Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
Merhabalar
Gidon xlc nin 40 tl
Gidon boğazı açılı 25.4 mm olandan 25 tl
Elcikler sargı değil tek parça kalın ve deriden yapılma biraz zorladı ancak su ya da şampuanlı su olmadan yapmak daha avantajlı 20 tl
Hepsini yurt içinden sıfır aldım

Aydınlatma sorunum yok çünkü fabrika çıkışlı dinamo ve kendi farı var bisikletin.
Aynanın markasını bilmiyorum ama 24 tl ödedim gayet güzel gösteriyor

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
@mertgulkokan;

Cevaplar için teşekkür ederim. Sormak istediğim bir şey daha olacak. Eski (düz) gidona göre kelebek gidon vücuda 4-5 cm daha yakınlaşıyor.
Bu durumun sürüş konforuna ve oturma pozisyonuna olumlu/olumsuz etkileri nelerdir?
Neler gözlemlediniz?

Teşekkürler,

------------------
Bu arada aşağıdaki ürünleri yurt içinden, bu fiyatlara nereden temin ettiğinizi de mahsuru yoksa paylaşabilir misiniz?
------------------

@mertgulkokan

• Beğen
Tepkiler: mertgulkokan
Tur bisikleti için konuşursak daha da dik duracağım kesin ama denemedim daha zaten kadro bana biraz büyüktü artık daha iyi açılara sahip olacağım kesin gibi. Ne kadar dik durursak o kadar konforlu ve rahat olacağına inanıyorum.
Kelebek gidon ve ayna çınar bisiklet
Gidon boğazı ve elcikler volkan bisikletten aldım
Bu firmalar eskişehirdeler

Benim siparişte sonunda çinden geldi 31,8 lik. Henüz paketinde duruyor vaktim olursa takacağım inşallah :)

@Scherwin abi merhaba, sürekli bilgisayar kullanımına bağlı olarak bileklerimde ağrı artmaya başladı, düzenli de bisiklete binmeye çalışıyorum ama ağrı zorlamaya başladı. kelebek gidona geçtikten sonra bir rahatlama hissettiniz mi?

@emrahozkan hocam gidon sargınız ya da gıdon sungerı mı tam bılemedın markası nedır nereden aldınız yardımcı olur musunuz

mosso legarda 1621 bisikletim var. trekking/kelebek gidon almayı düsünüyorum.
Fiyatıda gayet uygun buldum. bu gidonun bisikletime uyumlu olup olmadıgını nasıl anlarım ?
Linkteki ürün (link)

@Altan Yılmaz
@Altan Yılmaz

Merhaba,
Kusura bakmayın mesajınızı çok geç fark ettim. Jelli eldiven ve akabinde Kelebek gidon'a geçtikten sonra el bileklerimde kesinlikle bir rahatlama hissettim. Hatta diyebilirim ki bileklerimde yaşamış olduğum sorunların hemen hemen tamamına yakını ortadan kalktı. Aklımda yapılabilecek bir geliştirme daha var! ancak henüz vakit bulamadım. Gidon yükseltici takmak ;) Çünkü edindiğim izlenim, el bilek ağrısı 2 nedenden dolayı oluyor;
1) Sırt kaslarının yeterince güçlü olmaması
2) Bisikletin ergonomisi ile ilgili ileri doğru fazla uzanmak
Gidonum yükselirse, daha dik bir oturuma kavuşacağım ve bileklerimdeki yük azalacaktır diye düşünüyorum.

Kolay gelsin...

@Altan Yılmaz

Başkasına sormuşsun ama denk geldiği için yazıyorum.2 ay önce aldığım bisikletin üzerinde kelebek gidon olduğu için o şekil de kullandım.Tam dik konumda bisikleti kullanamadığım için sürekli dirseklerim ve el bileklerim ağrıyordu.Gidonu değiştirerek sorunu neredeyse tamamen çözdüm.Hatta gidonu aldığım arkadaş da normal gidondan rahatsız olmuş kelebek gidona geçmiş.Anladığım kadarı ile bu sorun kişinin boyu ile beraber kadro ebatı ve bisikleti kullanırken dik durmak ile alakalı durum.Kollarına ve bilhassa el bileklerine fazla yüklenmeden kullanmaya çalış.

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@Nautilus 1.85 boyum 51 kadro kullanıyorum. Bisiklet ebatı ile ilgili bir sıkıntı görünmüyor ama boyun MR'ı ve dirsekten EMG çektrdim. Malesef dirsekde sinir sıkıntısı çıktı, problem oymuş. Fizik tedaviye başladım, biraz rahatladı ama eskisinden daha çok dikkat ediyorum artık. Barendli elcik aldım, bir müddet onla deneyip, gerekirse gidonu değiştireceğim. Cevap için teşekkürler..

xlc 2 ay önce 25 liraydı neyin kafası bu ya şimdiye 2 tane alırdım :((((

hocam çoğu yerde örneğin özceylan olsun n11 olsun 2 katına fiyat çıkarmı ?? :(((

2 -2.5 ay önce@Furkan Alp

Sedona 410'uma kelebek gidon ve açı ayarlı boğaz almak istiyorum. Satori almak istemediğim için 25.4'lük bir kelebek gidon alacağım. Onun için gidon boğazı 25.4 e dönecek.

Sorum şu: Bu açı ayarlı gidon boğazlarının benim bisiklete uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağım. Bazılarında farklı maşa çapları vs. yazıyor.

@Hasan Ç. Fiyattan dolayı mi satori tercih etmiyor sunuz eger bundan dolayiysa gidon bogaziyla beraber ayni fiyata gelecektir belki geçebilir de hocam

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ç.
Geri