Semih Cavdar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.629
- İsim
- Semih
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- BMC
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
O kadar korkulacak bir durum yok, alıştıktan sonra SPD yada SPD SL pedal arasında bir fark yok kullanım açısından.. Yol bisikleti ayakkabısı ile yürümek bayağı meşakatli ve kallerin yürüme sonrası aşınması çabuk oluyor.. MTB ise yürümesi kolay, kalleri yürürken yere değmediği içinde bir sorun teşkil etmiyor.. Önce düşünün sizin ihtiyacınızı hangisi karşılıyor ona karar verin.. Hangisini alırsanız alın, aldıktan sonra evde yada sakin mahalle arasında pedala takıp, çıkarma alıştırmaları yapın.. Zamanla zaten alışacaksınız, durup kalkarken düşünmeyeceksiniz bile.. Ayakkabıya gelince kullanmadım ama orta segment ayakkabı. Aldığınızda uzun süre kullanırsınız.İlk defa kilitli pedal ve ayakkabı kullanacağım. 33 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Hafta içi 25-30 km hafta sonu 50-60 km civarı sürüş yapıyorum. Mükemmel bir hız müthiş bir kondisyonum falan yok fakat daha iyi hale gelmek de istiyorum. Başlangıçta gravel aldım fakat şu an yeteri kadar hızlanamadığımı farkediyorum yada ben tatmin olmuyorum... Aslında en başta yol bisikleti alacaktım, biraz tereddütte kaldım. Mtb sürmeye alışkın olduğum için alışamam diye korktum ve gravelı daha mantıklı buldum.
Şimdi aynı şeyi ayakkabıda yaşamaktan korkuyorum. Çok fazla duran biri değilim sürüşte fakat şehir içinde trafik dolayısıyla ister istemez dur kalk oluyor. Ani duruşlar da oluyor. Bu beni biraz korkutuyor. Yol yada mtb arada kaldım ve bir ara model buldum kendimce, o da RX800. kullanan var mıdır? Benim için uygun mudur ? yorumlarınızı bekliyorum.
(link)