Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal seçimi

Elbette kullanabilirsiniz ama bu konuda az buçuk tecrübe yaşamış biri olarak kendimce bildiklerimi ve tecrübelerimi yazayım

-mtb ayakkabısı rahat yürümene imkan sağlar , yol ayakkabısı ile yürümek zor ayrıca normal ayakkabı gibi trekking yürüyüş koşu vb modelleri bile var yani burda kullandığın ayakkabıyı günlük hayatta da kullanabiliyorsun.
-yeni başlayanlar için kilitli pedala takıp çıkarması kolaydır
-yol ayakkabısı ile daha geniş bir yüzeye basacağın için daha fazla güç aktarabilirsin (burda virgül koyuyorum mtb ile de mümkün)
-yol ayakkabısı daha sabit bir kilit sistemi kullandığı ayağın pedalda daha sabit kalır bu da hem daha verimli hem de kas sağlığı açısından daha iyi bir sistemdir.
-yol pedalı yol bisikletine kozmetik olarak daha çok yakışıyor .
-mtb iyi bir ayakabı kullanmaz isen ayak altında daha yüksek basınca maruz kalan bölgeler oluşur ve ağrı yapar

güncel olarak mtb pedalı kullanıyorum , iyi karbon tabanlı ayakkabı Shimano xc701 ve iyi xtr pedal ve yine daha sabit tutan 051 kal ile Ancak ortalama bir yol pedalı ve yol ayakkabası performansına yaklaşabilDim.
teşekkür ederim bilgilendirme için kullandığınız modelleride incelicem.

Scudo
Kilitli pedala yeni geçeceğim yol bisikletimde tavsiye ve önerilerinize açığım ayakkabıda ona keza bütçe 750TL. Araştırma yapmama rağmen içinden çıkamadığım bir konu iki aydır araştırıyorum :(

• Beğen
Tepkiler: vurakh
Kilitli pedala yeni geçeceğim yol bisikletimde tavsiye ve önerilerinize açığım ayakkabıda ona keza bütçe 750TL. Araştırma yapmama rağmen içinden çıkamadığım bir konu iki aydır araştırıyorum :(

750 lira sadece pedal için ayırdığınız bütçe mi

• Kızgın
Tepkiler: Xalil8
@AeroKnight Roadr 500 olan modelse ben aldım daha kullanmadim ama bana çok kaliteli geldi, ben sahsen cok beğendim.

Şöyle de küçük bir inceleme videosu hazırladım:
Kilitli pedal seçimi demişken Decathlon'a gidemeyen, inceleme imkanı bulamayanlar için ürün özelliklerini içeren yeni aldığım B'twin 520 Otomatik

Yol Bisikleti Pedalının minik bir videosunu çektim. Belki birilerine faydası dokunur.

Merhaba. Kilitli pedala geçmeyi düşünen bir bisiklet sever olarak size birkaç sorum olacak.
1- Satın aldığınız tarihten bu yana hem ayakkabı hem de pedal hakkındaki izlenimleriniz neler? Konfor, performans gibi yönlerden nasıl değerlendiriyorsunuz?
2- Pedal konusunda Shimano PD-R540 almayı düşünüyorum zira pek bir fiyat farkı yok (37 TL fark var) "Decathlon pedalı yeterlidir ve fazla para verip Shimano almaya gerek yok" der misiniz yoksa Shimano mu tavsiye edersiniz?
3- Ayakkabı ile yürümek çok zorluk yaratıyor mu?

shimano m520 ve decathlon kilitli pedal arasında çok fark var mıdır? birbiriyle uyumlu olan iki model bunlar. Shimano yerine görüntüsü bile aynı olan Decathlon modelini tercih etsem kötü mü olur acaba?

@memetcan424 pedal ve ayakkabı da ilk deneyimim öncelikle bunu belirteyim.

Shimano r540'ı bir arkadaştan uygun bir fiyata alabilecekken yine de Btwin 520 tercih ettim. Çünkü Shimano hem daha ağırdı hem de yedek kal ihtiyacim olduğunda yenisi Shimano'da 110 TL iken Btwin'de 50 TL'ydi.

