Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Cafe tarzı yerlerde yanıma alıyorum hocam. Onun dışındaki küçük esnaf tarzı yerlerde bisiklette bulunan iki kilitten biriyle seleyi bagaja, diğeri ile bisikleti görünür vaziyette sağlam bir yere kilitliyorum.
Seleyide mi çalıyorlar?

Scudo
Seleyide mi çalıyorlar?
Hocam kütüphaneye sık giden birisiyim. Kütüphane önünden seleyi, göbek milini farklı zamanlarda çaldılar. Sele gidince sele borusu da gitti doğal olarak. O gün bu gündür seleyi de kilitlerim. Göbek milini de mecburen mandallı kullanıyorum fakat kilitleyemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mstfkrbyk
Umarım doğru yerdeyimdir. "Katlanır" ı görünce daldım. Schwinn Stingray marka bir bisiklete Shimano gear hub takabilecek bir bisikletçi ararken Konya'da Özceylan Bisiklet diye bir işletme ile temas kurdum. Tamam yaparız'ı duyduktan sonra Hızlı Tren'e bisikleti yanımda götürüp götüremeyeceğimi sordum. Cevap, ancak katlanır bisiklet olursa binebilirsin. "Bisiklete de bilet alayım, zaten ufak bir şey" - "Yok olmaz, mevzuat böyle." Ben de foruma sormuş olayım. Trenle gitmekten başka bir çözüm var mı? Yoksa en iyisi tekerleri çıkarıp koltukları yatırdıktan sonra bisikleti arabaya koyup götürmek mi?

Hocam kütüphaneye sık giden birisiyim. Kütüphane önünden seleyi, göbek milini farklı zamanlarda çaldılar. Sele gidince sele borusu da gitti doğal olarak. O gün bu gündür seleyi de kilitlerim. Göbek milini de mecburen mandallı kullanıyorum fakat kilitleyemiyorum.
Yorumsuz ne bulsa çalıyorlar

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
Tekerleği söküp ön maşanın göbek hizasındaki iç açıklığını ölçebilir ya da araya bir cetvel sokup şunun gibi kabaca bir ölçüm yapabilirsiniz:

320203 dosyayı görüntüle

100 mm dışındaki alternatif 74 mm olduğundan çok hassas bir ölçüme gerek yok. Gerçi kendisi de aldı Peugeot F10-D ama sonraki benzer durumlar için ölçüyü bilmek isterim. Teşekkürler.
Maşanın uçları arasındaki mesafe aynı sizin fotodaki gibi 10 cm evet
@Spartiat Anladığım kadarıyla siz baya aktif bisiklet modeli öneriyorsunuz. Emeğinize sağlık.

Ben de birkaç yıl önce vites aralığı sebebiyle anneme F10-D almıştım. Bisikletin kağıt üzerindeki özellikleri o zamanlar fiyat/performans idi, sanırım hala öyle.

Ana parçalar ile ilgili sorun yaşamadım, ama çamurluğu tutan teller ufacık bir darbe ile çıkıyordu. Sizler ve bizler için önemli değil, hemen geri takarız sürtünme sesi duyunca, ama annem için hayal ettiğim bisikleti aç ve bin ortamını sağlayamamış oldum. Eğilip hangi tel çıkmış ya da başka bir sorun mu olmuş diye incelemeye alışmadı. Benzer bir ufak sorun da sele ayarında yaşandı. Sıktığımızda sele borusunu sabitleyen ve açtığımızda boşta bırakan mandalı bir kere açınca, iyice açılıyordu. Mandalı geri kapatmak yetmiyor, mandalın vidasını da elle biraz daha sıkmak gerekiyordu. Bu iki parçayı değiştirerek sorunları çözdük gibi ama bende kalan kalite algısı düşük oldu. Yerli bilgisayar markalarımız gibi sanırım, baktığımız ana özellikler (işlemci, ekran kartı vb.) iyi, geri kalan yerlerde kalite şüpheli. Belki benim şansızlığımdır tabi.

