Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
@Kutay Özdemir

Sen de diğerlerini eleştirdiğin şeyi yapıyor ve kedi adına düşünüyorsun! Hangi kedi dedi sana "yahu bırakın bizim doğamız böyle, biz böyle takılacağız!" diye:) Kimsenin hayvanların doğasını bozduğu falan yok kanımca. Ancak bu hayvanları lanet kentlerimizin içine dahil edip, daha sonra da buyrun bu gürültü patırtının ortasında, pisliğin, vızır vızır geçen tenekelerin içinde takılın demek uygun şey değil. Senin de farkında olmadan "doğa" derken yaptığın gibi, hayvanları korumak adına ,onlar yerine de ,düşünmek -daha iyi olacaklarını varsaymak- zorundayız. Tabi kimse bunu duygusal sonuçlarla yapmıyor. En azından onların davranışlarını ve hastalıklarını inceleyen bilim dalları var. O yüzden kedi familyasının çoğalıp ,yüzlerce binlerce kedinin sefil olmasını önlemek adına mesela kısırlaştırma yapılabilir- ki bu operasyon kediyi bir sürü hastalıktan da koruyor- . Ya da bunun gibi başka kararlar da -onlar adına verilebilir-vermek de zorundayız.
Neyse her zaman "doğa"mızda olan bizim için de, kediler için de uygun olan olmuyor.

Tamam ben sakinim...
Şöyle bir özet geçicem yalnızca...
İnsanların genleriyle oynadığı cins kedileri petshoplardan kurtarmak için alıp besle orası tamam.Ama bildiğimiz sokakta yaşayan kedileri sırf çöpte yaşıyor diye eve alıp kapatmak gerçekten yanlış bir hareket.
Daha çok çöpte mama bulabildikleri için orada takıldıkları aşikar.
Tabi çöptür pisliği mikrobu hastalık riski fazla..
O zaman dediğim gibi herkes zahmet edip girsin böyle bir uğraşa kedilere daha temiz güvenli bir yerde barınak ve yiyecek sağlasın.
o zaman çöpteki duruma bir çare bulunmuş olur.
Ama arkadaş gözünün yağına yumurta kıriyim o hayvanı diğer hayvanlardan sokaktan ayırıp kısırlaştırma yahu.
Yani şu kısırlaştırma mevzusu benim tek moralimi bozan.
Tamam eve de al ama gündüz güzel havada falan sokağa da bırak yani.
Hayvan gezsin görsün diğerleriyle oynasın kavga etsin çiftleşsin.
Yaşamayı öğrensin yani.
:)

O senin dediğin yani onlara sokaklarda uygun ortamın yaratılması güneşin buz kesmesi kadar uzak birşey ;) Antalya'da çöpten ekmeğini çıkaran atık kağıt işçilerinin ekmeklerine sırf Çevko gibi büyük şirketlerin daha çok para kazanması için el konuldu. Yani düzen böyleyken kimse kimsenin (özellikle hayvanların) sağlığını düşünmez. Hatta Antalya-Kaleiçi'nde sırf etraftaki barlar ve kafeler istedi diye onlarca kedi ve köpek belediye tarafından zehirlendi. Hatta bunlardan biri de ilk sayfada gösterdiğim sarı kedilerden biri. Herkes ister kedilerin özgür iradeleriyle yaşamasını ama işin doğrusu böyle olmuyor. Sokakta kediler üremiyor, ölüyor...