Yani ilerisini düşünüp daha az masraf olacağı cikariminda bulundum. Ayrıca Btwin 520 kilitli pedallari Look Keo sistemi destekler ve aslen 500-550 TL fiyatta satilmasi gerekirken Btwin logolu olduğu için cok uyguna satılıyor.

Ayakkabı konusunda ben yine cok memnun kaldım. İlk başta ilk defa kullandimda ayak altı cukurunda(ark) bir ağrı olmuştu ancak sonra ayağım alıştı galiba ve bir daha agrimadi. Ayağı iyi sariyor, taban esnemiyor ve cırt cırtlar gayet iyi iş çıkartıyor.

Kısacası, hem pedalı hem de ayakkabıyı tavsiye ediyorum.

@memetcan424 pedal ve ayakkabı da ilk deneyimim öncelikle bunu belirteyim.

Shimano r540'ı bir arkadaştan uygun bir fiyata alabilecekken yine de Btwin 520 tercih ettim. Çünkü Shimano hem daha ağırdı hem de yedek kal ihtiyacim olduğunda yenisi Shimano'da 110 TL iken Btwin'de 50 TL'ydi.

Yani ilerisini düşünüp daha az masraf olacağı cikariminda bulundum. Ayrıca Btwin 520 kilitli pedallari Look Keo sistemi destekler ve aslen 500-550 TL fiyatta satilmasi gerekirken Btwin logolu olduğu için cok uyguna satılıyor.

Ayakkabı konusunda ben yine cok memnun kaldım. İlk başta ilk defa kullandimda ayak altı cukurunda(ark) bir ağrı olmuştu ancak sonra ayağım alıştı galiba ve bir daha agrimadi. Ayağı iyi sariyor, taban esnemiyor ve cırt cırtlar gayet iyi iş çıkartıyor.

Kısacası, hem pedalı hem de ayakkabıyı tavsiye ediyorum.

Öncelikle cevap için teşekkürler.
  • İnternetten baktığımda Shimano pedal takımı çift halde toplam 330 gram iken Btwin 336 gram olarak gördüm hocam. Bir yanlışlık olabilir mi?
  • Diğer yandan Decathlon sitesinde 2 çeşit kal buldum. Biri MTB için olan 2 pinli model (45 TL) diğeri yol için olan 3 pinli (70 TL). Kaldı ki bu 70 TL olan 6 derecelik bir SPD kali. Yani Shimano uyumlu, Look keo uyumlu değil (look keo kalleri 4.5 derece idi bildiğim kadarıyla ve 150-250 TL bandında). Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
  • Bu pedaldan tereddüt etmemin sebebi internetteki kullanıcı yorumları. Keo nun düşük modellerinin ileride diz problemlerine yol açtığını söylüyor biri (ekteki fotoğraftan bulabilirsin)
  • Ayakkabı konusunda sormak istediğim ise kısa mesafe dahi olsa yürürken aşırı rahatsız edici midir?
  • Alt kısmı fiberglas olmasından dolayı çok çiziliyor mu?
shimano m520 ve decathlon kilitli pedal arasında çok fark var mıdır? birbiriyle uyumlu olan iki model bunlar. Shimano yerine görüntüsü bile aynı olan Decathlon modelini tercih etsem kötü mü olur acaba?
İki model de görünüş olarak neredeyse aynı dediğiniz gibi. Aynı zamanda fiyat olarak Shimano modeli 225 TL ye (hepsiburada da) satıldığı için 55 TL daha fazla.
Fakat şöyle bir nüans var ki Decathlon un ürününün yorumlarında kullanıcılar aşırı sert bir pedal olduğunu ve zor çıktığını belirtmişler. Bilhassa kilitli pedala yeni geçiş yapıyorsanız kaza yapma oranınızı ciddi şekilde artıracak bir sebep bu. Bu nedenle daha stabil çalışan Shimano modeline 55 TL fazla vererek almışken düzgün birşey almak daha makul olacaktır. Tabii yine de karar sizin.

Dosyalar

• Screenshot_20200807_223545_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200807_223545_com.android.chrome.jpg
    332 KB · Okunma: 18
Son düzenleme:
@memetcan424 ağırlık konusunda 260 gram olarak aklimda kalmış ama vidalı olarak 336 gram diyor. Bu haliyle 6 gram daha ağır.

