Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kimseye güvenmeyeceksin!

Eliniz çok yatkın değilse sizin de belirttiğiniz gibi göbek vs gibi ana bileşenlere dokunmamakta fayda var. Konya'da iyi bir bisikletçi mutlaka vardır, tamirci bulamasanız bile yardım isteyebileceğiniz bir bisiklet sahibine ulaşmaya çalışın, illa ki eli yatkın birileri vardır. Ama kesinlikle siz dokunmayın! @ömerözeren

Scudo
Türkiye'de 2-3 bisiklet satıcı mağaza dışında bisikletle ilgili hiçbir yere, hiçbir şey için kazandırmayın.Küçük esnafmış, Sedona bayii falanmış sakın! Ülke ekonomisi falan derseniz cevabım şu, o satıcı dingiller düşünmüyor ki onu ben düşüneyim.Ne çarpsam kardır diye bakıyorlar. Yurtdışından alın, insan gibi muamele görün.Uygun olsun, iletişim iyi olsun falan.Adam yerine koyuluyorsunuz en azından.Bakım'a gelince; kendiniz yapın paranız cebinize kalsın.İlla da yapamam diyorsanız Delta Bisiklet ve Velespit bu konuda çok iyi.Diğer taraftan direkt olarak belirtmeden diyeyim, büyük bir marka'nın distribütörü olan bir firma (hatta çalışanı da forum'da) benimle 5 lira'nın lafını mı yapıyorsun gibi dalga geçmişti ben öğrenciyim biraz daha indirim olmaz mı dediğimde.Uzattım kısaca: Türkiye'de bisiklet sektörü haysiyetsiz, dolandırıcı, soyguncu iki ayaklı miyopların elinde.Uzak durun.

Benzer bir hikayede benim başıma geldi, hemde daha bisikleti aldığımın ikinci günü henüz 24 saat geçmişken vites ayarım bozuldu. Bana verilen garanti kağıdındaki iki bakım kuponunuda almış satıcı. Satın aldığım yer evime uzaktı ve bisikleti kullanamıyordum. Daha sonra evime biraz uzakta olan Atak Bisiktlete götürüp durumu anlattım. Çok teşekkür ederim kendilerine, ilgiyle dinleyip yardımcı oldular tek kuruş para talep etmediler elimde bakım kuponum olmadığı halde. Tabi aldığımın ikinci günü ben sorunla karşılaşıp yolda kalınca ve o yolu yarı yürüyerek yarı bisikletle sürünerek evime gidinde Sedonadan nefret ettim. Atak Bisiklet ayarları yaptıktan sonra 1 ay daha kullandım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Sedonayı sattım. Bir daha asla satın almayacağım markalar arasında yerini aldı.
Satın aldığım yer mi? İstanbulda bir dükkan işte. Aldıkları paranın hayrını görmesinler. Benide çok severek ve isteyerek aldığım halde Sedonadan soğuttular. Sedona çok matah bir marka değil, bir mail atıp birşey sordum günler sonra tek satır sayılmayacak bir cevap gönderdiler.
Biraz karıştı kusura bakmayın ama aklıma geldikçe asabım bozuluyor.

• Beğen
Tepkiler: dichter13
İzmirde 2, ankarada 3 bisikletçi var ki ben girmeye korkuyorum. İstanbulda da sık gitmediğimden ama girince bile 5 dakkada çıkmadığım 2-3 bisikletçi var.

Mutsuz bisiklet satıcıları. İyi de açmayın dükkan yapmayın bu işi o zaman. Müşteri hele bu devirde parayı genelde yolda bulmuyor. Hal böyle olunca da parayı döke saça gezemiyor.

Kazlardan ayrı olarak yolunduğum dükkanı unutmuyorum ben. Gitmiyorum bir daha olup bitiyor. Haftada 2 kez gittiğim ama bana yamuk yapınca 16 yıldır uğramadığım dükkan var bi tane. Rekor onda.

