Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisiklet tecrübeleri

Scudo
@Ozan k. Merhaba. Carraro flexi 121 sahibiyim. Belli bir km den sonra boşa pedal çeviriyor muşum gibi oluyorum. Hızı Yükseltmem için ön kaset dişli oranlarında ne gibi değişiklikler yapabilirim, ya da bisikletin başka aksamlarında?

@musbek çok yokuşlu bir bölgede değilseniz flexi 121 i satıp daha farklı bir katlanır öneririm.

Teşekkürler. Satmak istemiyorum. Yukarıda yazdığım gibi bir değişiklik mümkünse yapmak istiyorum.

Dosyalar

• IMG_20200322_090015.jpg
    IMG_20200322_090015.jpg
    959,9 KB · Okunma: 80
Rubleyi de degistirebilirsiniz daha ucuz olur. Sizinki yanlis hatirlamiyorsam en kucuk dislisi 14 idi. Onu 11-28 ile degistirebilirsiniz. Yine de sayın. Arkadasi dişlinin en kucuk dislisindaki cikintilar 14 tane olmali. 11 ise yapavak birşey yok. O zaman aynakolu degistiemeniz gerekecek. Son suratiniz artar ama maliyetli olur ve yokuşlarda en kucuk vitesiniz biraz büyüyeceği icin dik yokuşlardabiraz daha fazla zorlanmaniz olasi.

• Beğen
Tepkiler: Aruera ve musbek
28-38-48 aynakol oranları
Arka ruble oranı 14-28
Tahmini maliyet ne olur aynakol değişikliği olursa.
11-28 olarak takılan ruble de başka herhangi bir aksamı değiştirmem de gerekiyor mu?

Son düzenleme:
28-38-48 aynakol oranları
Arka ruble oranı 14-28
Tahmini maliyet ne olur aynakol değişikliği olursa.
11-28 olarak takılan ruble de başka herhangi bir aksamı değiştirmem de gerekiyor mu?

Ruble dışında başka bir gereksinim yok . Yanlız dikkat etmeniz gereken , alacağınız ruble ile eski ruble aynı vites sayısında olsun. Misal eski 14-28 7 vites ise 11-28 de öyle olsun.

11-28T vidalı ruble bulamıyorum. İnternetten baktım şu anlık yok.
7'li...

Lokal bisikletcilerde bulabilirsiniz. Malum 8li sistem eski bir sistem. 11 segil 12 bile bulsaniz fark yaratir

Yok malesef. İnternet Üzerinden mesaj atıyorum bisikletçilere ama olumlu bir cevap yok. Galiba bu değişikliği yapamayacağım.

Arka göbeği değiştirip kaset ruble taksam olur mu?

Kaset göbeğe geçin önünüz açılsın vidalı rubleler çok eskide kaldı ve çeşitleri de çok az kısıtlı.

Kaset göbekte isteğinize uygun rubleler var en küçük dişli 11 olunca sizi tatmin edecektir diye düşünüyorum zira 11 i de boş çevirecek duruma geldiğinizde zaten 35-40 kmh. civarı bir süratiniz olur (düz yolda) katlanır bisiklet için zaten fazlasıyla yeterlidir.

Kardeş bana almam gereken ürünleri yazar mısın. 7'li 11-28T kaset dişli ruble ve başka neler almam gerekiyor. Göbek ne almalıyım? Bu kaset dişli aldığımda arka arttırıcıyı da değiştirecek miyim6

7 li kaset ruble alın bütcenize göre kaliteyi siz seçin.

Kaset uyumlu göbek alın.

Dip not:

Ben zamanında ucuz, rulmanlı bir model alıp rulmanları tam seramik yapmıştım. "Akıcılık" olarak olaya bakıldığında üst seviye göbeklerden hiç bir farkı kalmıyor bu şekilde.. (kompleksli kişiler buna yakın düşmez ve anlayamaz) disk freniniz varsa, yada ileride olur diyorsanız göbek yatırımınızı ona göre yapabilirsiniz.

Vites sayınız değişmeyeceği için aktarıcı ve kola ihtiyacınız yok mevcut olanları kullanabilirsiniz.

Shimano fh-M475 Arka Göbek ürününü alsam ve eskisi gibi v fren kullanmaya devam edebilir miyim? Bu ürün Disk fren uyumlu ama v fren kullanmaya devam edebilir miyim?

Evet vfren kullanabilirsiniz.

Merhabalar bu konu hakkında çok düşünüyordum buraya da yazayım dedim decathlonda katlanır bisikletlere bakınırken tilt 100 ile tilt 120 arasındaki tek farkın tilt 120 deki 6 vites sistemi olmasıydı düşündüm ve dedim ki bunun yerine 50 tl daha fazla verip tilt 100 e shimano tourney grup seti takarsak ne olur (link) bu linkteki arkadaş gibi cevaplandırırsanız sevinirim ha bu arada aynı konuya yazayım birde bu bisikletlere zırhlı lastik takmak ne kadar mantıklı olur teşekkürler

14-34 megarange dişlim masamda, onu takınca değişimler ide yazacağım. Ama kısa ve dik yokuşlar için beni kurtaracağını düşünüyorum. Evim acıbadem'de ve hasanpaşanın kısa ama dik yokuşu bile bana sıkıntı oluyordu. En azından böyle yerlerde beni kurtarır diye umuyorum. Sonra da sahibinden.com'da tanesi 25tl'ye kenda marka 20 inç lastik buldum onları almayı düşünüyorum. böylece sürüş biraz daha düzelecek inşallah.

Bisiklet ise 2013 modeldi ve satıcının elinde kalmıştı. Sele yüksekliğinin bu kadar yüksek olması gerektiğini cahillikten bilmiyordum. En son 20 sene evvel bisiklet kullanmıştım.

Merhaba, ben de iki gün önce Dahon Espresso D24 aldım. Uzun yıllar sonra ilk bisiklet, hayatımda da ilk katlanır bisiklet deneyimim. 2 günlük deneyimim 26 jant ve ağır bir katlanır bisiklet almakla iyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim kararsızlığı arasındayım. Bisikletin katlanınca tekerlerinin birbirine kilitlenmemesi, direksiyonun ve ön tekerin sağa doğru açılması sinir bozucu. Bisikletin kendisinin hantallığı ve eve merdivenlerden taşırken ki sıkıntısı da cabası. Şu an sanırım tek canımı sıkan detay ağırlığı ve lastiklerin katlanma poziyonunda birbirine kilitlenmemesi

D24 veya bir önceki modelini kullanan var mı? Katlanınca tekerleri birbirine kilitleyen aparat sonradan mı alınıyor ve onun tam ismi nedir, bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. İnternette aratıp bulmaya çalıştım ama yanlış anahtar sözcüklerle arıyorum galiba.

Geri