Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kimseye güvenmeyeceksin!

Bunlar eskiden de böyleydi hatırlayın telefonlara fahiş fiyata mp3 program oyun atan telefoncular vardı hala da var. Ne oldu sonra bunlar azaldı herkes telefonu kullanabilir oldu bu tarz yerlere pek giden kalmadı. Kendim yapabiliyosam kimseye gidip de bunu yap demem mecbur kalmadıkça çünkü parasıyla dahi istediğim hizmet kalitesini alamıyorum pek. Kendim sistemin mekaniğinin nasıl çalıştığını deneyerek öğrenirim kısa vadede pahalıya gelse de uzun vadede nerdeyse önemi yok. Sadece bisiklet için değil birsey kullanıyorsanız bunu tamir etmeyi öğrenin.

Scudo
Ben size sunu soyleyim bisikletin arka tekerinde bi ayar yapilacak bu ayari tum bisikletciler saniyorum yaparlar, hatta benim aletim olsa bende yapicam ama bu kadar basit bisey icin bile goturup alin sunu yapin diye teslim edemiyorum, forumlarda okumustuk neler var neler orta vitesi sokemedigi icin kiranlar mi ayar yapicam derken bozan mi ohooo neler var, bence sizde piskiletinizi birakmayin.

@Anonim hmmm o sıkıntıymış işte.

Bisikletçi ve Bakım kelimesine nedense alışamadım..Bakım da yağ,filtre mi değişiyor? subap ayarımı yapılıyor? enjektör mü temizleniyor? Yeni alınan bisiklet de 1 ay,6 ay sonra firma tarafından rutin kontrol yapılması garanti kapsamın da yada zorunlu ise buna birşey diyemem.Fakat adı bakım ve yapılan sadece vites fren kontrolü zincir yağlama ise bunu sizde yapabilirsiniz.ayrıca ufak tefek problemleri,kontrolleri kendiniz yapmanız size ayrı keyif vermelidir..

@mehmetlevent Ankara'da özellikle bir yer var, adı önemsiz, no name iç lastik değişimine 25 TL istemişti. Kullandığım Schwalbe iç lastik bile 20 TL! Ayıp değil mi? :)

• Beğen
Tepkiler: Dethagorf
Babamın anadol otomobili -dedemin insanlarındakinden. Kopan fren tellerimden 2 sini atmamış. Elektrik klemensi ile bir tarafını sıkıştırmış. Torpido gözüne atmış. Ben de ehliyet alınca anadol ile nişanlımı Seferihisarda bir koya götürdüm. Yaz tatili ama ıssız ve koya varır varmaz araba durdu. Çalışmadı. Gaz pedalı gerginliğini kaybetti. Anladım ki gaz teli kopmuş. En yaKın yola yürümem bir araç bulmam gerekiyordu. Torpidodaki benim tamir edilmiş kopuk fren tellerini gördüm. Mekanizmayı inceledim aynı v-fren tel mantığı. 4-5 dakika da çözdün ve tamir ettim arabayı.

Emekli olunca urlaya yerleşip bahçesi kedi deryası içerisi kitap dolu ve bisikletçilere beleş içecekli bir Cafe açtığımda ufak tefek tamir işlerini de sağlığım el verirse ücretsiz yapmak istiyorum. Meraklısına öğreterek elbette. Bisiklet tamiri keyifli çok keyifli. Bakımı dinlendirici. Ehh ama bizler kozmetik bisikeçi olursak adamlar bir lastiği 100 liraya değiştirir.

@mehmetlevent ya hocam umarım öyle biryer açarsınız fakat size hatırlatmak isterim ki türkiyede hiçbir iyilik cezasız kalmaz :)
yine de bu yorumu bir köstek olarak algılamayınız tüm kalbimle öyle bir yer açmanızı isterim :)

@gıbıç
Bilmem mi :)
İzmir fen deki edebiyat hocam, Turkcell den arkama bakmadan kaçmama sebep olan müdürüm aklıma ilk gelenler. Bunlar bana ceza verdiler ama ikisi de 10 gün evvel fetÖ den işlerinden atıldılar. Evet cezanın telafisi olmuyor ama ilahi adalet tecelli ediyor. O nedenle biz yapalım balık bilmezse Halik bilir kıymetini.

• Beğen
Tepkiler: gıbıç
@mehmetlevent güzel mantık hocam
yolum urlaya düşerse o zamana sizde açabilirseniz uğramak isterim :)

şimdi de bisiklet orta göbekten her 1 turda ses geliyordu servisi uzak olduğu için gidemedim .gitsem de 2 3 gün bırakman gerek diyorlar ve ben bırakmak istemiyorum bisikletimi.derken her turda bir kez tık gelirken üç beş gün sonra her turda yüklenince ikiye çıkmaya başladı sesler. orta göbek yada pedaldansa şayet garantili olan bisikletin servis nesini değiştirir herhangi bir ücret talep edermi bunun için acaba .

Acaba orta göbekten mi geliyor? Zincir veya arka göbek de olabilir. Kilitlenme gibi mi? Ne oluyor tam olarak? Kilitlenme veya ani boşa dönme var mı? Yani öyle sorunlar yaşadım ki bazen hiç ummadık basit bir şey olabiliyor ve servis de farketmiyor.

Servis orta göbeği açar, yağlar kapar. Bir şey değiştirmez. En kötü bilezik dağılmıştır, 1,5 TL'e yenisi alınabiliyor. Fakat esas sorun bisiklet sorunlarını teşhiste gizli. Bazen tıkırtının sebebi düşündüğünüz yer olmayabilir.

Arkadaşıma bisiklet aldırdım daha 3. binişinde iç lastiği 4 yerden patladı, yanında yedek iç lastik olmadığı için bisiklet tamircisine götürdük adam 60 lira istedi. Ben iç lastik fiyatlarını bildiğim için pahalı dedim, indirim istedim saçma sapan konuşmaya başladı. Al bisikleti gidelim dedim, iç lastik fiyatlarını söyledim. Ertesi gün iç lastik aldı 15-20 liraya, youtube'dan izleye izleye öğrendi ve kendi değiştirdi. Artık yolda kalmaz :) Aradaki farka yama, pompa, bir tane daha yedek iç lastik alınıyor. Artık bu adamlara para kazandırmayız...

Ama tam tersi, müşteriyle ilgilenen yerler de var. İlk bisikletimi aldığımda geçerken uğradığım bir dükkan vardı. Vitesle ve frenle ilgili sorunlarım vardı. Adamlar ilgilendi, yardımcı oldu. 5 kuruş da para almadı. Para almamalarından ziyade yaklaşımları çok iyidi, acemi olduğum için kafama takılan her soruyu sordum kendilerine. Memnun kaldığım için arkadaşımı yönlendirmiştim bakım için onunla da ilgilenip, her sorununa çözüm bulmuşlar artık beni kazandılar. Arkadaşımı da kazandılar. Bu işlerin böyle olması gerekiyor...

Alt tarafı bir akort için bile 65 tl isteyen bisikletçi var ankara balgatta...kendi kendinizin ustası olun.

Geri