Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kimseye güvenmeyeceksin!

Arseyus

Daimi Üye
Tepki
198
Bundan 6 ay önce sedona bayisinden bir bisiklet aldım. Şehir ve bayii ismini vermek istemiyorum. Bisikleti aldığımda dükkan sahibi bakım için senden 50 yerine 30 Tl alırız demişti. Bisikletin ilk günü ve 1 ay sonrası ücretsiz bakımları yapıldı tabi o bakımada bakım demeye 50 şahit lazım. Dün 6'cı ay yani ücretli bakım günü gelmişti ve dün bisikleti bakıma bırakıp bugün almaya gittim.

Bisikleti aldım ve ücreti sordum 50 Tl dedi. Adam dükkan sahibinin kardeşi abin'den bisikleti aldığımda bakımlar için 30 TL anlaşmıştık dedim bir dk onu arayım dedi ve aradı bir süre sonra telefonu bana uzattı kardeşi alo dedim konuya girdik bakım 50 Tl felan dedi iyde biz 30 TL anlaşmıştık dedim biraz agresif bir ses tonuyla kardeşim firmanın belirlediği bir fiyat bu bizimle alakası yok felan dedi sizinle alakası olmayabilir ama anlaşmamıza göre sizin verdiğiniz söze göre ödemem gereken miktar 30 TL dedim.

Ben ne kadar adama sözünü hatırlatıyorum adam tamam demiyor üstü kapalı illa 50 TL ödeyeceksin diyor. Kaldı ki biz sana yardımcı felan olduk diyor burda iyice sinirim bozuldu ve konuya girdim dedim ki sizin yardımcı olduğunuz felan yok bisikleti alırken indirim yapılmadı aynı fiyatta nette vardı ve siz ürünü kutusundan değil reyondan verdiniz elimiz akord ayarlarını yapmaya yatkın olsa sizi rahatsız bile etmezdik yanlış anlamayın'da 3-5 ayar için 50 TL benim bütçemi aşar garantiden çıksın önemli değil dedim. Adam tekrar sinirini bozarak 6 ay öncesini açmaya gerek yok kendin yapabiliyorsan yap böyle konuşacaksansa ver 30 TL git uzatmaya gerek yok felan filan demeye başladı ve anladım ki adam tartışmaya meyilli uzatmadım telefonu verdim kardeşine.

Çıkardım 30 TL verdim. Sonra kardeşine döndüm bu şekilde olmaz dedim düne kadar forum'larda iyi insanlar olduğunuzu çevremize sizi önerirken bugün abin telefonda bana 20 TL'nin hesabını yapıyor. Öyle bir söz vermese kimse zaten tartışmaya girmez dedim mevzyu 20 TL eksik veya fazla değil sedonanın bayisine yakışacak hareketler değil dedim bunlar. Bisikleti alırken iyi güler yüz sonra telefonda bağırmalar felan dedim bunlar hoş şeyler değil dedim kardeşi valla aranızdaki muhabbeti bilmiyorum felan dedi konu sen değilsin dedim seninle hiçbir problemimiz yok dedim.

Şimdi arkadaşlar bir kez daha kimseye güvenmiyeceğimi anladım ben normalde hiç kimseye minnet etmem fakat bu benim boş yere paramı israf edeceğim anlamına gelmez bisiklete hafif 3-5 akord ayarı bir kaç yağlama bile 50 TL kesmek sahteklarlıktan başka bir şey değil. Ciddi bir akord ayarı gerekirse anlarım sanki sanayiye araba götürüyoruz.

Bu millet paradan başka bir şey bilmiyor çıkarıp 50 TL'de verebilirdim ama vermedim vermemde gerekirse Garanti'den de çıksın döneklik yapan insanlarla muhattap olmuyayım yeter ki !

Çıkışta kardeşinede söyledim bundan sonra abinle muhattap olmayacam eğer 30 TL'den devam ederse senin yanında devam ettiriz bakımı ama olmazsa abinin iş yerini hiç kimseye önermiyecez böylesine bir iş yerinde 20 TL'nin hesabını yapmak hiç yakışmadı dedim kardeşide doğal olarak haklı buldu ben kendisiylen konuşurum dedi ve öylece çıktım.

Konuyu açmamım sebebi elinizden geldiğince kendi işinizi kendiniz yapın insanların güler yüzüne aldanmayın verdiği sözleri tutacağınada inanmayın. Muhim olan satış öncesi değil sonraki hizmettir. Fakat insanlar yardımcı olmak için değil para için yardımcı oluyor. Galiba bazı şeyleri çok geç anlıyoruz..

Scudo
Bakim dedigi de zinciri yaglayacak, frenlere viteslere bakicak, hepsi bu. Bunlari kendiniz de yapabilirsiniz aslinda.

