makaram
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.508
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Selamlar
Bende yeni gravel aldım, çarşamba günü elimde olur inşallah. Gravel bisiklet için mtb mi yol pedalı mı takmalıyım? İlk defa spd kullanacağım
Hayırlı uğurlu olsun , yeni bisikletiniz elinize geçince resimleri bekliyoruz.Selamlar
Bende yeni gravel aldım, çarşamba günü elimde olur inşallah. Gravel bisiklet için mtb mi yol pedalı mı takmalıyım? İlk defa spd kullanacağım
Bence de. Ben de yeni yeni kilitli pedalı öğrenmeye uğraşan biri olarak, ilk etapta dünya para vermeye ne gerek var dedim. O da düşürecek, ucuzu da . Düşmek için ne diye fazla para ödeyeyim ki demiştim. Gerçi 4. gün oldu işe gidip geliyorum hala düşmedim ama bu her an dalgınlıkla frenleyip ayakları çıkarmayı unutmayacağım ve sonunda da düşmeyeceğim anlamına gelmiyor.@mavi silgi Bu konuyu çok yeni araştırdım. Farklı birçok modelin özelliklerini inceledim ve gittim R540 aldım. Hatta ikinci el aldım. Çünkü teknik adam kafasıyla bakınca çok basit ve ilkel metalden (yada çeşitli alaşımlardan) oluşan mekanik elemanlar bu pedallar. Bozulmaları çok zor. Aşağı yukarı benzer modellerin yaptıkları iş, fonksiyon, çalışma prensipleri vs. hep aynı. Yarışlara katılmak gibi bir amacın yoksa, 50-100 g arası bir ağırlık farklı çokta etki etmez diyorsan, başlangıç seviyesinde 1500 TL bayılmaya gerek yok. Şimdilik en azından.
@TatanQa_tr hocam merhaba 2 yıl geçmiş üzerinden konuyu hortlattim ama st100 mtb ayakkabı hakkındaki yorumlarınız nelerdir? Ben de Shimano m520 spd pedal ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Uzun turlar için fiyat olarak en uygun ayakkabı st100 gibi geldi.