EmreCavusoglu
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 743
- İsim
- Emre
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Performansa etkisi yuzde 15 cok ayakta suruyorsaniz yuzde 20 olur daha fazlasi yok videolara cok takili kalmayin tecrubelerime dayanarak soyluyorum.Sanirim ingilizce seviyeniz videolardaki konusmalari anlayacak duzeyde degil, ingilizce bilen biri ile izleyin. Videolarda kimse clipless pedal zararlidir kullanmayin demiyor. Flat pedal ile clipless pedal arasinda performans farki onemsenmeyecek kadar az diyorlar.
Insan vucudunun bacaklarindaki kaslar gucun %96'sini itme kaslarindan uretiyor, flexor kaslari extensor kaslari kadar verimli degil, bu kaslari kullanarak pedal cevirmek verimi dusurur diyorlar.
Antrenman programlari bu bulgulari dikkate alarak yapilsin diyorlar.
GCN'nin yaptigi laboratuvar testleri bilimadamlarini dogrulayinca bisikletciler de sasirdi.
Maalesef buradaki bazi kimseler daha ne soyledigimi dahi anlayamadiklari icin soylemedigim seyleri soylemisim gibi elestiriyorlar. Bilimsel bulgular sunmak yerine inandiklari sehir efsanelerini alayci bir tavirla bana yaziyorlar (cogunu engelledim zaten)
Giriş seviye pedalla en üst seviye pedalin arasindaki performans farkida yuzde 1 yi gecmez. Ama yuksek wattlarda dandik pedallar bayagi yaylaniyor.
Karbon taban bir ayakkabi ile plastik taban arasindaki performans farkida yuzde 1 2 arasindadir.
Ama ciddi bir konfor farki mevcut. Carbon esnemedigi icin ayaginiz yorulmuyor.
Amatörler icin çok olmasada pro sporcular ciddi bir cekme kuvvetiyle pedalliyor bunu normal bir pedal ile yapabilmeleri mumkun degil.
Yol bisikleti özelinde kilitli pedal bana kalirsa şart. Yuksek kadans yapamaz ve ayakta suremessiniz kilitli pedalsiz. Bunlarida yapamadinizmi yol bisikletini surmeyin bi zahmet.