Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, size bir şey danışmak istiyorum. Yaklaşık bir ay önce m520 kilitli pedal ve giant charge ayakkabı aldım. Alışma kısmında falan bir sıkıntı yaşamadım. Malum havalardan dolayı hep 10 km'lik sürüşler yapıyordum bir sıkıntı yaşamadım. Bugün ilk defa 57 km'lik bir sürüş yaptım. Sanırım 15-20 km civarı iki ayağımda da uyuşma oldu. Bisikletten inip bir dakika kadar ayağım boştayken geçiyor sürmeye başlayınca 5-6 km sonra yavaş yavaş tekrardan uyuşma başladı. Bu alışma süreciyle alakalı bir durum mudur, yoksa kal ayarını yanlış yaptığım için mi olmuştur. Şimdiden herkese teşekkürler.

Scudo
Merhaba arkadaşlar, size bir şey danışmak istiyorum. Yaklaşık bir ay önce m520 kilitli pedal ve giant charge ayakkabı aldım. Alışma kısmında falan bir sıkıntı yaşamadım. Malum havalardan dolayı hep 10 km'lik sürüşler yapıyordum bir sıkıntı yaşamadım. Bugün ilk defa 57 km'lik bir sürüş yaptım. Sanırım 15-20 km civarı iki ayağımda da uyuşma oldu. Bisikletten inip bir dakika kadar ayağım boştayken geçiyor sürmeye başlayınca 5-6 km sonra yavaş yavaş tekrardan uyuşma başladı. Bu alışma süreciyle alakalı bir durum mudur, yoksa kal ayarını yanlış yaptığım için mi olmuştur. Şimdiden herkese teşekkürler.
Muhtemelen kal ayarınızda bir sorun vardır.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Merhabalar sizce almalımıyım
Triban Rc500 için uyumludur muhtemelen
Normal bedeninizden 1 numara büyük alın denilmiş. Kullanan varsa yorumlarmısınız.Teşekkürler 🚴‍♂️

(link)

• Beğen
Tepkiler: SdtBnd
@ssafak Kullandığım bir model değil. Daha genel hatlarıyla yardımcı olayım. Ayakkabı cırt bantlı. İleride cırt bantları eskisi kadar tutmayacak ve ayakkabı ayağınızı sıkı sarmayacak, bu da gücü verimli aktaramamak demek. Sonrasında ya ayakkabı ustasına cırtları söktürüp yeni cırt diktireceksiniz ya da bağcıklıya çevireceksiniz ayakkabıyı. Ben Decathlon'dan aldığım SL ayakkabıyı 2 yıl sonra bağcıklıya çevirttim çok memnunum şu an. RC500 yol bisikleti. SL sistem ile kullanmanız mantıklı olur bence. Doğru seçim yani.

• Beğen
Tepkiler: ssafak
@can_celik anladımm teşekkür ediyorum inşallah alışabilirim bu kilitli pedala zamanla sorun olursa bende bağcıklarını yaptırırım mutlaka

Bence bu konuda ucuza kaçmayın...Elbette bütçe ne ise odur. Bisiklet sürüşünde özellikle yarışmalara katılıyorsanız bence çok önemli aksam.

SPD kal ayakkabı arayanlar n11'de giant-Turkey mağazasının sattığı Giant Charge ayakkabısına göz atabilirler (link ekleyemiyorum maalesef). İndirimde şu ara, 899 liraya satılıyor. Mavi ve siyah renkleri, 42, 42,5, 43 numaraları var. Giriş seviye kilitli bir ayakkabı ararken piyasada fiyat/performans bir şey bulamayınca aliexpressten mi alsam diye düşünmüştüm. Sonra bu ayakkabıya denk geldim. Fiyatı kalitesine göre (giant marka, 2 boa bağcığı var) uygun geldi. Ben mavisini aldım, gelen ürünün, herhalde rafta çok beklemekten bazı bölümleri hafif sararmıştı ama sorun etmedim açıkçası. çok hoş duruyor ayakkabı ve giriş seviyesinin üstünde. Bugün, yine yeni aldığım XLC tek tarafı kilitli pedalımla ilk kez kullandım. Kilitli ayakkabı farklıymış gerçekten. Rampalarda ve son süratte iyileşme sağladım.