@Anonim
Ya elimden gelir bu işler ama göbek falan girmek istemiyorum eski bisikletimin göbeğini falan söktüm ama Giant göbek sökmek hiç içime sinmiyor belki bana ayarsız gibi geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Ben çocukken, bisikleti alırdık yoktu öyle 6 ayda 1 bakımı falan esnaf vardı esnaf. Giderdin abi bunun burası böyle olmuş derdin bakardı icabına çoğu zaman ücret bile almazlardı şekerlerimizi alır devam ederdik. Ne ara bu kadar para göz olduk ? 6 aylık bakım periyodları geldi mekanik aynı değil mi ? Zinciri yağla, dişlileri kontrol et, fren ayarın bozulduysa onu yap. Lastik patladı mı para verirdik biz, az kedi gözü hediye etmezlerdi. Birde günümüze bak ...

yahu şu bakım olayını çok abartıyoruz. tamam vidalar falan önemli ama zaten ilk iki ücretsiz bakımda bakıyorlar oralara. onun dışında ayar gerektiren vites ayarları ve zincir temizliği. bakıma 50tl vermektense şu zincir temizleyicilerden alın bir tane, dökün içine gazyağını, temizleyin, sonra köpüklü süngerle durulayın, kuruduktan sonra da yağlayın, tamam. bu kadar

Bu forum herhalde delta bisikletin arka bahçesi..!!! Forum vasıtasıyla kendisine müşteri mi toplamaya çalışıyorlar anlamıyorum. Bu saçma sapan hırs yüzünden kaç kişi bu forumu terk etti. İnsanı şu güzel spordan soğutmayın kendi hırslarınız uğruna. Yazık oluyor herkes uzaklaşıyor artık.

Bugün 2 defa yeni çıkan Scott 2017 modeller için konu açayım dedim ikisini de silmişler.

Scott satmıyor olabilirsin anlarım da müşteri başka tarafa yönelmesin diye de böyle yapılmaz ki.

Şunu artık idrak edin. "Rızkı Allah verir." Allah kimseyi böyle dalavere oyunlarla kazanılan paralara muhtaç etmesin.

Bu arada açacağım konuda paylaştığım yazı buydu:

2017 Scott dağ bisikletleri kendi sitesine eklenmiş.

Link: (link)

İnşallah silinmez.:)

yine bisikletlere 2016 toyoto Corolla muamelesi daha. ne garantisi arkadaşım alacaksın eline malzemeyi kendin yapacaksın. 2 tane vida sıkacaksın yağlayacaksın tamam. 1 kere kötü olur 2 kere yanlış olur 3 kere olmaz 4 kere bozulur 5. de olur. 6. kere daha iyi olur. 7. kerede çok daha iyi olur 8. kere süper olur 9. kere on numara olur 10. da kusursuz olur.

Evde ucuz market bisikleti tarzı birşey varsa aç göbekleri dene , ben ilk açışımda toplayamazsak en kötü foruma yazarız yardımcı olurlar diye giriştim.Hiçbir sorun çıkmadı içini mazotla temizledim,bilyeleri mazotla temizledim 2-3 saat havalandırdım sonra güzelce gresleyip kapattım.
Arkamda forum olunca :D ...

Belkide sorgulanması gereken bisikletin garanti kitapçığına aylık ve 6 aylık bakım kutucukları koyan bisiklet firmalarıdır. Bu bakımlar yapılmadığı takdirde bisikletin garanti kapsamından çıkacağına dair bir ibare hatırlamıyorum kitapçıklarda fakat çakal servis/satıcılar bu hususu ısrarla belirtirler.Burada açıkca bir ali cengiz durumu dönüyor bence.Yani ben bisikleti internetten aldım ve bulunduğum yerde servisi yoksa be yapacağım? Tamamen saçmalık. Bu adamlar (pek çok satıcı ve servis) satış aşamasında oldukça modern ve Avrupayi bir yaklaşım sergileyip satıştan sonra klasik çirkef esnaf maskesini takmakta işinin ehlidirler. Bu durum Türkiyede satışı yapılan pek çok bisiklet markası için geçerlidir. Yarın gidin onbeş bin liralık isim yapmış bir markanın yol bisikleti alın mesela, acıdır ki servis kitabında bulunduğunuz şehirde merdiven altı izbe bir mekandaki dökme demir çocuk bisikletlerinin onarımını yapan bir servisi size gösterir. Marka ve kaliteye göre bir servis düzeni lazım.Tek bir servis 7 ayrı markanın bisikletine bakıyor.

