Selamlar, ben de katlanır bisiklet arayışındayım ve bütçem maksimum 500 TL olarak sınırlandırdım. Ondan sonra başladım araştırmaya....
Salcano folda; Dahon curve ile neredeyse aynı ve görüntüsü bana göre oldukça şık, çok küçük tekerlere sahip olması yüzünden ülkemiz şartlarını düşününce pek mantıklı gelmedi. (Alüminyum kadro, 6 vites)
Giant FD606; Güzel bir şehir bisikleti fakat yakın çekim bazı fotoğraflarında katlanma noktaları ve yine Salcano'da olduğu gibi küçük tekerleri yüzünden hoşuma gitmedi. (Alüminyum kadro, 6 vites)
Bianchi Folding: 20" tekerleri olan gayet hoş bir şehir bisikleti. Direksiyon ile sele arasındaki kadro boyunun kısalığı ve kadronun orta tarafından sele borusuna doğru uzanan parçanın beni rahatsız eden görüntüsü yüzünden bu da hoşuma gitmedi. (Alüminyum kadro, 6 vites)
Ümit Folding: 20" tekerler, maşa dahil alüminyum kadro, fiziki yapı itibariyle gözüme batmayan bir tasarıma sahip oluşu ve fiyat olarak yüzümü güldürdüğü için benim seçimim Ümit'ten yana olacak. Ümit bisiklet bana her zaman soğuk gelmiştir fakat bu sefer hoşuma gitti. Bu da 6 vites.
ÖNEMLİ NOT: Bahsettiğim bisikletlerin hiçbirini direk olarak görmedim. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar doğrultusunda bu sonuca vardım. Tamamen kişisel fikrimdir yani.
Sevgi ve saygılar....