Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kickboksa başlıyorum

@chuck_schuldiner sorun da orada zaten. Şöyle yumruk atarsan şunu yaparım. Hep bir kurgu. Müsabaka olayı çok farklıdır. Müsabık olunmalı. Yoksa sokakta da sonu hüsran olabilir. MMA organizasyonunda kullanılan dövüş stillerini tavsiye ederim.

Kalın sağlıcakla...

Scudo
@demir77 Hocam video yollamana gerek yok bunların en babalarını yaptım ve izledim çok müsabakaya katıldım.

165285 dosyayı görüntüle şu arkadaşda kendine çok güveniyor diyorki bruce lee bana dayanamaz keşke bruce hayatta olsaydıda görseydik kim kime dayanamaz.

@biocyclist Kilo farkı var Bruce Lee 68 kiloydu. Orantısız bir meydan okuma olmuş. O zamanın şartlarında Bruce Lee en iyilerdendi belki de en iyisiydi. Saygı duymak, saygısızlık yapmamak lazım.

@biocyclist

Hiç bir bağ kuramadım? Ne alaka...

hocam ben 12 yıldır aikido yaptım halada yapıyorum varsa tanıdığın sağlam boksör,muay thai ve capoeracı buyursun gelsin bizimki gösteri sporuymuş madem :) bir kapışşak yaaa.

@biocyclist

Yaptığın işe saygı duyuyorum ama çıkmanı sağlığın açısından tavsiye etmem...

@demir77 Saygı duyuyorsunda neden gösteri sporu deyip sanki Aikido ve wing-chun kendini savunamaz ,dövüş sanatları değilmiş gibi algı oluşturuyorsun.dışardan olaya bakan genç dimağlar ne düşünür sence? sadece boks,kung-fu,karate veya mma'mı kendini savunuyor.

@demir77 doğru diyorsun. Sokakta zaten ani bir durumda herkes müsabaka yapıyor :D Birde kokartlı hakem bulunuyor. Sonra teknik olarak dövüşülüyor. İyiymiş :D

Bu arada
@biocyclist

sorusuna

@demir77

demişsin. Alaka şu : IP MAN denilen üstad Wing-Chun ustasıdır. Eğer bahsettiğin gibi gösteri sporuysa, sokakta çok dayak yersek IP MAN'de gösteri yaparken çok dayak yedi. Öğrencisi Bruce Lee'de wing-chun ustası oldu tabi o da gösteri yaptığı için çok dayak yedi, Genel toplama vurursak Wing-Chun yapanlar gösteri yaptıkları için dayak manyağı oldular. Canları çektiklerinde sokağa çıkıp " - ohh havada güzel canımda çekti gidip bir wing chun gösterisi yapayımda, şöyle ağız tadıyla bir dayağımı yiyeyim" diyorlardır.

Senin mantığın ve yazdıkların bunu gösteriyor :D

@biocyclist
@chuck_schuldiner

Eskilere saygım sonsuz ve o zamanın şartları farklıydı...

Şimdi Wing-chun sisteminde yükselmek için seminerlerde para veriliyor. Seminere katılıyorsun yani. Seminere katılamazsan katılım ücretini ödeyerekte yükselebiliyorsun. Ev arkadaşım yapıyordu da oradan biliyorum:D Belki heryerde öyle değildir ama ona şahit oldum:D O yüzden çokta tartışılacak bir şey görmüyorum. Dediklerimin arkasındayım. Yukarıda wing-chun vs dövüş videoları da mevcut. Güzel spordur eyvallah da çok da anlamlar yüklenmesi yanlış. Teorik dövüş bir yere kadardır bence. Senin dediğin gibi olsa MMA organizasyonlarını domine ederdiniz...

@demir77 iyi hoş ta benim bahsettiğim wing chun vs değildi ki. Direk orayı yakalayıp devam ettiniz. Benim bahsettiğim MMA'da da kullanılan SELF DEFENCE sporudur. MMA : Mixed Martial Arts yani karışık savunma sanatları. Self Defence'da aynı. Birisi Organizasyon birisi Umumi. Aralarında ki tek fark bu :D

• Beğen
Tepkiler: demir77
Hangi birini döveceğiz?
Dün bir araç sürücüsü,nerdeyse gebertecekti beni.Ben sağa en sağdan dönmeye çalışıyorum.Bu sürücü de karşımdan geliyor ve sola dönecek ama dışarıdan/sağdan döneceği yer de,en soldan döndü..Dibimden geçti.Kocaman yol.Dağın başı.
Bu esnada dövüş sporları bilsek ne olur,bilmesek ne olur.

@Nolan

Savunma sanatı bilirsen kendini savunabilirsin. Bilmezsen kendini savunamazsın. Bu kadar basit. :)

Dövme odaklı olmayacaksın. Savunma odaklı olacaksın. Bu sporlar her kızdığınızı dövün diye ortaya çıkmadı. Sizin kendinizi savunarak hasar almayıp veya en az hasarla kendinizi korumanız için ortaya çıktı.

