Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
Kelebek rahattır, dik pozisyonda gidersin, yormaz da.
Rüzgara karşı zor olur ama rüzgar arkadan gelirse yelkenli gibi gidersin.

Şu öne doğru uzayan boynuzlara birer barend fren, uff diyorum.
Of deme ufff de lambaya puf de adamim

Kelebek gidona geçmek istiyorum. Lakin bir sorum olacak. Mevcut elciklerimden memnunum. Gidon sargısıyla sürmek istemiyorum. Elcik, vites ve fren kolu dahil hepsine yer var mı gidon üzerinde. Kendi gidonumda kapladığı yeri ölçtüm. 16 cm. Fotoğrafladım aşağıda.Özellikle xlc marka kelebek gidon kullanıcıları cevaplarsa daha makbule geçecek.

219512 dosyayı görüntüle

Olur bence. Ben yaptım, oldu:

225591 dosyayı görüntüle
Bende xlc kelebek gidon var, xlc elcikleri takamıyorsun. Önceki kelebekte silikon elciklerin %10unu tıraşlayıp takmıştım. Şimdiki tamamen gidon sargısı.
219521 dosyayı görüntüle

Yukarıda paylaştığım kokpitimdeki gidon XLC

Benim sorum ise:

Bu gidon bu boğazdan geçtiyse;
225592 dosyayı görüntüle

Bu kelebek gidon geçmez mi? Geçmez dediler de... Bilemedim. Fikirlerinizi alabilir miyim?

225593 dosyayı görüntüle

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@tekvites Geçer, her köşede hafif hafif çevirerek geçer, ama azıcık çizilme ihtimali var. resimdeki gidon benim mevcut gidon, boğazda resimdeki gibi tek vidalı sabit kelepçeli.

image.jpeg

Resimdeki poşetin içinde ne olduğunu bulan ilk kişiye çay benden.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@tekvites Geçer, her köşede hafif hafif çevirerek geçer, ama azıcık çizilme ihtimali var. resimdeki gidon benim mevcut gidon, boğazda resimdeki gibi tek vidalı sabit kelepçeli.

225602 dosyayı görüntüle

Gidon umrumda değil, kırılsa da olur.
Gidon boğazına bir şey olmasından çekiniyorum. Boğazın iç köşelerine bir şey sürerek veya yapıştırarak denenir mi dersiniz?

@tekvites boğaza hiç bir şey olmaz, gidon çizilebilir ki o da bir ihtimal. Denildiği gibi; çokta şey yapmamak lazım.:D

Olur bence. Ben yaptım, oldu:

225591 dosyayı görüntüle

Yukarıda paylaştığım kokpitimdeki gidon XLC

Benim sorum ise:

Bu gidon bu boğazdan geçtiyse;
225592 dosyayı görüntüle

Bu kelebek gidon geçmez mi? Geçmez dediler de... Bilemedim. Fikirlerinizi alabilir miyim?

225593 dosyayı görüntüle
merhaba ben de kelebek gidon almak sitiyorum en üst resimdeki gibi elciklerimi takarım diyorum ama benim orjinal elciklerin ucu kapalı,resimdeki gibi vidalı değil, kapalı olan uçları kessem sorun olur mu? sürüş esnasında aşağı doğru kayar mı ? ya da nasıl bir çözüm bulabilirim ?

Son düzenleme:
merhaba ben de kelebek gidon almak sitiyorum en üst resimdeki gibi elciklerimi takarım diyorum ama benim orjinal elciklerin ucu kapalı,resimdeki gibi vidalı değil, kapalı olan uçları kessem sorun olur mu? sürüş esnasında aşağı doğru kayar mı ? ya da nasıl bir çözüm bulabilirim ?
15960224092557512293535572544487.jpg
Benimki vidalı değil. Lastik. Ama ben kesmedim bu şekilde satılıyor ama kesince de o ucu bu olacak sonuçta. Bir taraf zaten gidon dönüşe geçtiğinden o tarafa kayamıyor. Diğer tarafa da fren kollarını bağladığınızdan o engelliyor kaymasını.

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
Arkadaşlar 56 kadro kullanıyorum 54 olsa tam olacakmış yani bir tık büyük kelebek gidon almak sorunumu çözer mi ?

Gidon boğazı açılı zaten hocam ama yukarıya kaldırınca çok dik oluyor
Kısa bir model ile değişim için demiş olabilir. Kelebek gidon ile elcik kısmı biraz daha iç tarafa gelmiş oluyor. Neredeyse alın borusu hizasına geliyor, belki farkı olabilir ama sırf kadro büyük geliyor diye gidon değişimi yapacaksanız bir şey diyemem. Aksesuar kullanım alanı çok oluyor farklı tutuş pozisyonları da tabi ki.
İnternetten bulduğum bir görsel,
Ekran Alıntısı.JPG

Gidon boğazı açılı zaten hocam ama yukarıya kaldırınca çok dik oluyor
Kelebek gdon harikadır. Sorunuz kelebek gidon almalı mı olsaydı, cevabım bir yerden bulup deneyin, tadı hoşunuza giderse alın olacaktı. Bu gidon mevzusu yarış için değilse tamamen kişinin tadına bakıyor. Ancak sizin derdiniz kadro boyuyla, bununda en kolay çözümü gidon boğazına oynamaktır. Sele borusundanda ayar yapabilirsiniz ancak sele borusunu ideal yüksekliğinden oynamak sağlıklı olmayacağı için, doğrudan gidon boğazı dedim. Risksiz, temiz bir sonuç için.

Kısa bir model ile değişim için demiş olabilir. Kelebek gidon ile elcik kısmı biraz daha iç tarafa gelmiş oluyor. Neredeyse alın borusu hizasına geliyor, belki farkı olabilir ama sırf kadro büyük geliyor diye gidon değişimi yapacaksanız bir şey diyemem. Aksesuar kullanım alanı çok oluyor farklı tutuş pozisyonları da tabi ki.
İnternetten bulduğum bir görsel,
237784 dosyayı görüntüle
Siz olsaydınız ne yapardınız diye sorayım hocam ? Daha kısa olan bir açılı bir gidon boğazı mı almak ? Yoksa mevcut açılı gidon boğazıma kelebek gidon takmak mı ? Bu ikisinin de maliyeti aynı... 1.82 boy 85 iç bacak ile 56 kadro bisiklet kullanıyorum

Son düzenleme:
Arkadaşlar 56 kadro kullanıyorum 54 olsa tam olacakmış yani bir tık büyük kelebek gidon almak sorunumu çözer mi ?
IMG_20200819_111021.jpg
Çözer hocam, benim vücut ölçüme göre M kadro bisiklet kullanmam lazım ama arka çantaları takınca pedal çevirirken topuklar çantaya çarpıyor, bunu bilerek bisikletimi L kadro aldım ki turda da rahat edebileyim. Gidon ve sele arasındaki farkı kelebek gidon ile hallettim, neredeyse bir karışa yakın gidon geriye geldi. Sırt, kol ağrısı gibi şeyleri hiç yaşamadım.

Geri