Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

Scudo
Yol bisikletinde kullanacaksanız yol bisikleti ayakkabısı. Mtb üzerinde kullanacaksanız ya Tur ayakkabısı yada mtb ayakkabısı alabilirsiniz.
Haddim olmayarak bende buna itiraz etmek istiyorum. Yaklaşık iki yıl yol bisikletinde dağ bisikleti kali ve ayakkabısı kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım.
Ayakkabı beklemek istemediğimden (beş ay bisiklet süremeyince) yol bisikleti kali ve ayakkabısı aldım.
Hatrı sayılır derecede bisiklet süren biri olduğumu düşünüyorum ama arada pek bir fark göremedim ben. Hatta yol bisikleti için özel dediğimiz kal ve ayakkabı daha rahatsız. 😅

Hatrı sayılır derecede bisiklet süren biri olduğumu düşünüyorum ama arada pek bir fark göremedim ben. Hatta yol bisikleti için özel dediğimiz kal ve ayakkabı daha rahatsız. 😅
1000 gram hafif diye karbonfiber bisiklet alan KOM bisikletçisine, pedal+kal olarak 500 gram daha ağır bir sistemi önersek pek umrunda olmaz sanki :)

Not: Soran arkadaş KOM cu mu bilmiyorum. Olmayabilir de.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: enzo ve Cemal Ç.
1000 gram hafif diye karbonfiber bisiklet alan KOM bisikletçisine, pedal+kal olarak 500 gram daha ağır bir sistemi önersek pek umrunda olmaz sanki :)

Not: Soran arkadaş KOM cu mu bilmiyorum. Olmayabilir de.
O konuda haklısınız. Yol bisikleti pedalı bile belirgin derecede daha hafif. Ancak dağ bisikleti pedalının iki tarafından da kilitlenebilmesi durup tekrar yola çıkmak için büyük rahatlık, en azından benim için. 😄

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Sora setli cube attain pro var Yol bisikletinde mtb ayakkabi kullanmak abes olur mu mtb daha rahat diye soylentiler duyuyorum o yuzden foruma danismak istedim yurtdisina gidiyorum yakinda zamanda ordan alacagim nokta atisi yapmam gerekiyor maalesef
Bike discountta en ucuza gore siraladim😂bu model cikti yol ayakkabilarinda almaya deger miDF226628-96CF-45C4-AAC3-2DF405D8FA62.jpeg

Sora setli cube attain pro var Yol bisikletinde mtb ayakkabi kullanmak abes olur mu mtb daha rahat diye soylentiler duyuyorum o yuzden foruma danismak istedim yurtdisina gidiyorum yakinda zamanda ordan alacagim nokta atisi yapmam gerekiyor maalesef
Bike discountta en ucuza gore siraladim😂bu model cikti yol ayakkabilarinda almaya deger mi288651 dosyayı görüntüle
Hiç abes olmaz ben 4 yıldır kullanıyorum forumda kullanan birçok üye var. Öyle evden çıkıp hiç durmadan bam bam 100 km gitmiyosaniz MTB kal-ayakkabi düşünülebilir. Yürümesi ve bence takip çıkarması daha kolay. Birde kal maliyeti meselesi var tabi. MTB kali kolay kolay değişim istemez.

Şehir tipi ayakkabı almanızı öneririm. normalde pengeun gibi yürümediğiniz. 2. El Shimano CT5 aldım memnnum. Dıştan normal bir new balance gibi görünüşü ve yürüyüşü

Hiç abes olmaz ben 4 yıldır kullanıyorum forumda kullanan birçok üye var. Öyle evden çıkıp hiç durmadan bam bam 100 km gitmiyosaniz MTB kal-ayakkabi düşünülebilir. Yürümesi ve bence takip çıkarması daha kolay. Birde kal maliyeti meselesi var tabi. MTB kali kolay kolay değişim istemez.
Durduğunuzda ya da evden çıkarken mtb ayakkabısı kullanmak (yürüyebilmek) bence avantaj.
Çok ciddi performans kaygınız yoksa ben mtb kali ve ayakkabısı daha iyi.
Yılda 2 bin km (bu yıl 3 bin inşallah) kullanan amatör kullanıcının tamamen kişisel görüştür.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@apabos Konforu salla. Kendinle yarışacaksan, performans bisikletçisi olacaksan, bütün derdin hafiflik ve verimli güç aktarımı olacak. Bunu da ancak SL pedal ve ayakkabı ile sağlarsın. Gösterdiğin ayakkabı muhtmelen plastik veya fiberglass tabanlı. Ayrıca BOA da değil. fi'zik in markasına para vereceksin yani. Decathlon'un bu ayakkabısı daha mantıklı. Gösterdiğin ayakkabı vergisiyle beraber kaça gelecek?

(link)

(link) ben bu ayakkabıyı kullanıyorum uzaktan bakıldığında yol ayakkabısı ile ayırmak zor. Kullanımı, yürümesi rahat.

haftanin en az 3gunu ise bisikletle gidiyorum eve gidis donus 40km izin gunlerimde de 60-70kmlik surusler yapiyorum artik veledromda surmeyede basladim antreman amacli kendimi gelistirmek istiyorum @can_celik direk almanyadan alıcam ve oraya kargolatıcam vergisi içinde 90euro bir seçenekte mağazaya gidip shimano sidi gibi diğer ayakkabılardan da bakabilirim tax freede alma şansım var sizlerin fikirleri tecrübeleri önemli bu alışveriş için

@apabos Direkt "Velodrom = SL" dir zaten. 90 euro bence gereksiz pahalı karbon taban olmayan bir ayakkabı için.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
haftanin en az 3gunu ise bisikletle gidiyorum eve gidis donus 40km izin gunlerimde de 60-70kmlik surusler yapiyorum artik veledromda surmeyede basladim antreman amacli kendimi gelistirmek istiyorum @can_celik direk almanyadan alıcam ve oraya kargolatıcam vergisi içinde 90euro bir seçenekte mağazaya gidip shimano sidi gibi diğer ayakkabılardan da bakabilirim tax freede alma şansım var sizlerin fikirleri tecrübeleri önemli bu alışveriş için
Baktığıniz Fizik R5 marka söylenildiği gibi gereksiz bir ayakkabı. Tabanı bile esnek plastik kompozit taban.

