Carraro Sportive 227 'yi 2015 yılında aldığımda aşağıdaki ebatlarda bulunuyordu;
KADINLAR için:
*Lady (CS 222) 43cm
ERKEKLER için:
(CS 221, 224, 225 ve 227)
*(46cm)
*(51cm)
*(54cm)
51cm seat tube olduğu kesin ama başka faktörler de var! Aldığım yer Kızıltoprak İleri Bisiklet. Tüm ölçülerde fazlası ile mevcuttur. 51 tam oldu. Yani 2 yağım yerde iken orta borunun teması/temassızlığı tam olması gerektiği gibi. 54cm uygun değil idi. Zaten 51cm'liği yakından görseniz zebellah gibi!
Bununla birlikte bir biri ile bağlantılı ve alakasız bir kaç faktör daha var;
*Taktığım yüksek kalınlıktaki Jelli sele beni yükseltti ve kayda değer şekilde geriye götürdü! Bu sele orijinal ambalajında yazan ibareye göre: 90 derece dik sürüşün önerildiği bir sele.
*Kallı pedal kullandığım için: ayak topumun pedalın saat 09:00 ve 03:00 konumunda, diz kapağımla aynı hizaya gelebilecek şekilde yaptığım ayarda ve saat 00:00 - 06:00 konumunda da diz kapağı iç açım uygun olacak şekilde sele yüksekliğini ayarladım. Bu ayarda ise seleye oturmuş iken görece ayak ucu ile yere değebiliyorum.
*Bu model bisiklette orijinal açı ayarlı gidon boğazının bir çok bisiklete göre ileri bakıyor! Yani gidon biraz ileride. En dik pozisyonda bile.
Belki gövdem görece daha kısa olduğu için ya da yukarıdaki sebeplerden biri veya bir kaçı nedeni ile ileri fazla uzanmam gerekiyor idi. Bu da bileklerime ve sırtıma fazla yük bindiriyor idi. Belki de bileğim ve sırtım doğmasal zayıf!
Daha dik bir pozisyon istedim, Kelebek gidona geçtim ve gidonu yükselterek ideal ölçüme kavuştum (Reach size 'ı küçülttüm).
Forumun bu bölümünü istemeden bu detaylara boğduğum için peşinen özür dilerim ama bisikletlerinde değişiklik yapacak arkadaşların nelere de dikkat etmesi gerektiğine dair belki de ipucu olmuştur
@fatihy : Hiç kuşkunuz olmasın, Carraro 'nun Sportive modelleri en geniş kesim olanlardan
54'ü 190'lık insanlara ancak oluyor. Bununla ilgili forumda bayağı bir makale var.