Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Arkadaslar merhaba,yolculuklarda kullanilabilecek,surwkli yanimda gezdirebilecegimiz,gerektiginde ucaga alinacak,gerektiginde sirtimiza atip müze ve benzeri yerlere sokabilecegimiz bir katlanir bisiklet tavsiyeniz var midir?ya da alternatif. Bütçe 10-15 bin tl civarı.boy 190 kilo 105

Scudo
Arkadaslar merhaba,yolculuklarda kullanilabilecek,surwkli yanimda gezdirebilecegimiz,gerektiginde ucaga alinacak,gerektiginde sirtimiza atip müze ve benzeri yerlere sokabilecegimiz bir katlanir bisiklet tavsiyeniz var midir?ya da alternatif. Bütçe 10-15 bin tl civarı.boy 190 kilo 105
Sekiz vites Dahon alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN

Kilonuz katlanır bisikletler için üst sınır. Onu hesaba katarak bir model almanız gerekir. Bildiğim kadarıyla neredeyse tamamında üst sınır bu kilo. İlle de alacaksanız Tern, Dahon gibi kaliteli marka alın ki en azından sağlam olsun.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Barış TURAN
Merhaba, ben btwin tilt 7 kullanıyorum. Tramvay, müze, derslikler, sinema, cafe ve alışverişte markette bile yanımda. Kilide ihtiyaç duymuyorum bisiklet katlanınca tekerleri üzerinde sürüklenebildiğinden (bu kısım sizin için önemli) benimle birlikte her yere (turnikelerde görevliler tekerlekli sandalye kapsından yardımcı oluyor) girebiliyor. Alışverişte poşetlerimi de taşıyor. Tilt5, tilt7 ve tilt9 Şuan bu modeller üretilmiyor, temiz bulursanız bunları tavsiye ederim.

ac573a95-440d-47ee-b3be-8c614b85442a.jpeg b29fb72b-95e9-4790-9877-60f0b5836835.jpeg

Son düzenleme:
katlanırlarda çamurluksuz modeller daha kullanışlı bence .

çamurluklu kısımlarda bagaj demirleri olduğu için daha fazla yer ediyor sanki. bagaja falan koyunca daha çok yer kaplıyor.

Merhabalar, başlık açamadım maalesef kusura bakmayın. Eşim ve bana ait az kullanılmış iki adet Tern Verge N8 bisikletimiz var ve taşınma sebebiyle satmayı düşünüyoruz. İlgilenen arkadaşlar olursa özelden mesaj atabilirler. Teşekkürler.

Bir arkadaşımın eşi için katlanır bisiklet almayı düşünüyorlar. Btwin Tilt500 elektrikli modelinden sitedeki fiyatının yarı fiyatına bulmuşlar. Eşinin boyu 160 olması sebebi ile kadro boyundan biraz kafaları karışmış. Decathlon sitesinde boy aralığı ilgili bir şey bulamadım. Acaba ilgili bisiklet işlerini görür mü?

Bir arkadaşımın eşi için katlanır bisiklet almayı düşünüyorlar. Btwin Tilt500 elektrikli modelinden sitedeki fiyatının yarı fiyatına bulmuşlar. Eşinin boyu 160 olması sebebi ile kadro boyundan biraz kafaları karışmış. Decathlon sitesinde boy aralığı ilgili bir şey bulamadım. Acaba ilgili bisiklet işlerini görür mü?

Katlanırlarda kadro boyu ayrımı yok, neredeyse hepsi ortalama 1.40-1.90 arasına uygun.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kullanıcının boyu ve ağırlığı
Bu bisikletin yapısı 1m45 - 1m85 boylarındaki kullanıcılar için ideal rahatlık sunar.
Bu bisiklet ISO 4210 standartlarına uygundur.
Maksimum ağırlık 100 Kg'dır (kullanıcı + bisiklet + çanta).

Kendi sitesinde bu şekilde yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kullanıcının boyu ve ağırlığı
Bu bisikletin yapısı 1m45 - 1m85 boylarındaki kullanıcılar için ideal rahatlık sunar.
Bu bisiklet ISO 4210 standartlarına uygundur.
Maksimum ağırlık 100 Kg'dır (kullanıcı + bisiklet + çanta).

Kendi sitesinde bu şekilde yazıyor.
Gözden kaçırdım galiba, teşekkürler sonrasında yine road.cc sitesinde de benzer bilgilere ulaştım. Teşekkürler.
Katlanırlarda kadro boyu ayrımı yok, neredeyse hepsi ortalama 1.40-1.90 arasına uygun.
Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Ternin link d8 ve ternin üst modelleri veya dahon vitesse d8 veya carraro 108, pegeout f12 gidip bisikletçilerde bakarsanız ama onlar dahon öneriyor genelde satış stratejisi sebebiyle galiba. Btwin tilt 500 bana kalite olarak basit geliyor, şu an fiyatı da eskisi gibi uygun deil sanki.