En azından performans ariyorsaniz fiberglas taban olmalı.

Decathlon'nun yukarıda linki verilen ayakkabısıni kullanıyorum, fiberglas taban ve oldukça sert, esnetmek kolay değil ve karbon tabanlara göre de fiyat avantajı var. Hobi kullanıcısı için gayet yeterli.

Specialized'ın finanse ettiği bir araştırmanın pdf'sini ekledim, ilgilenenler için.

Dosyalar

• No effect of cycling shoe sole stiffness on sprint performance.pdf
    903,5 KB · Okunma: 42
  • Beğen
Tepkiler: RoninRider
Shimano XC 300 ayakkabı hakkında görüşleriniz nedir? Kullananlar memnun mu?Günlük olarak iş yerinde giyilebilecek rahatlıkta bir ayakkabı mi?

son bir sene içerisinde hem spd hem speedplay hem de spd-sl kullandım. spd ve speedplay rafta duruyor. spd-sl aralarında en çok sevdiğim oldu. amatör olarak şahsi fikirlerimi yazıyorum;

üçünün de artıları ve eksileri var,

spd’nin artıları:
1-)rahat yürünüyor,
2-) kal metal olduğu için yıpranmıyor.

eksileri:
1-) temas noktası az olduğu için pedallarken biraz konforsuz olabiliyor.

speedplay’in artıları:

1-) çok fazla float sunduğu için sakatlanma ihtimalini neredeyse sıfırlıyor,
2-) pedala kilitlemesi aralarında en kolay olanı, bakmaya gerek kalmadan sigara söndürme hareketiyle kilitleniyor,
3-) kal metal olduğu için kolay kolay yıpranmıyor,
4-) yol ayakkabılarıyla uyumlu.

eksileri:
1-) çok fazla float olduğu için biraz garip hissettiriyor, ayaklar yüzer halde. bu aynı zamanda güç kaybına sebep oluyor fakat biz ölümlüler için ne kadar fark eder bilmem, power metrem olmadığı için bilimsellikten uzak bir yorum bu:)
2-) speedplay kallerle yürümek tam bir çin işkencesi, aralarında açık ara en kötüsü, metal kayabiliyor, merdiven inerken vs dikkatli olmak gerekiyor.
3-) sürüş konforu spd gibi, temas noktası az olduğundan çok konforlu değil.

spd-sl (favorim) artıları:

1-) sürerken çok konforlu,
2-) ayağa kalkıp pedalladığında ayakkabı pedaldan çıkar mı derdi olmuyor.
3-) temas alanı fazla olduğu için güç aktarımı daha fazla olur diyorlar ama bence bu şehir efsanesi. önemli olan ayakkabının taban sertliği.
4-) ayakkabıları daha şık.

eksileri:
1-) float açısı diğerlerine göre daha az, look’da 9 derece max, shimano’da 6 derece max. haliyle iyi bir kal ayarı yapılmazsa sakatlık kaçınılmaz oluyor.
2-)kali çok kibar, biraz yürüyünce hemen yıpranmaya başlıyor (kal koruyucu vs taşımak gerekebiliyor)
3-) spd’ye göre yürümesi zor, speedplay’e göre kolay.

(link) ben bu ayakkabıyı kullanıyorum uzaktan bakıldığında yol ayakkabısı ile ayırmak zor. Kullanımı, yürümesi rahat.
Abi bu boa'lar kullanışlı mı? Giyip çıkarırken çırt çırtlıya göre nasıl? Bir de kolay kolay bozulma, deforme falan oluyor mu? Benim cırtlı ayakkabıların cırtları bozulmaya başladı.

Abi bu boa'lar kullanışlı mı? Giyip çıkarırken çırt çırtlıya göre nasıl? Bir de kolay kolay bozulma, deforme falan oluyor mu? Benim cırtlı ayakkabıların cırtları bozulmaya başladı.
soruyu genel olarak alıyorum. hem cırtlı hemde boa kullanıyorum. boa çok daha rahat kullanımı ve bir çok artısı daha var. öncelikle ayakkabı ayağınızla bir oluyor. fazla sıkma yada oynama da sürerken kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
cırtta her zaman bir gevşeklik hissediliyor.

Bende ki boa sistem tam ayarlı değil aslında sık ama komple gevşet mantığı ile çalışıyor. Boa sistemler ömür boyu garantili boa nın sitesine girince görüyorsunuz zaten. Ayakkabı markası girip detaylı fotoyu atınca size ücretsiz gönderim sağlıyorlar. Ben cırtlı, tokalı ve boa kullandım boa dan başka kullanmam artık.

• Beğen
Tepkiler: makaram
@makaram Ben şöyle bi çözüm buldum gevşeyen cırtlara. Aslında ip deliklerini bu kadar sık yaptırmama gerek yokmuş. Diğer cırtlı ayakkabımı BOA daki gibi az delikli yaptırıcam. Ayrıca, en üste bot kancası taktırıcam, düğüm atmayla uğraşmamak için.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri