Merhaba arkadaşlar araştırdım ettim sonunda aklımdakileri bir kaç model ile sınırlandırabildim. Öncelikle kullanım alanı olarak haftalık turlar için düşünüyorum daha çok. Tabi şehir içi ulaşımı da bisikletle sağlayacağım ama asıl alma amacım şehirlerarası turlar. Tur bisikletinde aradığım şeyler hafif olması(10-12 kg arası), v fren olması, düz maşa olması ve bagaj deliği olması(çoğunda var zaten). Aklımdaki modeller şunlar;
Trek(7.1, 7.2, 7.3)(İkinci el)
Merida Speeder T1,T2(100,200) (İkinci el)
Sedona 410 2015 (Sıfır)
Cannondale quick 5(İkinci el)
Yani bütçem max 1500 civarında(kask ve bilimum güvenlik aksesuarları hariç). Markadan sonra modeller arasında 100-200 lira fark var(Yani 7.1 ile 7.2 arasında 100-200 lira fark var) Bu farka değer mi yoksa bu farkla başka ekipmanlar mı almalıyım(Brooks sele vb.)? Sizin belirttiğim modellerin temiz ikinci ellerine vereceğiniz max ücret ne olurdu?
Bundan 1.5-2 ay sonra alacağım bisikleti o an hangisini ikinci el olarak bulursam alacağım ama mesela hepsini bulursam sizin sıralamanız ne olurdu? Veya sizin eklemek istediğiniz başka model var mı bu modeller arasına?
Biraz fazla soru sordum fakat bundan 2 yıl önce yanlış bisiklet seçimiyle birlikte bisikletten az da olsa soğumuştum. Taa 2 sene sonrasında tekrar bisiklet almak için para biriktiriyorum ve bunun bütçem dahilinde alabileceğim en rahat en güzel ve en az yoran bisiklet olmasını istiyorum. Biliyorum bu konuda çok konu var onları araştırıp bu modellere indirgedim. Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.