Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

spd ayakkabılarda 120 kadansa çıkmayan giyemez diye bir uyarı var zaten, bunu herkes bilir :D
dün 119 kadansta kaldığım için pedal kırıldı. 😅 😅 şaka bir yana da look pedal pişmanlıktır, yada bende bir sorun var. şu parçasını 3 gün önce yeniden takmıştım. dün yine çıktı. turu erken sonlandırdım bunun yüzünden.

1726064982906.png

• Hahaha
Tepkiler: ufuq81 ve mcanerg
Scudo
dün 119 kadansta kaldığım için pedal kırıldı. 😅 😅 şaka bir yana da look pedal pişmanlıktır, yada bende bir sorun var. şu parçasını 3 gün önce yeniden takmıştım. dün yine çıktı. turu erken sonlandırdım bunun yüzünden.

321363 dosyayı görüntüle
eğer kaldırımda vs çok yürüdüyseniz kal kırılganlaşıyor benim de shinao kal çıtır çıtır kırıldı, değiştim şimdi yürüyeceksem kısa bile olsa yumuşak kapağını takıyorum

Ayakkabıda numara bulmak niye bu kadar zor oldu bilmiyorum ama başımı ağrıttı. :)
Şu anda iki seçenek arasında kaldım. Aslında Marka farkı bariz ama yine de bir tecrübe vs vardır diye görüş almak istiyorum. Ek olarakta Giant bir numara büyük olmuş olacak ama Decathlon tam numaram olacak yani Decathlon sıkabilir. (Spor ayakkabı numaram:42)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Ayakkabıda numara bulmak niye bu kadar zor oldu bilmiyorum ama başımı ağrıttı. :)
Şu anda iki seçenek arasında kaldım. Aslında Marka farkı bariz ama yine de bir tecrübe vs vardır diye görüş almak istiyorum. Ek olarakta Giant bir numara büyük olmuş olacak ama Decathlon tam numaram olacak yani Decathlon sıkabilir. (Spor ayakkabı numaram:42)
(link)
(link)
Giant olanı 5 yıldır kullanıyorum, gayet sağlam ama ayağınıza büyük gelecekse almayın. Şu da var Giant kalıpları biraz küçüktür. Normalde US 10 numara giyerim ama bunda 11 ayağıma oldu

(link)
(link)
Giantın model yılı eski olmasına rağmen Decathlon ürününden daha iyi.. Çift BOA, naylon destekli karbon taban ve 355 gr Decathlon tek boa, naylon taban ve 680 gr. Ben ikisi arasında seçecek olsam Giantı seçerdim.

@lrfan yanlış ifade etmiş olabilirim. günlük ayakkabılarda 42 giyiyorum ve kime sorsam bir numara büyük almam gerektiğini söylüyor o yüzden giant 1 numara büyük diye belirttim. yani tam olur mu diye düşündüm ama sizde sanırım bir numara büyük almışsınız ve olduğunu söylediniz sanırım?
@Semih Cavdar karşılaştırma yapmaya gerek bile yok dimi:)

Ek olarak MTB pedal ile kullanıcam sitede belirtilmemiş ama googleda mtb için olduğu yazıyor doğru mu?

• Beğen
Tepkiler: lrfan
@lrfan yanlış ifade etmiş olabilirim. günlük ayakkabılarda 42 giyiyorum ve kime sorsam bir numara büyük almam gerektiğini söylüyor o yüzden giant 1 numara büyük diye belirttim. yani tam olur mu diye düşündüm ama sizde sanırım bir numara büyük almışsınız ve olduğunu söylediniz sanırım?
@Semih Cavdar karşılaştırma yapmaya gerek bile yok dimi:)

Ek olarak MTB pedal ile kullanıcam sitede belirtilmemiş ama googleda mtb için olduğu yazıyor doğru mu?
Evet MTB pedal uyumlu

• Beğen
Tepkiler: safex
Bisiklete yeni başlayanları performansın şöyle artacak, şöyle uçacaksın diye yanlış yönlendirmeyin
Benim kimseyi yönlendirdiğim, zorladığım yok. Kullanan kullanır, kullanmayan kullanmaz, çokta fifi. Siz yanlış yönlendiriyorsunuz ve durumu biraz sert yorumluyorsunuz.
Sizi de engelliyorum, mutluluklar dilerim...

SPD pedal kesinlikle olmalı, oğlum için aldığım MTB'yi kullanıyorum bazen şehir içinde, pedal atarken ayağım boşa basacakmış hissi veriyor.
Kendi bisikletime geçtiğimde ise kendimi güvende hissediyorum, arkadaş yukarda bahsetmiş, sprinte kalkarken, tırmanışta vs ayak pedaldan kayar mı endişesi olmadan rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.
Ayrıca +120 kadans kim görmüş ?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
yazıldı mı bilmiyorum ama spdnin bi faydası da hem basarken hem çekerken güç uygulanabiliyor

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
SPD pedal kesinlikle olmalı, oğlum için aldığım MTB'yi kullanıyorum bazen şehir içinde, pedal atarken ayağım boşa basacakmış hissi veriyor.
Kendi bisikletime geçtiğimde ise kendimi güvende hissediyorum, arkadaş yukarda bahsetmiş, sprinte kalkarken, tırmanışta vs ayak pedaldan kayar mı endişesi olmadan rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.
Ayrıca +120 kadans kim görmüş ?
Bu konuda size katılıyorum. SPD'ye alışmak gerçekten kötü bir durum. Ben artık normal pedallı bisikletleri acemi gibi kullanıyorum.
Birinde yeğenimin bisikletinde ayağım pedaldan kayıp bacaklarımı parçalattığım bile oldu.

