Tekzen'den aldığım Cheroke Md-d8 bisiklet 12 gün sonra kargoya verildi ve nihayet bu hafta başı teslim edildi. Daha önce detaylı foto paylaşıldığı için çok foto paylaşmıyorum. Mekanik fren markasını (bolids) gösteren bir resim koydum. Bir resim de katlanır bisiklet için satılan mıknatıs montajına uygun olmadığını gösteriyor. Ama port bagaj lastiği ile tutturup seleden tutarak sürükleyebiliyorsunuz (bu da üçüncü resim). Sadece biraz sağa sola yalpalıyor seleyi çok yuları kaldırırsanız.
PVC'den bisiklek standı yapmayı düşünmüştüm; ama somunlu olmadığı için PVC boru oraya geçmez maalesef...
Kadroda matara kafesi için yer var. Decathlon'dan matara kafesi aldım. Hırdavatçıdan da vida ve altına musluk contası aldım (vida boyu yüksek geldiği için). Hayat Su 0.75 litrelik su aldım; decathlon'dan kendi matarasını alsam bu kadar güzel otururdu kafese
Yine decathlon'dan ön far niyetine kafa lambası aldım. Giriş modeli. Farklı amaçlar için de kullanacağım. Cırt cırtlarıyla gidona bağlıyorum, problem yaşamıyorum. Işıtması da gayet yeterli. Çok sürat yapmıyoruz çünkü.
Bisiklet geldiğinden beri her akşam 10 km yol yaptık ve 4 gündür kullanıyorum. Yani ~40 km yol yaptım.
Bisitlet Carraro bisiklet kutusunda geldi. 2 tane almıştım, iki kutu boyutu farklıydı. Ellerine hangi kutu geçtiyse ona koymuşlar.
Katlanır halde değil kurulu halde geldi. Sadece direksiyon katlanmış durumdaydı.
İçinden herhangi bir kullanım kılavuzu vs çıkmadı. Çıkan 2 tane kağıt parçasının resmini de koydum.
Bisikletin montajı gerçekten çok kötüydü. Vites ayarı, fren ayarı hiç biri yapılmamıştı. Kısa bir turdan sonra binemeden hemen bisikletçiye götürdüm. Götürdüğüm bisikletçi de çok usta değilmiş bir daha oraya gitmem
Vitesin limit ayarını tam yapamadı. 8. viteste zincir sürtme sesi geliyor. Zincir biraz aşındıkça düzelir dedi
Diğer bisikletin vites ayarını düzgün yapmış gibiydi; fakat 2. gün kullanımdan sonra viteste yine problem var. 3'den 4'e geçmiyor. Vites teliyle oynayarak düzeltiyorum 3-4 geçişi düzeliyor. Bu sefer de 1-2 geçişi bozuluyor. Tekrar bisikletçiye gideceğim...
Mekanik frenler çok kötü. Teker dönerken disk pede (balataya) değiyor. Bisikletçi tam 30 dk uğraştıysa da yapamadı. Çünkü vidada 3 tane pul var. Ayarını yapması çok zor. Normalde satılanlarda tek pul varmış, gösterdi. Araya 3 pul koymazsan da disk balata yuvasına değiyor. Bence saçma bir tasarım olmuş.
Kullanım sırasında gidondan tıkır tıkır sesler geliyor toprak yola girince. Bence gidon boşluğu çok fazla. Gerçi daha önce katlanır bisiklete binmediğim için normal mi bilmiyorum; ama normal bisikletlere göre fazla boşluk var. Çok oynuyor gidon.
Elcikler kötü. Sele fena değil. Fren kolları Aluminyum, biraz adi duruyor. Çamurluklar metal evet; ama çok adi duruyor. Geldiğinde çamurluk tekere sürtüyordu, biraz güç uygulayarak düzeltirken baya stres oldum elimde kalacak diye
Bunların dışında kadrosu daha önce bisikletçide baktığım Umit'e göre daha kalın ve sağlam duruyor. Tek iyi yorumum bu sanırım
Daha önce hiç katlanır bisiklet kullanmamıştım. Çocukluğumdan kalan dağ bisikletine binmiştim en son üniversite yıllarında. Yıllar sonra ilk bisiklet deneyimim. Bu yüzden bana da kötü gelmiş olabilir
Eğer imkanınız varsa almadan gidip yerinde görün derim. Resimdeki teknik destek numarasını arayabilirsiniz onlar da satıyordur mağazada.