@Türko beni kesinlikle yanlış anlamayın sayın kardeşim lise yıllarımda lisanslı müsabık kickboks sporunu icra eden birisiydim. Ben de kilo vermek için başladım ve çok faydasını gördüm. Ancak şunu bilmelisin ki daha önce dayak yememis ve dayak atmamış veya bayilana kadar sopalanmamis insanlar kavga ederken "SEKSİ" görünmek isterler. Dolayısıyla sizi anlıyorum ancak siz bu sporu "spor ahlaki" ile öğreten insanlardan öğrenirseniz trafikte kimseyle kavga edemez hale gelirsiniz çünkü vereceğiniz zarar veya size gelecek zarar sporun sağladığı iletişim gücü ve dik duruş ozguven sizi çoğu zaman kimin kavga etmek istediği anlamaya ve sizi de kavga etmekten korkar hale getirecektir. Elbette ki savunma sporudur ve sizi güvende tutar ancak size tavsiyem Atatürk'ün sevdiği sporcu olmak için kickboks ile ilgilenmeniz olacaktır. sporcu adam kavga etmez. Kavga bir iletişim biçimi değildir ve merminin teki 1 lira. Allah korusun. Pedaliniza taş değmesin.
Güzel bir yere parmak basmışsınız. Ben ilk yorumumda çok şeyapmak istemediğim için girmedim bu konuya.
Bilenler bilir, Altın elbiseli adamın bir videosunda "Frenleriniz yokmuş gibi davranın" diyor. Bunu birkaç gün uygulayın diyor. Sanki frenleriniz tutmuyormuş gibi gidin diyor. Çünkü siz frenlerinizin olduğunu ve iyi tuttuğunu bildiğiniz için, acayip hızlanıyorsunuz, bazen frenler sizin düşündüğünüz kadar iyi tutmuyor ve kaza yapıyorsunuz diyor. O videosunda frenlerimize çok güvenmememiz gerektiğini söylüyor.
İşte aynı bu videodaki durum gibi, bu konu başlığında tartıştığımız durum da fazla bir özgüven oluşturacak. Tıpkı kask kamerası olan youtuberların her an her yerde kavga etmeye çalışmaları gibi, çünkü kamera çekiyor! Yani "ben nasıl olsa döverim" mantığıyla insan daha agresif olur gibime geliyor.
@Türko Ağır küfür bile etseler ''hayvanla hayvan olmayaksınız'' Bana sinirden kimse bahsetmesin ben karadenizliyim, sinirse bin kat bende mevcut ama!! işte o ama varya beş para etmez bir ciğeri ve kanı bozuk için bile ,bile kendimi ateşe atamam,atmamda. uymayacaksın gülüp geçeceksin başarırsan ne ala yok başaramam dersen biriniz mezara diğeriniz hapishaneye eee ne oldu kick boks şimdi?? kimi kurtardı kime neyi anlattın cesaret demek kavga etmek yada kavgacı olmak değildir.
Bisilgetimle seyrederken tofaşın içinde birisi "geberecen geberecen dıııtt " dedi. dönüp ne diyorsun dedim? baktım yüzüme doğru bilmem kaç promil alkol kokusu geldi. tamam haklısın deyip uzaklaştım. o kadar toy biri değilim. Ben bu sporu zaten yapmayanlardan bir tık olsam yeterli diye görüyorum. Ve bazı arkadaşların dediği gibi özgüvenimin artması sonucu daha soğukkanlı kalırım gibime geliyor. Kolay sinirlenen biri değilim de nedense trafik hariç! Şansını zorlayanlar olursa da bilemiyorum.
@Türko bahsettiğiniz durumlar için kickboks her zaman ise yaramaz. Kali yi araştırın onu bir deneyin derim.. @Serkan Mıstınoğlu Hocam dövüş sanatlarına merak sarıp hakkıyla yaparsanız dışarıda potansiyel kavgalardan uzak duruyorsunuz. Buna emin olabilirsiniz benim çok müsabık arkadaşım var hepsi kaçınır sokak kavgasından. Ancak teknik öğrenir 3 ayda bırakırsan savunma özgüven patlamasıyla bir deneyim dersen kendini salonda da dövmezlerse o zaman sıkıntı çıkabilir bazı salonlar çok laylaylom geciyo eleman sağlam 1 tane direk yemeden senelerini geciriyo sonra kendini dokunulmaz sanıyor
@Serkan Mıstınoğlu Vala Serkan abi hakli artik aracindan inen adam pompaliyla iniyor. Silah tasımak icin eskisi gibi ruhsata felan mi gerek yok anlamadim ben bu işi
Haberlerde izlediğim iki arac saga çekiyor kamera kayitlarinda bakiosun yumruk yumruga beklerken pompaliya karşı beylik tabanca. Arkadas film mi izliyorum ben bu nasıl kavgadır
Artik kavga yok direkt çatışma içindeyiz .. Poligonlarda atış antremanlarina devam sahildeki balon patlatmalarda iş görür
Kavga güçsüz insanların işidir, trafikte sorun yaşadığın insanları dövmek için kursa mı kaydolunur hiç
Dövüş sanatlarına bu tip emeller için kaydolan insanların kafa yapısı da pek düzgün sayılmaz.
