Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

Scudo
Carraro sportive 225 in gidon ölçüleri nedir bilmiyorum ama en uygun kelebek modeli nereden bulabilirim?

@Cemil Dada genel olarak mı öyle ? Benim arkadaşımdaki 25.4tü. Hatta kelebek gidon aldığımızda ona göre sipariş vermiştik. Carraronun sitesindeki 31.8 ama nette farklı olanlarda var.

kelebek gidon pişmanlıktır..

şaka şaka isteyen istediğini taksın kullansın :D

Kullanıcı yorumları nasıl acaba olumlu veya olumsuz yönleri açısından ?
(link)

@MakRo
Siz böyle deyince emin olamadım ama, benim gördüklerim hep böyleydi. Yolda karşılaşıyorum birkaç yıldır, sonra Ankara Eymir Gölü gezinti alanı girişlerinde bisiklet kiralayan işletmelerde de Carraro Sportive bulunur çokça. Arkadaşlarıma kiraladıklarımız oldu, hepsinin gidonu 31,8'likti diye hatırlıyorum.

Aslında bu dediklerime gerek bile yok, bayilerin iletişim numaraları Accell Bisiklet'in sitesinde mevcut. Telefonla ilgilendiğiniz modelin gidon ölçüsünü sorabilirsiniz.

Kelebek gidon tur bisikletinde avantaj kullanım rahatlığı ve aksesyar bağlamak için çok yeterli yeriniz oluyor bisiklet üzerinde uzun süreler geçirirken değişik tutuş pozisyonu size avantaj sağlıyor,.tek dezavantajı bence sağa sola yaslarken bantı hemen zedelenip yırtılıyor yani biraz dikkat gerektiriyor. Kazasız pedallar

Merhaba bir şey sormak istiyorum. Benim bisikletimde 31.8mm gidon boğazı mevcut. Kelebek gidon almak istiyorum ama 31.8mm mi yoksa 25.4mm mi almalıyım karar veremedim. 25.4 mm almaya karar verirsem gidon boğazınıda yenilemem gerekecek ve gidon boğazı ve kelebek gidonu 90 liraya alabileceğim ancak 31.8 alırsamda aynı fiyat olacak. Bu ikisi arasında fark var mıdır hangisini önerirsiniz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mehmetg.

Orjinine sadık kalıp sadece 31.8 mm kelebek gidon alsanız daha iyi bence.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Velespitli Seyyah
Kesinlikle 25.4 mm gidon+ bogaz almali. Cunku 31.8 ler kalin ve bombeli oldugundan aksesuar takmak cok zor ön kisma dostum.

@mariokaldato gidon çantası takmak istiyordum önüne benimde korkum buydu abi teşekkür ederim

Kelebek gidonun çok tutuş imkanı olsa da iki tutuştan fazla kullanmıyoruz zaten, gereksiz olduğunu düşünmeye başladım.

@Turcu eleman

Uzun yolda kelebek kullanma tecrübeniz var mı bilemiyorum. Ancak Mtb gidondan kelebeğe geçmiş biri olarak, arada uçurumların olduğunu düşünüyorum.

@Mehmetg.

Forumda başka bir arkadaşın yazısında gördüm aşağıdaki ürünü. Açıları XLC ye çok yakın gibi görünüyor. Eğer öyle ise Türkiye piyasasındaki önemli bir açığı kapatmış olucak.

(link)

Zoom marka kelebek gidon aldım. Gidonu dik şekilde yani dropbar kullanımına yakın bir pozisyonda kullanmayı düşünüyorum. Bakalım beklediğim verimi alacak mıyım...

Yeni bisiklet alacak birisi için (yol, tur, şehir) gidon tercihi ne şekilde olmalı sizce?

@burakncn yol bisikleti için genellikle dropbar, şehir ve tur bisikleti için şöyle bir durum var:

2-3 saatten fazla süren bisiklet sürüşleri bir yerden sonra bilek ağrısı yapıyor. Normalde düz gidon, en çok hakimiyet saglayabileceginiz gidon türü. Ama tutuş şekli sınırlı. Ben kısa bisiklet sürüşleri yapacağım derseniz düz gidon alırsınız. Birazcık alternatif katayim derseniz barend takabilirsiniz. Ama uzun süre yolda olurum derseniz çare kelebek gidon. Aynı zamanda üzerine aksesuar takmak konusunda da avantaj sağlıyor.

@burakncn Bu durum alacağınız bisiklet türüne göre değişmekle birlikte esas belirleyici etken tıpkı sele seçimindeki gibi anatomik yapınızdır. Yol bisikleti alacaksanız zaten dropbar olmazsa olmazdır lakin tur bisikleti yada şehir/fitness/cross türü bisikletlerden birini alacaksanız, az önce söylediğim gibi hangi tür gidonda daha rahat edeceğinizi bisikletinizin geometrisi hatta selenizin yapısının yanısıra anatomik yapınız belirler(Örneğin ünlü brooks marka selelerin bisiklet üzerindeki oturma açısına göre özel olarak ürettiği sele türleri mevcut).. bir örnek verecek olursam bir çok kişi kelebek gidonsuz tur bisikleti asla olmaz dese de, tanıdığım bir çok insan var ki kelebek gidonla rahat edemeyip ufak bir barend takılı açılı gidon kullanıyorlar . Hatta geçtiğimiz haftalar da bende tur bisiklet fotoğrafları konusu içinde kendi şehir bisikletimi tura adapte edip görüntüsünü paylaşmıştım. O görüntüde de kelebek gidon takılıydı ancak bende kelebek gidonla çok rahat edemediğimi farkedip geriye doğru 5 derecelik açıya sahip bir düz gidon takıp daha rahat ettim. Uzun lafın kısası her koşulda kelebek gidon yada dropbar rahat olacak diye bir şey yok. En rahat ettiğiniz gidon türünü belirlerken en etkili yöntem biraz masraflı da olsa deneme yanılma yöntemi olduğunu düşünüyorum.

Geri