@Nolan
- Savunma sporlarının bir güzel yanı daha var ne biliyor musun? Reflekslerini güçlendirir. Seni her zaman tehlikeye karşı tetikte tutar. Ön sezilerinizi güçlendirir. Normal bir insana göre daha çevik olursunuz.
@Nolan
- Self Defence eğitim videolarını izlerseniz silahlı veya silahsız saldırılara karşı nasıl bir önlem alabileceğinizi öğrenirsiniz. Vatandaş sıkar bile diyorsun. Sürekli bu düşünceyle yaşarsan evden dışarı çıkma. Çıkmazsan her an vatandaşın birisi silahla evinize girip sıkar geçer. Bu mantalite çok yanlış.
Allah bile sen önlemini al, yapabileceğin herşeyi yap gerisini bana bırak diyor. Sen ay şu olur, ay bu olur edasında düşünürsen mevlam neylesin?
@Nolan
- Bir kavga esnasında tabii ki caydırıcı etkisi olacak, karşındakinin gözünü korkutacak. Eğer sen zarar vermezsen, kendini savunmazsan, karşı taraf sana zarar verir. He tabii ben mazoşist'im diyorsan tercihine saygı duyar, selam ederim
@Nolan
-Olayı öyle düşünelim sen havaya ateş ettin , o sırada olur ya hani kör kurşun bu gitti balkonda ki birine isabet etti ve öldü veya evinde oturan yaşlı bir kalp hastası sen havaya ateş açınca panikledi, yüksek heyecandan kalp krizi geçirip öldü.
Vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsun ?
Senaryoyu değiştirelim. Sen havaya ateş ederken, tehlikeden kurtulurum düşüncesindeyken o karışıklıkta biri sana saplayıp geçse ne yapacaksın?
Senaryoyu gene değiştirelim Sen gene havaya sıkıyorsun. O karışıklıkta silah taşıyan panik atak birisi senin silah sesinden anlık tepkimeye girip korkup döndü sana ve çevrendekilere ateş etti. Senin el havada, çevrede suçsuzlarda var. Hep beraber ikindi namazını müteakip camiden kaldırılırsınız
Şimdi anlatabildim mi? Neden savunma sanatı öğrenmenin önemli olduğunu? Olaylara hiçbir zaman tek bir pencereden bakmayın. Her pencereyi aralayıp her olasılığı düşünüp öyle hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum.
Sevgilerimle, saygılarımla