Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kimlerin hangi marka kadrosu nasıl kırıldı?

Olay bu sedonaları kronları nasıl kırdığınızı anlatırken amacı dışında kullandığınızıda belirtinki insanlar bu markalar hakkında yanlış düşüncelere kapılmasın amacı dahilinde kullanılıpta kırılan bisikletleri bu firmalar zaten değiştiriyor.

Scudo
Daha henuz nasib olmadi ama bakalim ama kirarilirsa insALLAH sakat filan kalmam..

Kadro kırmak önemli değil. Gidersin yenisini alırsın. Ancak bu forumda kalp kırmayalım. En önemlisi bu. Bisikleti kıranlara geçmiş olsun derim ve madem uyarılar var, kadroyu kıran yazarlarımız tırnak içinde Kadrom, amacı dışında kullanıldığı için kırılmıştır desin.

Bende de amca hediyesi rus malı bir bisiklet vardı. Rus pazarından almıştı ve bedelinden fazla tamir parası verdim. Yaş o zaman 13. Kum havuzuna girdim ve bir daha çıkamadım. Çatal, üst kısımdan ayrıldı ve lastikle beraber kuma girdi. Kumdan çatalı çıkardım kazı yapar gibi ve çöpe attım bisikleti. Yeni bisikletimi almak için 5 yıl daha bekledim. Galiba babam, haber vermeden çöpe attığım bisikletin acısını çıkardı.

"Kadrom, amacı dışında kullanılmıştır."
"Kadrom, dünyaya zaten amaçsız gelmiş. Rusya'ya sevgiler."

tabiki kalp kırmamak için açıklama getirdik maxicaf le :)dediğimiz amacı dışında olsada sadece konu başlığı altında konuştuk bizim amacımız bu marka kırılıyo almayın değil her marka kırıla bilir sonuçta allah yapısı değil kul yapısı ;)hepimizin gönülleri bir bisiklet içinki bu sitede toplandık gönül kırmanın amacı sataşmanın manası yok.misal bugun kadromda çatlak olduğunun farkına vardık gerçi çatlakmı çizikmi belli değil ama çatlak gibi duruyo ewet bisikletim sedona ama bu her sedona kırılıyo almayın demek değil her marka kırılır alanı dışında kullanınca ;):Dneyse bol pedallı günler herkeze teşekkürler

...EMEĞE SAYGI...

• Beğen
Tepkiler: maxicef ve Alican
Benim de bi street tarzında bisikletim var ve kadromu ikinci el aldım 2-2.5 metreye çok rahat dayanıyo ve markasıda drag

Bende amacı altında yapılmış kadroları tercih etmemiz gerektiği kanaatindeyim;)

Bolll extionlar:):):):)

(Benimki daha Hakkın rahmetine kavuşmadı kavuşmazz İnş.):D:D:D:D

Bende Amoeba Scandium kadroyu çatlattım... Öv vites kelepçesinin ordan ve sele borusu etrafındaki kaynaktan...

Fakat yukarıda görüpte okuduğum bir detay var street ve trial tarzı sürüş yapan arkadaşlarımızın kırdığı XC kadroları biraz farklı değerlendirmek lazım...

Sakaryadan Atillanın kırdığı XC500de var o şekilde...

@dark_king_26

Yükseklik tahmin yeteneği zamanla gelişen birşeydir..."Ele metre alıp ölçüldüğünde çıkan sonuçlar çok küçük çıkınca" şaşırılabiliyor...

Bahsettiğim konu; "2-2,5 metrenin (düze atlanıyorsa) büyük bir rakam olduğu ve Türkiye'de bu cesaret ile bisiklet kullanan" fazla kişi olmaması...

Bence tekrar bir metre ile ölçmeniz daha iyi olacaktır...Bu yalnızca tavsiye...;)

• Beğen
Tepkiler: Elman TEMEL
@Alican
;) 2-2,5 metre kafada kurulan boyuttan daha yüksek. Hatta şimdi metre alıp baktım 2,5 metreden atlamak cesaret ister. Bu yüksekliklerden atlamaya cesaret etmek ve atlamak düşünüldüğü kadar kolay değil.

