Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal seçimi

yol bisikleti için yol bisiklet ayakkabısı kullanıyordum ama altlarındaki kal'ler büyük olduğu için tak tuk falan günlük kullanıma uygun değildi. MTB ayakakbısı aldım ben de decathlon'dan, ona göre pedal taktım. Bende 1 saatten sonra ayakta uyuşma yapıyor. Ayakkabının altı yumuşak olduğu için sanırım. yol bisikleti ayakkabıları da çok sert, o da yanlardan vuruyordu. Onun için MTB ayakkabısı aldım 2 numara büyük, yanları vurmuyor ama alttan uyuşma oluyor biraz.

Scudo
Uyusma sorununu baskalarindan da okudum acikcasi. Ayakkabidan kaynakli mi genel bir problem mi sizce ?

@Revolutions Uyuşma sorunu bence seleden kaynaklı benim iki bisikletimdede spd var birinde uyuşma bazen oluyor diğerinde hiç yok...

Buradan dün @BerkayVuran arkadaşımızdan 2.el shimano m520 aldım temiz , kargoyla bugün elime geçti, akşamda decathlondan (link) ayakkabıyı aldım , denedikten sonra tecrübeleri paylaşırım

@TatanQa_tr hayırlı olsun bekliyoruz yorumları...

@trainspotting35

Ayakkabının 43 u yok maalesef olan yerde de fiyat 2 katı nedense. Sizce 42 yi alıp sansımı denemeli miyim ? Olmazsa iade edebilirim sanırım ?

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Hocam normalde 43 giyiyorum 44 oldu ayağıma bu modelde. 43 ünü denedim epey sıktı. Aklınızda olsun

@Revolutions

@Emrah Özşahin
Yol pedallarının hepsi 3 noktadan kilitli değildir. Mtb gibi 2 noktadan kilitli olanları da var ve bunlara göre yol ayakkabıları da var. Hem tak tuk sesi az hem de günlük hayatta da kullanabilecek kadar şık.

Örnek:
(link)

Bu bir yol pedalı ama bildiğimiz shimano sm-sh51 ve 56 larla uyumlu

Bunlarla uyumlu çok hoş yol ayakkabıları var. Shimano SH-RT... serisi, ya da Giro Republic serisi gibi

(link)
(link)

Tabi bir numara büyük kuralı bunlar için de geçerli.

@Bisiklet sever 93

Ayakkabıyı 4 aydır kullanıyorum. En uzunu 180km'lik olmak üzere genelde uzun sürüşler kullandım. Diğer yol ayakkabıları gibi bence de günlük kullanıma uygun değil. Pelikan gibi yürümek kimin hoşuna gider ki! :)
İlk başlarda bende de uyuşma sorunu oluyordu ancak sele ayarı yaptıktan sonra bir daha uyuşma yaşamadım. Tabi cırtlarını ayağa kan gitmez şekilde sıkmamak lazım. Yol ayakkabısından çok konfor beklememek lazım ama en azından şu kısımlarda konforlu; havadar ve yağmur sonrası kuruma hızı fena değil (yazın için fena değil kış olsa kılıf olmadan mutlaka üzer :) ).

Sertlik noktasında ise bir kaç pahalı ayakkabı denemem olmuştu, onlardaki kadar eğilmez değil ama sanırım bu fiyatta amatör kullanıcı için çok dert edilecek bir konu değil.

Bence tek eksisi tipi ve rengi. Biraz fazla kundura gibi duruyor ama yine fiyatı yüzünden görmezden geliyorum.

@Kaos.

Bu pedallar yol pedalı ama yol bisiklet için değil; tur bisikleti, fitness bisikleti gibi yolda gitmek için tasarlanan diğer bisiklet türleri için.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Murat B.
Eyvallah. Zaten üç noktadan kilitli olanlara göre performans değil, daha çok günlük kullanıma odaklı ürünler. @Emrah Özşahin arkadaşımız, günlük kullanıma uygun bir şeyler istediği için önerdim. Ben de işe giderken kullanıyorum. Dediğim gibi ayakkabıları çok daha şık olduğu için.

@Revolutions

Spd sizin aradığınız. Çok farklı modelleri var ama aradığınız kesinlikle spd. Ancak belirtmekte yarar var, spd ayakkabıları, bir günlük outdoor ayakkabı gibi esnek ve rahat değildir. Kısa mesafe bisikletten ayrılırsanız rahatça normal ayakkabı gibi yürürsünüz ama trekking yapamazsınız.