@Arseyus Öncelikle bisikletinizin ustası kendiniz olun, her sorunu çözebilir duruma gelin, sonra genel bakım için de götürün herhangi bir şey yapılmasını istemediğinizi, bisiklette sorun olmadığını belirtin ve garanti belgesine mühür vurmalarını isteyin. Bakalım o zaman para istemeye yüzleri olacak mı?

@Kuzey Ege Evet bunlar zor olmasa gerek. Ben akord ayarlarından anlamadığımdan hatta bozuk mu değil mi ondanda anlamıyorum bu yüzden akord belki bozuktur die verdim bakıma. Zaten adam akord ile alakalı pek problem yoktu dedi. Şu akord'u bilsem garanti felan umrumda olmaz onun için bakıma bıraktım.

@Anonim Evet bende bundan sonra teknik videolar izlemeye karar verdim. Ayrıca hiç bir şey yapılmaması içinde talepte bulunursak yani sadece mühür basmaları için belli bir ücret talep ediyorlar mı?

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Ben Balık hobisiyle ilgilenirken satıcıya kesin emin olduğum bir soru sorardım,dişi balığı seçip ben balık alıcam bunun cinsi erkek mi,evet erkek o diyorsa o dükkana birdaha kolay kolay gitmezdim.gerçi bisiklette ona gerek yok eski markasız bisikletle gittiğimde iyi kötü anladım davranışlardan. ben bisiklet hakkında çok iyi bilgim olmadığından güvenmek zorundayım.

• Beğen
Şu 1.ay bakımı, 6.ay bakımı olayını hiç bir zaman anlayamadım. Ben de ilk mtb bisikletimi aldığım zaman mağaza yetkilisi bu aylarda bakıma getir filan demişti, gidip herhangi bir bakımda yaptırmadım.

Arkadaşlar zaten yazmış, fren ve vites ayarı, zincir yağlatmak için para ödemenizin manası yok. Youtube'de bir sürü bakım video'su mevcut, kendiniz yapabilirsiniz, paranızda cebinizde kalır.

Bütün göbekleri söküp, akort ayarı dahil her yerine en ince ayrıntıya kadar bakıyorsa, o zaman o parayı hak eder, aksi halde kuruş vermem. Kimseden daha çok zengin değilim.

@Arseyus Bisikleti bakım standına alsa bile ücret talep edecektir kesin, ama sorun olmayan bir bisiklette ne için para talep edecek çok merak ediyorum.

Usta her şeyini kendin yapmayı öğren,internetten izleyerek ..

Çok faydasını görürsün.

Garanti kapsamından çıkmaz ki başkasına yaptırsanız o ayarları. Zaten o parçalar garanti kapsamında olan parçalar değil kendi kendine kırılıp bozulmadıkça kimse garantiye almaz parçaları. Akord ayarı demişsiniz de ayar hafif bozuk olsa bile aynı parayı alır adam, ya tam bozulunca yaptıracaksın ya da hiç yaptırmayacaksın.
Ama iyi yapmışsınız vermeyin 20 lira 20 liradır. Sözünü hatırlattığınız halde ısrar etmesi de şaşırtıcı. İfşa etmeniz daha iyi olurdu, olurda görürlerse akılları başlarına gelirdi belki.

Hocam bende sedona almayı düşünüyorumda. Mümkünse muhattap olduğunuz bayiyi söylermisiniz her hangi bir sıkıntı olmayacaksa

Cidden bu çıkarcılıktan başka birşey değil bu yorumları gördükten sonra anlıyorum ki bizim buralardaki bisikletçiler melek gibi öyle yağ sıkmaya filan para teklif etsemde almazlar esnaf adamlar bir başka ama sonradan türeme yerler az çok anlaşılıyor eğer yakınınızda başka bisikletçi yoksa ayarları kendiniz yapın

• Beğen
@Hüesyin Sizin yönteminiz çok güzel fakat burdaki güven konusu işlerini iyi yapmadığı değil sadece para için iş yaptıklarını ve verilen söz'de durmamalarından dolayı bir güvensizlik var.

@Anonim Birdaki bakım'da kendilerine bisikletin sorunu olmadığını sadece mühür basılırsa bir ücret isteyecekmisiniz diye soracağım bayii sahibini tanıdığım için büyük ihtimalle bakım yapılsa veya yapılmasa sedonanın belirlediği kural diyip 50 TL ödiyeceksin diyecek adam biraz parayı seven bir tip ve bizi ahmak sanıyor. Ücret talep ederse bakım yapmayacağım dolayısıyla karşlık olarak'ta elbet bu uygullattığı sistemi çevremizde bisiklet alanlara söyleyecek ve o bayii önermeyeceğiz.

@kaskreis İnş bende öyle düşünüyorum.

