Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Sanirim ingilizce seviyeniz videolardaki konusmalari anlayacak duzeyde degil, ingilizce bilen biri ile izleyin. Videolarda kimse clipless pedal zararlidir kullanmayin demiyor. Flat pedal ile clipless pedal arasinda performans farki onemsenmeyecek kadar az diyorlar.
Insan vucudunun bacaklarindaki kaslar gucun %96'sini itme kaslarindan uretiyor, flexor kaslari extensor kaslari kadar verimli degil, bu kaslari kullanarak pedal cevirmek verimi dusurur diyorlar.
Antrenman programlari bu bulgulari dikkate alarak yapilsin diyorlar.
GCN'nin yaptigi laboratuvar testleri bilimadamlarini dogrulayinca bisikletciler de sasirdi.

Maalesef buradaki bazi kimseler daha ne soyledigimi dahi anlayamadiklari icin soylemedigim seyleri soylemisim gibi elestiriyorlar. Bilimsel bulgular sunmak yerine inandiklari sehir efsanelerini alayci bir tavirla bana yaziyorlar (cogunu engelledim zaten)
Performansa etkisi yuzde 15 cok ayakta suruyorsaniz yuzde 20 olur daha fazlasi yok videolara cok takili kalmayin tecrubelerime dayanarak soyluyorum.

Giriş seviye pedalla en üst seviye pedalin arasindaki performans farkida yuzde 1 yi gecmez. Ama yuksek wattlarda dandik pedallar bayagi yaylaniyor.

Karbon taban bir ayakkabi ile plastik taban arasindaki performans farkida yuzde 1 2 arasindadir.
Ama ciddi bir konfor farki mevcut. Carbon esnemedigi icin ayaginiz yorulmuyor.

Amatörler icin çok olmasada pro sporcular ciddi bir cekme kuvvetiyle pedalliyor bunu normal bir pedal ile yapabilmeleri mumkun degil.

Yol bisikleti özelinde kilitli pedal bana kalirsa şart. Yuksek kadans yapamaz ve ayakta suremessiniz kilitli pedalsiz. Bunlarida yapamadinizmi yol bisikletini surmeyin bi zahmet.

Scudo
@mcanerg tavsiye var mı? fiyat olarak en uygun race 900 (decathlon) ürününü buldum. ona yakın shimano ve sidi markası var ama kalıp sorunu yaşanır diye risk alsam mı bilemedim.
Ayakkabı olarak 730 TL'ye bunu: (link)

Pedal olarak da 822 TL'ye bunu aldım: (link)

Gayet amatör bir sürücüyüm. Sırf merak ettiğim için aldım, gayet memnunum. Hardcore sürüş yapmıyorum, en uzun sürüşüm 80 km. En çok faydasını gördüğüm alan yüksek hızlarda ayağım pedaldan kaymıyor. Performansıma etki etmiş midir anlayamadım şu an. Ancak bisikletle bir bütün olduğum hissini verdiği için daha rahat hissediyorum. İlk taktığım andan itibaren de çıkarıp takmada hiç problem yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Klasik bilinen spd ayakkabı sert bir yapıya sahip olmalarının avantajı olduğu kadar dezavantajlarıda mevcut. Ben burada dezavantajından kötü nasibimi aldım. :D Ayağıma uygun olanı bulamıyorum. Spor ayakkabı gibi olan veya sadece üst kısmı biraz daha esnek olan mtb pedalına uygun ayakkabı önerisi var mıdır?

Klasik bilinen spd ayakkabı sert bir yapıya sahip olmalarının avantajı olduğu kadar dezavantajlarıda mevcut. Ben burada dezavantajından kötü nasibimi aldım. :D Ayağıma uygun olanı bulamıyorum. Spor ayakkabı gibi olan veya sadece üst kısmı biraz daha esnek olan mtb pedalına uygun ayakkabı önerisi var mıdır?
(link)

Yol bisikleti yarislarinda derece kovalama gibi bir amaciniz yoksa yol bisikletinde dahi mtb tipi spd pedal ayakkabi ikilisi kullanilmali.
Bencede, kullanımı daha kolay oluyor. Derece kovalama değil de "sakin sürmeyi seviyorsanız" diye güncelleyelim.😌

MTB SPD kullanıyorum yol bisikletimde, sağda solda kaymadan yürümek (işe-derse), metro-vapur vs. binmek, çift taraflı oluşu açısından kolay kilitlemek ve aşınacak bir kal olmaması güzel.

Uzun süre XT MTB pedal kullandım, şimdi Favero Pro MX MTB pedalı var güç ölçen...

IMG_2339.jpeg

Shimanonun trail serisi kilit mekanizmali ayakkabilari var. Tabanlari normal vibram tabanli ayakkabilar gibidir. Bisikletten inince normal bir ayakkabiymis gibi kullanirsiniz esnektirler.

kullananların kalıpları hakkında yorumlarını bekliyorum. üst kısmı esnek mi yoksa daha sıkı mı vs.
(link)

(link)

Kal koruyucular sadece yürürken mi kullanılabilir yoksa her zaman mı kullanılabiliyor ?

Kal koruyucular sadece yürürken mi kullanılabilir yoksa her zaman mı kullanılabiliyor ?
ben yürürken kullanıyorum. aslında alalı 2 ay falan oldu da kışın çok yürümedim bisikletten inip. sürüp eve gidiyosun direkt. hava zaten soğuk, durunca üşüyosun zaten 😁
sürekli kullanımdan kastınızı anlamadım ama ben kal koruyucuyu kaldeki vidalar çıkmasın diye takıyorum. sürüşlerde 2-3 kere başıma geldi, çok can sıkmıştı. bisikleti de süremiyorsun tek bacakla. karşı rüzgar yemeye, lastik patlamasına hazırım ama kal vidası düşmesine asla hazır değilim

ben yürürken kullanıyorum. aslında alalı 2 ay falan oldu da kışın çok yürümedim bisikletten inip. sürüp eve gidiyosun direkt. hava zaten soğuk, durunca üşüyosun zaten 😁
sürekli kullanımdan kastınızı anlamadım ama ben kal koruyucuyu kaldeki vidalar çıkmasın diye takıyorum. sürüşlerde 2-3 kere başıma geldi, çok can sıkmıştı. bisikleti de süremiyorsun tek bacakla. karşı rüzgar yemeye, lastik patlamasına hazırım ama kal vidası düşmesine asla hazır değilim
hocam yani sürerken kullanabiliyor muyuz ?

ben kullaniyorum, sadece yururken kullaniliyor, sureceginiz zaman cikariyorsunuz. Kullanmanizi tavsiye ederim cunku kal koruyucuyu taktiginizda yururken, merdiven cikarken ayaginiz kaymiyor.

ben kullaniyorum, sadece yururken kullaniliyor, sureceginiz zaman cikariyorsunuz. Kullanmanizi tavsiye ederim cunku kal koruyucuyu taktiginizda yururken, merdiven cikarken ayaginiz kaymiyor.
Tamamdır hocam ben işlevini yanlış anlamışım, ben hiç çıkarmamıza gerek yok sanıyordum. Hayal kırıklığına uğradım.

ek olarak takmayıp yolda yürüyünce kaller de zarar görüyor

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sarıları erittim bakalım maviler, koruyucu ile ne kadar dayancak.
kalleri korumaktan daha cok ayakkabilar ayagimdayken kaymamasi onemli benim icin. Bir keresinde az kalsin merdivenlerden asagi yuvarlaniyordum.

Geri