Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

Het zaman dururum durmayanları da durdurmaya çalışırım. Allah muhafaza bir kaza olsa hak iddea edemezsiniz

Scudo
Sağa dönüş serbestse ileri kontrollü gidiyorum. Dolmuşçu taktiği :D Ayrıyeten kırmızıda durunca biraz soluklanmış oluyorsun bence kırmızıda durmak yasalar dışında da mantıklı bir hareket olabilir :harika:

İşin açıkçası bazı yerler de kontrollü olarak, hem kendime avantaj sağlamak hem de yanımda ki taşıtları tedirgin etmemek adına kırmızı da geçtiğim oluyor.

Bazen diyorum bisiklet tasit uymasi lazim ,Bazen bisiklet kazaları aklima geliyor diyorum duruyorum , bazen şeytan duruyor son gaz pedala asiliyorum :D

Sadece yol tamamen boş olduğunda kontrollü bir şekilde geçerim.

geçenlerde patenleyken motorlu trafik polisi kırmızıda niye durduğumu sordu. kurala uyulmasını beklemek için kurala uymak gerek dedim. mantıklı buldu da içinden keriz diye düşündü sanırım. bu arada bisikletle yeşil beklerken denge denemesi yapmak tekniği çok geliştiriyor bence...

Genelde durmam, kontrollü bir şekilde sağıma soluma bakar yol boşsa devam ederim. Durmak zorunda kalınca mecbur duruyorum tabi.

Otomobil olsun motorsiklet olsun bisiklet olsun bu kırmızı ışıkta durma meselesi kabak tadı verdi bence.Kural kuraldır,bisiklet de kanunen araç sayıldığına göre durmak zorundayız.Gerisi boş laf ve hayatın birçok alanında modernizmi baltalayan alem ne der ppsikolojisinden kaynaklıdır.Hangi aracı kullanırsak kullanalım hele ki yollar boş ve ışık kırmızı ise biri bomboş yolda ışığa uyuduğumuz için''enayiye bak,yol boş hala bekliyor'' psikolojisi çöküveriyor üstümüze.Ben inadına duruyorum,gece bile olsa.

Açık ve net , kendimi trafiğin bir parçası olarak gördüğümden kurallara elimden geldiğince uymaya çalışıyorum.Tabi trafiği aksatmamak için de vites kombinasyonlarını iyi ayarlamak gerekiyor :) (kişisel görüşüm)

Kırmızı ışıkta durmuyorum çünkü yaşadığım şehirde (Çanakkale) yollar çok sıkışık,trafik yoğun.Tek hareket edebildiğim yer diğer araçlar kırmızı ışıkta duruyorken oluyor.Şu güne kadar çok az kişi bana öncelik tanıyıp yol vermiştir.Herkes birbirini sollama derdinde.Şehri seviyorum ama trafiği berbat.

Kırmızıda geçmemeye özen gösteriyorum.

Bazen geçerim bazen gecmem acelem varsa yardiririm

Geçen ay bu yolda kırmızıda durmayan bir yol bisikletçisi görmüştüm sağdan da araba çıkıyordu resmen 1 metreyle yırttı diyebilirim bisikletçi. Araba biraz daha erken kalkış yapsa muhtemelen o kişi uçacaktı... Üstelik ayna da koymalarına rağmen bu hareketi ben anlayamamıştım.
Vites küçültmeye ve ayağınızı bir kaç dakika yere koymaya üşenmeyin bu gibi yollarda.

Adsız.png

valla ben kurallara tam uymuyorum.bir göbekten normal geçiş yerine,gideceğim hatta daha az arabayla nasıl karşılaşacaksam,kestirme yolu seçiyorum.bazen ters şeride bile girip,kırmızıda yol boş olursa geçiyorum.bazen kaldırıma çıkıyorum.ana yollarda sürmek risklidir,hele park etmiş arabalar söz konusuysa,o zaman sürat yapmadan,yayaları kollayarak kaldırımdan işimi görüyorum.ha bunları neden kendime hak olarak görüyorum.adam gibi trafik olsun,bisiklet yolları olsun da uyalım o zaman.selamlar,saygılar..

Evet ülkemizin trafik şartları, yol şartları ve o yolda araç kullanan sürücüler bizi çok da dikkate almasalar bile ben her kırmızı ışıkta özellikle duruyorum. Sebebi ise Allah korusun arabalar kaza yapsa maddi hasarla kurtarma ihtimali çok yüksek ama biz bisikletle kaza yaparsak kurtulma şansımız maalesef çok az. Beni evde bekleyen bir eşim ve 10 aylık bir kızım var. Hiçbir şey onlardan değerli değil :) Yol müsait bile olsa kırmızı ışıkta beklemeyi tercih ediyorum.

Hatta bu sebeple dün sahilde tek başıma tur atarken bile kırmızı ışıkta durduğum için motorsikletli bir polis kırmızı ışıkta yanıma yaklaşıp durduğum için teşekkür etti :D

Durmuyorum, kontrollü bir şekilde geçiyor ve önceliği onlara tanıyorum
geçiyorum çünkü araçlardan ancak kurtuluyorum
Saygınlık fikrine saygı duyuyorum öyle olmalı ancak, elinle dokunabileceğin kadar yakınndan geçen araçlar var bu ülkede.
Geçen hafta yeşilde karşıya geçiyordum ve yaya kaldırımındayken bir araba ikimizzi de eziyordu ve yüzümüze baka baka gaza bastı herif. çünkü çapraz yolda ona da yeşil yanıyordu ama durmalıydı, yol vermeliydi.
Ne yaparsak yapalım dikkatli olmak zorundayız

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Bütün mesajlari okumadim. Ama benim yorumum sudur. Bisiklet trafik icerisinde bir tasit aracidir. Yasa onu öyle belirler. Yaya degildir. Yaya gibi davranilmaz, trafik kurallari ne diyorsa tamamen uymak zorundadir. Kirmizi isik ta duracak, yesil isikta gececeksiniz. Yayalara ne yanip yanmadigi sizi baglamaz. Trafik kurallarinin ihlali söz konusu degildir. Kurallar icerisinde kafaniza yatmayanlarin degistirilmesi icin yasal yollarla degistirebilmek icin mücadele edebilirsiniz. Ama degismedigi sürece uymak zorundasiniz. Bu memleketin saglikli ve cagdas olmasinin kurali biradan gecer. Gecenin ücünde kimse yoksa bile kirmizi da bekleyeceksiniz, istisna yapmayacaksiniz... Bunu yapamadiginiz sürece, yasa önünde bazilarinin ayricalikli eyleme tabi tutulmasini kinayamazsiniz, sikayetci olmaya hakkiniz yoktur, ve ortacag insani olarak kalirsiniz.

Geri