Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@enesoncel Kullanılacak mesafede yokuşlar vs varsa flexi121 f/p ürünü şuan.Yokuş yok ise 8-10 vites arası bir model alınabilir.En az 8 vites olsun ama.Diğrer tercihte Carraro Troya olabilir nexus 7 li ön göbek dahili dinamo ve farlı.Dahon ve Tern yıllardır katlanır üreten markalar gayet kalitelidir bu arada temiz bir ikinci elde düşünebilirsiniz
.
@MakRo hep söylüyorum ilk kullanılacaksa ve yokuşlu bölgeyse 21 vites.Kondisyon var ve yokuşlu alan yoksa 7-8 vites

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@cnmrtpkc Bahsettiğiniz modele baktım ancak yine sele borusu çok geride gibi geldi ve pek hoşuma gitmedi.
Yapılan yenilikler bence de çok mühim şeyler değil. Turuncu flexi108 karar verdim. Bir kaç güne bulabilirsem alacağım inşallah. İlginiz için teşekkür ederim eksik olmayın.

Gravele geçeceğim için bende katlanır Bisikletimi satıyorum evde 2 tane bisikletim olduğu için birilerini gözden çıkarmam gerekiyor maalesef katlanırı kullanmaya vakit bulamıyorum
(link)

@undefined

Hocam iyi bir aktarıcı ve hafif bisiklet yokuş çıkmak için işimizi kolaylaştırıyor.
Ama bunlar yeterlidir ve ben yokuşları rahat çıkarım demek değil.
Bunu neden söylüyorum. Ben de 11 li ruble 11-42 shimano xtx deore cube mtb vardı.

Yokuş biraz dikleşirse vücut ağırlığı bisikletin arkasına doğru gidiyor.(fizik kuralı).
Eğimde ağırlık merkezi gene yere diktir.
Bu da dizlere ekstra yük demek. Seleyi az birşey (birkaç mm) öne kaydırmak fayda sağlasa da çözüm değil.
Ben pes edip elektrikliye geçtim.

Sözün özü: en iyi aktarıcıyı en hafif bisikleti alsanız da yokuş bir yerden sonra elektriksiz olmaz. Boşuna dizlerinizi yormayın. Onlar bize ömür boyu lazım.:)

Arkadaşlar merhaba,

36 yaşındayım ve 13-14 yaşlarımdan sonra ilk defa bisiklet kullanmaya heveslendim. İstanbul’da ev-iş arası 5km. Güzel havalarda işe katlanır bir bisiklet alıp gitmek, haftasonlarında şehiriçinde, sahilde dolaşmak niyetiyle almak istiyorum. Haliyle bisiklet konusunda sıfır bilgi sahibiyim. İyi, kaliteli, uzun ömürlü, bakım gerektirmeyecek güzel bir marka/model almak istiyorum.
yaklaşık 1 haftadır internette araştırma yapıyorum. Aklıma en çok Dahon D8 Mariner ve Carraro Flexi 121 yattı.
3500 TL’ye kadar da bütçe ayırabilirim.
Bu iki modelin arasındaki avantaj/dezavantajlar başta olmak üzere, ihtiyaçlarıma cevap verecek farklı marka/model tavsiyelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

@enesoncel merhaba, bende 3-4 ay önce 2. bisiklet olarak bir katlanır almak istedim ve araştırmalarım sonunda Tern Link D8 aldım. 8 Vitesli kaliteli, güzel bir bisiklet memnunum. 3500 civarına almıştım. Ama şimdiki tecrübeme göre biraz daha üzerine verip keşke bir elektrikli katlanır alsaydım diyorum. Bence elektrikli katlanırlara bir bakın derim. Gerçi dövizden dolayı onların fiyatlarıda baya arttı ama belki 2.el temiz bir Elektrikli Benelli veya Alba bulabilirsiniz. RKS diye de bir marka var ama kalitesini bilemiyorum, sıfır fiyatları fena değil.

@enesoncel merhaba, bende 3-4 ay önce 2. bisiklet olarak bir katlanır almak istedim ve araştırmalarım sonunda Tern Link D8 aldım. 8 Vitesli kaliteli, güzel bir bisiklet memnunum. 3500 civarına almıştım. Ama şimdiki tecrübeme göre biraz daha üzerine verip keşke bir elektrikli katlanır alsaydım diyorum. Bence elektrikli katlanırlara bir bakın derim. Gerçi dövizden dolayı onların fiyatlarıda baya arttı ama belki 2.el temiz bir Elektrikli Benelli veya Alba bulabilirsiniz. RKS diye de bir marka var ama kalitesini bilemiyorum, sıfır fiyatları fena değil.
Kesinlikle elektrikli tavsiye ederim.
İster elektriksiz kullan
İster elektrik destekli pedal çevir.
İster bas gaz koluna 25 kmh ya kadar pedal çevirmeden git.
Çok esnek bir ulaşım ve spor aracı.

Çok teşekkür ederim. Ben de kararımı elektrikli katlanır bisiklet olarak değiştirdim. Rks mx7, Goccia Zero City ve Alba Fold 2 arasında kaldım. Bu hafta karar verip sipariş vermeyi planlıyorum. Tercihim büyük ihtimalle Alba Fold2 olacak.
tek endişem Alba’nın yerli ve küçük bir firma olması. Ancak RKS daha geniş ürün yelpazesine sahip tecrübeli bir firma gibi duruyor. Aralarında fiyat farkıvar Alba 2000 TL daha yüksek ancak bunu çok önemsemiyorum. Ucuz alıp sıkıntı yaşamamak, biraz fazla ödeyip uzun yıllar sorunsuz kullanabilmek önceliğim.
RKS ucuz ama tecrübeli,
ALBA pahalı ama deneyimsiz gibi duruyor.
bu sarmaldan çıkabilirsem net karar verebileceğim.
sizin yorumunuz nedir?

