Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal seçimi

Merhaba yeni bisiklet için aldığım pedalın içinden çıkan sh51 kallerde resimde sarı ile çizdiğim ilk kez gördüğüm parçalar çıktı. Kalın Ayakkabı ile temas eden yerine tam oturdu , google da aradım ama bulamadım ne işe yaradığını . Bilen var mı daha önce de sh51 kaller aldım ama ilk kez böyle bişi görüyorum
244018 dosyayı görüntüle

Merhaba;

Onlar spacer. Eğer ayakkabının kal takılan yerleri derinde ise ve pedal tam oturmuyorsa kullanılır.Normalde kullanmaya gerek yok

adasd.JPG

Scudo
Merhabalar , bir MTB kullanicisi olarak kilitli pedal kullanmamı önerir misiniz yoksa normal spor ayakkabı da iş görüyor gerek yok mu dersiniz. Eğer mutlaka kullan farkı görürsün derseniz f/p ürünü önerilerinizi bekliyorum cebimi fazla uzmeyen.. bir de yol bisikleti sevdam var henüz gecemedim ama birgün mutlaka☺️.. yol bisikletine geçince alacağım pedal ve ayakkabıyı yolda da kullanabilir miyim ? Bana şu pedalı ve şu ayakkabıyı al diye yazarsanız bende fazla kafa karışıklığı yaşamadan alayım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

TUR BİSİKLETİ
Kilitli Pedal: Shimano M520
Kal: Shimano SH56 (Pedal ile gelen SH51 kal'i kullanmadım. SH56, SH51'e göre daha yumuşak diye önerdiler. Hatta 2-3 kere kilitli pedalı unutup düşmek üzereyken bile o refleks ile ayağım çıktı pedaldan son anda kurtuldum)
Ayakkabı: Shimano SH-M089L

Sonuç: Bu kombin ile gayet memnunum.
Hocam merhabalar. Shimano sh-m089l modelini kullanıyorsunuz sanirim. Bu modeli almak istiyorum yurtdisindan sipariş verecem ama numara konusunda kafam çok karışık normalde 43 giyiyorum 27.5cm ayak uzunluğum. Hangi numarayı almamı önerirsin. Sizde durum nasıldı kaç giyiyorsunuz kaç numara aldınız?

Hocam merhabalar. Shimano sh-m089l modelini kullanıyorsunuz sanirim. Bu modeli almak istiyorum yurtdisindan sipariş verecem ama numara konusunda kafam çok karışık normalde 43 giyiyorum 27.5cm ayak uzunluğum. Hangi numarayı almamı önerirsin. Sizde durum nasıldı kaç giyiyorsunuz kaç numara aldınız?
Shimano da 44 almanız gerekiyor 27.5 cm uzunluk için.

44 giyiyorum normalde 45 aldım. Bence bir numara buyuk alin. Küçük gelmesinden iyidir.

Kilitli pedal seçimi demişken Decathlon'a gidemeyen, inceleme imkanı bulamayanlar için ürün özelliklerini içeren yeni aldığım B'twin 520 Otomatik

Yol Bisikleti Pedalının minik bir videosunu çektim. Belki birilerine faydası dokunur.

Kilitli pedal seçimi demişken Decathlon'a gidemeyen, inceleme imkanı bulamayanlar için ürün özelliklerini içeren yeni aldığım B'twin 520 Otomatik

Yol Bisikleti Pedalının minik bir videosunu çektim. Belki birilerine faydası dokunur.

Hocam YouTube'daki videonuzu görerek buralara kadar geldim. Ürünü ileriki vakitlerde almayı istiyorum. Lakin olumsuz yorum yapanları da gördüm. YouTube'da 1 yıllık kullanımdan sonra sorun olmadığını yorum olarak atmıştını videonuzda. Bir de ben buradan sorayım istedim. Van Rysel 100 ayakkabılar ile bu pedalı (Btwin 520) önerir misiniz? Olumlu, olumsuz olarak değerlendirme yapabilme şansınız var mı? Şimdiden yorumunuz için çok teşekkürler...

