Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kedi sever bisikletçiler

10c449e132f3bba2a86cddefc066abce.png

Scudo
Bütün değerli hayvansever siz değerli dostlarımın ve ailelerinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Size evimin en yeni üyesini tanıtmak istiyorum:Miya
Miya'yı(tahmini üç haftalık bir yavrucaktı) bundan yaklaşık 1 ay önce bir otomobilin altında sağ arka ayağı ve sağ ön patisi çok kötü zedelenmiş şekilde buldum.Kediciği alıp Buca Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdüm.Oradaki veteriner arkadaş hayatında böyle bir şey görmediğini ,en az bir muhtemelen iki ayağının kesilebileceğini söyledi.Kediciğe , zayıf düşmesinden dolayı narkoza bile alınamadan-ki kaldıramazdı- müdahele edildi.:(Veteriner arkadaşlarımızın çok yoğun 18 günlük yoğun ve özverili mücadelesi sonucu kediciğin ayakları kurtarılmış oldu.:harika:Şu anda kediciğin ilk durumuna göre durumu çok iyi.Biraz aksama kaldı ama çok şükür.Yaklaşık 8 - 9 gündür bizde ve hergün kremlerini sürüyoruz.Biraz daha süreç bu şekilde devam edecek.
Bunu anlatmamdaki amaç zor durumda bir kedicik gördüğünüzde olaya müdahil olmanız,ki böyle davrandığınızı biliyorum.Özellikle de büyükşehirlerde oturan arkadaşlarımızın il ve ilçelerindeki sokak hayvanları veterinerlik işlerinin önceden telefon numaralarını ve adreslerini biliyor olmalarını rica ediyorum.İnanın Allah izin verdikten sonra birşeyleri değiştirmek bizim ellerimizde.
Kediciğin ilk fotolarını koymuyorum.Hassas arkadaşlarımızı etkileyebilir.
Şu andaki hali.
Miya

IMG_20180613_212037.jpg

IMG_20180613_212801.jpg

Selamlar. Az önce bir kedi getirdim eve. 3-4 aylık sanıyorum. Bisikletle dersten eve geliyordum, karşı şeritten araba gelirken onun tarafında, yolun ortasında oturan bir kedi gördüm. Adama hemen yavaşlasın diye el hareketi yaptım. Adam yavaşladı ama kedi hiç istifini bozmadı. Adam "ben bunu ortalar geçerim" derken kedi de harekete geçti. Tam ön teker geçerken kedi tekere kafa attı . Sonra bir yere kaçtı baya korkmuştu bulduğumda. Çantaya atıp eve getirdim ben de. Gördüğüm bir hasar yok ama gözlerine damla lazım, o kolay.

Evdeki kedim tısslayıp duruyor. Gördüğü yerde tokatlayacak gibi bir hali var. Bana da trip atıyor :D (üstümden kokusunu aldı galiba) ailem de karşı. Kapıdan zor soktum. Bakalım, sahiplendirmeye çalışacağım.
DSC_2078.JPG DSC_2079.JPG

Çok da şirin eşek. Karamel' in de böyle bir yavrusu var

Güncelleme: sol ön patisinin üstüne basmıyor. Eve getirdiğimde böyle değildi. Görünürdw bir şey yok ama sekiyor.

Güncelleme 2: sokak hayvanları kliniğini aradım, ekip gelecek.

