@arat1969 Ben Dahon Mu p24 kullanıyorum (24 vitesli/arada uzun turlarda yaptığım için vites sayısı önemli benim için) Bundan önce mup8 vardı,daha önce 18 vites geotech ondan öncede 7 vitesli tilt 500.
Dahon ve Tern yıllardır katlanır bisiklet üreten markalar.Kaliteleri tartışılmaz.Ancak son 1-2 senedir ülkemize gelen ürünlerin çoğu Tr montaj(eskiden yurtdışı montajdı) Özellikle Mariner d8 önceki yıllara göre üzerindeki ekipmanların kalitesi düşerek gelmeye başladı,fiyatıda kura bağlı olarak arttı.Bir dönem schwalbe lastikle geliyordu son seriler markasız dahon logolu gibi...
Bu arada 2020 modeller Mariner d8 yerine vitesse D8 adıyla gelecekler bir ara böyle görseller dolaştı
Dahon kesinlikle alınmaz demiyorum tabikide alınır ancak günümüz şartlarında 3500 tl'ye Mariner D8 almaktansa,Daha uygun fiyata yerli markalar tercih edilebilir.Bulunduğunuz yer çok inişli çıkışlı ise arada uzun turlara çıkılacaksa flexi 121 fiyatıyla idealdir.Aradaki fiyat farkıyla donanım yükseltilebilir,ekipman alınabilir (schwalbe lastik,vites kolları,tur bagajı çantaları vs)
Dahon kullanıyorum diye en iyi bisiklet Dahon'un şu modelidir kesinlikle diyemem,bazen görüyorum insanlar kullandıkları ürünü hep en iyisi diyerek yansıtıyorlar ama bana göre böyle bir durum yok
Bu arada ben bisikletimden gayet memnunum,araştırıp aradığım bir modeldi,alayım uzun süreli kullanırım düşüncesi vardı şansıma denk geldi aldım