Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@coolfire
Gidon boyu ve seleden dolayı sıkıntı çıkabilir. Bu nedenle ben almanızı tavsiye etmem. Ama ona alayım ben bineyim derseniz başka [emoji1]
 
Scudo
@coolfire
Selamlar,

Ben de aynı düşünce ile 16" Salcano katlanır aldım. Sadece elcik değiştirdim, frenlere eli yetişmediği için. Salcano bu modeli artık üretmiyor ama Carraro'da yeni 16" gelmiş benim hoşuma gitti bir bakın isterseniz...

Bizimki halinden memnun :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160415/c59379db205487703f4500de47b8bb83.jpg
 
Merhaba arkadaslar,
Ben de katlanir bir bisiklet almak istiyorum.

Dahon vitesse d8 (2016) (2015 modelleri bulamiyorum bulabilsem Dahon mu d8 e (ya da p8) bayildim keske biraz daha erken aklima girseydi katlanabilir bisiklet almak)
Tern link d8
Dahon qix d8
Arasinda kaldim.

Eksiler ve artiler
Dahon vitesse d8
Cok kotu bi tasarima sahip (renkler vs), donanimi hakkinda olumsuz yorumlar var (lastikler, jantlar, sele vs). Ama istedigim diger seyler mevcut (sele borusu pompa, bagaj, surukleme tekerlegi takilabilirligi)

Tern link d8
Tasarimi cok daha guzel, daha pahali, sele borusu pompa mevcut degil ek masraf fiyati daha da yukari cekmis olacagim, donanim hakkinda cok yorum bulamadim, donanim bilgilerini kiyaslayabilecek bi bilgi birikimim de yok

Dahon qix d8
Katlanabilirligi cok pratik ve ekstra tekerlek alma masrafi olmayacak, tasarimi guzel, donanimi konusunda yine yorum yapamiyorum onun disinda istedigim her seye sahip, benim icin tek eksisi pahali olmasi

Bu iki markada onerebileceginiz diger modelleri de dusunebilirim.
 
Bu listeyi esas alarak konuşursak, Vitesse D8 eleyelim. Kalan ikisi arasında da ben olsam önceliği Qix D8'e verirdim. Katlanan bisikleti zaman zaman katlı halde kolay taşımak çok önemli. Tern Link D8'de aynı işi yapmak için çok güzel bir bagaj var ama çok pahalı.

(link)
 
Merhaba arkadaşlar,

Bende katlanır bisiklet almayı planlayanlar arasındayım :)

20" ve 24" katlanır bisikletlerin arasında gidip geliyorum. 20" olarak dahon mu d8 2.200TL, tern link d8 1900TL ve geotech fold up 20.4 1600TL (fiyatlar doğru olmayabilir ama yaklaşık fiyatlardır diye düşünüyorum) beğeniyorum. 24" olarak dahon ios d9/s9 çok hoşuma gitti. Fakat fiyat konusunda beni bir hayli aşıyor. Katlanırlar bisikletleri araştırmaya ve bu güzel sitedeki yorumları takip etmeye devam ederken salcano marina 24 1400TL'e rastladım. Sanırım yeni oluşundan kullanan veya yorum yapan bilgisi göremedim. Dahon ios d9/s9 modeline çok benzettim ve fiyat olarak bana uygun geldi. Tabi burada dahon ile kıyaslamıyorum yanlış anlaşılmasın :) sadece benzerliğinden ve daha uygun fiyatlı oluşundan hoşuma gitti.

Salcano marina 24' ün bilgilerini aşağıda yazıyorum. Yazılanlara göre nasıl bir bisiklet olarak görüyorsunuz arkadaşlar. Yorumlarsanız sevinirim.
  • KADRO
  • 24" Katlanır Aluminyum Kadro
  • MAŞA
  • Hi-ten maşa
  • ARKA VİTES
  • Shimano RD-M360-L Acera 8 vites
  • ORTA GÖBEK
  • Chin Haur CH51
  • FREN TAKIMI
  • Tektro MD-M280 mekanik disk fren sistemi
  • VİTES KOLU
  • Shimano ST-EF51
  • RUBLE
  • Shimano HG31 / 11-32T
  • BOĞAZ
  • Katlanır Boğaz Ve Pedal
  • TEKER SETİ
  • Continental Country Plus 24x1,75 Lastik

Katlanır bisikleti alma amacım; Opel Astra Hatchback aracımın bagajına bisikletimi koyup istediğim zaman bagajdan çıkartıp binebilmek, sahil kenarında yada oturduğum ilçe içerisinde sürmek ve bununla beraber spor yapmış olmaktır :)) Fiyat olarak en fazla 2000TL civarlarında düşünüyorum. Sizce nasıl bir bisiklet almalıyım? (Marka ve model olarak yazdıklarımdan yada sizlerin bana önerebileceğiniz)

Yazdıklarımı okuyan ve katlanır bisikletimi almamda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
@eAgLeM

Selamlar,

Belirttiğiniz amaca göre bence 24" fazla. Zaten HB araç arkasında olacaksa en az yer kaplayana bakmak daha iyi fikir olabilir. Aslında sadace sahil kenarı veya sınırlı kullanım olacaksa 16" de düşünülebilir kompaktlık olarak. Carraro'nun yeni 16" bu anlamda ilginç. Olmazsa da naçizane önerim Tern Link D8.
 