Numara olarak da referans olması açısından normalde 42,5 giyiyorum, 43 aldım tam oldu. Ama ayakkabının yapısı aşırı taraklı ayaklara uymayabilir.

Hocam ayni modeli almak üzereyim. Yurtdisina gore asiri ucuz satiliyor. Acaba ayakkabida herhangi bir sorun veya hizli yıpranma gibi bir durum mevcut mudur? Nicin bu kadar ucuz anlayamadim. 42.5 giyiyorum bende. 43.5 almayi dusunuyordum siz 43 almissiniz acaba zamanla daha buyuk alsaydim desiginiz oldu mu? Daha detayli yorumlarinizi bekliyorum

Hocam ayni modeli almak üzereyim. Yurtdisina gore asiri ucuz satiliyor. Acaba ayakkabida herhangi bir sorun veya hizli yıpranma gibi bir durum mevcut mudur? Nicin bu kadar ucuz anlayamadim. 42.5 giyiyorum bende. 43.5 almayi dusunuyordum siz 43 almissiniz acaba zamanla daha buyuk alsaydim desiginiz oldu mu? Daha detayli yorumlarinizi bekliyorum
Açıkçası çok sürüş yapamadım ayakkabıyla, havalar iyi değildi, sonra da ramazan girdi. Hızlı yıpranır mı yıpranmaz mı bir şey diyemeyeceğim, ama gayet kaliteli malzemesi. Ucuz olmasının sebebi bence ürünlerin bir iki yıldır bekleyen ürünler olması. Bi önceki versiyonları olabilir belki. Outlet gibi düşünün. 43'ten memnunum, tam oldu. Sitesinde bi ölçüm tablosu var, dilerseniz ona göre cm hesabıyla bakın. Hala bu fiyatlarsa bence çok da düşünmeyin, üstündeki iki boa sistemi bile yeter.

Siparişi verdim. Yine uygun fiyata maks performans yönlendirmesi için teşekkürler Çetin abi 🙂

Güzel ayakkabıymuş, fiyatı da iyi. Performansını merak ettim açıkçası.

Merhabalar acilinden fiyat performans yol bisikleti ayakkabısı ve pedal önerebilir misiniz başlangıç seviyesi.

hanımdan izin alamadım ayakkabı için :agla:

• Beğen
Tepkiler: Scyleia
benim de hem pedal hem ayakkabıyı değiştirmem gerekiyor ama fiyatlar çok fahiş geliyor maalesef. Kör topal idare edeceğiz mecbur. Sakatlanmayız umarım.

• Üzgün
Tepkiler: yusuf_49
herkese merhaba arkadaşım fotoğraftaki pedalı verdi. mtb pedalı olduğunu söyledi. pedal modeli shimano pd- m54
bu pedala uygun ayakkabı önerebilir misiniz.

Dosyalar

• E3EF27C9-5190-4AE7-8835-F1730367DA41.jpeg
    E3EF27C9-5190-4AE7-8835-F1730367DA41.jpeg
    54,8 KB · Okunma: 33
  • F4271D01-B605-4C57-AC35-AEF805AE49CB.jpeg
    F4271D01-B605-4C57-AC35-AEF805AE49CB.jpeg
    53 KB · Okunma: 32
Son düzenleme:
Bu pedalı kullanmak için herhangi bir spd ayakkabı olması yetiyor. Tabi sizin nerede ve hangi amaçla kullanacağınız da önemli.
Yol bisikletinde kullanacaksanız yol bisikleti ayakkabısı. Mtb üzerinde kullanacaksanız ya Tur ayakkabısı yada mtb ayakkabısı alabilirsiniz.

Bu pedalı kullanmak için herhangi bir spd ayakkabı olması yetiyor. Tabi sizin nerede ve hangi amaçla kullanacağınız da önemli.
Yanlış bilgi. Bazı yol ayakkabılarında sadece SPD-SL vida delikleri var. 2 vidalı MTB kali takılamıyor.

@apabos Bu pedallara uyumlu kali takmanız için fotoda gösterdiğim birbirine yatay 2 kızak olması gerekiyor.
1647450925-20357-65.jpg

Geri