Benim gibi; kimseyle muhatap olmadan yaşamayı öğrenin trafikte. En azından sinirlenmiyorum, içten içe kendimi yemiyorum, ufak tefek hataları kafaya takmıyorum, uyarmıyorum kimseyi. Sadece yoluma bakıyorum.
Yoksa İstanbul'un trafiği de bitmez cahili de. Hangi biriyle kavga edip hangi biriyle tartışacaksın, bitmez ki bunlar
@Gökhan Akkaya
Zaten spor disiplin işidir hocam, genellikle boks vb. spora gidenler 3-4 hafta sonra bırakıyor ama başlık sahibi kafaya koymuş gibi duruyor. Bence de gidin hocam, hem daha sakin kalmayı öğrenirsiniz.
Savunma sporlari aslinda savas sanatlarinin modernize edilmiş halidir bu tip sporlara başlamayi dūsūnen arkadaşlar icin bir yazi birakiyorum bu yazida bahsedilen ahlaki degerler kendilerinde var mi yok mu diye sorgulasinlar ve ona gore baslayip baslamamaya karar versinler.yukarida bahsedilen yorumlarda bir iki ay icinde spora baslayip birakanlar isin felsefi ve ahlaki yonunu kavrayamamis arkadaslardir .(link)
Önceki yorumumda bahsetmeye çalıştığım şeyi bu video daha açık gösteriyor Niye yan baktın diye kavgaya tutuşuyorlar. Normal hiçbir birey "niye baktın" kavgasına tutuşmaz. Birisi cüssesine güveniyor, diğeri de dövüşteki ustalığına güveniyor. Örnekler çoğaltılabilir: Silahına güveniyor, bıçağına güveniyor, sopasına güveniyor gibi Ama aslında tüm bu güven verici şeyler bizi daha agresif olmaya, kavgaya girmeye itiyor.
Yani niye alttan alalım ki? silahımız var, veya niye alttan alalım ki? Karete biliyoruz nasıl olsa döveriz, hem kendimizi test etmiş oluruz.
Kickbox yerine sana self-defence (Aikido, Wing-Chun, Kick Boks gibi bir çok savunma sporunu bir arada sana sunar) tavsiye ederim. Silahlı veya silahsız kişilere karşı inanılmaz etkili bir savunma sporudur. Youtube'dan videolara bakabilirsin. Kick Box'un günümüz Türkiye'sinde çokta faydalı olacağını düşünmüyorum.
Estetik olsun dersen Capoeira'ya da bakabilirsin (Youtube'a Lateef Crowder yazarsan ustasından (Santo) izleyebilirsin.
@demir77 video dersen dolu video var sırayla atarım. İş videoda değil. Burada mesele yakın mesafede savunmada. Turnuvaya çıkacak halimiz yok, gösteri yapacak halimizde yok. Self Defence videolarını izler misin sana zahmet. Teknik olarak, silahlı olarak veya klasik sokak dövüşünde kullanılan tüm kombinasyonlarla nasıl başa çıkıldığını gösteren videolarla. Self Defence tümünü kapsar. O yüzden herhangi bir savunma sanatını tekil olarak vermedim.
En basit örneği self defence uzmanı Fred Mastro'yu izle
Ulasmak istediğiniz yere sokak ve cadde aralarından, kaldirimdan gitmek en iyi çözüm.
Tenha vakitlerde, trafiğin az olduğu zamanlarda; bayram günleri, sabahleyin güneş vakti civari gibi saatlerde sürmek yine en iyi çözüm.
Performans yapmak için sehir dışı en iyi çözüm.
Diğer taraftan özellikle büyük şehirlerdeki cadde ve bulvarlarda hava kirliliği yoğun. Temiz havaya en çok ihtiyacımizin olduğu anda leş gibi hava çekiyoruz icimize.
Mümkün olduğu kadar munakaşadan uzak durup. Farkli çözüm yolları bulmaliyiz bence.