Konu geliştikçe gelişiyor.

" Kimlerin hangi kadrosu nasıl kırıldı" ile başladık,
" Bize ne dayanır? " la gelişdi,

Şimdide " 2,5 metre uçan" kadrolarla avcı hikayelerine geçtik.;)

• Beğen
Tepkiler: memocy
:D durun bakalım nerelere gidecek daa konu

Ben çağrıdan aldığım çatlak kadronun üzerinde geliştirme yaptım ve o çatlağı toplamda 1 cm uzattım. :)
yetmedi..orta borunun sele bağlantı noktasını da toplamda 7 cm çatlattım. yani orta borunun kaynak noktası etrafının % 75'i açıldı..
binerken bi şey olmuyor ama pedala asılınca (gidondan destek alırken) 1 mm kadar açıldığını gözlerimle gördüm..
bu kadro ile hiç öyle atlama fln yapmadım,herkesin geçtiği yarış parkurundan gittim.. mesele sele borusunu yüksek kullanmak ve üzerine aşırı bindirme yapmaktan kaynaklanıyor.. bir kaç kişide daha bu olaylar oldu.. hatta içinden biri fark etmemiş,ben söyleyince fark etti..

2.5 metreden atlamak önemli değil. Kafana koyunca bisikletin ne olacağını düşünmüyorsun. Ama en önemlisi gerekli koruyucu giysileri kullanmak. İnanın şu İstanbul yollarında tur atmak 3 metreden atlamaya bedel. Mazgalları da hesaba katın bakalım. Yol bisikleti süren arkadaşım mazgala girdi ve fren pivotları kırıldı. Bisiklet resmen gömülmüştü. Arkadan araba gelse, araba da bizim arkadaşa gömecekti resmen.

En zevklisi merdivenden inmek. Eller kaymaya başlıyor....

Acaba merdivenden inerken düşen, bisiklet kıran oldu mu?

@abdullahabdullah

dostum burada oldu fakat kadro markasını bile hatırlayamıyorum yaklaşık 15 basamak filan inince 2 ye ayrılmıştı...

ewet maxicef in dediği olayı hatırlıyorum ama bende tam hatırlamıyorum ama bi arkadaşımız iki teker yana zıplarken kadro ikiye ayrıldı olduğu yere g.. üstü oturdu allahtan kalçası fln çıkmadı;)

şimdi arkdaşlar ben sd-761 imle 60 km hızla arazi inişi yapıyorum acaba kırılırmı.? bu davranışla bisikletimin amacı dışına çıkmıyorum sanırım..sonuçta dağ bisikleti..biraz kafam karıştıda..:rolleyes: yardım lütfen..;)

sd-761 mtb bisikleti amacı dışına çıkılmıyorsa hiç bir sorunla karşılaşmassın diye düşünüyorum dostum sağlıcakla....

amacı dışına çıkmıyorsan yüksek oranla sorun çıkmaz ama olaki fabrikasyon hatası vardır kaynak yerlerinden bi sorunu vardır onu bilemem :D;);)ama temennim birazdaha yavaş ve dikkatli ol.giden mal geri gelir ama sana olan bi zararda dünyaları versen geri gelmez

bol pedallı günler

...emeğe saygı...

bundan 2 sene önce bitane salcano nova vardı olaydan sonra 2 tane bisikletim oldu :D ortadan ayrıldı ama ilginç düz yolda giderken oldu bu daha öncesinde kaldırımlardan falan atlardım hor kullanırdım ama nerdeyse tüm parçaları değişmişti bi tek kadro kalmıştı dedim artık herşeyi değişti bişi olmaz artık dedim bu seferde kadro kırldı o bisikletle 2 kişi 30 km yola gitmiştik hey gidi hey :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan ali Gülmez
arkadaşlar ben Kron xc500 kadromun amacı dışında kullanıldığını resimli bir biçimde anlattım daha ne yapayım,Kron'a karşı hiç bir lekeleme yapmadım.Bazı yorumların beni kastettiği belli.

Yükseklik tahmini hakkında Alican abiye katılyorum,1.5-2m tahmin ettiğim yer 80cm çıkmıştı:).

Geri