İyi geceler arkadaşlar, uzun yıllardır interneti sosyal medya dışında kullanmaktan vazgeçmiştim,sebebi ise bilgi kirliliği,provoke edici ve motivasyon kırıcı yorumlardı..Yıllar sonra dün yeniden,ilk kez bu foruma üye oldum.Amacım bisikletle ilgili uyumlu parçalardan emin olamadığım,yoğun çalışma temposundan zaman bulup bisiklet malzemeleriyle ilgili araştırma yapamadığım ve çoğu ürün internet üzerinden alındığı için forumlardan yardım almaktı.Ancak maalesef bir arkadaşımızın ironik şekilde yazdığı yorumlar beni fazlasıyla üzdü ve mental olarak yordu.. bu ülkede herkes sıkıntılı ve stres altında iken boş laf kalabalıklarıyla zaman harcayarak ya da birileriyle polemik yaşayacak biri değilim..Üstelik karşısında yorum yazan insanı,kendisini tanıyan biri olarak değil de dünyadan bihaber yaşayan biri gibi farzederek yorum yazan insanlara yetişmem mümkün değil...Hayatım boyunca-35 yaşındayım- motive edici birisi olmaya çalıştım. Manipülasyona,cinsiyet temelli aşağılayıcı ifadelere maruz kalmak, asla istemeyeceğim bir davranış biçimi olduğu gibi bu tip eğilimlere tahammül etmem mümkün görünmüyor.....Forumda tüm arkadaşların yazdığı yorumlar için çok teşekkür ederim...
Bu arada bazı arkadaşlara cevaben; 2007 den beri kampçılıkla ilgileniyorum,Türkiye'de pek çok bölgeyi sırt çantamla kamp yaparak gezdim. doğa koşullarını bilirim.Aynı zamanda atletizmle ilgileniyorum bir süredir...geçen yaz 14 günlük tatilimde motorsikletle Batı Karadeniz'den Doğu Karadeniz'e, ordanda Orta Anadolu'dan devam ederek İzmir'e kadar gezdim, kamp da kurdum ormanda da uyudum.Demem o ki bu tip detayları sunmama gerek kalmaksızın, bisikletle tura çıkmayı düşünen birisinin farkındalığının yüksek olduğu farzedilerek cevap almayı umarken, sorularım haricinde pek çok mesaj ve yorum aldım...Sanki bir kadın ormanda kamp yapamaz, çadırda uyuyamaz da öğren de gel edasıyla yazılmış mesajlardı çoğu....
Rota önerisi, uygun malzeme önerisi ,alternatif forum önerisi,olmazsa olmazlar gibi sorularıma sadece bir kaç arkadaştan yorum ve cevap alabildim,ve motive edici yorum ve mesaj yazan arkadaşlara da teşekkür ediyorum...gerisi boş laf kalabalığı..Haftanın 6 günü günün 10 saati çalışan bir öğretmen olarak akşamları forumdaki gereksiz mesaj ve yorumlara canımı sıkıp laf yetiştirmek yerine daha kıymetli şeylere zaman ayırmayı tercih ediyorum.Bir günde yıprandım helal olsun...
Yıllar sonra forum denemem bir kez daha hayalkırıklığıyla son buldu...daha fazla uzatmadan herkese dostça barış dolu günler diliyorum...