Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@slckats çok teşekkür ederim ..benim en aciliyetli olduğum mevzu şimdilik uzuuuuun ve et kalınlığı fazla olan bir sele borusu eğilip bükülmeyen... çeliğe bile razıyım. çok güvensiz yaylanıyor çünkü kırıldı kırılacak.

Scudo
Arkadaşlarım Merhaba,

katlanabilir bisiklet+romork alarak kızımla sahil şeridinde ve bisiklet yollarında gezinti yapmak istiyoruz, bana önerebileceğiniz modeller neler? bisiklet için bütçem 1250-1300 arası, römorklar fena pahalı ama bu alanda da önerinize ihtiyacım var..

forumdan okuduğum kadarıyla Kron FD500 alan çok arkadaşım var, Carraro'nun Flexi serileri var, kızım henüz küçük bu nedenle bisikletin benim için pratik olması lazım.. önerilerinize ve bilgi desteğinize ihtiyacım var.

Boy:190cm
Kilo:98

@eternalsun dün az kalsın kron fd500 alıyordum direkten döndüm. mosso marin d2 aldım. eğerki uzun bir sele borusu bulabilirseniz sizede uygun olur. bende 1.92 100 kiloyum. he bu arada kron fd500 ü almama sebebim yeni kasa fd1000 in aynısı üçgen kadro ve plastik malzeme kalitesizliği oldu. eski yay kadrolu fd 500 bulursanız almanızı öneririm. bu arada carraro için boyunuz çok uzun.

@gurkankalkavan gurkan bey cevabiniz icin tesekkurler, o halde fd500 ve fd1000 eleyin diyorsunuz.. Uzun sele borusundan kastiniz nedir, bisikletin teknik ve spesifik dunyasina cok yabanciyim, ben alip direk bineyim diyorum..

@eternalsun bütçenizi biraz daha arttırabilirsiniz kesinlikle DAHON Mariner D8 tavsiye ederim... kullananlar bilir, kalite ve sürüş konforunu... benimde boyum 1,85 cm kilom ise 100 kg... hiç sıkıntı yaşamıyorum... eşimde Carraro flexi 108 var ikisinide kullanıyorum ama DAHON’u tek geçerim....

@eternalsun İlker bey, flexi 108 kullanıcısıyım bende.. @gurkankalkavan söylediği gibi örnek verirsem 1.85'den uzun boylu kullanıcılar için Carraro Flexi 108 modelinin sele borusu uzunluğu yetersiz kalıyor ve bacaklarınız pedal çeviriken yeteri kadar uzayamadığı için bu sizde bedensel zorlanma yapabilir, yorabilir ve rahatsız eder..

Eğer ki bütçeniz yeterli ise sürüş konforu açısından muhakkak Dahon Mariner D8 alın, bütçeniz yeterli değil Mosso Marin D2 veya Carraro Flexi 108 tercih edilebilir ikisi de kaliteli bisikletlerdir ama boyunuza uygun yüksek bir ''sele borusu'' almanız gerekebilir..
Bisikletinizi alırken bu hususu göz önünde bulundurarak muhakkak sürüş testi yaparak alın.

@eternalsun 26" katlanır bisikletler randıman vermez. bir kere hiçbir yere sığmaz ve çok ağır. eğer kararınız katlanırsa 20" tavsiye ederim.boyunuz 1.90 üzeriyse dahon veya mosso marin 20 2D öncelikli düşüneceğiniz modeller olmalı.

Geçen yıl insanlar dahon ve ternin modelleri arasında kararsız kalıp sorular sorarlardı. Artık mosso va carrarolar daha çok konuşuluyor. Seneye bakalım ne konuşacağız.

@Bahadır ÖZEL @slckats @alseecbu arkadaşlar dahon bütçemi zorluyor bu nedenle tercih edemiyorum, mosso marine 2d öneriyorsunuz fakat boyla ilgili sorun olur diye onada çekiniyorum... 26" için katlanır almayın dediniz onuda eledim :)

benim amacım şu katlanırı arabanın bagajına atayım romorkuda öyle (450 litre bagajım var) sahile gideyim bisikleti ve romorku kurayim sahilde 3 4 tur atalım kızımla istiyorum amacım farklı bir performans değil.

• Beğen
Tepkiler: alseecbu
@eternalsun 26 jant katlanır alın katlanırın ruhuna ters, mers ne demek ya!! 16 jantta var katlanır 8'lik tekerde var a- bike diye bir model illa 20 olacak diye bir kuralmı varmış.

@biocyclist isteyen istediğini alır da, herkesin görüşüne de saygı göstermek gerekir sanırım...

@alseecbu isteyen istediğini alacaksa '26 BU İŞİN ÖZüNE VE RUHUNA SIĞMAZ''bu bir görüşmü siz kullandınızmı 26 katlanır? hangi tecrübeyi olumsuzca yaşadınız ne sorunlar oldu mesela?

@eternalsun
Ben fiyatların artması ve alım gücünün düşmesi ile ilgili yorum yapmıştım. Sonuçta sahilde gezilecekse detaylar çok da önemli değil. Her tür katlanır işinizi görür.

Çok da takılmayın. Bir an önce bisiklet alıp gezmeye başlayın.

@gurkankalkavan hayırlı olsun, güzel bir seçim yapmışsınız, bende mosso marine 2d kullanıcısıyım ve çok memnunum.
Hatta 2 hafta önce 60 km lik uzun bir yol yaptım (İzmir-Balıklıova) ve yola-yokuşlara en güzel cevabı verdik ;)
Bisiklete güncellemeler yaptıkça sürüşten daha da zevk alıyorum.
Fakat gidondaki esneme sorununu bir türlü çözemedim. Sıkıldıkça tekrar esniyor yol yaptıkça..
Bu konuda bir tavsiyesi olan var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@mrtzltn benim hiç esneme yapmadı

• Beğen
Tepkiler: mrtzltn
@mrtzltn bende 2 senedir kullanıyorum 2D yi. Hiç esneme olmadı.

• Beğen
Tepkiler: mrtzltn
@Bahadır ÖZEL bahadir bey o halde mosso marin d2 alayim mi :) hem fiyati uygun, insallah boydan dolayi zorluk cekmem, izmir icinde magazalara bakacagim deneme firsati verirler umarim.

@eternalsun
Hiç katlanır bisiklet kullanmadıysanız bir yerden bulup bir deneyin derim. Boydan çok kilo sorun olabilir bence. Decathlonun ucuz bir katlanırına binen arkadaşım zayıf olmasına rağmen sele borusunu yamultmuştu. Ya da jant akoru ile ilgili sorun çıkabilir. İşte dahon ve ternlerde bunları yaşamazsınız. Ancak arada bir sahilde bineceğim diyorsanız bunlar da dert değil. Hem ayrıca beğenmezseniz sonra değiştirirsiniz noolcak. Kimse ilk aldığı bisikletle uzun yıllar geçirmiyor sonuçta. O yüzden 2. el bisikletlere bakın derim. Eldeki bütçeyle daha iyi bir şeyler bulabilirsiniz. Ucuza alıp daha sonra da ucuza satarsınız. 2. el olmaz derseniz mossoyu marin 2d'yi alın gitsin.

Geri