Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

MERHABALAR BENİM ARKA TEKER MİLİM KIRILMIŞTI SONRA BİSİKLETÇİ ONA GÖRE BULAMADI BİR HAFTA SONRA ÇIKMA TAKTI VE BİKLETİMİN ARKA LASTİĞİNDE SÜRTME OLMAMASINA RAĞMEN YAVAŞLIYOR BİLYALARDAN KAYNAKLANIYO DİYE DÜŞÜNÜYORUM RULMANLI MİL'E GEÇERSEM MASRAFIM NE OLUR

İyi günler
Öncelikle bilmediğinizi düşünerek mesajlarınız da küçük harf kullanmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
Bilyalı dan rulmanlı ya veya sabit vidalı göbekten sokma milli göbeğe geçmek göbeği değiştirmeniz anlamına gelir bu arada kaset göbek değilse rubleyide değiştirmeniz gerekir, göbek değişimi yaparsanız jant tellerinin tekrar örülmesi gerekir, yani masrafları bir işe girersiniz. Veya göbek bilya yataklarınız sağlamsa bilyaları değiştirmek ve iyi bir bakımla problemi çözmeniz mümkün olabilir. İla değişim diyorsanız maddi imkanlarınız nispetinde yeni bir teker almakta değerlendirile bilir.
Not: Yanlış başlıkta sormuşsunuz.

Scudo
Yol bisikleti için şehir içinde spd sl mı yoksa spd mı almalıyım spd olarak aklımda shimano xt pd-t8000
Var tavsiye edermisiniz

Yol bisikleti için şehir içinde spd sl mı yoksa spd mı almalıyım spd olarak aklımda shimano xt pd-t8000
Var tavsiye edermisiniz
Geçmişte kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki seçtiğiniz pedal yol bisikletine yakışmıyor. Ama rahatlık anlamında evet şehir içinde işinizi kolaylaştırır.
Yol bisikletinde SPD kullanacaksanız Shimano PD-ES600 modeline göz atabilirsiniz. SPD SL kullanacaksanız da daha giriş seviyesi modeller daha hafif yay kuvveti ile daha kolay ayaktan çıkarılabildiği için daha rahat edersiniz.

Yani evet XT-PD-T8000’in görüntüsü biraz kaba ama bence önemli değil. Bende de PD-M324 var mesela tek taraflı bi model o da, daha kibar bi görüntüsü var komple metal ve ince yapılı olmasından da ötürü ama normal ayakkabıyla kullanmak zor oluyor dar olduğu için. Bilseydim muhtemelen ben de bu modeli tercih ederdim.

Bazen güzel olcaz diye gereksiz yere ergonomiden, güvenlikten feragat ediyoruz..

Yani evet XT-PD-T8000’in görüntüsü biraz kaba ama bence önemli değil. Bende de PD-M324 var mesela tek taraflı bi model o da, daha kibar bi görüntüsü var komple metal ve ince yapılı olmasından da ötürü ama normal ayakkabıyla kullanmak zor oluyor dar olduğu için. Bilseydim muhtemelen ben de bu modeli tercih ederdim.

Bazen güzel olcaz diye gereksiz yere ergonomiden, güvenlikten feragat ediyoruz..

shimano pd-t421 clickr modeli de şehir içinde baya kolaylık sağlar gibi

Herkese merhaba fotoğrafta işaretleyerek göstermeye çalıştığım parça diş kaptı bu sebeple değiştirmek istiyorum. İlk sorum nerden temin edebilirim ikincisi değişimi mümkün mü?

Marka model : Look keo classic 3
Not : Diş kapan parça sadece sol pedaldaki 19 anahtar ile açılan plastik dişli kısım

Dosyalar

• IMG_7897.jpeg
    IMG_7897.jpeg
    40 KB · Okunma: 42
  • 0386056e-e85e-4e0c-90a7-2e4727386b15.jpeg
    0386056e-e85e-4e0c-90a7-2e4727386b15.jpeg
    142,2 KB · Okunma: 40
Son düzenleme:
Diş kapmaktan kastınız nedir?

Herkese merhaba fotoğrafta işaretleyerek göstermeye çalıştığım parça diş kaptı bu sebeple değiştirmek istiyorum. İlk sorum nerden temin edebilirim ikincisi değişimi mümkün mü?

Not : Diş kapan parça sadece sol pedaldaki 19 anahtar ile açılan plastik dişli kısım
Milden alyan ile montaj işlemi yapılamıyor mu, yalnızca bu kısmı kullanarak mı sökme takma işlemi yapabiliyorsunuz?

Milden alyan ile montaj işlemi yapılamıyor mu, yalnızca bu kısmı kullanarak mı sökme takma işlemi yapabiliyorsunuz?

