Açılın belediyede çalışan geldi!
5199 sayılı hayvanları koruma kanunu,gerçekten çok enteresan bir kanun.Özellikle hayvanları sevmeyenler tarafından çıldırtıcı bir kanun. Bu kanuna göre "hasta veya yaralı olmadığı zamanlar haricinde belediye dahil hiç bir kurum sokak hayvanlarını aldığı yerden başka yere dahi goturemez bırakın barınağa vs kapatmayı,öbür sokağa dahi alamaz"Adam diyor ki köpekleri gelin burdan alın. Alamayız,kanun bu. Benim çocuğumu ısırsın mı,benim çocuğum ölsün mü diyorsun sen?Benim cocuğum kuduz olsun diyorsun sen.Yav ne alakası var benim ağzımdan ne zaman çıktı öyle bir kelime, tamam belki haklısın ama kanun bu,KANUN!Başlarım senin kanununa,senin kanununu tanımam ben. Gidip öldürüp atacağım onu kenara!
Bak şimdi sevgili öküz mahluk ben de köpeklerden korkarım, Allah'ım hayırlı ömürler versin benim de 6 aylık bir oğlum var,saçının teline zarar gelsin istemem ve ben de korkuyorum köpeklerden ama çok değil,yani yanlarına yaklaşmaya,onların başını okşamaktan kaçacak kadar değil ama korkarım yalan yok. Yav niye bu nefret?Haklı da olabilirsin,3-5 köpek bir araya gelince hırçınlaşıyor olabilir evet haklı da olabilirsin ama niye öldürürüm,kanun tanımam,yıkarım vs vs diyorsun ağzından köpükler saçarak.
Kedileri aslında sevmem. Ama hem kediler hem köpekler bir canlı. Durduk yere bir kedinin veya köpeğin insana zarar vermesi %5 ise;bu oran insanda%35-40'dır.Ne diye gidip zehirlersin,tekmelersin?
Konu ile tam olarak,birebir alakası yok aslında ama öyle bir yazmak istedim. Umarım ülkemiz tüm canlılar için daha yaşanabilecek bir yer haline gelir.