Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi katili bina!

@muratokan benden erken davrandın hocam, bu kafa yapısını anlayamadım ben hala. Bu arada arkadaşa sabır diliyorum. İnsanın bağlandığı küçük bir hayvan da olsa yokluğu bazen üzebiliyor.

Scudo
@magnetroN Selamlar, kendi evimizde üç kedi besliyoruz. Hepsi kısırlaştırılmış ve aşıları tam kediler. Ben cahil veya kafadan kontak bir insan değilim. Bina alanında beslemesini yaptığımız kedilerimiz (2 Taneydi) de tıpkı evdeki kedilerimiz gibi kısırlaştırılmış ve aşıları düzenli olarak yapılmıştı. Binanın konumunu gördüğünüzde - ki adı "Şelale Evleri" - hayvanlara resmen yuva olan bir mekan olduğunu anlayabilirsiniz. Vefat eden kedimizi defalarca evimize aldık ama iç güdüleri gereği dışarıda olmak istedi. Bu hayvanı zorla evde tutamam ve binadan birisi de çıkıp "Kedi yuvası oldu burası." diyemez. Neden mi? 5199 Nolu kanun. Ayrıca belediye tarafından gönüllü katılımlar yönetmeliği "Gönüllü Hayvan Sever" eğitimleri sonucu, belediyenin sitemiz içerisinde izin verdiği kedi-köpek sayısı 5'tir. Bu durumda, kimse devletin bana verdiği hak olan hayvan besleme hakkımı ve yine devletin o kediye verdiği yaşam hakkını alamaz.

Bu konu ile ilgili gerekli davalar açılmıştır. Bunun yanında binadaki iyi insanlar hatırına sustuğumuz bütün yolsuzlukları da ek davalar olarak mahkemeye sunulmuştur.

Son olarak "Herkes hayvan sevmez ayrıca ortak yaşam alanlarında kafanıza göre de davranamazsınız." demişsiniz. Ben de cevaben size diyorum ki, "Hayvan sevmeyen insan da sevemez. Ortak yaşam alanında devletin bana verdiği en ufak hakkı dahi kullanırım."

Selametle.

@Ilter Elmas
vegan yada vejateryensiniz sanırım .. :harika:

@sirreddot
Geçmiş olsun , kaybınız için çok üzüldüm ..

Size tek diyebileceğim ; sevdiklerinize daha çok sahip çıkın , daha sıkı koruyun ...maalesef ülkemizde sevdiklerimizi (canlı yada cansız) korumak için diğer medeni ülkelere göre daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@sirreddot

Siz kendi tarafınızdan olayı yorumlamışsınız bende kendi yaşadığım bir durumu örnek olması açısından yazdım.Ama şu var bir iki kediye kimse bir şey demez zaten ama minnacık bahçede 15 - 20 tane kedi olursa diyen lafınıda der tavrınıda koyar hatta katliamınıda yapar vermiş olduğum örnekte olduğu gibi.

Devletin size verdiği hakkı tabikide kullanın neticede hakkınız.

Bugün emniyet müdürlüğüne gittim, bir köpeğe siddet olayında davacı olduğum için ifade vermeye çağırmışlardı, savcılık dosyayı işleme koymuş ve umarım suçu işleyen kişi ceza alacak. Sizde sessiz kalmayın gerekli şikayeti yapın. Daha geçen hafta karşı komşu ile tartıştık, vay efendim niye kedilere mama veriyormuşuz da alışıyormuşlar vs. Zarar vermeye cesaret edemezler ama o sıkar biraz. Herkes hayvan sevmiyor diye de bir şey yok, bende insan sevmiyorum mesela, ne yapayım? Gördüğüm yerde zehirleyip tüfekle falan mı vurayım.

• Beğen
Tepkiler: berberci
şu masum hayvanlara eziyet edenleri allaha havale etmek lazım elbet bu dünyada olmasa diğer tarafta bunun bedelini ödeyecekler fazlasıyla.Millet olarak neden bu kadar raydan çıktıgımızı anlayamıyorum biz böyle olmamalıyız bu kötülükleri yapan kadar bu yapanları görüp de sessiz kalanlar da suçludur benim gözümde

@magnetroN
Canlıları besledi diyerek insanı suçlayamazsınız. O canlılar neden oraya geliyor diye düşünün bir. Kendinize sorun. Açlar hayvanlar aç! Kadın yemek verdiği için orada onlar. Ayrıca bir kedi kısırlaştırılmazsa senede en az 8 yavru doğurur. Kadına yardım edeceğinize kadını suçluyorsunuz. 6. kattan aşşağı iniyormuşmuş. Canlı onlar canlı, mal değil! Kafanıza sokun şunu. Ona da zarar veren şerefsizlerin Allah bin belasını versin. O ve onun gibi düşünenlerin sonu aynı olsun. Kadına manyak diyor bir de utanmadan! İnsanlara yardım edin, doğru olan o canlıların beslenmesidir. O kadından başka hiçbir besleyen olmadığı için orada duruyor o canlılar. Ordan evindeki tek lokma yemeği bile vermeyen, öldürenleri savunurcasına konuşan canlıların da o kediler üzerinde tek kelime etmeye hakkı yoktur. Allah hepsinin belasını versin.

