Scudo Sports

Kendin Yap(diy) Ocak

@Ferhat Karaca ucuzluk pazarları yani eski tabirle bir milyoncu denilen yerlerin çoğunda var. Oralarda bulamassan (ki bence kesin bulursun çünkü bizim burda hepsi satıyor) eminönünde mısır çarşısının yan tarafındaki yolda çokça satan dükkan var.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Scudo
@cihangir ,@muhyt

Video cekmedim ama ilk fırsatta ekleyecegim buraya...

İlk denemem de şırınga ile ölçerek 15 ml verdim ocağa ispirto ile. Daha sonra alt hazdesine çok az ispirto koyarak yaktım. Kaynamaya benzer bir ses gelince ustten yaktım sonra. 15 ml ile tam 5 kakika yandı..

İkinci de 30 ml ile denedim ve 10 dakika yandı. Verdiği ısı ile suyunuzu rahatlıkla kaynatabilir, yumurta veya sucuk pisirebilir, hatta şu 1 - 2 liraya satılan hazır makarnalar dan yapabilirsiniz. Bu benim gorusum.

Dechatlonda tek kişilik kamp için tencere tava var. Onlardan alacağım zaten dener resimlerini koyarim buraya...

Saygılar..

Not: Ocak benim gorusum 3 defa kullanılabilir. 4 - 5 günlük turlar için birden fazla ocak almanız lazım yanınıza.

(link)

@Ferhat Karaca ispirto ile gayet güzel olmuş gibi gözüküyor. Dediğiniz gibi bundan 3-4 tane yapıp yanımıza alıp kullanmak lazım. Decathlonun kamp tencere tavasını bende almayı düşünüyorum, eğer alıp da görüşlerinizi buradan paylaşırsanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@muhyt

Bugün dechatlona gidip tencere tavaları inceledim. 30 liralık tek kişilik tencere tava takımı pek hosuma gitmedi. tavada pişireceginiz yiyecekler kesinlikle yapısır ve temizliği cok zor olur. birde aluminyum sonucta cizilir temizlik esnasında ve saglık acısından ıyı olmaz diye dusunuyorum.

65 liralık 2 kişilik biraz daha kaliteli olan tava takımı vardı onu da inceledim. o biraz daha iyi gibiydi ama onunda 1 kişilik olanından yoktu. 2 kişiliği de biraz daha fazla yer kapladıgı için ondan da vazgectim.

eve donuste ben kampta neler pişirecegim neye ihtiyacım olur diye düşünürken aklıma ikea da satılan minik tavalar geldi. hem az yer kaplıyor hemde benim ihtiyacımı karsılıyor. yol uzerinde bir ucuzluk pazarı vardı girdim içeriye baktım o tavaların benzerinden buldum. Dısı aluminyum içi seramik. fiyatı da 10 tl. su kaynatmak için de aynı sekılde seramik tencereler vardı kucuk onların fiyatı da 12 tl. toplam 22 tl. bunların ikisi benim ihtiyacımı karsılıyor. ve ustelik daha hafif ve daha az yer kaplıyor ve bana göre daha saglıklı.

Sizde kamp ta neler pişireceksiniz onun degerlendirmesini yapın. eger yapacagınız makarna, tavada yumurda veya biraz sucuk kızartırım o sekılde kampımı tamamlarım diyorsanız hiç gerek yok 65 - 70 lira vermeye. 22 liraya bitirirsiniz bu işi.

Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: muhyt
Geri