Evet mil kısmı üzerinden aynakola bağlantı yapılıyor.
Göstermiş olduğum kısım ise mil ile pedalı birbirine bağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bu pedalın Shimano versiyonu var bende, içini açmıştım. O plastik parça milin (aslında milin üstündeki rulmanın) gövdeye (ayakla basılan kısım = gövde) geçirilmesine yarıyor. Mili gövdeye kendi kuvvetinizle de geçirebilirsiniz aslında. Ama bunu yapmak için plastik parçadaki kalan dişleri yok etmek lazım. Zımpara kağıdını avuç içinde silindir yaparak dişleri aşındırabilirsiniz. Veya tornacı bulursanız o da yapar. Dişleri yok ettikten sonra, mengenenin ağzını mili alacak ama plastiği almayacak kadar (17-18 mm) açıp gövdeyi elinizle tutarak bütün ağırlığınızla aşağı doğru basarsanız mil yerine oturur.

• Beğen
Tepkiler: SercanASLAN
Shimano rc702 ayakkabı kullanan var mı görüşleriniz nedir ? Performans sürüşleri yapıyorum

Shimano rc702 ayakkabı kullanan var mı görüşleriniz nedir ? Performans sürüşleri yapıyorum
Bir üst modeli RC902 kullanıyorum, aralarında çok fazla fark yok, performans için ideal bence.

• Beğen
Tepkiler: yakupf

ben geçen gün shimano pedalımı değiştirmiştim, shimano service cneter sayfasında ayrıntı pdfler her işlem için ayrı ayrı, kleonunkini de bulursunuz biraz araştırsanız. Bir de youtubeda bisiklet servsilerinin bu eskimiş parçaları nasıl değiştirdiğini gösteren videolarına rastladım çok sayıda bir bakmanızda fayda var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SercanASLAN
Bir üst modeli RC902 kullanıyorum, aralarında çok fazla fark yok, performans için ideal bence.
Peki kalıp durumu nasıl shımano size chart tablosundan baktım 40 numara benim için ideal ama kalıp darsa 41 de alabilirim bu konuda bir fikriniz var mı

Peki kalıp durumu nasıl shımano size chart tablosundan baktım 40 numara benim için ideal ama kalıp darsa 41 de alabilirim bu konuda bir fikriniz var mı
Shimano ürünlerinin genelde kalıpları küçük. Normal ayak numaram 41, Shimano ayakkabılar da 42 giyiyorum. Online sipariş vereceksiniz yaşadığınız yerde aynı modeli satan varsa gidip deneyin ona göre karar verin. Yada ayağınızı santim cinsinden ölçün, ölçüm tablosuna bakarak karar verin. Ayrıca sipariş verirken dikkat edin wide versiyonu olmasın şayet ayaklarınız taraklı degilse.

Çok ilginç bir soruyla karşınızdayım. Sol ayak baş parmağım çok hafif yukarı bakıyor sağa göre. Bu da bazı ayakkabılarda üstten vurma yapmasına yol açıyor ve hiç geçmeyen, aşırı değil ama sürekli ağrı veren bir duruma yol açıyor. Birkaç aydır kullandığım RC902 de aynı soruna yol açıyor. Acaba toe box kısmı daha ferah/yüksek önerebileceğiniz marka/model var mıdır? Daha önceki ayakkabılarım Northwave di onlarda biraz daha az olsa da aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Hadi buyurun.

Çok ilginç bir soruyla karşınızdayım. Sol ayak baş parmağım çok hafif yukarı bakıyor sağa göre. Bu da bazı ayakkabılarda üstten vurma yapmasına yol açıyor ve hiç geçmeyen, aşırı değil ama sürekli ağrı veren bir duruma yol açıyor. Birkaç aydır kullandığım RC902 de aynı soruna yol açıyor. Acaba toe box kısmı daha ferah/yüksek önerebileceğiniz marka/model var mıdır? Daha önceki ayakkabılarım Northwave di onlarda biraz daha az olsa da aynı sıkıntıyı yaşıyordum. Hadi buyurun.
Kullanmadım yazacağım markaları ama geniş toebox olduğunu okumuştum. Bont Vaypor S (parmak kısmı geniş olduğu için kimileri palyaço ayakkabısı diyor 🤣 ) Bir başka marka ise Lake CX 238.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
40 numara ayakkabılarımg geldi ama kalıbı darmış ayağımı uzunluk olarak sıktı. Şimdi 41 mi yoksa 42 mi alsam bilmiyorum yine kargo geri gönderme durumu ile uğraşmak istemiyorum. En iyisi yaşadığım şehirde bir mağazaya gidip denemek ama buda hiç etik gelmiyor ne yapıcam şaşırdım

40 numara ayakkabılarımg geldi ama kalıbı darmış ayağımı uzunluk olarak sıktı. Şimdi 41 mi yoksa 42 mi alsam bilmiyorum yine kargo geri gönderme durumu ile uğraşmak istemiyorum. En iyisi yaşadığım şehirde bir mağazaya gidip denemek ama buda hiç etik gelmiyor ne yapıcam şaşırdım
Ne yapılması gerektiği yukarda yazılmış. Uyguladınız mı ?

d3d7e9e0-2ef6-4803-ac66-7c034878f51d.JPG

Geri