Evet evet, SPD kesinlikle pişmanlıktır.😏 Kullanmayın, kullandırmayın!😌

Bu konuda size katılıyorum. SPD'ye alışmak gerçekten kötü bir durum. Ben artık normal pedallı bisikletleri acemi gibi kullanıyorum.
Birinde yeğenimin bisikletinde ayağım pedaldan kayıp bacaklarımı parçalattığım bile oldu.

Evet evet, SPD kesinlikle pişmanlıktır.😏 Kullanmayın, kullandırmayın!😌

Geçen sene ufak bir tur yapayım demiştim MTB ile, ayağa kalktım yokuşta en son pedaldan boşa düştüm, gidonu öpüyorum. Ayağım filan yere sürttü ayakkabı filan parçalandı üst kısmı :) Pedal kadar masrafım oldu yani :)

Tebrik ederim, bu isi bilimadamlarindan ve fizyolojistlerden daha iyi biliyorsunuz.
1726147178394.png

Tebrik ederim, bu isi bilimadamlarindan ve fizyolojistlerden daha iyi biliyorsunuz.
321382 dosyayı görüntüle
hocam tebrik ediyorsunuz iyi hoşta kimse size kilitli pedal kullan diye diretmiyor ama sizin,kilitsiz sürüş kilitli sürüşten daha güvenilir daha sağlıklı veya daha randımanlı demenize,kilitli pedalın aslında zararlı bir şey olduğunu savunmanıza itiraz ediyor,doğru kullanımda sizi sakat bırakacak bir şey değildir spd,bisiklet sporunun zirvesi nedir yol yarışıdır veya dağ bisikletinde downhill dediğimiz dağ inişidir doğrumu? peki oradaki bisikletçiler bu kadar zararlıysa ''fizyoterapistler kullanmayın'' demesine rağmen kilitli pedal kullanmış olmaları sizede acayip gelmiyormu? ha deseniz ki sokak arasında bisiklet süren birinin kilitli pedala ihtiyacı yok evet size katılırım ama onlarca km yol yapan,antrenman için bisiklet süren,hatta amatör olarak yarışacak birinin bile kilitli pedal kullanması kadar doğal birşey yok. Bu sporun doğasında bile ayağı pedala bağlayıp,bisiklete hükmetmek gücü aktarmak var,adamlar spd sistemini bulmadan belki 100 yıl önce bile kalpiye kayış sistemiyle kendilerini bisiklete bağlamışlar! varın gerisini siz hesabedin.

321382 dosyayı görüntüle
Arkadaşlara referans gösterdiğiniz videoda aynen şunu söylüyorlar..

This not a completely legitimate scientific experiment. After all, Simon is the only person doing this and according to what he just said.

Madem bilimsellik ile uzaktan yakından alakası olmayan birinin ne hissettiğini referans olarak alıyorsunuz ve gösteriyorsunuz, neden ozaman bu forumda milletin kilitli pedal hakkında olumlu hissettiklerini ve yorumlarını inatla göz ardı ediyorsunuz.. Onlarda kendi hissetiklerini referans gösteriyorlar işte.. GCN'den ne farkı var ?

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Bence bu referans videosunu PRO Takımlara ulaştırmak lazım, adam yarışlarda boşuna pedal, ayakkabı vs seçimleri ile kendilerini yoruyorlar...
Stok pedal, spor ayakkabı devam etsinler...

hocam tebrik ediyorsunuz iyi hoşta kimse size kilitli pedal kullan diye diretmiyor ama sizin,kilitsiz sürüş kilitli sürüşten daha güvenilir daha sağlıklı veya daha randımanlı demenize,kilitli pedalın aslında zararlı bir şey olduğunu savunmanıza itiraz ediyor,doğru kullanımda sizi sakat bırakacak bir şey değildir spd,bisiklet sporunun zirvesi nedir yol yarışıdır veya dağ bisikletinde downhill dediğimiz dağ inişidir doğrumu? peki oradaki bisikletçiler bu kadar zararlıysa ''fizyoterapistler kullanmayın'' demesine rağmen kilitli pedal kullanmış olmaları sizede acayip gelmiyormu? ha deseniz ki sokak arasında bisiklet süren birinin kilitli pedala ihtiyacı yok evet size katılırım ama onlarca km yol yapan,antrenman için bisiklet süren,hatta amatör olarak yarışacak birinin bile kilitli pedal kullanması kadar doğal birşey yok. Bu sporun doğasında bile ayağı pedala bağlayıp,bisiklete hükmetmek gücü aktarmak var,adamlar spd sistemini bulmadan belki 100 yıl önce bile kalpiye kayış sistemiyle kendilerini bisiklete bağlamışlar! varın gerisini siz hesabedin.
Sanirim ingilizce seviyeniz videolardaki konusmalari anlayacak duzeyde degil, ingilizce bilen biri ile izleyin. Videolarda kimse clipless pedal zararlidir kullanmayin demiyor. Flat pedal ile clipless pedal arasinda performans farki onemsenmeyecek kadar az diyorlar.
Insan vucudunun bacaklarindaki kaslar gucun %96'sini itme kaslarindan uretiyor, flexor kaslari extensor kaslari kadar verimli degil, bu kaslari kullanarak pedal cevirmek verimi dusurur diyorlar.
Antrenman programlari bu bulgulari dikkate alarak yapilsin diyorlar.
GCN'nin yaptigi laboratuvar testleri bilimadamlarini dogrulayinca bisikletciler de sasirdi.

