Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır bisikletle tura çıkılır mı?

Bu yaz temmuz civarlarıydı turuncu uzun sakallı hipster kıvamında portekizli bir arkadaş gördüm yol kenarında oturduğum için bütün tur bisikletçilerini görme imkanım vardı .

Beyaz bir dahon atlamış üstüne gidiyordu . Atladım ama benim mavi demir atıma yakaladım biraz ileride simit almış durmuş su içip simit yiyordu . Kırık devrik ingilizcemle biraz konuşma fırsatım oldu. Portekizli olduğunu bisikletindeki bayraktan anladım.

Sordum dedim nereden, yolculuk nereye ; portekizden japonyaya gidiyormuş. Bisikleti görmek gerekti hınca hınç yüklüydü . Okulunu bırakıp yola koyulmuş. Sormadan katlanır bisiklet ile daha rahat gittiğini söyledi.

Scudo
Anlatmak istediğiniz gibi sadece bizdeki on yargı kırılmadı bi türlü katlanır bisiklet alma yolunda iken cylocross bisiklet ile tanıştım ve almış bulunmaktayım ama yakın zamanda yanına birde katlanır bisiklet almayı düşünüyorum bu kadar araştırmama rağmen bir türlü on yargı mi kıramadım ama deneyeceğim

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Şafak Hasret dikkat et lütfen katlanır zehri bünyeye bi kez girdi mi işin zor zira tedavisi henüz yok öyle azalta azalta falan kurtulamıyorsun arada bir keyfine takılırım falan diyemiyorsun elinde olmadan hergün mecburen kullanmak zorunda kalıyorsun, eğilip bükülmeyen ilk gözağrın yok mu onu da küstürüyorsun, kullanmak için saçma bahaneler üretiyorsun, herkesin gözü bir şekilde üstüde oluyor vs..
Bir bağımlı madur olarak aman haa uzak dur derim çok net :D

Uzun turlarda önemli iki konu var.Biri bisikletin üzerinde rahat olmak diğeri ise bisiklete ihtiyaç duyulan malzemeleri rahatça yükleyebilmek.Katlanır bisiklet her iki amaca da uygun.Sağladığı dik sürüş pozisyonu sayesinde belinize ve el bileklerinize fazla yüķ binmediği için uzun süreli kullanımlarda daha konforlu bir sürüşe imkan veriyor.Çoğu katlanır bisiklette gidon yükseklik ayarının olması da ayrı bir avantaj.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161123/ddcba459ff4b9a81ac2a9a394b2a75d8.jpg

Diğer avantajı ise bisikletin tekerleri küçük olduğu için daha büyük hacimli çanta vs.taşımaya imkan sağlıyor.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161123/3285b84a2ebb3aa4fa7186d0ca578868.jpg

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bakalım cylocross bisikletime bi jant almayı planlıyorum eğer vazgeçersem ilk fırsatta alıcam bi katlanır bisiklet

Bike-friday,Dahon,Tern markanın uzun tur bisikletlerini görmüştüm.Bana göre üçlü aynakol kullanılması gerekiyor.

@gok Ben üçlü aynakolu kullandım katlanırda (Carraro Flexi121). Bence maksimum ikili aynakol olur katlanıra, hatta o bile fazla. Nitekim teker çapı küçük olduğu için küçük ön dişlide kat ettiğiniz mesafe o kadar kısalıyor ki, bisiklet hareket ediyor mu duruyor mu belli olmuyor bi yerden sonra. Bana sorarsanız katlanırla uzun yola çıkmak pek akıl kârı değil. Ama illa bunu yapıcam diyen varsa, ön aktarıcı ve iki/üç dişli aynakol ile uğraşmak yerine, arka rubledeki dişli sayısını artırıp tek dişli aynakol (mesela 50'lik) ile hem daha hafif bir bisiklet hem de daha rahat bir sürüş sağlanabilir. Ben Carraro Flexi121'in ön aynakolunu teke düşürdüm (46 diş). Arka ruble 14-28. 28'lik çark ile kabul edilebilir bir hızda rahatça yokuş çıkmak mümkün. Biliyorum, biraz daha büyük olsa (30,32 filan) hem pedalları fır döndürmek zorunda kalacağım, hem de yürüme hızına eşdeğer olacak hızım, ki o zaman neden bisiklete biniyorum?

