası ama bu benim tercihim tabi... Hızlanması şahane , taşıması çok daha rahat ve cooper a ayrı bir hayranlığım olduğundan.
[/QUOTE]

EK OLARAK; DAHON MU8 SAHİBİ OLARAK VİTES KOL MEKANİZMALARI ÇOK PRATİK (İTMELİ) MİNİN İSE ÇEVİRMELİ. ELCİKLERİNE GELİNCE MİNİN DERİ , DANONUN PLASTİK AMA KAYMAZ VE AVUÇLARA ÇOK İYİ OTURUYOR. EN BARİZ FARK İSE MİNİ DAHA HAFİF!
İKİSİNİ DE KULLANDIM,YİNE OLSA YİNE DAHON MU8 ALIRIM :)

Arkadaşlar önemli bir ayrıntıyı kaçırmışsınız. Kimse Peugeot f10d modelinden bahsetmemiş. Bisiklet kağıt üzerinde gayet güzel duruyor. Ama hiç inceleme görmedim. Şu an haliyle her katlanırda olduğu gibi stok yok.

Flexi 121'mi satışa çıkardım acil ihtiyaç nedeniyle. 3-4 ay sonra yine almayı düşünüyorum. Yine ya Flexi 121 alacağım ya da Peugeot f10d.

F10D'de diğer katlanırda göremeyeceğiz bir şey var o da çift aynakol. 34-50 aynakolu ve 12-32 rublesi var. Vites sistemi 8*2 ve oranları çok daha güzel. Çok mantıklı bir bisiklet olmuş. Ama dediğim gibi bunlar kağıt üzerinde. Katlanması, ağırlığı nasıl bir fikrim yok. Bu bisiklet hakkında fikri olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat
Merhaba arkadaşlar, ben de bisiklet almayı düşünüyorum ama iyice kafam karıştı. İşe gidip gelmek için kullanacağım toplam 14 KM yapacağım günlük. Dahon 2021 Vitesse D8 modelini alsam mı diye düşünüyordum ama o kadar vermeye gerek yok gibi yorumlar gördüm sitede. Sağlık gereği bisiklet kullanımına başlayacağım. Çok bilgi sahibi değilim bisikletler hakkında. Bütçe max 5.000-5.500 TL ama Dahon için istisna yapacağım eğer değer diyorsanız. Bu arada Yaş 29 Kilo 100 :/ Yaktın beni pandemi .

20 inclee sırıtıyor. Ben salcanonun 24 inç katlanirini aldım çok memnunum. Gerçi hiç kaylamiyorum ama olsun sürüsü çok güzel. Boy kilo oranı ile diğerleri rahat ettirmiyordu. 96 kiloyum bende.

Dosyalar

• IMG20201027122105.jpg
    IMG20201027122105.jpg
    115,9 KB · Okunma: 102
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Merhaba arkadaşlar, ben de bisiklet almayı düşünüyorum ama iyice kafam karıştı. İşe gidip gelmek için kullanacağım toplam 14 KM yapacağım günlük. Dahon 2021 Vitesse D8 modelini alsam mı diye düşünüyordum ama o kadar vermeye gerek yok gibi yorumlar gördüm sitede. Sağlık gereği bisiklet kullanımına başlayacağım. Çok bilgi sahibi değilim bisikletler hakkında. Bütçe max 5.000-5.500 TL ama Dahon için istisna yapacağım eğer değer diyorsanız. Bu arada Yaş 29 Kilo 100 :/ Yaktın beni pandemi .
Dahonlarda(birçok bisiklette de) taşıma kapasistesi 105 kg. Şahsi fikrim; piyasada ucuz ürün kalmamış durumda. Her halükarda herhangi bir bisiklete çok para vereceğiz ve de veriyoruz. En beğendiğiniz, içinize en yatanı alın. İşe bisikletle gidip gelecekseniz o bisiklet bir gün parasını çıkaracak hiç şüpheniz olmasın.

