Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Videoda dediği gibi yaptım en geriye aldım. Ağrı sızı kalmadı. Bir sorum daha olacak. Performansımı kaybetmiş o yüzden yokuşu yürümem gerekti. Kal bu halde bir problem olur mu?
IMG20240630140949.jpg

Scudo
Videoda dediği gibi yaptım en geriye aldım. Ağrı sızı kalmadı. Bir sorum daha olacak. Performansımı kaybetmiş o yüzden yokuşu yürümem gerekti. Kal bu halde bir problem olur mu?
318618 dosyayı görüntüle
yürümek için kale takılan shimanonun kapakları var ben onlardan aldım

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve can^
Kal bu halde bir problem olur mu?
En büyük sorun cebinize olur. Ne kadar dikkat etsenizde o nallar yürümek için tasarlanmamış, kolay yıpranıyor.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
En büyük sorun cebinize olur. Ne kadar dikkat etsenizde o nallar yürümek için tasarlanmamış, kolay yıpranıyor.
Hemde şaşırtıcı derecede yipranmis. En iyisi ben biraz kendime gelene kadar yürü koş yapıyım.

Hemde şaşırtıcı derecede yipranmis. En iyisi ben biraz kendime gelene kadar yürü koş yapıyım.
kaller pedalda sabit kalabilmek için esnek değil sert yapılıyor dolayısıyla hemen çıtır çıtır kırılıyor

• Beğen
Tepkiler: can^
Bu ekonomik koşullarda ve şartlarda insanlara tavsiyeler de bulunurken mantıklı yönledirmeler yapmalıyız. Bisiklet ayakkabısı ve kilitli pedala geçecek arkadaşlarımıza zamanında bana da yapıldı. Neden direk yol bisikleti pedalı ve ayakkabısı tavsiye ediyoruz. Yada dayatıyoruz. Ne amaçla kullanacaksın kardeşim diye soran yok.

1-)Sporcumusun?
2-)Amatör olarak kendini geliştirmek mi istiyorsun?
3-)Yada bu sporu yapmak isteyip haftada 1 veya 2 çıkıp gezerim, almışken de ayakkabı ve pedalda alayım diye mi soruyorsun?

En son maddede fikir danışan insanlara yol bisikleti ayakkabısı tavsiye etmek bana göre yanlış kardeşim. Bu ayakkabılarla her yerde yürüyemiyor insanlar, performans kasmayan, yada dediğim gibi bu işlerde sporcu olmayan adama bu ayakkabıları önermek yanlış, yürüyebilecegi ayakkabıyı kali ve kilitli pedali tavsiye etmek lazım. Yok az esner yok cok esner olaylarını bırakın abi, adam çıkacak iki keyif turu atacak gelecek, gereksiz yol bisikleti kaline ve ayakkabısına para verdirtmeyin insanlara.
yazı uzadı ve hatalı olan kısımlar için kusura bakmayın
Herkese iyi forumlar dilerim.

Son düzenleme:
Kilitli pedala geçecek arkadaşlar zamanında Banada'ya zorlanmış.

images

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Bu ekonomik koşullarda ve şartlarda insanlara tavsiyeler de bulunurken mantıklı yönledirmeler yapmalıyız. Bisiklet ayakkabısı ve kilitli pedala geçecek arkadaşlarımıza zamanında bana da yapıldı. Neden direk yol bisikleti pedalı ve ayakkabısı tavsiye ediyoruz. Yada dayatıyoruz. Ne amaçla kullanacaksın kardeşim diye soran yok.

1-)Sporcumusun?
2-)Amatör olarak kendini geliştirmek mi istiyorsun?
3-)Yada bu sporu yapmak isteyip haftada 1 veya 2 çıkıp gezerim, almışken de ayakkabı ve pedalda alayım diye mi soruyorsun?