Başka bir arkadaşıma aldığımız alt seviye (a7) tern katlanırda bunları yaşamadık.

Ha kötü olmadı sonuç olarak, niyetim yokken annemin katlanırını ben aldım ve katlanırım oldu. Farklı turlar yapabildim. Ona da başka bişey ayarladık. :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Spartiat
Herkese iyi forumlar dilerim
Benim iki sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim :)
1. Olarak hali hazırda bir şehir bisikletim var bisan trx8500. Bunun yanı sıra çoğunluka benim kullanacağım, hem eşimin binebileceği hemde çocuğumun binebileceği bir katlanır haneme eklemem sizce uygun olur mu ? Kendimde o bisikletten zevk almak istiyorum açıkcası akşam hafta içi turlarına katılacağım.
2. İlk sorduğuma istinaden @Spartiat hocamızında tavsiye ettiği peugeot f10-d fiyatı 14.000 tl sizce bu fiyata değer mi ?

• Beğen
Tepkiler: evoizm
Herkese iyi forumlar dilerim
Benim iki sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim :)
1. Olarak hali hazırda bir şehir bisikletim var bisan trx8500. Bunun yanı sıra çoğunluka benim kullanacağım, hem eşimin binebileceği hemde çocuğumun binebileceği bir katlanır haneme eklemem sizce uygun olur mu ? Kendimde o bisikletten zevk almak istiyorum açıkcası akşam hafta içi turlarına katılacağım.
2. İlk sorduğuma istinaden @Spartiat hocamızında tavsiye ettiği peugeot f10-d fiyatı 14.000 tl sizce bu fiyata değer mi ?
Yok mu değerli bilgilerini paylaşan bir pedaldaşım ?😊

Ikinci el nexus 7 ve biologic sarjli on teker iceren bir adet dahon vitesse i7 aldim. Siyah olanlardan. Kac yillik bilmiyorum ama 2015 en fazla. Öneri var mi bakim olarak neler yapmaliyim? Nexus 7 ye bir bakim gerekir mi acaba? 6800 liraya aldım bir arkadaştan göbekten vites deneyimlemek istedim katlarken arabaya koyarken büyük avantaj. Önerileri bekliyorum. Simdiden teşekkürler.

• Beğen
Yok mu değerli bilgilerini paylaşan bir pedaldaşım ?😊
Katlanır bisikleti çocukların sürmesi biraz zor oluyor.
Onun dışında her bisiklet fiyatına değiyor. Tamamen bütçe meselesi bence. İhtiyaçlarınızı karşılıyorsa alın gitsin.

Herkese selamlar,
Yazamadım, affola,
Peugeot F10D,
Şimdilik oldukça memnunum, vites geçişleri güzel, yol performansı güzel, camurluk sıkıntısi, bi arkadaşın bahsettiği gibi, var, can sıkıyor evet ama... Çok da büyük problem değil,
Su an için normal Bi dinamo aldım ışık aldım bağladım, geçici çözüm,
Dinamoyu on göbeğe indir em, schimano alıp...
Bi de o çarki 3x yapicam, ilerleyen zamanda,
Sebep, tamamen zevk 😅

Ama bisiklet gayet hoş, almak isteyene tavsiye olunur
Ve özellikle Avrupa'da biniyorum, Tır şoförüyüm. Buralarda bunun gibisi gerçekten yok, çok güzel bisiklet, ufak tefek eksiklere, ama onu da halledicem

Mesela tüm bisikletler ışık sistemi olsa ne olurdu? Hem de göbekten dinamo ile... Çok güzel olurdu

Dosyalar

• 20240901_143929.jpg
    20240901_143929.jpg
    149,8 KB · Okunma: 21
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Herkese selamlar

Bahsetmiştim, on çark, ayna kol değiştirip 3lu yapmak istiyorum diye

Konu burada mı kalsa yoksa başka bir yere mi yazsam bilemedim

Shimano TOURNEY FC-TY501 6/7/8-speed Square Crank 48/38/28, 170mm, 19 Euro fiyat​

Shimano ALTUS FC-M311 3x7/8-speed Crank 48/38/28, 170mm, 27 Euro fiyat​

Hangisini tercih etmeli bilemedim,
Peugeot F10D üzerinde tourney FC-TY501, 46-30,170mm mevcut.