• Beğen
Tepkiler: Deniz Taş
Sokaktaki tüm hayvanlar kötü yaşam sürüyorlar aslında. Sokak canlıların yaşaması için uygun biryer değil, kediler çiftleşse yavrulasa dahi kaç yavru 1 yaşına gelebiliyorki, kimisini yiyorlar kimisine araba çarpıyor vs. vs.
Sokaktan araba çarpmış yada yaralı kedileri çok topladım veterinere götürdüm nerdeyse hiç biri kurtulamadı. Sokak hayvanları genel olarak perişan vaziyetteler gördüğüm kadarıyla.
Sonuç olarak belki bende kedimi küçükken yaralı halde sokaktan almasam şu anda yaşamıyo olcaktı. Ben kedimi veterinere götürürken dahi kafes türü bir şeye sokmuyorum direk omzuma sarılıyor o şekilde 200m. yürüyerek gidiyoruz, kafasını omzuma sokuyor, bıraksam dahi yere atlamıyor, geceleri ayak ucunda uyumalar, mama verince sürtünmeler, çeşitli şebeklikler, "boncuk gel maman hazır" dediğimde koştura koştura gelmesi :) yani o hayatından memnun ve aramızda kesin bi sevgi bağı var ve o da ben de hayatımızdan gayet memnunuz.
Saygılar .

konu adı yeterince açıklayıcı olmuştur varsa kedi besleyen kedi seven bisiklet forum üyeleri resimleri buradan paylaşalım

ilk paylaşımda benden olsun

maşallah deyin lütfen :)

http://www.yildirici.com/bisiklet/bb2.jpg
http://www.yildirici.com/bisiklet/bb3.jpg
http://www.yildirici.com/bisiklet/bb4.jpg
http://www.yildirici.com/bisiklet/bb6.jpg

bu arkadaşın küçüklüğü

http://www.yildirici.com/bisiklet/bb1.jpg
http://www.yildirici.com/bisiklet/bb7.jpg

buda kendisinin kankası

http://www.yildirici.com/bisiklet/bb5.jpg

Hastasıyım. :)

Bu kadar güzel bir hayvan olabilemez.Aslında daha bir sürü sevimli hayvan var ama hiçbirini kedi gibi kucağına alıp sevemiyorsun yada sevsen de o bundan pek memnun olmuyor. Yahu sevince mırıl mırıl mırlayan, yayıldıkça yayılan başka bir hayvan var mı?Ufak tefek, ev için uygun.Evi de sever, temizdir.Ancak bulunduğum yerde sokak kedileri son derece konforlu ve bakımlı olduğu için evime alıp hapsetmeye bir türlü gönlüm razı olmuyor.Burada benim gibi kedi sever çok insan var.Yemeklerini sularını eksik etmezler.Hazır mama alıp koyan mı ararsın, balıkçıdan balık alıp getirip dökeni mi, ilgi ve bakım güzel. Başımın üzerinde yerleri var, bir gün coşup 10 tane birden kedi alabilirim eve. :D

@volkert

helal olsun keske herkes sizin gibi olsa

biz sokakta mama verirken cama çıkıp küfür kafir vs vs beslemeyelim diye sayardı insanlar hatta kutuya koydurup yavru kedileri çayıra atan olmuştu eski oturduğum sitede

ama emin olun evede alırsanız aynı mutlu olur kediler sadece yavru bir kediyi eve alıştırıp sonra sokağa bırakmayın ozaman sokakta yaşayamaz onun dışında hakkaten dediğiniz gibi 10 numara hayvanlar

• Beğen
Tepkiler: tt2000
balkonumda 5 ve evin içinde 6 adet kedi besliyorum.ayrıc iş yerinde baktığım 3 adet daha sokak kedisi var.
kedi sevgisi ve hayvan sevgisi paha biçilemez arkadaşlar.
heleki dün haberlerde gördüğüm canlı kedi yavrusunu betona gömen zihniyetten sonra...keşke bu adamı benim elime verselerde bende onu kara toprağa gömebilsem.
herkeze saygılar.

mustafa kedın ne tatlıymıs ya cıdden tam sevmelık sole elınde avucunda sıkarak sevcen ...keske terk etmeseydı yaa kısmet ıste

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İlişe
@volkert
"bir semtin sokak hayvanları sizden kaçmıyorsa, orada yaşayın. çünkü, komşularınız güzel insanlardır" :)

hatta ilginçtir, bu tip semtlerde, sokak kedilerinin de köpeklerden kaçmadığı, hatta kedi ve köpeklerin aynı yerde yemek yiyebildikleri gözlemlenebilir :)