Aslında çoklu ruble her bisiklet tipinde (büyük/küçük dahil) ön aktarıcıların sonunu getirmeli. İki kolla uğraşmak, zincir çapraza düştü mü düşmedi mi, hangi vitesteyim, neye geçicem, dertten başka bişey değil.

Olay budur:

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0286/5998/products/361014-1.jpeg?v=1456813572

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Cagdasevliyacelebi ile abbasyolcu7 ikili olarak eylülde 170 km kapıdağ; kadımda 230 km mudanya- gölyazı turu yaptık. ( instagramdan takip edebilirsiniz ayrıntıları). Aralık 23-24 tarihlerinde de iznik gölü çevresi planladık dahon ve btwin ile:))

• Beğen
Tepkiler: fatihy
Bu olay biraz şey gibi; Cep telefonu da fotoğraf çekiyor, fotoğraf makinası da. Çekmez değil, çekiyor ama nasıl çekiyor :)

• Beğen
Tepkiler: fatihy
Herkese hayırlı akşamlar 2016 şubat ayında aktif olarak bisiklet kullanmaya başlamış biri olarak 4 tane katlanır değiştirdim bunun yanı sıra şuanda hatırladığım toplam şubat ay'ı itibari ile 10 tane bisiklet değiştirmişimdir en son btwin çelik kadro 6 vites katlanır bisiklet ile küçükçekmece-çatalca-yeşilköy-kocamustafapaşa turu yaptım günü birlik ve o dönüş tırmanma rampaların da tur bisikletlerinin yanınında geçerken millet bisikletten iniyordu iş bisiklette değil tamamen kişi de biter şuanda carraro flexi 121 kullanıyorum müsait olduğum sürece de uzun turlara kamplı turlara katılırım. Katlanır alacak olan arkadaş freni tutan vitesi geçen her bisikletle uzun tura çıkılır hiç kafana takma adamın karbon bisikleti var balkonda duruyor bisan ihlasla bile çıkılır eskiden xtr mı vardı slx mi vardı mavic jantlar mı var lütfen konuları markalara bağlamayın o marka iyi bu marka nedir bu kalite vardır bisiklet bisiklettir üzerinde ki vatandaş önemli olan

@Yusuf'san
:) Sn Yusuf'san desenize biz hata yaptık. Şaka bir yana katlanır bisiklet şifa veren bir zehir :)

@Mesut DOĞRU gül sen öyle şaka değil bak gör ne olacak fazla sürmez 3 aya kalmaz sen de müfterih bir katlanır mübtelası olacaksın kesin :):harika::harika:

Kritik nokta yokuş performansı. Bunu aynakol ile iyileştirmek mümkün. Bu şekilde düz yolda maksimum hızdan fedakarlık edilmiş olsa da kondisyon açısından daha sağlıklı ve istikrarlı bir sürüş olacaktır.

26-28-29'luk bisikletlerle karşılaştırmadan kendi içinde katlanırı değerlendirmek lazım.

Arkadaşlar katlanır bisikletle uzun tura çıkmanın avantajı ne?

Yani katlanır bisikletin asıl amacı her yere götürülebilmesi değilmi, üzerinde bol bol çanta olunca bu özelliği pek kullanamıyorsunuz sonuçta.

Ama zevk konusunda katlanırcı adam katlanır bisikletle tura çıkar :)

Yani dağda, taşta, çamurda, engebeli yerlerde biraz zorlanır diye düşünüyorum.

Ama istiyorsanız katlanırla, yolla, dağda çıkın istediğiniz turlara, ben kaymak asfaltta 1,95 dişli lastik kullanıyorum :D
Mutluyum sonuçta, bu yüzden katlanır bisikletle tura çıkan arkadaşlara çok saygı duyuyorum.

@BeyhanSEZGİN şu an bir katlanır alsam göbekten vitesli alırdım tabi 3 vitesli olanlardan değil. Nexus 7 aldım Carraro Flexi'ye taktıracam ama biraz meşakkatli olacak. Ağırlık dezavantajı vb olsa da göbekten vites tercihim olurdu.

Lakin görüşümdür son karar elbette ki senin en doğru tercihin olacaktır :harika:

Geri