Fikri olan?

Herkese selamlar

Bahsetmiştim, on çark, ayna kol değiştirip 3lu yapmak istiyorum diye

Konu burada mı kalsa yoksa başka bir yere mi yazsam bilemedim

Shimano TOURNEY FC-TY501 6/7/8-speed Square Crank 48/38/28, 170mm, 19 Euro fiyat​

Shimano ALTUS FC-M311 3x7/8-speed Crank 48/38/28, 170mm, 27 Euro fiyat​

Hangisini tercih etmeli bilemedim,
Peugeot F10D üzerinde tourney FC-TY501, 46-30,170mm mevcut.

Fikri olan?

İkisi de olur, tasarımları hariç fark yok zaten.
Ön attırıcı ve vites kolu da değişecek tabii. Ön attırıcının top 48, top-mid 10, total 20 olması lazım. Vites kolu her türlü 3'lü olur.

• Beğen
İkisi de olur, tasarımları hariç fark yok zaten.
Ön attırıcı ve vites kolu da değişecek tabii. Ön attırıcının top 48, top-mid 10, total 20 olması lazım. Vites kolu her türlü 3'lü olur.
Shimano ALTUS FD-M313 3x7/8-speed Front Derailleur

Aktariciya ne dersin?

Aynı şekilde
Shimano SL-M315 3-speed Shift Lever left

Shimano ALTUS FD-M313 3x7/8-speed Front Derailleur

Aktariciya ne dersin?

Aynı şekilde
Shimano SL-M315 3-speed Shift Lever left

Bunlar teoride olur.

FD-M313 alttan salınımlı bir model. Takılacağı yerde fiziksel bir engel (şu andaki Claris attırıcının bağlantı yuvası gibi) olup olmadığına bakmak lazım.

Tabii bu işlem aslında upgrade mi downgrade mi karar vermek zor. Aynakolda en büyük dişli 46'dan 48'e çıkıp hız kazanılıyor, en küçük dişli 30'dan 28'e düşürülerek tırmanma yeteneği arttırılıyor ama karşılığında ağırlık arttırılıyor, vites kolu ve ön attırıcı seviyesi düşürülüyor ve epey para harcanıyor.

• Beğen
Bunlar teoride olur.

FD-M313 alttan salınımlı bir model. Takılacağı yerde fiziksel bir engel (şu andaki Claris attırıcının bağlantı yuvası gibi) olup olmadığına bakmak lazım.

Tabii bu işlem aslında upgrade mi downgrade mi karar vermek zor. Aynakolda en büyük dişli 46'dan 48'e çıkıp hız kazanılıyor, en küçük dişli 30'dan 28'e düşürülerek tırmanma yeteneği arttırılıyor ama karşılığında ağırlık arttırılıyor, vites kolu ve ön attırıcı seviyesi düşürülüyor ve epey para harcanıyor.
Ayıptır söylemesi, Tır şoförüyüm, malum, 50 euro, burada para değil desem yeri, harcanan 50 euro, haliyle epeybpara olmuyor, ben o parayı nerelere veriyorum bu bilseniz 😅 keyfe harcamak koymuyor haliyle... Hobi denen şey zaten para harcanan bir iştir.

Eger uğruna para harcamiyorsaniz o şey sizin hobiniz değildir, ben bunu biliyorum. Haliyle hobim için harcamak koymuyor.

Bağlantı yeri fotoğrafları ekte.