Kendi kedimin de kısırlaştırılması lazım dedim, illa sokakta olması lazımmış. Biraz daha devam ederse ya bizi apartmandan atacaklar, ya da ailem kediyi sokağa bırakacak :acpsnr::acpsnr:

Motorcu Çetesi :D Üstte Boncuk, Altta küçük beyaz, en alttaki de Şapşalım :)

Bu sene okulu bitirmeye çalışıyorum, hemen iş bulup bu yavrulara mama desteği yapmam gerekiyor. Dün sadece bir günlüğüne uzak kaldım çok merak ettim her birini, çok zor olacak :(

Birsürü de yavru birikti yine, birileri de 2 tane yavruyu kapımın önüne atıp gitmiş ne yapacağımı şaşırdım, evin içi de dolu alamıyorum da :( Millet bakılıyor diye atıp atıp gidiyor :(

162175 dosyayı görüntüle

Hamlet, Mustafa sevgili dostlar ne kadar uğraşmışsınız, maaşallah yavrular da mücadeleyi kazanmış görünüyor.
Size rast geldikleri için çok şanslı bu minikler. Bu aşağıdakiler de bizim geçen sene baktığımız ve sıskalığından dolayı ipkuyruk adını verdiğimiz yavrunun yavruları ve resimden göreceğiniz üzere yine kızışmış bu ne sürat anlamıyorum.

Anneleri erkek kedi ile çiftleşirken arkadan gelip erkek kedinin kuyruğu ile oynuyorlar:(4d716feb-f364-4e98-af47-4440e00f286f.jpg 814da6ae-b5ad-4819-8172-fe0d70f41867.jpg

Antreman yaparken malesef ama cok fazla sayida katledilmis sevimli dostlarimizi goruyorum.
İki sey bisikletten sogutuyor.
1. İnsan kiligindaki serefsiz soforler.
2. O zararsiz hayvancagizlarin cansiz bedenleri....

Bugün yavrulara mama dağıtırken dün de bulamadığım Beyaz'ın yavrularından birini diğer sokaktaki bahçede buldum. Miyavlayıp duruyordu, acıktı sanırım dedim, çağırdım çağırdım gelmedi malesef. Bi baktım yürüyemiyor yavru. Hemen veterinere götürdüm, sağolsun baktılar. Kalçası çıkmış yerinden dendi. Röntgen bozuk olduğu için malesef çektiremedim. Şimdi banyoda yer yaptım yavruya. Canı çok acıyor malesef, umarım birisi yapmamıştır, kendisi düşüpte böyle olmuştur. Adi insan o kadar çok ki mahallede, el kadar yavruya zarar verebilecek kadar vicdansız insan o kadar çok ki malesef. Yaklaşık bir ay içerisinde iyileşecek denildi bana, umarım çabucak iyileşir yavrum :(

165197 dosyayı görüntüle

@Mehmet Metin Levent Ben Baskan olsam soyle bir yasa cikartirdim " Evinde kedi kopek besleyenler her ay duzenli olarak karakola belediyeye gidip evcil hayvanlari ile imza atsinlar" bu sekilde hicbir dogaya alismamis hayvan sokaga atilmaz. Hatta bu evcil hayvancagizlar oldukleri zaman veteriner tarafindan ölumu arastirilsin. Dogal yoldan mi yoksa sahibi serefsizlik yapip mi hayata yumdu gozlerini. Cozum bu kadar basit. İnsaALLAH yoneticilerin beynine ve vicdanina girmeside bu kadar basit olur...

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Allah dişi kedisi olanlarin yardimcisi olsun :D 6 yaşına girecek yakinda. Kıyıpta kısırlaştıramiyoruz. Ayda 2 kez kizginlik dönemi geciriyor 1 hafta süruyor her biri...

Arabanin kapisini acik birakmistim icerisi cok sicak olmasin diye. Tanimadigim sipa iceri girip sofor koltugunun uzerine yatmis. Hayir neden yolcu koltugu degil de orasi? Sanki arabay kaciracak :)

IMG_20180610_175205.jpg IMG_20180610_175038.jpg IMG_20180610_175150.jpg IMG_20180610_175054.jpg

@Hüseyin Odabaş

Başka hangi canlı olsa, böyle fırsatçı bir hareket insanı dellendirir. Ama bunu kedi yapınca kızmak ne kelime, bir de sevimli buluyorum!

Bu hayvanlarda harbiden şeytan tüyü var...

Geri