Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
@Muh26ammed
Estağfurullah hocam.
Gidon olaral xlc sargı olarakta btwin kullanıyorum. En pahalısının bi ucuzunu. Keşke en pahalısını alsaymışım 10 lira daha verip
Bir kere alın iyisini alın hocam
 
  • Beğen
Tepkiler: gok ve Muh26ammed
Herkese Merhabalar

Bisikletime bende kelebek gidon aldım. henüz gelmedi ama bağlantı konusunda bir fikrinizi almak istiyorum. Kelebek gidonların nasıl takıldığı aşikar.
fakat diğer türlü (ters) takarsak ne olur ?

normal şekli

maxresdefault.jpg

benim takmak istediğim ?

trekking4.jpg


Bana sanki bu şekli daha kullanılabilir geldi. Normal takıldığı versiyonda reach mesafesini kısaltarak daha dar bir açıyla kullanmış oluyoruz. çünkü gidon gidon boğazından geriye düşmüş oluyor.
Bu pozisyonda ise yüksekliğini ayarlarak sanki daha dogru olacagı düşüncesindeyim.

reach mesafesi

reach.jpg



burada ne demek istediğim daha belli :) düz gidon gidon boğazı hizasındayken kelebek gidon takıldıgı zaman reach mesafesi hayli kısalıyor.

2c4dbed06da149fb3651a4b683549ba5.jpg




fikir, önerilerini ve bilgilerinize açığım :) Teşekkürler.
 
@clk
Youtube da kelebek gidonu yere dik bir konumda kullananlar da gördüm ya da tamamen paralel.
Kişinin kendi rahatlığına göre ayarlanabilecek bir şey bu gidon işi.
Kelebek gidon turcuların gidonu yani rahatlığın gidonu. Daha dik bir pozisyon daha kısa bir reach mesafesi ile olur ki bu da turcular için önemlidir.
Drop barlı tur bisikletlerinde bile headseat uzun olduğu için yine yol bisikletinden daha dik bir pozisyon elde edilir
 
  • Beğen
Tepkiler: Muh26ammed ve clk
@Hastateker tesekkur ederim. sanirim dediginiz gibi biraz kişisel ve bisiklete ozgü bir durum pozisyon. yarin geldiginde iki turlude deneyecegim
 
  • Beğen
Tepkiler: Hastateker
@clk ikinci sekildeki gibi yaparsaniz 20 cm uzamaniz gerekir bence :)
 
@mesutaktas gelsin bir deneme yapacagim :) ölcerek burada paylasirim :)

Evet gidon bugun geldi :) evden cikmak zorunda oldugumdan cok inceleyemedim ama tahmin ettigimden daha hafif ve elciklerin takilacagi mesafe gayet yeterli. hatta tam omuz mesafesi diyebilirim..
ben gidonla beraber kahverengi elcik ve kahverengi gidon bandi aldim. brooks benzeri bir sele Iris GS-17 aldigim icin kahverengi bence guzel olacak :) taktigimda tekrar paylasacagim ;)

20170221_154657-1.jpg

20170221_155327.jpg
 
@clk Ben gidon bandini sarmadan once biraz arastirma yapmistim. Sag taraf icten, soltqraf distan derken kafam bulanmisti. Ben soyle yaptim: gidonu bisiklete taktiginiz sekilde karsiniza aldiginizda icten disa dogru sardim... Kaymadi, gevsemedi. Size tavsiyem budur.
 
  • Beğen
Tepkiler: clk
@mesutaktas tesekkur ederim. bende bununla ilgili guzel bir video bulmustum. hatta kanalda bisiklet ile ilgili cok guzel tamir tadilat iceren videolar var. tavsiye ederim. tesekkur ederim bu arada bilginiz icin ;)


Evet sonunda bugün Kelebek Gidonumu taktım :) dediğim gibi kahverengi sargı ve elcik kombinasyonu yaptım. sargıyı sararken biraz acemiliğimize geldi ama neyseki sadece yarısını harcadım :) bu biraz eskidiği zaman kalanı daha itinalı saracağım.
Gidona gelince. kısacık (2km) sürüş yaptım. ben elciklerin durduğu açının dar oldugunu düşünmüştüm ama hiçte öyle gelmedi. özellikle gidonu en üst noktasından tutunca cok rahat oldugunu söyleyebilirim :) sorunuz olursa cevaplayabilirim ;)

_DSC0240.JPG _DSC0241.JPG _DSC0242.JPG _DSC0243.JPG _DSC0244.JPG _DSC0245.JPG
 
@clk çok güzel olmuş. sağlıklı kazasız sürüşler dilerim. umarım gidon 31.8 dir diyerek alış verişi nerden yaptığınızı sormak istiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muh26ammed
@clk Güzel bir kombinasyon olmuş, keyifle kullan. Bir sorum olacak. Acaba elcikler zamanla soyulma, yıpranma gösterirmi nasıl bir malzemesi var? Birde sele hakkında daha fazla yorum bekliyoruz. Almak isteyenler seni sabırsızlıkla bekliyorlar.;)
 
  • Beğen
Tepkiler: clk
@Ahmet Zeki tesekkur ederim. elcikler suet (nubuk) bir malzeme. cok buyuk ihtimal zamanla aşinacak ve duzlesecek. ama cok takmiyorum sonucta 30 liralik malzeme :) hatta aşindigi zaman gidon bandini uzerine sarmak istiyorum komple ;)

Sele ye gelince. işten ve havalardan pek firsat bulamadim. fakat hep sunu derlerdi sert sele iyidir diye. ki gercekten oyleymis. sele evet sert ama ilginc bir sekilde rahatsizlik vermedi cok. onumuzdeki haftadan artik itibaren işe bisikletle gidip gelecegim. daha detayli paylasacagim ;)
 
Maşallah çok güzel hocam iyi günlerde kullanın
 
  • Beğen
Tepkiler: clk
Bugün kelebek gidonları incelerken Canavar Keşifte-Enes Şensoy abimizin bir yazısı dikkatimi çekti.

(link)

Buda 2002 yılında MTBTR"nin gidon açıları vb. ergonomik konular hakkında yazdığı bir yazı.

Kelebek gidon alırken açılarına dikkat edin :)

(link)

:)
 
@clk hocam gidon sargiaini nasil sardiniz ? Cok ugrastim en sonunda morelim bozuldu
 
Geri