Alba nın Türkiye nin birçok ilinde satış ve servis noktası var. Örneğin Bodrum dahil.
Bkz en altta montaj ve test noktaları:

(link)

Ben tercihimi yaptım Alba Fold2

@enesoncel Bence doğru karar verdiniz elektrikli ile. Tecrübeli kişilerin fikir ve deneyimlerini alırsak bizde ilerisi için bilgilenmiş oluruz elektrikli konusunda.

Arkadaşlar merhaba,

Şehir bisikletimi sattım ve katlanır almaya karar verdim. Minimum 7 vitesli ve Krank (aynakol) 52 T istediğim için;

Uzun araştırmalar sonucunda aşağıdaki modellerden birini almaya karar verdim. ( Ekonomikten pahalıya doğru sıraladım)

-KRON FD 750

-CARRARO Flexi 108

-Dahon Vybe D7

Sizce tercihim ne olmalı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

@Zaidov Kronu eleyin Dahon veya Carraro ya bakın bir diğer önerimde Carraro Troya modeli

Elektrikli güzel ancak sarjı bitince ağır kalıyor normal ağırlığıda yüksek.Ayrıca uzun kamplı turlara gelmez

• Beğen
Tepkiler: Zaidov ve Mtunca
Herkese merhabalar, bu katlanır dünyasına ben yeni giriş yaptım, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi genel olarak okudum herkese ek olarak teşekkür de ederim :) fakat sizi biraz geç buldum, siparişimi vermiştim çünkü, vitessiz oluşu(sebebini bilmiyorum görüntü hoşuma gidiyor) ve çok sade görünüşü sebebiyle tercihim tilt 100 den yana oldu. çok fazla tilt 100 üzerine konuşulmamış, bu konuda sizlerden tavsiye alabilirsem çok sevineceğim. fiyat kaynaklı olarak zaten aşırı kaliteli bir ürün beklemiyorum, önemli olan kadro ve katlanma mekanizması sağlam olsun. alırken de aslında düşüncem o yöndeydi, değişmesi gereken parçaları acele etmeden teker teker değiştirmek. bu noktada tilt100 hakkında görüşlerinizi(kadro ve mekanizma bazlı olarak) ve yerimde olsanız hangi değişimleri yapardınız, tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Herkese merhabalar, bu katlanır dünyasına ben yeni giriş yaptım, yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi genel olarak okudum herkese ek olarak teşekkür de ederim :) fakat sizi biraz geç buldum, siparişimi vermiştim çünkü, vitessiz oluşu(sebebini bilmiyorum görüntü hoşuma gidiyor) ve çok sade görünüşü sebebiyle tercihim tilt 100 den yana oldu. çok fazla tilt 100 üzerine konuşulmamış, bu konuda sizlerden tavsiye alabilirsem çok sevineceğim. fiyat kaynaklı olarak zaten aşırı kaliteli bir ürün beklemiyorum, önemli olan kadro ve katlanma mekanizması sağlam olsun. alırken de aslında düşüncem o yöndeydi, değişmesi gereken parçaları acele etmeden teker teker değiştirmek. bu noktada tilt100 hakkında görüşlerinizi(kadro ve mekanizma bazlı olarak) ve yerimde olsanız hangi değişimleri yapardınız, tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)

Henüz almamış olsanız vitesli modeli olan 120'yi alın derdim. Tilt 100'ünüz hayırlı olsun.
100, 120 ve 500 modellerinde aynı frenler var ve kalitesizler. 80-100 TL'ye bir Tektro fren seti alıp taktırabilirsiniz. Çok fark ediyor. Tilt 100'e başka masref etmeye gerek yok derim.

• Beğen
Tepkiler: Baran Öncül
@enesoncel katlanır elektirikli alacağınıza 50cc scooter benzinli motor veya Elektrikli Scooter daha Uygun 😁 Tâbi zevk meselesi ben adada yaşadığım için bu tarz elektirikli bisikletler çabuk işlev dışı kalıyor Genelde bunlar sahil yolu için yapılmış isim vermek istemediğim malum markalar.

@enesoncel katlanır elektirikli alacağınıza 50cc scooter benzinli motor veya Elektrikli Scooter daha Uygun 😁 Tâbi zevk meselesi ben adada yaşadığım için bu tarz elektirikli bisikletler çabuk işlev dışı kalıyor Genelde bunlar sahil yolu için yapılmış isim vermek istemediğim malum markalar.

sizi anlıyorum. Konuyu kesinlikle ikiye ayırmak gerek:
1 bisiklet: spor ulaşım keyif
2 scooter.: ulaşım.

2 bence bisikletforum konusu değil. Motorlu araç. Konu net midir?

@Baran Öncül tilt100 giriş seviyesi bir katlanır,bana kalırsa edebiliyorsanız iade edin,başka modele yönelin

• Beğen
Tepkiler: Baran Öncül
@Yoldakiyabani mevcut durumda arabam ve 250cc’lik scooter sahibiyim. (honda Forza) ancak evden işe sıfır hareketle yaşıyorum. Bu nedenle bisklet alıp en azından spor yapmış olurum düşüncesiyle bisiklet almak istedim.
25 yıldır bisiklet kullanmadığım için de, biraz zorlanınca hedefim kaçmasın, bisikleti 1 hafta sonra satılığa çıkarmayayım diye elektrikli bisklet tercih ediyorum.

Geri