En son maddede fikir danışan insanlara yol bisikleti ayakkabısı tavsiye etmek bana göre yanlış kardeşim. Bu ayakkabılarla her yerde yürüyemiyor insanlar, performans kasmayan, yada dediğim gibi bu işlerde sporcu olmayan adama bu ayakkabıları önermek yanlış, yürüyebilecegi ayakkabıyı kali ve kilitli pedali tavsiye etmek lazım. Yok az esner yok cok esner olaylarını bırakın abi, adam çıkacak iki keyif turu atacak gelecek, gereksiz yol bisikleti kaline ve ayakkabısına para verdirtmeyin insanlara.
yazı uzadı ve hatalı olan kısımlar için kusura bakmayın
Herkese iyi forumlar dilerim.

Tavsiyeyi isteyen gerektiği kadar bilgiyi baştan verdiğinde, ihtiyacın aslında MTB ayakkabısı olduğunu bilenler ille de yol ayakkabısı al diye dayatmaz aslında, ben denk geldiğimi hatırlamıyorum. Forumda yol bisikletini MTB pedal ve ayakkabısıyla kullanan çok var, ben dahil.

... Ne amaçla kullanacaksın kardeşim...

sorusuna "ayağıma giymek için" cevabı gelme potansiyeli de var.

Biraz da derman arayanın da baştan derdini iyi anlatması lazım.

merhaba her konuya ben yazıyorum hep beni görüyorsanız kusura bakmayın 😆ya sıfır Shimano rc100 ya da 2. el rc300 düşünüyorum 1500-2000tl arası bütçede önerebileceğiniz bir ayakkabı var mıdır? (bütçe: 4000tl pedal+ayakkabı)

Pedal->
(link)
Ayakkabı->
(link)
(aceleyle yazdim yeri burası değilse ilanları kaldırabilirim.)
2 kez kullanma fırsatım oldu. İhtiyacıma yönelik olmadığı için satıyorum.

Eklemek istediğim birkaç cümle var. Pedali alırken defaten bu başlığı ve forumu taradım. Pedal ve ayakkabı ne kadar gerekli almalı mıyım diye. Sonucunda cevreminde görüşleri neticesinde aldım. İlk başlarda güzeldi. İyiki almışım dedim. Ama ikinci turumda hiçte keyif almadığımı hatta biraz korktuğumu fark ettim. Çıkarmada bir problem yaşamadım ancak böyle bir ihtiyacımın olmadığını fark ettim. @ErzincanLee abimin mesajını okumanızı ve gerçekten emin olduktan sonra almanızı tavsiye ederim. Bence benim gibi amatör iseniz böyle bir bütçeyi güvenlik ekipmanlarınıza veyahut bisiklet üzerindeki donanıminizi arttirmanizi tavsiye ederim
İyi pedaller dilerim

Son düzenleme:
Pedal->
(link)
Ayakkabı->
(link)
(aceleyle yazdim yeri burası değilse ilanları kaldırabilirim.)
2 kez kullanma fırsatım oldu. İhtiyacıma yönelik olmadığı için satıyorum.

Eklemek istediğim birkaç cümle var. Pedali alırken defaten bu başlığı ve forumu taradım. Pedal ve ayakkabı ne kadar gerekli almalı mıyım diye. Sonucunda cevreminde görüşleri neticesinde aldım. İlk başlarda güzeldi. İyiki almışım dedim. Ama ikinci turumda hiçte keyif almadığımı hatta biraz korktuğumu fark ettim. Çıkarmada bir problem yaşamadım ancak böyle bir ihtiyacımın olmadığını fark ettim. @ErzincanLee abimin mesajını okumanızı ve gerçekten emin olduktan sonra almanızı tavsiye ederim. Bence benim gibi amatör iseniz böyle bir bütçeyi güvenlik ekipmanlarınıza veyahut bisiklet üzerindeki donanıminizi arttirmanizi tavsiye ederim
İyi pedaller dilerim
Görüntü 13.07.2024 23.34.jpeg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve can^
"Ben demiştim bak niye beni dinlemedin öhöm"