• Beğen
Tepkiler: calhanre
@Aytaç DİREK Kitapta o ibare direkt olarak var maalesef; "6 aylık rutin bakımları yetkili servislerce yapılmadığı takdirde bisiklet garanti kapsamı dışında kalacaktır" diye kesin bir ibare hatta, en aZından Carraro'larda böyle diye hatırlıyorum.

@Aytaç DİREK işini güzel yaptıklarında daha çok para kazanacaklarından habersizler

İstanbul Avrupa Yakasında oturan arkadaşlara bisikletçi önerisinde bulunayım. Fatih/Draman bölgesinde Dadaş bisiklet var, sahibi Murat abi olup, çok temiz ve dürüst iş yapar.
Umarım reklam olamamıştır :D:D

İşini kötü yapan bisikletçiler ile ilgili birtakım deneyimlerimi ben de paylaşayım. Çocukluk yıllarımı saymazsak bisiklet ile ilgilenişim 3 yıl öncesinde başladı. 3 yıl öncesinde Eskişehir'de yaşarken bir bisiklet aldım ve ulaşım aracı olarak kullanmaya başladım. O zamanlar bisikletin bakım ve onarımı ile ilgilenmeyi hiç düşünmemiştim. Sadece binecek, zamanı geldiğinde ya da bir sorunla karşılaştığımda bisikletimi bisikletçiye götürecektim. Lakin işini şerefi ile yapmayan bisikletçi abilerimiz sağolsun benim bisiklet tamir ve bakımı konusunda bir şeyler öğrenmem için motivasyon kaynağı oldular. Eğer Eskişehir'deki bisikletçiler ile ilgili tüm deneyimlerimi anlatırsam bu yazı oldukça uzun bir yazı olur. Bu yüzden son yaşadığım olayı anlatmak istiyorum: 20 gün kadar önce Eskişehir'den Ankara'ya temelli döneceğim gün geldi çattı ve bu yüzden o gün oldukça yoğundum. Akşam üstü bisikletimi de Ankara'ya getirecektim ve aksilik o ki o gün öğle saatlerinde bisikletimin ön tekeri patladı. Normalde patlak lastiği rahatlıkla yapabiliyorum uzunca bir süredir patlak için bisikletçiye gitmedim. Lakin o gün bisiklet tamiratı ile ilintili malzemelerimi(daha doğrusu tüm eşyalarımı) kolilediğim için bir bisikletçiye yaptırayım dedim. Patlak oluştuğu an büyük ihtimalle yamarak hallolacağını anladım. Çünkü tekerin tam manası ile inmesi 5 dakikayı buldu. Kırım caddesinde bulunan, işini diğerlerine göre iyi yapan ve benim de her zaman gittiğim Güven Bisiklet'e uzaktım ve acelem de olduğu için rutinimi bozup Talatpaşa Caddesi üzerinde bulunan lavuğa götürdüm. Patlağı ne kadara yapıyorsunuz dedim, yamalık durumsa 5 dedi. Peki yapın dedim. Daha sonra söktü iç lastiği ve bir yama yaptı. 3 dakika sonra hava bastı ve yamadan hava kaçırıyor abi iç lastiği değiştirmemiz lazım dedi. Şimdi ben o patlağı gördüm ve daha evvelinde o delikten daha büyük yamaları bizzat yamadım. Adama da sen beceremedin demek nezaketsizlik olur diye bir daha yapıştırıp üzerine biraz ağırlık koyarak beklesek mi falan dedim hemen akabinde orda oturan başka bir lavuk(ortağı sanırım) altı üstü patlak ağırlıkla falan uğraşmaya gerek yok bu adam yıllardır patlak yapıyor, değişecek o iç lastik dedi. Sonra ben de tamam patlak iç lastiği tak ver usta dedim. Taktı ve sonuç olarak elle tutulur bir iş yapmadı. Nezaketen sordum ne kadar dedim o da 3 lira dedi verdim 3 lirayı çıktım. Esasında yapılacak bir yamayı