Uyumlu kal modeli 4,5°, hâlâ fiyat 50 tl:
(link)

Yorumlarda ve incelemelerde, Look Keo Classic 3 ile Look Keo 2 Max arasinda konumlandirildigi yazılmış yani 500-700 TL civarindaki pedal seviyelerinde bir konumda.

Diz problemi konusunu ilk defa sizden duydum, elbette istisna olabilir ancak ben biraz uğraştıktan sonra ideal kal ayarımi buldum şahsen çok rahat ediyorum.

Evet sert, esnemez, fiberglas tabana sahip. Yol ayakkabilarinda istenen bir özelliktir bu ancak esnemedigi için yolda yürümesi zor ve çakıllı yolda yuriyorsaniz da cizilmeler oluyor. Asfaltta dikkat ederseniz çizilmez ya da özel kal koruyucular oluyor, onlardan temin edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: memetcan424
@amasseia Tecrübe aktarımın için teşekkür ederim.

İnternet stoğunda kalmadığı için görmedim sanırım 50 TL olan keo kalleri.

Gerek çok sayıda uyumlu ayakkabı çeşitliliği gerekse değerlendirme ve yorumlardan yola çıkarak spd sistemin ve 37 TL farkla satın alacağım Shimano SPD pedalın daha etkili olacağı kanısına vardım.
Az önce yurtdışı kaynaklı pek çok makalede bu Shimano pedalın üst seviye Shimano pedallarla ağırlık dışında pek farkı olmadığını okumamın da bu kararı vermemde katkısı var. Olumsuz bir görüş görmedim. Dediğim gibi keo sistemine göre daha geniş yelpazeye sahip olması ve Shimano nun daha stabil ve oturmuş bir marka olması da etkili oldu.

Ayakkabı almaya Decathlon a gittiğimde bisiklet reyon görevlilerine de sorarım.
Bu hususta edindiğim ilave bilgileri de buraya yazarım ki forum okuru arkadaşlar için fikir niteliğinde olsun.

Cevapların ve emeğin için tekrardan teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
arkadaşlar selam,

SHIMANO 105 PD-R7000 SPD-SL YOL pedal kullananız var mıdır? fiyat performans olara nasıl değerlendirirsiniz?
uygun bir indirimle bir çift yakaladım, alsam mı acaba diye düşünüyorum.
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
arkadaşlar selam,

SHIMANO 105 PD-R7000 SPD-SL YOL pedal kullananız var mıdır? fiyat performans olara nasıl değerlendirirsiniz?
teşekkürler

Son derece güzel bir ürün. Kaçırmamanı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: RTFM
Merhabalar,

İlk bisikletimi(bianchi infinito xe) 20 gün önce satın aldım. Gelen öneriler ve araştırmalarım üzerine direk kilitli pedalla devam etmenin daha iyi bir yol olacağına karar verdim.
Bisikletimdeki vites ve fren sistemlerinin tamamı shimano 105 serisi. Ben de bu yüzden pedal için de 105 serisine baktım ilk olarak.

105 PD-R550 ve PD-R7000 modelleri arasındayım;
R7000 karbon diğeri değil,
R7000 265 gram diğeri 311 gram(teki için mi çifti için mi bilmiyorum)

Başka ne farkları var bilmiyorum. Fiyat olarak da PD-R7000 fiyatı 900 lira bandında, PD-R550 da 550.

Aradaki fiyat farkını oluşturan pratikte karşılaşacağım sonuçlar nedir? Bu farklar PD-R7000 için fazla para vermeye değer mi?

Başka önerilere de açığım. Yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar selam,

teşekkürler
Hocam, sakıncası yoksa bulduğunuz uygun fiyatı ve yerini paylaşabilirmisiniz?

@octopusokan İlk bisikletinizse ve aradaki fark 46 gramsa farkını anlamazsınız. 46 gram için aradaki 350 TL farkı vermek sizin bütçenizle alakalı bir durum, sizin kararınız

@octopusokan İlk bisikletinizse ve aradaki fark 46 gramsa farkını anlamazsınız. 46 gram için aradaki 350 TL farkı vermek sizin bütçenizle alakalı bir durum, sizin kararınız
Cevabınız için teşekkür ederim.