@sirreddot Başın sağolsun arkadaşım. Böyle adi yaratık çok malesef. Benim sokağımda da çok tartıştım bu yaratıklarla ancak nafile. Dava açınca hayvan haklarından girmen lazım olaya. Sana edilen küfrün vs bir cezası yok. Beslenmelerine engel olunuyorsa eğer dava açtığında olay kamu davasına dönüşüyor. O zaman da uzlaşmacı geliyor öncelikle, istersen adamdan 2 bin liralık sokak hayvanları için mama talep edebilirsin. Tabi kabul ederse. Etmezse de cezası nedir bilmiyorum ancak mahkemeden sonra belli oluyor. Bakalım eylül ayında böyle bir yaratıkla mahkemem var, sonucu ne olacak merak ediyorum.

Herkes hayvan sevmek zorunda değilmiş...İyi ben de insan sevmek zorunda değilim.

Hayvanlara kötü davranan insanlar kötü insanlardır. Yani gerçek anlamda kötü insanlardır. Onlara güvenilmez. Bir lokma yemek için kapısına gelen kediyi köpeği kovalayan insan, bana hiç güven vermez. Empati duygusu hiç gelişmemiştir. Çocuklara zarar verme ihtimali çok yüksektir. Pedofili olma oranlarının yüksek olduğunu düşünüyorum.
Çünkü hayvan dediğin neticede senden daha az zeki ve çoğu zaman sana muhtaç. Hele ki betonlar arasına sıkışmış kedi ve köpekler... Bu zayıf canlılara kötülük etmekten geri durmayanlar, kendilerinden zayıf ve güçsüz olan insanlara da aynı kötülüğü yapacaklardır. O yüzden pedofil olma ihtimalleri yüksektir diyorum.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Senin yazacağın hiç bir mesajı zerre kadar umursamıyor iplemiyor kaale almıyorum bunu bilesin.Keza seninde umrunda olmayacaktır umrunda olmamasıda umrumda olmayacak hatta sana block koyuyorum bir daha ne yazını nede avatarındaki tipini görüp sinirim bozulacak.Haa bunun bu mesajınla hiç bir alakası yok senden hiç haz etmiyor hatta tiksiniyorum bile diyebilirim.

Tüm kötülükler seninle olması dileğiyle kenarda oynayabilirsin selametle...

@magnetroN

Bulunduğunuz sokakta ortalama 100 apartman;100 apartmanda ortalama 1000 daire var.1000 daireli bir sokak nasıl olur da 15-20 ağzı dili yok kediye nasıl sahip çıkamıyor diye eleştirseniz daha iyi olurdu sanırım.Bu dünya,bu ekoloji , bu canlılar hepimizin.Bunlar bize Allahın emaneti.Herkes bu dünyada bir işin ucundan tutsa dünya daha yaşanabilir daha güzel olacak ama kimsenin umurunda değil.Kimse herhangi bir konuda fedakarlıkta bulunup bir şeyler yapmayı,yapana destek olmayı düşünmüyor;sadece eleştiriyor.
O kedicikleri zehirleyene birşey demiyorum bile.Allah herşeyin hesabını sorar.

Olaya tek tarafılı bakan sizsiniz ayrıca ben hayvan düşmanı değilim beni tanımadan imalarda bulunmayın.

Anlamak istemiyorsunuz bunu anlıyorum ama bir kez daha yazayım apartman ortak kullanım alanıdır kafanıza göre hayvan doldurup besleyemezsiniz orası sadece size ayrılmış bir alan değil ki yani daha anlaşılır bir dil ile "babanızın malı değil" anlıyormusunuz? Bahçeli müstakil bir eviniz olur içinde tosun bile besleyebilirsiniz size ancak o zaman kimse karışamaz oda tabiki çevreye rahatsızlık vermediğiniz sürece.

Yok neymiş "CANLIYMIŞ CANLI!!!" hadi ya ciddimisin sen? şaka yapıyosunnn.

Ben utanılacak bir şey yapmadım ki utanmaz yakıştırılması yapılıyor utanmaz bence diyenin babasıdır önce bir ağzını topla birader ağız bozmaksa mevzu senden geri kalmam (eline su dökemeyebilirim tabi).

Burada yazılan mesajlardan anlaşılıyor ki köydeki evinde nasıl yaşıyorsa aynı hayatı şehirde de sürebileceğini zanneden tipler var..

@magnetroN tam bir habis unsursun. Toplumda senin gibiler var ve var olacak bunun farkındayız. Katliam yapar lafını sanki ekmek alır deyişiyle bir tutan bir sogukkanlılığın var. Yaşam hakkı denen bir şey var kardeşim. İnansan da inanmasan da.
Ne kadar nefret dolusun farkında mısın? Dikkat et Erkin Baba tornavidalamasın seni.