Yol bisikleti ayakkabısı + pedalı deneyip pek verim alamadım.
Sürekli ayaklarım uyuşuyordu, tabanları aşırı dar üretilmiş ( ayağım taraklı), çıkamadığın bi yokuş mı oldu ? yürüyerek de çıkmak işkence ( kaller takılı iken ayakkabı ile yürünmüyor). Sarı kal kullansam da kısıtlı hareket alanı yüzünden bir sürü diz ağrısıyla boğuştum, spd pedala normal ayakkabı ile basmak zulüm vs. bu liste bu şekilde uzayıp gider.
Bir süre yol spd'lerine tövbe ettikten sonra hem günlük hayatta kullanılabilecek hem de spd mekanizması olan ayakkabılar olduğunu keşfettim. Aynı şekilde bir tarafı spd diğer tarafı normal platform olan pedalların da olduğunu keşfettim. Pedallar hem normal ayakkabı ile kullanılabiliyor hem spd ile. Müthiş bir konfor sağlıyor bu.
Pedal: (link)
Ayakkabı: (link)

rs500 pedal ve rc300 ayakkabıyı aldım tek sorun ayakkabı beyaz olduğu için en ufak kiri belli ediyor şimdilik sadece 1 kere düştüm ama temelini anlamış sayılırım birde kallerle yürümek çok hızlı eritir mi onu merak ettim.

rs500 pedal ve rc300 ayakkabıyı aldım tek sorun ayakkabı beyaz olduğu için en ufak kiri belli ediyor şimdilik sadece 1 kere düştüm ama temelini anlamış sayılırım birde kallerle yürümek çok hızlı eritir mi onu merak ettim.
eritir, kırar, shimanonun kal kapakları var

İlk defa kilitli pedal ve ayakkabı kullanacağım. 33 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Hafta içi 25-30 km hafta sonu 50-60 km civarı sürüş yapıyorum. Mükemmel bir hız müthiş bir kondisyonum falan yok fakat daha iyi hale gelmek de istiyorum. Başlangıçta gravel aldım fakat şu an yeteri kadar hızlanamadığımı farkediyorum yada ben tatmin olmuyorum... Aslında en başta yol bisikleti alacaktım, biraz tereddütte kaldım. Mtb sürmeye alışkın olduğum için alışamam diye korktum ve gravelı daha mantıklı buldum.

Şimdi aynı şeyi ayakkabıda yaşamaktan korkuyorum. Çok fazla duran biri değilim sürüşte fakat şehir içinde trafik dolayısıyla ister istemez dur kalk oluyor. Ani duruşlar da oluyor. Bu beni biraz korkutuyor. Yol yada mtb arada kaldım ve bir ara model buldum kendimce, o da RX800. kullanan var mıdır? Benim için uygun mudur ? yorumlarınızı bekliyorum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: yakupf
İlk defa kilitli pedal ve ayakkabı kullanacağım. 33 sayfanın neredeyse tamamını okudum. Hafta içi 25-30 km hafta sonu 50-60 km civarı sürüş yapıyorum. Mükemmel bir hız müthiş bir kondisyonum falan yok fakat daha iyi hale gelmek de istiyorum. Başlangıçta gravel aldım fakat şu an yeteri kadar hızlanamadığımı farkediyorum yada ben tatmin olmuyorum... Aslında en başta yol bisikleti alacaktım, biraz tereddütte kaldım. Mtb sürmeye alışkın olduğum için alışamam diye korktum ve gravelı daha mantıklı buldum.

Şimdi aynı şeyi ayakkabıda yaşamaktan korkuyorum. Çok fazla duran biri değilim sürüşte fakat şehir içinde trafik dolayısıyla ister istemez dur kalk oluyor. Ani duruşlar da oluyor. Bu beni biraz korkutuyor. Yol yada mtb arada kaldım ve bir ara model buldum kendimce, o da RX800. kullanan var mıdır? Benim için uygun mudur ? yorumlarınızı bekliyorum.

(link)
Hiç bir şey sanıldığı kadar kolay düşünüldüğü kadar zor değildir.

• Beğen
Tepkiler: Yperzeli ve Jingim
Geri