yapamadığı için hiç para almaması lazım lakin tartışmadım, verdim 3 lirasını. Sonra da akşam üstü Güven Bisiklet'e gittim. Her zaman duran abi yoktu dükkanda onun çığarı vardı. Aslında çıraktan ileri, yardımcı diyim. O da onun yanında pişen biri yani. 2 dakkada yaptı patlağı. Verdim 5 lirayı, dış teker de oldukça eskimişti hatta ufak bir yerinde yarık olduğu için Ankara'ya gelir gelmez değiştirecektim. Nitekim patlak da o ufak yarık noktasından olduğu için dış tekeri de değiştirdim.(Çünkü Ankara'ya varınca otogardan eve kadar sürecektim ve gene o yarıktan patmasından çekindim).
Kısacası birşeylerden anlamıyor olsam o lavuk 2 liraya aldığı lastiği bana 20 liraya satıp 18 lira kar etmek için beni kandıracaktı. Genel olarak bir yorum yapmak gerekirse motor işinde ve bisiklet işinde işini düzgün yapan adam bulmak zordur. Bazı meslek guruplarında bu böyledir. Siz hayatınızda kültür seviyesi çok yüksek ve hiç bel altı muhabbet yapmayan ve iki lisan bilen bir berber gördünüz mü mesela? Ben görmedim. O işin kitlesi bu. Bu işin(bisiklet tamirciliği) de kitlesi bu. Tabiki aralarında layıkıyla işini yapanlar vardır. Karekterli berber ve bisikletçiler kusuruma bakmasın.
Son olarak Eskişehir'deki bisikletçiler ile ilgili birkaç gözlem. 1) Yenibağlar, Sapanca Sokakta bulunan, vida sıkmaya para alan asker kıyafetli bir bisiskletçidir beni tamir işlerine heveslendiren. Alternatifiniz var ise ondan uzak durun. 2)Eskibağlar Talatpaşa Sokakta bulunan lavuk da onun eşdeğeridir. 3) Kırım caddesindeki abi kısmen iyidir ama bir keresinde 700x23c lik dış lastiğimin içine dağ bisikleti iç lastiği takmıştı o da :D. Ama genel olarak iyiydi. Göbeklerin bakımını allahı var güzel yaptı. Sonuç olarak kimse sizin bisikletinizin bakımını sizden daha iyi yapamaz. Ben naçizane patlak yapma, lastikleri değiştirme, zincir bakımı, zincir söküp takma, vites ayarlarının yapılması, fren ayarları, fren pabuçlarının değiştirilmesi, fren teli değiştirilmesi, vites teli değiştirilmesi gibi ayarları öğrendim. Zamanla göbek bakımları ve akord ayarını da öğrenir isem namerde pek muhtaç olmam diye düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.

@Olgunn Kardeşim bir iki cümleyle özetler misin vallahi okumaya erindim:)

@Arseyus ben de ilk ücretli bakımdan sonra verdiğim paraya değmediğini anladım ve bundan sonra bakımı kendim yapmaya karar verdim :) en iyisi ve zevklisi içime sinerek kendim yapmak

@H.T :D Özet şu ki: Bazı meslek guruplarında işini iyi yapanı bulmak zordur. Aslında bu hemen her meslek gurubu için kısmen geçerli günümüzde ama bazı meslek kolları var ki gerçekten o meslekte işini iyi yapan bulmak neredeyse imkansız. Mesela araçların motor ustaları ve bisiklet tamircileri gibi. Bu yüzden bisiklete gönül vermiş insanların boş zamanlarında bisiklet bakımı hakkında bilgi edinmesi ve kendi bisikletlerine ellerinden geldiğince onarım/bakım yapmaları onların yararına olur.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada ve H.T
Geri