Normal kilitli pedallara alternatif ararken karşıma çıktı. Farklı bisiklet disiplinlerine uygun pedallar üretiyorlar şöyle bir sitesi var : (link)
Türkiye de pek yaygın değil gibi yine de sormak istedim kullanan var mı ve kilitli pedala güzel bir alternatif olabilirler mi

Bana gereksiz geldi. Çekince kurtulabildiğin ölçüde bir kuvvet bağı varsa bu sürüşte de kendini hissettirecek. Atlamalı zıplamalı sürüşlerde ayak, pedal üstünde kayacaktır. Yol bisikleti versiyonu ise tamamen gereksiz. SPD-SL gibi topuğu dışarı çekme hareketi gerektiriyor kurtulmak için. E o zaman ne farkı kaldı SPD-SL'den. Ayrıca, özellikle yol versiyonu ayakkabı + pedal olarak kilitli yol sistemlerinden ağırdır, mıknatıs ve ayakkabı tabanındaki çelik plakanın ağırlığı var.

Tek artısı çevreci bir çözüm olması. Vidalı pedal gibi ayakkabı tabanında delikler oluşturmuyor, ayakkabı tabanını yemiyor. SPD-SL'deki tırnağı aşınan ve kullan-at ürün olan kal gibi sürekli alınan bir plastik gerektirmiyor.

Bana gereksiz geldi. Çekince kurtulabildiğin ölçüde bir kuvvet bağı varsa bu sürüşte de kendini hissettirecek. Atlamalı zıplamalı sürüşlerde ayak, pedal üstünde kayacaktır. Yol bisikleti versiyonu ise tamamen gereksiz. SPD-SL gibi topuğu dışarı çekme hareketi gerektiriyor kurtulmak için. E o zaman ne farkı kaldı SPD-SL'den. Ayrıca, özellikle yol versiyonu ayakkabı + pedal olarak kilitli yol sistemlerinden ağırdır, mıknatıs ve ayakkabı tabanındaki çelik plakanın ağırlığı var.

Tek artısı çevreci bir çözüm olması. Vidalı pedal gibi ayakkabı tabanında delikler oluşturmuyor, ayakkabı tabanını yemiyor. SPD-SL'deki tırnağı aşınan ve kullan-at ürün olan kal gibi sürekli alınan bir plastik gerektirmiyor.

Hemfikirim...

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik

Evet bende yorumlarınıza katılıyorum. Özellikle bir sitede inceleme yazısında sert sprintler de önerilmediğini okudum

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
"Dahil anlamına gelen de" yi belirtirken büyük harf ile başlarsam zor algılanacağını düşündüğüm için küçük harf ile başladım. Ayrıca, kabul edersin ki, ilk kelimenin küçük harfle başlaması, "dahil anlamına gelen de" yi bitişik, ek olan -de'yi ayrı yazmak gibi kafa göz kıran bir hata değildir, anlamsal hataya sebep olmaz. Yazım hatasıdır sadece.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
efe.drngl
uzun süredir R5 kullanıyorum çok memnunum ama aralarında ne fark var bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
İki pedalımında sertlik ayarı en kolay da olmasına rağmen sol ayağımı çıkartırken pedal daha fazla direnç gösteriyor ve çıktığında sağ pedala göre daha yüksek bir tak sesi geliyor. Sol ayağımı daha rahat çıkartabilmek için yapılabilecek birşeyler var mı

İki pedalımında sertlik ayarı en kolay da olmasına rağmen sol ayağımı çıkartırken pedal daha fazla direnç gösteriyor ve çıktığında sağ pedala göre daha yüksek bir tak sesi geliyor. Sol ayağımı daha rahat çıkartabilmek için yapılabilecek birşeyler var mı
Solun hızlı kurtulabilme bakımından pek bi önemi yok. Sağdan gittiğimiz için sağa devrilmemiz gerekiyor.

Geri