Herkese merhaba. 1 yıl Dahon Vybe kullanıp sattım ve şehir bisikleti aldım. 8 ayda 200 km kadar binerek bisiklete en az binme rekoru kırdım ve onu da sattım. Anladım ki benim bisikletim katlanırmış. Şimdi ise yine katlanır bakıyorum. Dahonu biliyorum az çok ama Tern kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. İnternette Tern Link D8 ve Tern Link C8 diye iki model var. C8 olanı 300 TL kadar daha uygun fiyatlı. Farkları nedir?
Birde Ternin gidonu Dahondan farklı olarak içe değil dışa katlanıyor. Taşırken ya da toplu taşımada indir bindir yaparken olumlu veya olumsuz yanlarını tecrübe eden arkadaşlar var ise yorumların bekliyorum...
 
Ürün çok güzelmiş ama pahalı gerçekten. Qix in katlama pratikliği benim de çok hoşuma gitmişti ama katlandığında bagaj kısmında bir şey varsa sorun olabileceğini fark ettim, bagaj da benim için önemli olacak çünkü. Yanlış düşünüyor da olabilirim, yine de listemde. Ayrıca listeye mu d10 u da ekledim. Aslında mu p8 bulabilsem harika olurdu, 2. el düzgün bir mu da olabilir. Anlayacağınız kafam aşırı karıştı.
 
@Kurtuluş E.

16" bisikletin üstünde çok fazla iri kalacağımı düşündüğümden :) ebat olarak pek olmaz diyorum. Tern link d8 listemde ilk sırada şu aşamada. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
 
Ben de bu hafta tern node d8 24 inch alacagim galiba en ucuz pesin 1950 liraya buldum. Istanbuldaysaniz belki toplu alirsak bir miktar daha indirir :))
 
@Hamunpatra Gidon ve sele yüksekliği ayarlanan bisikeltler var. Örneğin dahon mu modeli.

@eAgLeM Bostancı bisiklet evim gayet uygun fiyata bırakıyor peşinde. Tavsiye ederim.
 
@Hamunpatra kaybedecek hicbirseyi yok aslinda strida'nin.
Klasik katlanirlara gore artilari var eksiler var. Tercih eden duruma gore kullaniyor iste.
Ben gayet memnunum. Şeklen garip oldugu icin bakan laf eden çok ama o şekli de.katlarken bir arti ayrica
 
Arkadaşlar araştırmalarım ve tavsiyeler doğrultusunda Tern Link D8 2016 model (Kırmızı siyah renk) olan katlanır bisikletimi almış bulunmaktayım :)

Artık daha fazla kafamı karıştırmak istemedim ve gözümü karartıp bisikletimi aldım. Kısa sürelide olsa bisikletimle evimin etrafındaki sokaklarda bir iki tur attım ve çok hoşuma gitti. Gerçekten de ayrı bir zevk ;) artık arabayla gazlamaktan çok (hız yapmak anlamında demiyorum) pedallamaya başlayacağım inşallah :)

Bisikleti Bakırköy Metin Bisikletten aldım. Metin Bey'e ve yanında çalışan arkadaşlara göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum ve hayırlı işler diliyorum.

Katlanır bisiklet kullanan veya kullanmayan tüm forum arkadaşlarıma selam olsun...
 
@eAgLeM
Hayırlı olsun, bol keyifli pedallamalar :)

SM-P900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@Kurtuluş E.

Çok çok teşekkürler :) Güzel bir bisiklet ve göstermiş olduğunuz ilgiye de ayrıca teşekkür ederim.
 
Selam bisiklet sevdalıları,
Ben de çok çok uzun zamandır aklımda olan katlanır bisiklet hayalimi Dahob Ciao İ7 ile gerçekleştirdim ve çok mutluyum.
Göbekten Vitesli olması benim için olmazsa olmazdı diyebilirim bu nedenle çok ama çok araştırma yaptım diyebilirim. Fayda/Maliyet açısından kendimce çok iyi bir tercih yaptığıma inanıyorum.
Bisikletimi Ankara Performans bisikletten aldım. Sağolsun Performans Bisiklet'ten Sadun bey süreç boyunca tüm sorularıma cevap verdi ve çok da yardımcı oldu.
Bisikletin özellikle dengesini çok beğendim diyebilirim. Bununla beraber manevra kabiliyeti de çok hassas.
Herkese selamlar.
 
@yasdolu
Hayırlı olsun isim model dahon curve i7 mi acaba. Anlayamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: yasdolu
Bende Sadun beyden dahon D8 vitesse almıştım. İlgili bir satıcı.
 
  • Beğen
Tepkiler: yasdolu
Geri