Dahon’u aklınızda soru işareti olmadan alabilirsiniz. Eşimde Mariner d8 var. Çok memnunuz. Vitesse 8 daha iyi donanımlı. Jantları çift kat ve akıcı. Lastikler de daha iyi. Katlandığı zaman gidon ortada kalıyor ve Tern’lerden çok daha kompakt oluyor(bende Tern verge P9 da var).

Selam
Alternatif az bilinen ama iyi Markalar : Soho, Geotech, Fuji ve Giant

Sahibinden de makul ilanlar var. ( Bunların kalitesi de Tern-Dahon dan aşağı kalmaz diye düşünüyorum, Fiyatlarıda daha alınabilir )

Ben de işe gidip gelmek amacıyla tern link d7i kullanıyorum. Benim de mesafem 14 km civarı.Yol güzergahınız çok yokuşlu değilse göbekten 7 vitesli katlanır bisiklet tavsiye ederim.normal vites olucaksa yokuslar için 8 vitesli ve özellikle yokuş dişlisi barındıran bir vites sistemi olan bisiklet tercih etmenizi öneririm. Zira katlanır bisikletlerin en büyük dezavantajı yokus performansının kötü olması.dahon veya tern sadece katlanır bisiklet bisiklet üretiyor.bu markaları öncelikle değerlendirin derim.

Ben de işe gidip gelmek amacıyla tern link d7i kullanıyorum. Benim de mesafem 14 km civarı.Yol güzergahınız çok yokuşlu değilse göbekten 7 vitesli katlanır bisiklet tavsiye ederim.normal vites olucaksa yokuslar için 8 vitesli ve özellikle yokuş dişlisi barındıran bir vites sistemi olan bisiklet tercih etmenizi öneririm. Zira katlanır bisikletlerin en büyük dezavantajı yokus performansının kötü olması.dahon veya tern sadece katlanır bisiklet bisiklet üretiyor.bu markaları öncelikle değerlendirin derim.
Rotam şu şekilde ve yokuş yok denecek kadar az güzergahımda hafif eğimler var tabi. Duhan vitesse D8 uygun yani bana dimi? Ya da fazla mı bilemiyorum kilomdan dolayı çekiniyorum çöp etmek istemiyorum 😅

Dosyalar

• 62B86E33-AE8B-46EB-A530-C239C6319C39.png
    62B86E33-AE8B-46EB-A530-C239C6319C39.png
    405,7 KB · Okunma: 27
Rotam şu şekilde ve yokuş yok denecek kadar az güzergahımda hafif eğimler var tabi. Duhan vitesse D8 uygun yani bana dimi? Ya da fazla mı bilemiyorum kilomdan dolayı çekiniyorum çöp etmek istemiyorum 😅
Hiç sorun olmaz. 60 metre tırmanış hiçbir şey. Ben iş dönüşünde toplamda 150 metre tırmanış yapıyorum(8km mesafede) o da hiçbir şey, öyle söyleyeyim.

Hiç sorun olmaz. 60 metre tırmanış hiçbir şey. Ben iş dönüşünde toplamda 150 metre tırmanış yapıyorum(8km mesafede) o da hiçbir şey, öyle söyleyeyim.

Teşekkürler . Hiç bu kadar ciddi olarak bisiklet olayını düşünmemiştim o yüzden tedirginliklerim var. Heves olarak alıp kenara koymak istemiyorum . Katlamak kolay mı? Çünkü katlayıp her gün 2 kat yukarı cıkaracağım (eve) çünkü apt. da bırakamam dışarısı da pek güvenli değil hele bu dönemde iyice hırsızlık olayları artmışken. Videolar incelemeler vs izlerken nedense katnalabilirler için 3-4 km manzaralık sahillik bisiklet diyorlar ne kadar doğru bu? Bilgilenmek için bir şeyler izledikçe okudukça daha da kafası karışıyor insanın çünkü herkesin görüşü farklı :eek:

Katlanması kolay da, katlı bisikleti kaldırıp taşımak bence zor. Arabanın bagajına kaldırıp, boyasını çizdirmeden yerleştirmek de zor. Dahon Vitesse için konuşuyorum.
Asansöre atıp taşımak kolay, evin kapısından evin içine taşımak biraz daha kolay...

Geri