Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kiloya göre bisiklet

teker 29'' olursa çok daha çabuk akordu bozulur,ağır sürücüye ufak '' tekerlek çok daha iyi olur.

Scudo
@nazmi bilmez

İyi ya işte... Bir yol bisikleti bu yükü taşıyabiliyor ise dağ bisikleti daha rahat taşımayacak mıdır?

İnsanların çoğu yanlış bir düşünce olmasına rağmen yol bisikletlerinin dağ bisikletlerine göre daha narin olduğunu düşünüyor. Belki konuyu açan arkadaşımız da bu şekilde düşünmüştür diye düşünüp yazmıştım.
Hem konuya sonradan dahil olan ve buraya kadar okuyup "hımm öylemiymiş" diyecek arkadaşlara da bir katkı olurdu.

Fakat sizin mesajını alıntıladığım için biraz sinirlenmişsiniz sanırım. Mesajınızdan öyle anlıyorum. Alıntıyı cebimizi yakmadan da bizi taşıyacak bisikleti bulabileceğimiz için yaptım ve söylediğinizi çürüttüm.
Buna istinaden konumuz dağ bisikleti diye savunmuşsunuz, buyrun size yine cebinizi yakmayacak bir dağ bisikleti örneği; (Yusuf Bey'in affına sığınarak paylaşıyorum)

(link)

Arkadaşımız forumda da yazan ve aktif olarak Türkiye içerisinde turlara çıkan birisidir. Belirttiğim sayfanın altında toplam maliyeti yazmış. Buradan tur için kullandığı malzemeleri düşersek salt bisiklet 700 Lira'ya gelmiş. Hemen hemen benimle aynı paraya yani...
Tam ağırlıklarını bilmiyorum. Fakat taşıdığı yük 20-30 kilo kendi ağırlığı da 60-70 kilo arasında olsa 80-100 kilo eder ki bu da bana gayet yakın bir rakam.

Konumuz neydi?
@BilalASD

Cevabı, bisikletlerin 100 kilonun üzerinde ağırlık taşıması için cebinizi yakmasına gerek yok. Taşır.

@Uğur S.

Tekrar belirtiyorum arkadaş bizden dağ bisikleti istedi bize yol bisikleti dese onu ona göre yönlendirirdik sinirlenme olayı yok sadece tavrınız garip. Sanki ben o arkadaşa zorla dağ bisikleti alacaksın dedim.

Yazdığımı okudunuz mu? Verdiğim linke gittiniz mi? Dağ bisikleti örneği verdim size...

@Uğur S.

Şu an çalışıyorum yazdıklarınızı okudum linki okuyamam pek zamanım yok.

http://1.bp.blogspot.com/-GqeVzGjukO4/TqL7jK-jXMI/AAAAAAAAC0s/c2IpxVSRY6A/s1600/dsc_2911_600.jpg

@nazmi bilmez

Müsait zamanınızda bir göz atarsınız. Ben de çalışıyorum. Fakat yanlış bir bilgiyi düzeltmek için biraz ara vermek zorunda kaldım. Maalesef...

Hayırlı işler.

@Uğur S.

Ortada yanlış bir bilgi yok kadrosu sağlam bir şey istiyorsa paraya kıyacak yapacak bir şey yok.

Size katılmıyorum. İyi forumlar.

@nazmi bilmez

Trek dağ bisikletinden Carraro yol bisikletine geçtim ve Trek kadroyla Carraro arasında herhangi bir fark görmüyorum. Kullandığım süre içerisinde iki bisikletle de bir kaç kez düştüm ama iki kadroda ortadan ikiye kırılmadı veya çatlamadı.
Yani nedir bu kadro sağlamlığı meselesi anlamış değilim öyle bir laf ki sanki Avrupa markalar olağanüstü dev fabrikalarda kadro üretirken buradaki yerli Salcano, Sedona markaları mahalle kenarlarında üretiliyormuş gibi. Bugün alınan en ucuz bisikletin kadrosu bile sürücü ağır olsa da bir çukura girince kırılmaz yamulmaz çatlamaz ama bizim toplum abartmayı seviyor.
Ayrıca size de sormak istiyorum kaç farklı marka kullandınız aralarında ne gibi farklar gördünüz merak ettim kadro sağlamlığını bu kadar iyi bildiğinize göre.

bi ara bisikletçiye gittiğimde kırık bi kadro vardı. trek miydi neydi. hiç kırılmayacak yerden kırılmıştı. çift amartüsörlü kadroydu.
pahalı kadrolar çok hafif olur. ama buna nazaran daha sağlam olacak diye bişey yok.
zira o kırık kadroda yarım kilo bile yoktu neredeyse. canlı canlı elime alınca dedim bu kuş kadar hafif. ama karbon ama kırılmıştı.

@chn krmz

Arkadaşlar şöyle dediğimi sanıyor chn abi, Yol bisikleti kötüdür dağ bisikleti çok güzeldir. Bisikletin en güzeli en pahalı olanıdır Türkiye'de üretilen markalar en kötüleridir en berbatlarıdır hemen kırılırlar avrupa malları çok kalitelidir :D Garip insanlar hep karşıma çıkıyor.

Merhaba arkadaşlar, foruma bu soruyu sormak adına üye oldum. Umarım yardımcı olursunuz.

Arkadaşlar Bisiklet almak istiyorum fakat bisikletler konusunda hiçbir bilgim yok.
Bisikleti kullanma amacım spor. Yani kilo vermeme yardım eder düşüncesi. Günlük olarak genellikle asfalt havaalanı yolunda, bazende toprak yolda yani karma olarka süreceğim dağa bayıra çıkmayacağım ama birgün çıkmam gerekirse de kıçı başı dağıtmayacak bir bisiklet almak istiyorum.
Boyum 172 kilo 105. Bu kiloyu kaldırabilecek, uzun süre kullanabileceğim bir bisiklet olmalı. Günlük 30-40 kilometre yapacağımı düşünüyorum.
Bu şartlarda Maximum 1.000 LİRAYA kadar olan (daha az olursa daha iyi olur tabi) bir bisikler önerirseniz çok sevinirim.

Eğer yeni başlayacaksanız kron xc serisine bakabilirsiniz. Şahsen ben kullanıyorum ama çoğu kişi kronu beğenmiyor çünkü 2015 model altı gerçekten çok dandik.fiyat– performansa göre iyi bisiklet. tek sorunu maşa onu da 150 tlye değiştirebilirsiniz .dağ bisikleti diye geçiyor . 7005 double butted alüminyum sağlamdır. Bu tür olmasına dikkat edin . Tabi başka markalara da bakın ben deneyimlerinden dolayı kron önerdim ama anlattığınıza göre bir şehir bisikleti daha mantıklı olabilir.iyi günler dilerim.

Bisikleti şu yollarda kullanacağım genelde arkadaşlar.

bu 1 (2).jpg bu 2.jpg bu 3.jpg yol 2.PNG

Bende xc250 var genelde arazide dürtüyorum ama şehir içinde gerçekten kullanışlı ben 750 tlye aldım

Boy ve kilomuz hemen hemen aynı, ben hybrid diye tabir edilen salcano city sport 40 v aldım memnunum

Dürtüyorum yazmışım arkadaşlar sürüyorum özür dilerim telefon biraz küçük

Hidrolik fren almak istiyorum arkadaşlar. Bu fiyatlara iyi bitane bulabilirim değilmi?

Geri