Selamünaleyküm arkadaşlar. İyi bayramlar, hayırlı Cumalar. Bir süre 2. El Dahon mariner d8 baktım. Gerçi bir süre derken hala aklımda ve takibimde. Bir Arkadaşım ile konuyu istişare ettim. 20 inç küçük, en azından 24 inçi de düşün dedi. Bu yüzden Dahon’lar başta olmak üzere 24 inç 2.el modellere de bakıyorum. Allah nasip ederse, hafta sonu, İstanbul Yeniköy’de bisiklet kiralama hizmeti veren Cedona concept mağazasına gidip, hem 20 inç hem de 24 inç bisiklet deneme arzusundayım. Boyut olarak hangisi aklıma yatarsa onu tercih etmeyi düşünüyorum. Çünkü şehir içinde kullanmak istemekle beraber, turlara katılma konusunda da hevesliyim. Bu bağlamda 24 inç daha mantıklı gibi duruyor. Katlandığı zaman, kapladığı yer bakımından çok sırıtmazsa 24 inç tercih etme şansım yüksek. Tecrübe eden arkadaşlara, aşağıda bazı sorular sordum. Ayrıca değinmek istediğiniz farklı ayrıtılara da yer verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
1- Katlanırda ilk tercihiniz 24 inç mi oldu yoksa belli bir tecrübeden sonra mı 24 inçte karar kıldınız?
2- Tern, Dahon muadili olabilecek bir marka. Bu sebeple, Dahon ile kıyaslandığınız zaman, artıları eksileri nelerdir? Katlama performansından, sürüş performansına, yürüyen aksamlarından malzeme kalitesine vs.
3- Toplu taşıma araçlarında taşımak durumunda kaldığınız zaman, rahat edebiliyor musunuz? Rahat ediyorum ya da etmiyorum diyen arkadaşlara da rastladığım için, hangi fikre sahip arkadaşların çoğunlukta olduğunu merak ediyorum.
4- Tern node d8 ile tura çıkan oldu mu? Olduysa ne kadar memnun kaldı? Artıları eksileri nelerdir?
5- Forumda Dahon ios p8 satılıyor. Tern node d8’e göre fiyatı daha uygun. Yeni başlayacağım için, bütçeyi tedarikli kullanmak adına daha makul bir seçim olabilir diye düşünüyorum. Ne dersiniz iyi bir seçim olabilir mi?