Arkadaşlar merhaba ben de katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Küçük bi tatil ilçesinde kullanacağım, maalesef bisikletim çalındığı için katlanır bisiklet daha çok aklıma yatıyor. Ev-iş arasında gidip geleceğim ve sahil turları, yakın mesafe veya toplu taşıma yardımı da alacağım şekilde gezeceğim. Kron fd2100 ve Kron fd3000 arasında kaldım. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba ben de katlanır bisiklet almayı düşünüyorum. Küçük bi tatil ilçesinde kullanacağım, maalesef bisikletim çalındığı için katlanır bisiklet daha çok aklıma yatıyor. Ev-iş arasında gidip geleceğim ve sahil turları, yakın mesafe veya toplu taşıma yardımı da alacağım şekilde gezeceğim. Kron fd2100 ve Kron fd3000 arasında kaldım. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Güzergahınızda rampa yoksa FD3000 ile daha yüksek hızlara çıkabilirsiniz, rampa varsa FD2100 ile daha kolay tırmanırsınız ama teorik maksimum hızınız düşük olur.
FD3000'de 52 dişli aynakol, 12-32 ruble var; FD2100'de 42-34-24 üçlü aynakol ve 14-28 vidalı ruble var.
Zincir arkada en küçük, önde en büyük dişlideyken 3000'de bir pedal çevriminde tekerlekler 4.33 tur, 2100'de 3 tur döner; bir pedal basışta 3000 ile daha çok yol alır, ikisinde aynı hızda pedal çevirdiğinizde 3000 ile daha hızlı gidersiniz.
Zincir arkada en büyük, önde en küçük dişlideyken 3000'de bir pedal çevriminde tekerlekler 1,625 tur, 2100'de 0,85 tur döner; 2100'de pedal daha yumuşak olur, daha hızlı çevirmek gerekir ama yokuş daha kolay çıkılır. Burada kazanan tercihe bağlı ama bir sonraki maddedeki güncelleme yapılırsa 3000 kazanır.

FD2100'de vidalı ruble ve ona uygun jant göbeği var. Bu sistemde üstündeki 14-28 ruble dışında vidalıda tek seçenek daha da kolay yokuş çıkmanızı sağlayabilecek 14-34 megarange ruble ama zaten arka attırıcı 34 diş desteklemediği için dişli oranlarını değiştirme şansınız yok. FD3000'de ise kaset ruble ve uygun göbek var, rubleyi başka bir 8'li rubleyle değiştirebilirsiniz, arka attırıcı 34 dişe kadar izin verdiği için örneğin 11-34 ile değiştirebilir, hem teorik maksimum hızı, hem yokuş tırmanma rahatlığını arttırabilirsiniz. Burada 3000 kazanır.

FD2100 13,95 kg, FD3000 12.7 kg. Burada da 3000 kazanır.

FD2100'de mekanik disk, FD3000'de V fren var. Mekanik diskin V frene göre önemli bir avantajı yok, V fren daha az masraflı ve daha haif. Bu konu kişiye göre değişmekle birlikte bence V fren kazanır. Dolayısıyla bence 3000 kazanır.

Merhaba, ben de sizlerden fikir almak isterim. İki katlanır modeli arasında kaldım. Kron fd2000 20'' ve Geotech fold-up 16''. Geotech oldukça hafif bir kadroya sahip ancak jant çapı 16 olduğu için sürüşte zorluk yaşatır mı diye merak ediyorum. Daha önce hep 20'' kullandım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır acaba?

Merhaba, ben de sizlerden fikir almak isterim. İki katlanır modeli arasında kaldım. Kron fd2000 20'' ve Geotech fold-up 16''. Geotech oldukça hafif bir kadroya sahip ancak jant çapı 16 olduğu için sürüşte zorluk yaşatır mı diye merak ediyorum. Daha önce hep 20'' kullandım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır acaba?

Önceden 20" kullandıysanız 16" de kullanabilirsiniz belki ama mutlaka zemin şartlarına daha duyarlı olursunuz. Ben 20" bile kullanamadığım için 16" benim için imkansız gibi.

Oranlar bakımından, 46 dişli aynakolu ve 14-28 rublesine bir de 16" jantlar katılınca yüksek hızla hiç işi olmayan bir model. "Katlanır bisiklette ne yüksek hızı" diyenler bir süre sonra düz yolların bitmesi için meşgale bulmak zorunda kalıyorlar :) Bu kadar küçük tekerlekli modeller daha çok "bagajda dursun, gerektiğinde çıkarıp kullanayım" diyenler için ya da toplu taşıma araçları arasındaki ve uçlarındaki kısa sürüşler için uygun.

Önceden 20" kullandıysanız 16" de kullanabilirsiniz belki ama mutlaka zemin şartlarına daha duyarlı olursunuz. Ben 20" bile kullanamadığım için 16" benim için imkansız gibi.

Oranlar bakımından, 46 dişli aynakolu ve 14-28 rublesine bir de 16" jantlar katılınca yüksek hızla hiç işi olmayan bir model. "Katlanır bisiklette ne yüksek hızı" diyenler bir süre sonra düz yolların bitmesi için meşgale bulmak zorunda kalıyorlar :) Bu kadar küçük tekerlekli modeller daha çok "bagajda dursun, gerektiğinde çıkarıp kullanayım" diyenler için ya da toplu taşıma araçları arasındaki ve uçlarındaki kısa sürüşler için uygun.
Amacım kısa süreli ve ulaşım araçları arasında kullanmak. Çok uzun mesafede kullanmayacağım. benim için daha ön planda olan katlandığında kolay taşınır olması ve sürüşte hafiflik :)

Amacım kısa süreli ve ulaşım araçları arasında kullanmak. Çok uzun mesafede kullanmayacağım. benim için daha ön planda olan katlandığında kolay taşınır olması ve sürüşte hafiflik :)

İdeal o zaman. Boy ve kilo kaç?

Geri