Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Katlanır mı şehir bisikleti mi?

Scudo
Aldığım yerden eve gidene kadar kullanmıştım,
o biraz uzun hikaye , kısaca bahsedeyim, yaklaşık altı ay önce Dahon Espresso D24 model bisiklet sipariş ettim ve halen elime ulaşmış değil. Nasıl bir model seçtiysem :)
Adamlar da çok çekti benden , e mahçuplardı da. Sonra bir gidişimde 20'' olan dahon D8 modeline baktım çok hoştu , aldım bir kafa karışıklığıyla.
Eve gidene kadar kullandım, yoldaki engebeleri hissettirmesi beni rahatsız etti.
Zaten asıl istediğim model de o olmadığından içime sinmemişti. Ertesi gün taksiyle götürdüm geri verdim :(

(link)
model bu :) aylardır bekliyorum :(

Yine anlayışlı şekilde almışlar çünkü satarken zorluk çekebilirler ben olsam yüz metrede gitse kullanılmış bisikleti almam...:)

Dahon 26 değil ama 24 olanı geldi bence o daha mantıklı Türkiye'ye geldi satılıyor, eğer koyacak yeriniz varsa alınabilir ya da tern 26 alırsınız ikisi de bir birine yakın bütçenize göre, eğer araçla taşımayı düşünüyorsanız durumunuz varsa ve bagajı genişse alınabilir, diğer türlü sığmaz.

Deneme sürüşü bile 100 metreyi geçer :)
Dahon IOS D9 24'' biraz pahalı,
Tern 26'' de öyle arada 1000 tl var neredeyse.

Aslında Dahon gibi bir markanın bu derece daha düşük fiyatla benzer imkanı sağlıyor olması düşündürdü beni.
Bir de modelin Türkiye'ye girişi henüz gerçekleşmeyince..
Aracım henüz yok, şehirler arası otobüslerde bagaja alımının rahat olması ve katlayıp eve alabilmek amacım :)

valla bende arada kaldım. 20 inç kullandım arakdaştan alıp sevmedim bana göre değilmiş. Bu arada arabaya sığıyor mu evet sığıyor tek başına sadece bir bisiklet sığıyor. Bu bisikletini aldığım arakdaşın aracı micra valla bu bisikleti bile zor sığdırmış. Clio 3 ile denedim sığıyor ama ucuucuna 420 lt bagajlı 500l'e sığıyor ama 2. bisiklet sığmaz. Passata sığıyor 2.de girer. Durum bu işte ya bagajda bisiklet taşınıyor ama sadece o oluyor. Katlanırın en iyi tarafı katlanınca saklama kısmı bence evde bir yere konuluyor. Sürüş keyfi ise bence yok sadece bir ulaşım aracı gidiyor işte. şu 24 katlanırlar ile 26 katlanırlara bakmayı düşünüyorum. Dediğim gibi taşırken bagaş üstü bisiklet taşıyıcısı ile taşıyacam bana tek artısı katlayıp eve koyunca yer tutmaması olacak. Şimdiki kafam bu ama belli olmaz :)

http://www.ternturkiye.com/img/bicycle/joe/Joe-P24L-2.png

• Tern Joe P24L, 26”

Jant Ölçüsü:
    26"
    Vites:
    24 Vites
    Ağırlık:
    13,8 Kg
    Katlanmış Ölçüsü:
    35 x 92 x 85 cm
    Sürücü Boyu:
    157 - 195 cm
    Maks. Kapasite:
    115 Kg
    Kadro:
    Aluminyum Double Truss
    Maşa:
    Aluminyum
    Ekstra:
    Ön Işık, Tailight

upload_2015-7-30_12-8-20.png

Bu da Dahon
Şimdi iki bisikleti kıyaslayınca Dahon biraz hantal bir model mi üretmiş bu yıl ..

Dahon un geçen yılki 26 jant modeli Espresso D21 in katlanma ölçüleri 98X40X95 , ağırlık:14kg imiş ..
Espresso D24 modelindeki tek artısı ön amortisör olması mı ?
Bir marka neden kendi modelinin gerisine gider ki?

upload_2015-7-30_12-22-8.png
Katlanma ölçüleri burada daha doğru olmalı. Resmi sitesinden aldım. Geçen yılki modeli.

• Beğen
Tepkiler: Eyüp zor
24- 26 inç katlanırda pek bir esprisi kalmıyor. Bukadar büyük bisiklet niye katlansınki. Yine arabada veya Otobüste sorun olur. Büyük sedan bir arabanın yayla gibi bagajına koyup sahile gidip çıkarıp koşmak eğlenceli olur ama sedan araba pek eğlenceli değil.

