Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kilo problemi

efekara

Üye
Tepki
0
Merhabalar,
Adım Efe Çekmeköy'de oturuyorum. Bilgisiyarcı olduğum için malum hareket ve kilo sorunum var bisiklet araştırması yaparken katlanır bisikletlere merak saldım. 1.85 boy ve 130 kiloyum bu bisikletler bana hizmet edebilirler mi? yoksa forumda bir yerde okuduğum gibi bisikletin üzerinde sirk ayısı gibi mi olurum : )))

Şimdiden teşekkür ederim

Scudo
Dahon gibi bir model düşünüyorum açıklamalarında 105 kg diyor var mı bu konuda yorum yapabilecek arkadaşlar.

Bence öncelikle güzel bir beslenme programına başlayın. Benim size bisikletten önce önerim : dr.mark hyman kan şekeri diyeti isimli kitabı :)

@Oğuz Can

165 Kiloydum zaten bu 30 kg vermiş halim : )))
işe gidip gelmek ve spor yapmak için hızlı, pratik, metro vs. sorun olmayacak bir bisiklet almam lazım.
Yardımcı olacak arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.

Küçük tekerlekli katlanır bisikletle spor yapamazsınız. Spor yapıp yağ yakmak istiyorsanız fitness bisikleti ya da yol bisikleti alacaksınız. Dahon'lar çok kısa mesafelerde iş görmek içindir.

@efekara

Sevkinizi kirmak istemem. Fakat son günlerde üzerine cok konusulan bir konuda uyarmak istiyorum:
70 kiloyu bile gecemeyen bir sürü kisi bisikletin selesinde sorun yasiyor. Siz ayni yüzeye iki misli kadar agirlikla oturacaksiniz. Yani ayni dokular iki misli yük altinda ezilecekler. Bisiklet konusunu bu noktadan yola cikarak iyi düsünün.

10 kilo daha verirseniz bu bisikletleri kullanabilirsiniz. Taşıma kapasitesi yazan tek bisikletler bunlar.
(link)

(link)

@ihtiyar
Merhabalar aynı sorunu düşünüyorum fakat iyi bir sele ile bu sorun çözülmez mi

Arkadaşlar ne diyorsunuz? Yol ya da dağ bisikletine mi bakmam lazım focus modelleri iyi gibi duruyor sağlam sanırım

Slm , kadro sağlığı ve kendi sağlığınız açısından biraz daha kilo verip öyle bisiklet işine girin derim

@serkkan
Ben oyle dusunmuyorum. Kesinlikle bisiklet almalisiniz. Eger kilodan yana korkunuz varsa ki olmasin. Celikkadro bisiklet alin hem daha dayaniklidir hemde fazla kg taşıyabilir. Ileride kilo verince aluminyum alırsınız.

Ama yene soyluyorum bence kilonuzdan dolayi cekinip almamazlik yapmayin.

Oturan boga olmaktansa bisiklette sirk ayisi gibi durmayi tercih ederim şahsen

Dipnot: bnde 110-120kg arasi birseyim.

Fransa'da 2.10 boylu artık kaç kiloluk bir abimizi katlanır bisiklet sürerken gördüm.Bu saatten sonra hiçbir bisiklet taşıamz,sorun olur felan diyemem.Yeter ki sür abi.

Hafta içi gidip bakacağım önceliğim katlanır olanlar test ederim olmazsa diğer modellere bakarım bike&outdoor gibi bir mağaza vardı dahon satan ilk oraya bakacağım anadolu yakasında var mı tavsiye edeceğiniz bir yer

http://img.tapatalk.com/d/14/08/02/ypu9a4u2.jpg

Sanirim baska bir sey yazmaya gerek yok :)

@efekara

Tavsiyem 29 jant dağ bisikleti bakın.
Hem altınızda fiziğinize göre daha uygun duracaktır hem de kalın tekerlekler sizi daha fazla yoracak, daha çabuk kilo verebileceksiniz.

@Berke Kazankaya

Kesinlikle 29" bisiklet daha uygun olacaktır. Katlanır bisikleti biraz erteleyin. Çok keyifli çok eglencelidir ama az bekleyebilir katlanır. 29" bisiklet hem boyunuza hem kilonuza iyi gelecektir. Benim anlamadığım kalp damar yada kas ve sinir sıkışması ve benzeri durumu sorgulamadan bisiklet alma bisiklete binme diye nasıl soyuluyorlar anlamıyorum..

Tahsin arkadaşımın motivasyon çabasını taktir ediyorum ama sevgili efekara, morbid obez. Yani, ölümcül şişman. Amacının spor yapmak olduğunu zannetmiyorum.
Spor yapmayacağım, ayağımı yerden kessin, yürüyeceğim yere kıçımı seleye oturtarak gideyim diyorsanız, alın bir katlanır bisiklet.
Yok, spor yapayım diyorsanız bir yarım saatinizi ayırarak öncelikle hekim muayenesi ve efor testinden geçin. Sonra bir diyetisyene gidin ve söylediklerini sabırla ve harfiyen uygulayın. Halen yaz sezonundayız, günler uzun. Mümkün olduğunca yüzerek kilo vermeye çalışın. Hem ağır yük altında eklemlerinizi korumuş, kaslarınızı güzçlendirmiş , hem de kilo vermiş olursunuz.
Bisiklet, enstrümana bağlı, stilli, hareket halinde hem kendimize hem başkalarına zarar verebileceğimiz bir spor. Yani, kesinlikle fit olmayı gerektiriyor.

Geri