Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

İlk defa kilitli pedal ve ayakkabı kullanacağım. 33 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Hafta içi 25-30 km hafta sonu 50-60 km civarı sürüş yapıyorum. Mükemmel bir hız müthiş bir kondisyonum falan yok fakat daha iyi hale gelmek de istiyorum. Başlangıçta gravel aldım fakat şu an yeteri kadar hızlanamadığımı farkediyorum yada ben tatmin olmuyorum... Aslında en başta yol bisikleti alacaktım, biraz tereddütte kaldım. Mtb sürmeye alışkın olduğum için alışamam diye korktum ve gravelı daha mantıklı buldum.

Şimdi aynı şeyi ayakkabıda yaşamaktan korkuyorum. Çok fazla duran biri değilim sürüşte fakat şehir içinde trafik dolayısıyla ister istemez dur kalk oluyor. Ani duruşlar da oluyor. Bu beni biraz korkutuyor. Yol yada mtb arada kaldım ve bir ara model buldum kendimce, o da RX800. kullanan var mıdır? Benim için uygun mudur ? yorumlarınızı bekliyorum.

(link)
O kadar korkulacak bir durum yok, alıştıktan sonra SPD yada SPD SL pedal arasında bir fark yok kullanım açısından.. Yol bisikleti ayakkabısı ile yürümek bayağı meşakatli ve kallerin yürüme sonrası aşınması çabuk oluyor.. MTB ise yürümesi kolay, kalleri yürürken yere değmediği içinde bir sorun teşkil etmiyor.. Önce düşünün sizin ihtiyacınızı hangisi karşılıyor ona karar verin.. Hangisini alırsanız alın, aldıktan sonra evde yada sakin mahalle arasında pedala takıp, çıkarma alıştırmaları yapın.. Zamanla zaten alışacaksınız, durup kalkarken düşünmeyeceksiniz bile.. Ayakkabıya gelince kullanmadım ama orta segment ayakkabı. Aldığınızda uzun süre kullanırsınız.

Scudo
O kadar korkulacak bir durum yok, alıştıktan sonra SPD yada SPD SL pedal arasında bir fark yok kullanım açısından.. Yol bisikleti ayakkabısı ile yürümek bayağı meşakatli ve kallerin yürüme sonrası aşınması çabuk oluyor.. MTB ise yürümesi kolay, kalleri yürürken yere değmediği içinde bir sorun teşkil etmiyor.. Önce düşünün sizin ihtiyacınızı hangisi karşılıyor ona karar verin.. Hangisini alırsanız alın, aldıktan sonra evde yada sakin mahalle arasında pedala takıp, çıkarma alıştırmaları yapın.. Zamanla zaten alışacaksınız, durup kalkarken düşünmeyeceksiniz bile.. Ayakkabıya gelince kullanmadım ama orta segment ayakkabı. Aldığınızda uzun süre kullanırsınız.
Bu ayakkabıyı seçme nedenim aslında hem taban sertliği hem de yürümem gerektiğinde bana kolaylık sağlayacak olması. Aslında çok yürüyecek durumum olmuyor fakat kal değiştirmek onu ayarlamak falan da şu an göz korkutucu benim için.

İlk defa kilitli pedal ve ayakkabı kullanacağım. 33 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Hafta içi 25-30 km hafta sonu 50-60 km civarı sürüş yapıyorum. Mükemmel bir hız müthiş bir kondisyonum falan yok fakat daha iyi hale gelmek de istiyorum. Başlangıçta gravel aldım fakat şu an yeteri kadar hızlanamadığımı farkediyorum yada ben tatmin olmuyorum... Aslında en başta yol bisikleti alacaktım, biraz tereddütte kaldım. Mtb sürmeye alışkın olduğum için alışamam diye korktum ve gravelı daha mantıklı buldum.

Şimdi aynı şeyi ayakkabıda yaşamaktan korkuyorum. Çok fazla duran biri değilim sürüşte fakat şehir içinde trafik dolayısıyla ister istemez dur kalk oluyor. Ani duruşlar da oluyor. Bu beni biraz korkutuyor. Yol yada mtb arada kaldım ve bir ara model buldum kendimce, o da RX800. kullanan var mıdır? Benim için uygun mudur ? yorumlarınızı bekliyorum.

(link)
Merhaba, şehir içi dur kalk olayının olduğu dar caddelerde kesinlikle önünüzdeki araç ile güvenli bir mesafeniz olsun. Olsun ki paniklemeden ayağınızı kolayca çıkartabilin. Özelliklede ilk başlarda bu sistemi mümkün olan en az riskte kullanmak önemli.

Merhaba, şehir içi dur kalk olayının olduğu dar caddelerde kesinlikle önünüzdeki araç ile güvenli bir mesafeniz olsun. Olsun ki paniklemeden ayağınızı kolayca çıkartabilin. Özelliklede ilk başlarda bu sistemi mümkün olan en az riskte kullanmak önemli.
Linkini attığım ayakkabıyı aldım ve bugün ilk sürüşü yaptım. Şükür hiç düşmedim. Yalnız şöyle bir şey var, insanlar ayakkabıyı çıkarırken zorlanıyor yada unutup düşüyor bende ise şöyle oldu ben ayağımı yerleştiremiyorum. Pedalın üzerinden kayıyor falan tam tutturamıyorum :D Bunun kolay bir yolu var mı bilmiyorum ama sanırım biraz alıştırma lazım.

Merhabalar, bu model pedal var MTb ayakkabı olarak hangi markayı önerirsiniz?

Dosyalar

• Screenshot_2024-07-23-03-43-48-30_e6c416a7a20cc47f021fe9117c5cadc8.jpg
    Screenshot_2024-07-23-03-43-48-30_e6c416a7a20cc47f021fe9117c5cadc8.jpg
    63,8 KB · Okunma: 17
Merhabalar, bu model pedal var MTb ayakkabı olarak hangi markayı önerirsiniz?

Finans derdi yoksa DMT veya Sidi, ekonomik olsun derseniz Decathlon, arasını bulalım derseniz Shimano orta seviye modelleri olur derim

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
Teşekkür ederim ekonomik yada orta olacak dechatlona gittim bu ürünü gösterdim bende ilk defa kilitli pedal kullanacagimdam konuya hakim değilim dechatlondaki ayakkabıların bu modele uygun olmadığını söylediler.

Aliekspresden bu modele baktım açıkçası bu tarz bir ayakkabı istiyorum AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
2.855,71TL | 2023 bisiklet ayakkabı mtb spd yol bisikleti sneakers cleat kaymaz erkek dağ bisikleti ayakkabı kadınlar bisiklet yol ayakkabı hız
(link)

Teşekkür ederim ekonomik yada orta olacak dechatlona gittim bu ürünü gösterdim bende ilk defa kilitli pedal kullanacagimdam konuya hakim değilim dechatlondaki ayakkabıların bu modele uygun olmadığını söylediler.

Eggbeater Pedal onlara garip gelmiş ondandır. Her çeşit MTB ayakkabısı ile uyumludur

Aliekspresden bu modele baktım açıkçası bu tarz bir ayakkabı istiyorum AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
2.855,71TL | 2023 bisiklet ayakkabı mtb spd yol bisikleti sneakers cleat kaymaz erkek dağ bisikleti ayakkabı kadınlar bisiklet yol ayakkabı hız
(link)

İrfan abinin dediğine ek olarak alacaksanız yurt içindeki seçeneklere bakın öncellikle, ille de yurt dışı olacaksa en uygun bikeinn sitesi olabilir. Bike24'e göre daha uygun geliyor kargo fiyatı. Aliexpressten çeşitli ürün alıp kullanmış birisi olarak ayakkabı ve kıyafet işi biraz beden durumlarından dolayı riskli geliyor bana. Örneğin aldığım L alt-üst formalar tam geliyorken softshell L olmasına rağmen bir tık büyük bisiklette kullandığımda yelken görevi görüyor.

(link)

Kendimde de cranckbrothers candy 1 pedallar ile birlikte vaktiyle wiggle üzerinden aldığım sert tabanlı DHB marka ayakkabı var.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Yol bisikleti ayakkabısı + pedalı deneyip pek verim alamadım.
Sürekli ayaklarım uyuşuyordu, tabanları aşırı dar üretilmiş ( ayağım taraklı), çıkamadığın bi yokuş mı oldu ? yürüyerek de çıkmak işkence ( kaller takılı iken ayakkabı ile yürünmüyor). Sarı kal kullansam da kısıtlı hareket alanı yüzünden bir sürü diz ağrısıyla boğuştum, spd pedala normal ayakkabı ile basmak zulüm vs. bu liste bu şekilde uzayıp gider.
Bir süre yol spd'lerine tövbe ettikten sonra hem günlük hayatta kullanılabilecek hem de spd mekanizması olan ayakkabılar olduğunu keşfettim. Aynı şekilde bir tarafı spd diğer tarafı normal platform olan pedalların da olduğunu keşfettim. Pedallar hem normal ayakkabı ile kullanılabiliyor hem spd ile. Müthiş bir konfor sağlıyor bu.
Pedal: (link)
Ayakkabı: (link)
Shimano RC7 ile uyumlu hibrid pedal var mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben konuya yakın, fakat biraz daha giriş seviyesi bir durum sormak istiyorum. Bende Kron TX 150 Trekking şehir bisikleti var. 2018 yılından beri fotoğraftaki kalpiyeyi kullanıyorum. Bana yeterli oluyor. Fakat ayakkabı olarak genelde eski, sporda giyilecek, kullanılmış ayakkabılardan kullanıyorum. Altı sert normal bir ayakkabı önerisi var mıdır?
Ya da benim bisiklete gidecek uygun fiyatlı kilitli pedal öneriniz var mı? Yoksa bendeki kalpiye yeter mi? Altı sert, hafif bir krampon tarzı ayakkabı mı almak lazım? Görüşlerinize göre işlem yapmayı düşünüyorum, teşekkürler.
Bu arada bazen bisikleti kilitleyip, AVM ye girip dolaştığım da oluyor. Ya da bir yere gidildiğinde yürüme gereken yerlered bu kilitli ayakkabı ile gezilebilir mi? Yoksa bu ayakkabıyı sadece bisiklet üzerinede mi kullanmak lazım?

