Selamlar , dün akşam evde vaktim oldu sonunda pedalları ve platformunu takabildim . Bu ara Antalya'da nem aşırı olduğundan sürmüyorum , biraz düzelsin hava deneme yapacağım *sürmeyeceğim. Önce bol bol deneyip alışmam lazım
(link)
(link)
edit1. takmadan önce spd pedalların aynakola girdiği yeri gresledim , sökmek istenildiğinde zorlanmasın diyerek.
Evet sonunda bugün benim ufaklıkları da site içinde bisiklete bindirmeye söz vermiştim , bu bahaneyle ben de yeni spd pedal ve yeni ayakkabıları deneyeyim dedim. Amaç düşük hızlarda çıkar tak yapıp alışmaktı.
İlk tak çıkarları yaptım turladım buna devam ettim . Ancak bisikleti alalı normal pedala alışmış beynim bir ara geri dönüş noktasında 1 saniye gecikip panik yapınca çıkaramadım ve küt yerdeyim
. Çok çaresiz bir an oluyor . Sonra bir kere daha düşüyor gibi oldum o da kızım bir anda olduğum yere dönüverdi çarpmayayım diye ayağımı çıkarmaya çalışmaya zaman kalmadı ki zaten site içi çok düşük hızlarda kullanınca son anda ayağım çıktı ve toparlad8m.
Ama her seferinde eski pedallarım dedim
. Şaka bir yana bunun tamamen alışmakla ilgili olduğunu biliyorum.
Ayrıca bir deneme yaptım basmadan sadece çekme gücüyle sürdüm vallahi iyi gidiyor böyle de
Demek ki uzun sürüşlerde daha az yorgunluk ve sprint / son hıza çıkma noktalarında fark yaratacak.
İlk izlenimlerim bunlar. Ayrıca iyi ki pedal platformunu da takmışım lazım olursa iyice alışana kadar kullanabilme opsiyonu iyi oldu.
Evet , sonunda 20km kadar turu büyük kısmını spd pedal ile tecrübe ettim , net ; kesinlikle alınmalı.
Fark gerçekten büyük , hem hızı korumada hem de özellikle yokuşlarda rahat çıkılıyor. Şehir içinde veya yaya olan yerde pedal platformuna geçtim spd den çıkıp.
Dün de sm-sh56 kal siparişi verdim , çoklu pozisyonla ayağınızı çıkarabiliyorsunuz , bunu deneyeceğim , mevcut sh51 ler sadece dışa-içe tek yönlü çıkıyor.