Amacına göre diyelim bence , konforlu olsun ve katlayıp eve koyabileyim istiyorum. Brandacıda bir örtü diktirdiğim taktirde otobüslerde de taşıyabilirim diye düşünüyorum.
Neticede bir valiz boyunu aşmıyor.
Yalnız Dahon un bu yılki modeli bir tık geriye mi gitmiş , ondan emin olamadım.

Jant ebatı büyüdükçe taşınabilirlik azalır performans artar kıvraklık azalır.şehir içi kısa sürüşler için 20 inc yeterlidir fakat nispeten uzun turlar için 26 tercih etmelisin

Dediğinize hak veriyorum. Yukarıda bir kıyaslama yapmıştım bisikletler hakkında . Bu durumda sizce Dahon Espresso D24 doğru bir tercih mi?
Bir de gidonu nasıl tam anlayamadım, normal bisikletler gibi değil, kullanım konusunda problem yaşanır mı?

Link paylaşır mısınız

@tgb-cmc Link yok, yeni bir üye bu bölümde bir konuya yazmıştı satılık konusu açamıyorum bisikletimi satıyorum diye ama nereye yazdığını hatırlamıyorum...

Belki bu olabilir bu kişi....

(link)

Evet görmüştüm bu ilanı. Teşekkür ederim.

Dahon jack 26 jant kullandım daha önce yurtdışında . Şimdi Mosso Marine 26 jant kullanıyorum. Bagajım geniş olduğu için rahat sığıyor. Tip olarak Tern joe ye benziyor.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Mosso yu ben de görmüştüm. Katlanma mekanizması çok kaliteli görünmüyordu, o yüzden vazgeçmiştim. Sizce nasıl memnun musunuz? Keyifli mi, sorun çıkarıyor mu ?
Avantaj ve dezavantajlarından bahseder misiniz?

@tgb-cmc Katlanır mekanizmasında bir sorun yaşamadım . Bisikleti epey modifiye ettim. Herhangi bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@alterno1903 hocam bisikletiniz tam benım tercıh edebılecegım bır model F/P açısından, bir kac yerde okudum kullanımı nasıl acaba, arazi koşullarında sorun cıkarıyor mu? benimde focus2 var, arkasında sureklı muhafaza edip ıstedıgım yerde surebılecegım bır model oldugunu dusunuyorum.

Merhaba arkadaşlar araştırdım ettim sonunda aklımdakileri bir kaç model ile sınırlandırabildim. Öncelikle kullanım alanı olarak haftalık turlar için düşünüyorum daha çok. Tabi şehir içi ulaşımı da bisikletle sağlayacağım ama asıl alma amacım şehirlerarası turlar. Tur bisikletinde aradığım şeyler hafif olması(10-12 kg arası), v fren olması, düz maşa olması ve bagaj deliği olması(çoğunda var zaten). Aklımdaki modeller şunlar;

Trek(7.1, 7.2, 7.3)(İkinci el)
Merida Speeder T1,T2(100,200) (İkinci el)
Sedona 410 2015 (Sıfır)
Cannondale quick 5(İkinci el)

Yani bütçem max 1500 civarında(kask ve bilimum güvenlik aksesuarları hariç). Markadan sonra modeller arasında 100-200 lira fark var(Yani 7.1 ile 7.2 arasında 100-200 lira fark var) Bu farka değer mi yoksa bu farkla başka ekipmanlar mı almalıyım(Brooks sele vb.)? Sizin belirttiğim modellerin temiz ikinci ellerine vereceğiniz max ücret ne olurdu?

Bundan 1.5-2 ay sonra alacağım bisikleti o an hangisini ikinci el olarak bulursam alacağım ama mesela hepsini bulursam sizin sıralamanız ne olurdu? Veya sizin eklemek istediğiniz başka model var mı bu modeller arasına?

Biraz fazla soru sordum fakat bundan 2 yıl önce yanlış bisiklet seçimiyle birlikte bisikletten az da olsa soğumuştum. Taa 2 sene sonrasında tekrar bisiklet almak için para biriktiriyorum ve bunun bütçem dahilinde alabileceğim en rahat en güzel ve en az yoran bisiklet olmasını istiyorum. Biliyorum bu konuda çok konu var onları araştırıp bu modellere indirgedim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Bende benzer bir arayıştayım bütçe olarak 1200 1600 arasına çıkabilseydim ilk tercihim Merida Speeder serisi olurdu hem tasarım hemde yol donanımı (vites) olması cazip kılıyor , 2. tercihim Trek olurdu ama şuan bütçem 1000 de takıldığı için beklemedeyim :D

Geri