İlk resimdeki pedallar ise nerdeyse gelenekselleşmiş yol bisikleti pedallarıdır. Ayakkabıları daha hafif, aerodinamik ve özeldir ama ayakkabının altına takılan kaller çıkıntı yapar ve bisikletten indiğinizde ayaklarınızın önü kallerden dolayı daha yukarda olacağından paytak paytak yürür ve sert zeminde at nalı gibi ses yapar ve yürüyüş cidden zül olur.

Spd kallleri ayakkabı tabanına gömülüdür. Paytak yürümezsiniz . Spd lerin shimano ayakkabıları dar kalıplıdır. Denemeden almayın. Deneme sanşınız yoksa her zaman giydiğiniz numaradan bir numara büyük sipariş etmelisiniz. Benim ayak 27.5cm 42-43 giyerken, spd ayakkabılarda 44 giymem gerekiyor ve aslında bana yarım numara büyük geliyor. 43.5 bana uyanı ama henüz ara numara üretmiyorlar.

@Mehmet Metin Levent Mehmet bey merhaba .Dediğiniz gibi spd benim çözümüm gibi gözüküyor. Zaten spd ler ile de treking gibi bir niyetim yok kısa mesafe yürüyüşler yapabilsem yeterlidir. Artık uygun model için araştırmalarım sürüyor.Tavsiyelerinizi beklerim . Teşekkürler.

Almayı düşündüğüm bisikletin üzerinde hali hazirda bir spd pedal mevcut. Bu sebeple 350 TL gibi bir seviyeyi ayakkabıya ayirabilirim. Aşağıdaki modelin 43 olsaydı tam olmuştu aslında :)

(link)

Eğer bu seviyeye boyle bir model alamazsam mecburen sadece zırtlı bir model tercih edeceğim.

(link)

@Revolutions
(link)

Bir numara büyük alın. Capon ayaklarına göre yapıyorlar.

Gönderiğiniz sitede benim aradığımda model de mevcutmuş süper oldu .Teşekkürler.

(link)

Selamlar , dün akşam evde vaktim oldu sonunda pedalları ve platformunu takabildim . Bu ara Antalya'da nem aşırı olduğundan sürmüyorum , biraz düzelsin hava deneme yapacağım *sürmeyeceğim. Önce bol bol deneyip alışmam lazım :)

(link)
(link)

edit1. takmadan önce spd pedalların aynakola girdiği yeri gresledim , sökmek istenildiğinde zorlanmasın diyerek.

Evet sonunda bugün benim ufaklıkları da site içinde bisiklete bindirmeye söz vermiştim , bu bahaneyle ben de yeni spd pedal ve yeni ayakkabıları deneyeyim dedim. Amaç düşük hızlarda çıkar tak yapıp alışmaktı.

İlk tak çıkarları yaptım turladım buna devam ettim . Ancak bisikleti alalı normal pedala alışmış beynim bir ara geri dönüş noktasında 1 saniye gecikip panik yapınca çıkaramadım ve küt yerdeyim :) . Çok çaresiz bir an oluyor . Sonra bir kere daha düşüyor gibi oldum o da kızım bir anda olduğum yere dönüverdi çarpmayayım diye ayağımı çıkarmaya çalışmaya zaman kalmadı ki zaten site içi çok düşük hızlarda kullanınca son anda ayağım çıktı ve toparlad8m.

Ama her seferinde eski pedallarım dedim :). Şaka bir yana bunun tamamen alışmakla ilgili olduğunu biliyorum.

Ayrıca bir deneme yaptım basmadan sadece çekme gücüyle sürdüm vallahi iyi gidiyor böyle de ;)

Demek ki uzun sürüşlerde daha az yorgunluk ve sprint / son hıza çıkma noktalarında fark yaratacak.

İlk izlenimlerim bunlar. Ayrıca iyi ki pedal platformunu da takmışım lazım olursa iyice alışana kadar kullanabilme opsiyonu iyi oldu.

Evet , sonunda 20km kadar turu büyük kısmını spd pedal ile tecrübe ettim , net ; kesinlikle alınmalı.

Fark gerçekten büyük , hem hızı korumada hem de özellikle yokuşlarda rahat çıkılıyor. Şehir içinde veya yaya olan yerde pedal platformuna geçtim spd den çıkıp.

Dün de sm-sh56 kal siparişi verdim , çoklu pozisyonla ayağınızı çıkarabiliyorsunuz , bunu deneyeceğim , mevcut sh51 ler sadece dışa-içe tek yönlü çıkıyor.

Aldığım bisiklet üzerinde Wellgo mtb pedallar var yalnız kalleri yok. Ayakkabı yanında kal gelmediği için ayrı almam lazım sanırım ama her mtb kali her mtb kal e uyar mı emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz.

(link)

(link)

Geri