Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@asilbalaban
neden hocam ?

@yasingecer
bakırköyden 2800 peşin veya 3000tl 12 taksitli fiyatla aldım dahon mariner d8

Kısa süreli bırakmalarda veya apartman garajında kilitlemek için Dahon mariner d8 için bir kilit arıyorum. Önerileriniz var mıdır ?

Son düzenleme:
Scudo
Teşekkür ederim ?

@Haggard1963

Katlanır bisiklet alacak arkadaşlara: Araştırıp modele karar verdikten sonra mutlaka ikinci el bisikletlere bakın. Gerek internetten olsun gerek bisiklet pazarlarından olsun çok uygun fiyatlı*, az kullanılmış katlanır bisiklet bulmanız mümkün. Çünkü çoğu kimse katlanır bisikleti derinlemesine araştırmadan alıyor ve bir yaz sürüp kenara koyuyor. Hem kesenizi korumak hem de çevre maliyetinin düşmesi açısından (daha az üretim, daha az karbon salınımı) ikinci el bisikleti mutlaka tavsiye ederim.

* Nisan’da ikinci el Tern Link B7’yi 1450 TL’ye, geçen hafta sonu Dahon Mariner D8’i 2500 TL’ye aldım.

• Beğen
Tepkiler: Maşuk
Merabalar… bi sorum vardi.. 20 inch katlanırlar ile 26 inch katlanır bisikletler arasında yolda yaya şeklinde taşıma konusunda bi farklılık ve avantaj, dezavantaj (ağırlık dışında) başka bir fark var mı ?? 26 inchlerin katlanır halde tek teker üstüne ağırlık verdirir şekilde dengede tutarak seleden iterek taşınıyor anladığım kadarı ile.. 20 inchlerde bu durum farklı değil dimi ? aynı.. yani daha kolay şekilde çek çek yapıp taşıyamıyorsunuz.. onlarda da tek teker üzerine ağırlığını verdirip o şekilde seleden iteleme yapıyoruz.. doğru mudur ?

@oha
26" ler katlıyken tek teker üzerinde sürülemez.

16 inç'lerde yada 20 inç'lerde durum farklı mı ? aynı dimi ? onlarıda tek tekerin üzerine dengeleyip ittirmek gerekiyor... ama ağırlıkları daha hafif olduğu için birazcık daha avantajlı oluyor sanırım ? doğru mudur ?

katlandığında hepsi ayni.. taşıman gereken bi çanta haline geliyorlar tabiri uygun ise.. ağırlıklarıda çok farklı değil.. ee ? o zaman neden küçük çocuk bisikletini tercih edeyim ?

@wraith
verin parasini, kullanayim aradaki farki göreyim çok istiyorsaniz.. = )) (siz parayi verinizki aradaki maliyet farkini bi görünüzz) = )

• Beğen
Tepkiler: daredevıl
asgari ücretin 2000 tl de olduğu ülkede 10000 tl ye brompton almak kolay değil. ama ingiltere de 1200 pound asgari ücret alan adam bir aylık maaşı ile brompton alabiliyor. umarım herkes en iyisine binmek için imkanlarını zorlar. katlanma deyince maalesef brompton dan ötesi çok zor. birdy, bike friday, helix gibi bisikletler olsa da klasik bisiklet anlamında 18 inch katlanmada maalesef en iyisi brompton. brompton katlanmıyor, paket oluyor, en büyük artısı bu, yoksa kadro ve tasarım dışında donanım orta bile değil ama güvenilir.

• Beğen
Tepkiler: oha
Merhabalar..İlk bisikletim olarak İstanbul içinde ulaşım gezinti için ve kısa turlar için Btwin tilt 500 2019 model katlanır bisiklet alacağım. Bisikletin görünüşüde çok hoşuma gitti. Tasarımı iyi benim kanaatimce. Fiyatı 1700 lira fiyat performans nasıldır? Pişman olmak istemiyorum.. bisikleti yarın almayı düşünüyorum. Cevap yazarsanız sevinirim.

Bende dahon mariner d8 var çok fena basıyorum ayarlarını iyi yaparsan v fren sürtmüyorsa baya hızlı da gidiyor grup sürüşlerinde de baya öndeyim ama kondisyon meselesi bu iş
Bisiklet oldukça stabil ve rigid nerdeyse karbon bisikletler gibi ayakta pedal basarken yokuş yukarı hiç esneme yapmıyor pedallar biraz esniyor sonuçta katlanır pedal ama isteğe bağlı değiştirebilir. Yüzde 7-8 in üzerindeki rampalarda ayakta pedal basıyorum vites oranlarına göre oturarak gitmek imkansız gerekirse 5-6 dakka ayakta pedal bastığım oluyor çok sağlam rampalarda. Birde gidon yüksekliği ayarlandığı sportif ve hızlı sürüşlerde gidonu alçaltıyorum böylece dik açıdan kurtulup 55-60 derece açılarda sürme imkanına kavuşuyorsun. Hızın absürt derecede artıyor. Yakında katlanma mekanizmasını bozmuyacak şekilde bir aerobar takmayı düşünüyorum. Şu ana kadar 500 km yol yaptım başlarda garipsedim ama simdi çok benimsedim. Hafta içi akşam turlarında ekipçe çıkıldığında bile buna biniyorum . Yalnız şöyle bir sıkıntı keşfettim aynakol pedal kolu kısa oluyor bu meletlerin normal büyük bir bisiklette diziniz ve ayak bileğiniz sonuna kadar kocaman bir daire etrafında dönüyor haliyle bacak kaslarımda budar büyük bir daireye alışmış. Bu alette diz ve ayak bileği pedal kolu daha kısa olduğu için daha küçük bir daire çiziyor buda hem garipseme hissi hemde herhalde kasların kasılma ve açılma mesafesi değiştiği için kondisyon olarak sizi zorluyor ama sürdükçe bu yeni kondisyonel durumada alışıyorsunuz.

Btwin tilt 500 2019 model katlanır bisiklet 1700 tl fiyat perfornmans?

Küçük tekerlekli ve gidon boğazı yatay olmayan bisikletler ile hızlı gitmeyin arkadaşlar. Hızlı gitmek için bisikletler üretilmiş ve katlanır bisikletler genellikle bu bisikletlerden değil

btwin tilt 500 konusunda hızını sormamıştım. Acaba fiyatına göre bu bisiklet iyi midir genel olarak çünkü bu konuda malesef pek bilgim yok. yardımlarınızı bekliyorum

@sahin1234
Bende tilt 500 ve carraro flexi 108 arasinda kalmistim. Bence tilt 500 un tek artisi katlanma mekanizmasi. Elimde metrelerce bavul gibi suruklerim diyorsaniz tilt 500 derim. Yok gerektiginde katlasin otobuse minibuse yada bagaja atsam yeter diyorsaniz carrarolar bence cok daha iyi. Ozellikle 108 donanim olarakta tatmin ediyor. Ekstra masraf cikartmiyor. Firsatiniz olursa carraro flexi 108i incelemenizi oneririm.

Btwin tilt 500 alacağım sanırım. tasarımı ve taşıma kolaylığı iyi geldi.

Katlanır bisiklet güzel ama gitmiyor ..uzun tür sıkıntı sele ve gidon arası mesafe kısa olduğundan insan 2 büklüm oluyor...48 inç şehir bisikletim de daha rahatım uzun suruslerde

Geri