Normal bir kullanıcı için 46 gram bişey ifade eder mi? 350 lira az bir para değil benim için ancak bu ürünleri uzun yıllar kullanmak istediğimden kayda değer bir fark varsa tekrar tekrar masraf olsun da istemem.

@octopusokan Benim için farketmiyor. Zaten suluk kafesinde taşıdığım matara 650ml su alıyor. Bir malzemeyi uzun yıllar kullanmanın püf noktası bakımlı olması, hor kullanılmaması. Neticede PD-R550 1 yıl dayanır PD-R7000 7-8 yıl dayanır gibi aşırı bir kalite farkı yok aralarında. Aradaki 350 tl farkla başka bir eksik kapatılabilir eğer bütçeniz kısıtlıysa.

• Beğen
Tepkiler: nbparkin
@octopusokan Benim için farketmiyor. Zaten suluk kafesinde taşıdığım matara 650ml su alıyor. Bir malzemeyi uzun yıllar kullanmanın püf noktası bakımlı olması, hor kullanılmaması. Neticede PD-R550 1 yıl dayanır PD-R7000 7-8 yıl dayanır gibi aşırı bir kalite farkı yok aralarında. Aradaki 350 tl farkla başka bir eksik kapatılabilir eğer bütçeniz kısıtlıysa.
Aslında benim öğrenmek istediğim şey, o fiyat farkını hafifliği için mi veriyoruz ve o hafifliğin gerçek hayata yansıması oluyor mu? şeklindeydi. Anladığım kadarıyla amatör biri için önemi yok.

Pahalısını alırsam daha uzun kullanırım demek istememiştim. Siz yeni olduğunuz için farkı anlamazsın dediğiniz için, şuan için öyle olabilir ama hangisini alırsam alayım uzun yıllar kullanmak istediğim için ileride fark yaratacak ise şimdiden o farkı verebilirim demek istemiştim.

@octopusokan İllaki sonraki model bir öncekilerden daha iyi olsun diye çıkarılır piyasaya. Zaten fiyat farkları var. Benim için farketmiyor 46 gram. Farkeden de olabilir. Sele altı çantamda yedek iç lastik, çikolata, alyan anahtarı vs. nin toplam ağırlığı 46gr dan fazla. Amacım bisikletin zevkini çıkarmak ve km yapmak. Belli bir mesafeyi 30 saniye önce bitireyim gibi derdim yok. Önceliklerinize göre karar sizin...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@octopusokan İllaki sonraki model bir öncekilerden daha iyi olsun diye çıkarılır piyasaya. Zaten fiyat farkları var. Benim için farketmiyor 46 gram. Farkeden de olabilir. Sele altı çantamda yedek iç lastik, çikolata, alyan anahtarı vs. nin toplam ağırlığı 46gr dan fazla. Amacım bisikletin zevkini çıkarmak ve km yapmak. Belli bir mesafeyi 30 saniye önce bitireyim gibi derdim yok. Önceliklerinize göre karar sizin...
Anladım hocam, teşekkürler. Bütçem kısıtlı değil. Sadece bu farkı ne için vereceğimi öğrenmek istiyorum. Tek fark 46 gram mı veya eğer öyleyse bu neyi değiştirir? gibi. Ben zevkini çıkarmanın yanında spor amaçlı sürüyorum ve iyi performans almak isterim. Ancak pahalıysa illa vardır bir hikmeti diye bir ürün satın almam.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: EnginK.
Merhaba yeni bisiklet için aldığım pedalın içinden çıkan sh51 kallerde resimde sarı ile çizdiğim ilk kez gördüğüm parçalar çıktı. Kalın Ayakkabı ile temas eden yerine tam oturdu , google da aradım ama bulamadım ne işe yaradığını . Bilen var mı daha önce de sh51 kaller aldım ama ilk kez böyle bişi görüyorum
DF5FB726-44F5-4F40-BEDB-A2DCEC2BD7DD.jpeg

Geri