Açılın belediyede çalışan geldi!:komik:
5199 sayılı hayvanları koruma kanunu,gerçekten çok enteresan bir kanun.Özellikle hayvanları sevmeyenler tarafından çıldırtıcı bir kanun. Bu kanuna göre "hasta veya yaralı olmadığı zamanlar haricinde belediye dahil hiç bir kurum sokak hayvanlarını aldığı yerden başka yere dahi goturemez bırakın barınağa vs kapatmayı,öbür sokağa dahi alamaz"Adam diyor ki köpekleri gelin burdan alın. Alamayız,kanun bu. Benim çocuğumu ısırsın mı,benim çocuğum ölsün mü diyorsun sen?Benim cocuğum kuduz olsun diyorsun sen.Yav ne alakası var benim ağzımdan ne zaman çıktı öyle bir kelime, tamam belki haklısın ama kanun bu,KANUN!Başlarım senin kanununa,senin kanununu tanımam ben. Gidip öldürüp atacağım onu kenara!
Bak şimdi sevgili öküz mahluk ben de köpeklerden korkarım, Allah'ım hayırlı ömürler versin benim de 6 aylık bir oğlum var,saçının teline zarar gelsin istemem ve ben de korkuyorum köpeklerden ama çok değil,yani yanlarına yaklaşmaya,onların başını okşamaktan kaçacak kadar değil ama korkarım yalan yok. Yav niye bu nefret?Haklı da olabilirsin,3-5 köpek bir araya gelince hırçınlaşıyor olabilir evet haklı da olabilirsin ama niye öldürürüm,kanun tanımam,yıkarım vs vs diyorsun ağzından köpükler saçarak.
Kedileri aslında sevmem. Ama hem kediler hem köpekler bir canlı. Durduk yere bir kedinin veya köpeğin insana zarar vermesi %5 ise;bu oran insanda%35-40'dır.Ne diye gidip zehirlersin,tekmelersin?
Konu ile tam olarak,birebir alakası yok aslında ama öyle bir yazmak istedim. Umarım ülkemiz tüm canlılar için daha yaşanabilecek bir yer haline gelir.

@magnetroN

Kafanıza göre, babanızın malı, hadi ya, ciddi misin sen, şaka yapıyorsun, utanmaz bence diyenin babasıdır, ağzını topla birader, tipler var ifadelerini düzenleyin yoksa uyarı yazacağım. Sildiğim zaman sizde herhangi bir davranış değişikliği gözlemleyemiyorum. İlk kez bu yolu deneyeceğim, bakalım olacak mı :snzdglsn:

@Rip

Ben habisim öylemi? İstediğiniz yönde mesajlarım olmadığı için kılıftan kılıfa sokuluyoruz.Umrumda olurmu sanıyorsunuz peki ? Kendi çapınızda oynuyorsunuz işte.
Benim ne söylediğim gayet açık ve net işinize gelmiyor diye her bir şey oluyorum.Ben nerede nefret sergilemişim ki ? Anlayışı kıt, okuduğunu yorumlamaktan aciz, at gözlüğü takan sizlersiniz.Biraz mantık birader biraz mantık bak yazdıklarımı bir kez daha oku yani seviyeni aştığını düşüneceğim ama internete girebiliyor forumlarda takılabiliyorsun yani bunu yapabilen benim burada söylemek istediğimide anlayabilmesi gerekiyor yazımda türkçe.

Bence anladınız da inatlaşıyorsunuz hani bir laf vardır “erkekliğe bok sürdürememek!” sizinkisi bence bu.

Ortak yaşam alanlarında kafanıza göre at koşturamazsınız köye çıkıp orada yaşayacaksınız o zaman dilerseniz suyunuzu yalaktan bile içebilirsiniz ama şehir bunu kabul etmez.Apartman hayatı kurallarına göre en basitinden kapı önünde ayakkabını bile bırakamıyorken gelmiş bana ne söylüyor ahkam kesiyorsunuz.

@Serkan Mıstınoğlu

Sen neden sadece benim yazdıklarıma takılıyorsun yiğidim?

Sayın arkadaşlar lütfen sakin olalım,birbirimizin fikirleri bizim dusuncemize ters gelebilir ama kavga etmeyelim lütfen. Tartışma çok güzel bir şey ama kavga etmek değil
Not: Tartışma kelimesi burada iki veya daha fazla kişinin medeni şekilde düşüncelerini açıklayıp,doğru yolu bulması veya birbirlerinin fikirlerini anlamaya çalışması anlamında kullanılmıştır

• Beğen
@magnetroN Bakınız bazı şeyleri anlatmak başka bir şey, işlenen cinayete haklılık biçmek başka bir şey. Söylediğiniz şeylerde haklı olduğunuz noktalar var, bunları yadsıyacak değilim. Ama katledilen kaç tane kedi dönüp bakmayacağım şu anda, bunun sorumlusu o kadın derseniz bu bütün mecralarda, etik, hukuk, anane, din vs vs. karşılık bulmaz, bulamaz.
Seviye konusuna girmeyeceğim.

• Beğen
Geri