Dosyalar

• IMG_20181027_155531.jpg
    IMG_20181027_155531.jpg
    102,9 KB · Okunma: 16
Merhaba pedaldaşlar,
Lake MX 218 Gravel ayakkabı ile her marka SPD pedallar uyumlumudur?
Crankbrothers eggbeater 3 almayı düşünüyorum.Bilgi sahibi olan ve paylaşabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler 🙏

(link)
(link)

(link)

bu iki model sizin pedalınıza uyacaktır ben olsam ilk paylaştığımı alırdım yapışkan bantlar zamanla gevşiyor. Benim de ayakkabı aşamalarım önce yapışkan bant, sonra tokalı sıkmalı sistem ve boa sıkma sistemi şeklinde oldu.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Selam. İlgilendiğim bisikletin (Gravel) üzerinde mtb pedal mevcut. Ayakkabı ve kal ihtiyacı olacak. Araziden ziyade asfaltta performans odaklı sürüş yapıyorum. Eğer alırsam kilitli pedal deneyimini ilk kez yaşayacağım. Şöyle bir şeyi de düşündüm. Sıfırdan spd set kurmak mı yoksa hazır da pedal olduğu için sadece ayakkabı ve kal almak daha mı az maliyetli olur? Tavsiyeleri bekliyorum.
@trainspotting35 Race 900 ayakkabısı tavsiye etmişsiniz. Şu an için f/p bir ürün mü?

@safex Kilitli pedal olayina bastan beri sicak bakmamistim, arkadaslarin gaziyla RC7 aldim 2 aydir kullaniyorum. Tabani sert bir ayakkabi ile SPD arasinda performans farki yok, daha once kullanmadiysaniz oyle buyuk hayaller kurmayin. 120+ kadanslara cikmiyorsaniz kesinlikle almaniza gerek yok.
Cikarip takmasi yurumesi herseyi dert, kilitli pedal kullananlarin neden kirmizi isiklarda durmadigini simdi daha iyi anliyorum.
Ayari duzgun yapilmazsa dizlerinizi sakatlamaniz garanti

@safex Kilitli pedal olayina bastan beri sicak bakmamistim, arkadaslarin gaziyla RC7 aldim 2 aydir kullaniyorum. Tabani sert bir ayakkabi ile SPD arasinda performans farki yok, daha once kullanmadiysaniz oyle buyuk hayaller kurmayin. 120+ kadanslara cikmiyorsaniz kesinlikle almaniza gerek yok.
Cikarip takmasi yurumesi herseyi dert, kilitli pedal kullananlarin neden kirmizi isiklarda durmadigini simdi daha iyi anliyorum.
Ayari duzgun yapilmazsa dizlerinizi sakatlamaniz garanti
120+ kadans ? Ne yaptın sen öyle.. Prolar bile bu ortalamayı yapmıyorken amatörden nasıl bu kadar kadans yapmasını bekliyorsunuz ?

Tabani sert bir ayakkabi ile SPD arasinda performans farki yok, daha once kullanmadiysaniz oyle buyuk hayaller kurmayin.
Ne yazık ki bu yanınıza katılmıyorum. Performansa nereden baktığınızda önemli.

Ne yazık ki bu yanınıza katılmıyorum. Performansa nereden baktığınızda önemli.
Ben yazacaktım siz önce davrandınız,hepsini geçtim sırf yokuşta,sprintte hızlanmada,ayağa kalkıp sürüşte,önünüze gelen ani bir çukurdan hoplayarak kaçmada bile ayağın pedaldan kayıp düşüp yaralanma riskine karşı bile spd pedal daha güvenli diye düşünüyorum,kullanmayanlarada saygım sonsuz,ama kullanmak daha güvenli,bence!

Geri