@Auron Sanchez Bisikleti aldığım zaman bakıma getirmezsen bana garantiden çıkar demişti bu yüzden götürdüm. Akord ayarı içinde bundan sonra bilen birisinin yanında belli zamanlar'da götürüp belli ücret karşılığında anlaşıp yaptırırım. İfşa etmek istemedim yani olayı büyütmek istemedim ama bisiklet alan birisi olursa çevremde elbette gerekenleri söyler doğru bir yönlendirme yaparım.

@yb672501 Ankara'da yaşıyorsan orası değil. Herkes merak ediyordur ben sadece bayinin Doğu tarafın'da olduğunu belirteyim.

@Yigit Kotuz Aslında banada başta iyi davrandılar ama sonra ki hizmetleri iyi değildi. Mesela bi ara lastiğim patladı tamda bayiye yakın bir yerde gittim ve yama yapmalarını rica ettim 5 TL kesti yalnız ben olsam gönül hoşluğu olsun die bu sefer bizden olsun derdim. 5 Tl için değil insan iyi insanları görünce mutlu oluyor yalnız bazı insanlar'da parayı görünce mutlu oluyor.

• Beğen
Özü dogru olmayanin sözü de dogru olmaz.. Durust satici bulmak cok zor artik.Millet paraya tapar olmus..

@Arseyus Sedona'ya ilgili bayii hakkında şikayette bulunacaksınız o zaman. Bisikletinizde hiç bir sorun olmadığını, zaten rutin bakımlarının sürekli yapıldığını, 6.ay bakımı geldiğinde de sadece prosedür gereği bayiiye götürdüğünüzü ve bayiinin herhangi bir şey yapmamasına rağmen ücret talep ettiğini belirteceksiniz. Haksız yere ücret talep ettiğini ama, bisiklete dokunduktan sonra illa ki talep edecektir. Siz haklı konuma gelmeden herhangi bir şikayette bulunmayın yani. Yoksa garanti belgelerinde bu 6 aylık periyodik bakım mevzusu falan detaylı anlatılmış durumda.

Gurbetçi bir abimizden aldığım Giant bisikleti vites ayarı için babamın arkadaşına götürdüm ayar yaptı ücret almadı 10 20 gün sonra getir göbekler falan ayarlanacak dedi tamamdir dedim... biraz zaman geçti genel bakıma götürdüm hemen bisikleti aldı tamam sen git öğlen sonu gel dedi mecbur güvendim gittim geldiğimde bakımı bitmiş güya göbekler komple sökülmüş frenler hidrolik diye el degmemisler... fiyat sordum normalde 75 TL bu bisikletler ama sen 50 ver dedi son olacağı bu dedi mecbur verdin eğer bilseydim yaptirmazdim... şimdi gelelim:
Bakımdan sonra 3 kere götürdüm gidondan ses gelmeye başladı, vites ayarı 3 kere tutturamadi, şimdi ön disk sürtüyor(belki quick release fazla sıkıldı) geçen babam batavusunu götürdü ufak birşey için adam senin oğlan çok "kıl" en ufak şeye geliyor demiş... ekmeksiz herif eve geldim bakımdan sonra ayakcak vidalarıni gidon vidalarıni ben sıktım! Fren den ses geliyor 5 gün önce tatile gelmeden eve çıkardım ters çevirdim teker boşta çizgi halinde dönmüyor göbek ayarı bile tam yapılmamış... ben ne yapacam şimdi? Böyle bir bisikletin ana parçalarına da dokunmak istemiyorum... (not:konya da bir bisiklet tamircisi)

• Beğen
@Anonim
Ya arkadaş olup hiç konuşmazlar 20 sene önce ki dükkan komşusu ama arkadaş olması önemli değil sonuçta sen usta ben müşteriyim 50 TL mi alırken rızkını hiç düşünmedi mi...

• Beğen
sifir araba olsa neyse de sifir bisiklet yahu. ne olabilir ki bakimi. az arastirin kendiniz yapin bakimi bu kadar onemsiyosaniz. dostca onerimdir yanlis anlamayin. bu yasadiginiz olayin aynisini arac icin olanini yasadim ben. telefonda 20 kere sordum ilk bakim ne kadar totalde diye 450 tl dediler iyi dedik gittik yaptirdik adam demez mi 550 tl? ee dedim daha 2 gun once konustuk boyle boyle, yok abi imkansiz falan dedi. ee? ac dedim ses kaydini dinleyelim kurumsalsin sozde? maalesef ses kaydi tutulmaz bizde dedi, tepkim sadece " :) " oldu. simdi ana avrat arayip sovsem ses kaydi cikar bi yerden ama... meger telefondan verdigi fiyat kdv siz fiyatmis. kdv dahil fiyati servisi yaptirdiktan sonra 'geciriyorlar' :) simdi kim kime niye guvensin?

Geri