Anladığım kadarı ile, paylaştığım vites kolu ile üzerindeki aynı, üzerinde 2x var, onun 3x modeli.
Ty501 ayna kol ise üzerindeki 2x,
3x olanı takarsak, aynı modelin 3x i olacak..
Sadece on aktarici Claris road varken, bunu altus mtb yapmış olacağız... Görüntü o

Arkada zaten altus 8x var, vites kolu da altus 8x

Diğer konu

Küçük dişli iyi
Yokuşta gayet başarılı, büyük dişli iyi, düz ve aşağı egimde iyi ama teker küçük olunca en ufak eğimi hissediyorum.. Bi orta çark olsa sanki çok daha rahat olacak.
Büyük teker olsa bu kadar hissettirmez, 28 in sürdüğüm yollarda hafif eğimi hiç hissetmediğim yerledee bununla giderken en ufak eğimi dhahi alıyorum ve direkt vites küçülmeye başlıyorum, küçük çark işe çok ufak geliyor çünkü 1x8 kullanamıyorum, sürtüyor...
2x5.. 8 iyi ama 2x5 bile fazla geliyor bazen,

1x4 de az geliyor
Ortası da olsa süper olacak, çok daha rahat ve keyifli bi sürüş

Dosyalar

• 20240903_191004.jpg
    20240903_191004.jpg
    68,5 KB · Okunma: 11
  • 20240903_191007.jpg
    20240903_191007.jpg
    63,6 KB · Okunma: 11
  • 20240903_191236.jpg
    20240903_191236.jpg
    65,9 KB · Okunma: 10
Ayıptır söylemesi, Tır şoförüyüm, malum, 50 euro, burada para değil desem yeri, harcanan 50 euro, haliyle epeybpara olmuyor, ben o parayı nerelere veriyorum bu bilseniz 😅 keyfe harcamak koymuyor haliyle... Hobi denen şey zaten para harcanan bir iştir.

Eger uğruna para harcamiyorsaniz o şey sizin hobiniz değildir, ben bunu biliyorum. Haliyle hobim için harcamak koymuyor.

Bağlantı yeri fotoğrafları ekte.

Anladığım kadarı ile, paylaştığım vites kolu ile üzerindeki aynı, üzerinde 2x var, onun 3x modeli.
Ty501 ayna kol ise üzerindeki 2x,
3x olanı takarsak, aynı modelin 3x i olacak..
Sadece on aktarici Claris road varken, bunu altus mtb yapmış olacağız... Görüntü o

Arkada zaten altus 8x var, vites kolu da altus 8x

Diğer konu

Küçük dişli iyi
Yokuşta gayet başarılı, büyük dişli iyi, düz ve aşağı egimde iyi ama teker küçük olunca en ufak eğimi hissediyorum.. Bi orta çark olsa sanki çok daha rahat olacak.
Büyük teker olsa bu kadar hissettirmez, 28 in sürdüğüm yollarda hafif eğimi hiç hissetmediğim yerledee bununla giderken en ufak eğimi dhahi alıyorum ve direkt vites küçülmeye başlıyorum, küçük çark işe çok ufak geliyor çünkü 1x8 kullanamıyorum, sürtüyor...
2x5.. 8 iyi ama 2x5 bile fazla geliyor bazen,

1x4 de az geliyor
Ortası da olsa süper olacak, çok daha rahat ve keyifli bi sürüş

1725384937325.png
👆Bu ürün, kelepçeyle yaklaşık şuraya takılacak:
1725384872333.png

Takılabiliyorsa ne mutlu.

• Beğen
Ben seninle her konuştuğumda, yeni bir şey öğreniyorum ve farklı Bi noktaya da dikkat etmeye başlıyorum, vallahi sağ ol

• Beğen
Tepkiler: Spartiat ve Sinyor
Geçen gün paylaştığım bir videodaki fikri paylaşayım, kısmen de olsa belki işe yarar, en azından hırsıza vakit kaybettirmek adına...

Ekran Resmi 2024-09-04 11.26.46.png

Mosso Marine 20-21 ve Carraro Flexi 121 arasında kaldım, Mosso Marine hem daha ucuz hem de kaliteli parçalar kullanıyor gibi duruyor sadece dişli oranıyla oynamak gerekiyor gibi duruyor. Kullanıcısı var mıdır ne tavsiye edersiniz?

Geri