Ne yazık ki toplumumuz bunu çok yanlış anladı ve başka noktalara çekti :)

@chuck_schuldiner
Bunlar geçmişte kaldı artık.
1-''Vatandaş benim üzerime bile bile direksiyonu kırıyor'' diyorum.Bu esnada bisiklet üstündeyken,ister savunma amaçlı,isterseniz saldırma amaçlı dövüş sporlarını bilmeniz birşeyi değiştiremez.Ezip geçerler sizi.
2-Türkiye'de inanılmaz bir silahlanma var.Hele trafikte her an karşınıza uzun namlulu bir silahla birisi çıkabilir.Bu bakımdan köhne dövüş sporları ile vakit kaybetmeye gerek yok.Vatandaş sıkar geçer.Dönüp bakmaz bile.
3-Dövüş sporları öğrenmek demek,hep savunmada kalacağınız anlamına gelmez.Bu sporları öğrenmeniz demek,bir kavga esnasında sizi tehlikeli kılar.Karşınızdaki kişiye vereceğiniz zarar,çok büyük olabilir.Bu bakımdan kendinizi demir parmaklıklar ardında bulabilirsiniz.

Yapılabilecek en doğru şey şu.Bir tabanca alacaksınız ve ruhsatını da alacaksınız tabi.Bisiklet üstündeyken,tabancanızı da yanınıza alacaksınız.Bir karışıklık olduğunda,havaya ateş ederek,tehlikeden kurtulabilirsiniz.Köpek saldırısı veya insan saldırısı.
Tabi karşınıza Ak-47 ile birisi çıkarsa,onu bilemem.!
Allah(c.c)'ım,ne hale geldik biz böyle.!

@Nolan

- Savunma sporlarının bir güzel yanı daha var ne biliyor musun? Reflekslerini güçlendirir. Seni her zaman tehlikeye karşı tetikte tutar. Ön sezilerinizi güçlendirir. Normal bir insana göre daha çevik olursunuz.

@Nolan

- Self Defence eğitim videolarını izlerseniz silahlı veya silahsız saldırılara karşı nasıl bir önlem alabileceğinizi öğrenirsiniz. Vatandaş sıkar bile diyorsun. Sürekli bu düşünceyle yaşarsan evden dışarı çıkma. Çıkmazsan her an vatandaşın birisi silahla evinize girip sıkar geçer. Bu mantalite çok yanlış.

Allah bile sen önlemini al, yapabileceğin herşeyi yap gerisini bana bırak diyor. Sen ay şu olur, ay bu olur edasında düşünürsen mevlam neylesin?

@Nolan

- Bir kavga esnasında tabii ki caydırıcı etkisi olacak, karşındakinin gözünü korkutacak. Eğer sen zarar vermezsen, kendini savunmazsan, karşı taraf sana zarar verir. He tabii ben mazoşist'im diyorsan tercihine saygı duyar, selam ederim :)

@Nolan

-Olayı öyle düşünelim sen havaya ateş ettin , o sırada olur ya hani kör kurşun bu gitti balkonda ki birine isabet etti ve öldü veya evinde oturan yaşlı bir kalp hastası sen havaya ateş açınca panikledi, yüksek heyecandan kalp krizi geçirip öldü.
Vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsun ?

Senaryoyu değiştirelim. Sen havaya ateş ederken, tehlikeden kurtulurum düşüncesindeyken o karışıklıkta biri sana saplayıp geçse ne yapacaksın?

Senaryoyu gene değiştirelim Sen gene havaya sıkıyorsun. O karışıklıkta silah taşıyan panik atak birisi senin silah sesinden anlık tepkimeye girip korkup döndü sana ve çevrendekilere ateş etti. Senin el havada, çevrede suçsuzlarda var. Hep beraber ikindi namazını müteakip camiden kaldırılırsınız :)

Şimdi anlatabildim mi? Neden savunma sanatı öğrenmenin önemli olduğunu? Olaylara hiçbir zaman tek bir pencereden bakmayın. Her pencereyi aralayıp her olasılığı düşünüp öyle hareket edilmesi gerektiğine inanıyorum.

Sevgilerimle, saygılarımla ;)

Doğru ya savunma sanatı nedirki ,alalım bir tane desert eagle 50 calibre offff,!! sağlam delikde açar yada dur,dur bende katana var olmadı onu yanıma alayım bisiklette taşırım soran olursada pompa bu derim ne güzel olur:D:D:D

@biocyclist

Yok canım ne gereği var. Alınacaklar listesi :

- 1 adet RPG
- 1 adet AWP
- 4 Adet El bombası
- 2 zincir mermi
- 4 adet RPG mermisi
- 1 adet rambo bıçağı
- Seri silah olarak 3'ün 1 yani MP5 hem ufak hem etkili :D

Sonrada Go, Go, Go, Racır Det, Eförmetiv, İnemi Sıpotıd lafları havada uçuşsun :D :D :D

Hatta bu aklıma geldi birden :D

n2jc6.jpg

Geri