:) aynen öyleydi murat. bir de daha 8 aylıktı evden kaçtığında, tam şirin dönemleriydi :(

* İlk tosuncuğa gerçekten maşallah...
* vidyodaki tiplere çok güldüm. gerçekten ısrarla temizlik
* Candan hanım, çıkarım çok iyi! gerçekten dediğinizin doğru olduğunu şu an farkettim.
* Kedinin kaçmasına çok üzüldüm bizimki zemin katta oturduğumuz için sürekli dışarıda; uyumaya geliyor sadece.. Bazen kendi babamın bana kızdığı gibi kızıyorum esprisine "otel mi lan burası eşoleşek"... Ama sanırım hayvanları ev hayvanı haline getirmemizi pek sevmiyorlar. En azından bizim kediyi mesela kaparsak yada günün birinde daha üst katlara taşınıp da atlamasın diye kapamak zorunda kalırsak sanırım bizimki de kaçar. Yine de geçmiş olsun...

Bir zamanlar 3-4 gün kadar bende evde kedi besledim. Ev arkadaşım sokaktan bulmuş getirmiş fakat kısa sürdü bizim kedi maceramız.

http://img825.imageshack.us/img825/8484/fotoraf0116x.jpg

Bu da benim fıstığım.. 3,5 yaşında oldu.

http://i.imgur.com/8XNf9.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ali YILDIRICI
Lise yıllarımda İzmit Gölcükte Seka`nın lojmanlarında oturuyorduk, bahçelik alabildiğince ağaçlık alandı, köpeğimiz de vardı, kedimlerimiz de, bir dönem hatırlıyorum 10 dan fazlaydılar, çok severim kediler, küçüklüğümden beri. Oradan taşındıktan sonra bakamadım bir daha, bundan 3-4 sene evvel yağmurlu bir havada otobüs beklerken yavru bir kedi bulmuştum sırılsıklam olmuş bir halde, montumun içerisinde eve getirmiştim, otobüste ara ara miyavlamış kimse sesin nereden geldiğini de anlamamıştı :) evde havlularla kuruladım, pamuklara sarıp sarmaladım, 2 gün uyudu şırıngayla besledim bu zaman zarfında, 10 gün kadar durduktan sonra kaçtı evden alışamadı bir türlü, ama çok üzülmedim sonuçta ölmekten kurtardım ben onu. Kediler hakkında bir yazı yazmıştım, aklıma geldi şimdi burada da paylaşmak isterim.

Kediler: Sahiplerini kendileri seçerler, tek başına olmayı sever, kendi karakterini ve kişiliği oluşturur, yalaka değildir, canı istemezse sizinle oynamaz, canı istediğinde muhakkak oyununa sizi dahil eder, insanların onların hizmeti için yaşadığını düşünürler. Tüm zorlu şehir şartlarına, insanlara köpeklere, arabalara, yemek bulma ve su bulma sıkıntısına rağmen hayatta kalmayı başarırlar. Onurlu, gururlu, kendini beğenmiştir, ne istediğini iyi bilir, istediğini her zaman sizden alır.
Kusursuzdurlar, müthiş dizayna sahiptir, 8. kattan düşüp hiçbir yerine bir şey olmayan tek hayvandır.
Evini sahiplenir, diğer herkesi misafir olarak kabul eder. Mükemmel hafızaya sahiptirler, hiçbir şeyi unutmazlar.
Alıştırırsanız sizin yediğiniz her şeyi yerler ve sağdan soldan alınan ucuz köfte, sosis, salam vs... gibi iğrenç yiyeceklere pisliği gibi davranıp üzerine toprak attığını görebilirsiniz.
Eğer bir kedi beslemediyseniz sevmemeniz normal karşılanabilir, ama bir kedi beslediyseniz her zaman köpeğe tercih edersiniz.
Zarif hayvanlardır, yürüyüşlerine bakmanız yeterli.

Geri