Maalesef buradaki bazi kimseler daha ne soyledigimi dahi anlayamadiklari icin soylemedigim seyleri soylemisim gibi elestiriyorlar. Bilimsel bulgular sunmak yerine inandiklari sehir efsanelerini alayci bir tavirla bana yaziyorlar (cogunu engelledim zaten)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: pesimistateist
Sanirim ingilizce seviyeniz videolardaki konusmalari anlayacak duzeyde degil, ingilizce bilen biri ile izleyin. Videolarda kimse clipless pedal zararlidir kullanmayin demiyor. Flat pedal ile clipless pedal arasinda performans farki onemsenmeyecek kadar az diyorlar.
Insan vucudunun bacaklarindaki kaslar gucun %96'sini itme kaslarindan uretiyor, flexor kaslari extensor kaslari kadar verimli degil, bu kaslari kullanarak pedal cevirmek verimi dusurur diyorlar.
Antrenman programlari bu bulgulari dikkate alarak yapilsin diyorlar.
GCN'nin yaptigi laboratuvar testleri bilimadamlarini dogrulayinca bisikletciler de sasirdi.

Maalesef buradaki bazi kimseler daha ne soyledigimi dahi anlayamadiklari icin soylemedigim seyleri soylemisim gibi elestiriyorlar. Bilimsel bulgular sunmak yerine inandiklari sehir efsanelerini alayci bir tavirla bana yaziyorlar (cogunu engelledim zaten)
Sizin üstün ingilizce bilginize saygı duyuyorum! Ben yorumlamamı yıllardır bu sporu amatörce yapan,yıllardır bu sporu severek takip eden,yıllardır bu sporun gelişen teknolojik ve arge çalışmalarıyla tekstilden elektroniğe performansı maksimuma çıkartacak her türlü gelişimini takip eden,bir amatör olarak bildiklerimi yazdım.
Son olarak şunu söyleyeyim,örnek sunduğunuz videoları ve benzeri GCNnin videolarını siz yayınladığınızda değil ilk yayınlandığı tarihlerde izlemiş ve takip etmiş biriyim,ingilizcemde iyidir çok şükür ama videoyu izleyip anlayabilmek için ingilizce bilmeye gerek olduğunu zannetmiyorum alt yazı diye birşeyin varlığından herkes haberdar,size son yazım sağlıklı spdsiz sürüşler dilerim.
not: Bu arada yukarıda yazdıklarımı okuduğunuzu düşünmüyorum çünkü verdiğiniz cevap yazdıklarımla alakalı değil.

...GCN'nin yaptigi laboratuvar testleri bilimadamlarini dogrulayinca bisikletciler de sasirdi...

Tartışılan konudan bağımsız olarak, GCN testlerinin bilimsellikten uzak olduğunu, laboratuvarda yapılması gereken testleri birbirinden farklı platformlarda gözlemle dayalı yapıp bilimsel test gibi sunmalarını sık sık bu forumda yazarım. Benzer şekilde görüşleri gerek videolarının altındaki yorumlarda ya da onlara atıfta bulunan videolarda sık sık görürüm. Şimdi oturup birkaç görüş aramak yerine, Copilot'a sordum, farklı bir şey demedi:

1726173904333.png

GCN'nin videolarına bilimsel araştırma gözüyle bakmamak lazım, çünkü inceleme ve karşılaştırmaları bilimsel metodojilere uygun değil. Örneğin iki tane bambaşka bisiklete sırayla binip fıtı fıtı pedal çevirip yaklaşık tahmini hızda, yaklaşık aynı anda, yaklaşık aynı yerde frenleyerek durduğu mesafeyi ölçmeye disk-v fren karşılaştırma testi denmez, sonucu bilimsel çalışma sayılmaz. GCN test ve karşılaştırmaları genelde böyle.

Selam. MTB spd ayakkabıda sol ayakta sorun yokken sağ ayakta baş parmak vuruyor. Sanırım fiziksel farklılıktan dolayı oluyor. Şimdi tek çözüm olarak ayakkabı numarası büyütsem çözüm olur mu? Ve büyüklükten dolayı performans vs. zararı olur mu?

Geri