Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

@mehmetsunu

dostum mehmet ,
bu istanbulda öyle çok araç varki inanılmaz ,bi ailede 4 aracın olduğu semtte oturuyorum ve erenköyde benim gibi bi adam yok demirbaş antreman yapan,evet ben asla şehir içinde süratli sürmem bu pazar her zamanki gibi saat 07.45 de çıkacağım ve 9 km öteye gideceğim sabah o saatlerde tek tük araç var esas yazın daha güzel hiç araç yok desem doğru olur çünki saat 06.30 da pazar sabahı millet uyurken ben seleye geçmiş olurum ,
evet benim şile etabında 21 km lik bir yol bu yolun 10 km sinde 6 adet rampa var biri çok uzun 7 eğim diğeri kısa
burada kentsel dönüşüm nedeni ile kamyonlar olmakta ama kamyon kardeşlerimiz artık beni tanıdı çok bulundum şile rampalarında aynı forma olduğundan korna çalan çok ve hatta bazen şöför geçerken yanımdan ağbi genemi sen deyip takılır bana :)valla kamyoncular ile iyi geçinirim zati yol geniş emniyet şeridi bayağı iyi sayılır ,esas hiç aracın olmadığı yerler kömürlük-kervansaray-bıçkıdere -10 km lik toprak yol-darlık-mundarlı-ovacık-ve göçbeyli köyleridir ki burası toplam dudullu çıkış noktasından 71.14 km dir bu pazar basacağız pedal kesmeyeceğiz ,
evet göçbeyli köyden sonra dönüş serbest sürüş olmakta yalnız 100 km lik etapta burada olacağından büyük olasılık ile etabı kurtdoğmuş yolunun girişinde bitireceğim çünki oradan sonra pendik istikametine yol riskli olmakta ve hatta viaporttan aydos güneyi ve başıbüyük gene riskli dönüşte araçlara yakalanıyoruz burada ,
şimdi dudulludan çıktıktan sonra virajlara dikkat edilmekte sağa giren virajlar ve sağdan çıkan yollara,
ama sabah vakti fazla araç olmamakta genede araç var ama dikkat ediyoruz
çıkış zati tempo hızlı olmuyor 10 km ısınma temposu
esas tempo rampada başlıyor bir rampa sonunda sağa giren kavşak var tabi orada dikkat edilmekte
evet bir tanede ömerliye inişte var sağa giren yol ora önemli diğeri ömerli çıkışında
evet kömürlük girişine varınca oralarda hiç ışık mışık yok ta göçbeyli köyüne kadar
zati 10 km lik toprak yolda arada bulasın trafik lambası :)
açıkçası ben istanbulun sahil yollarında asla bisiklet felan sürmem ve hatta hızda yapmam bu sahil yollarında içkili araç kullanan çok oluyor pazarları ,,

Scudo
@Oğuz kurt

Oguz arkadasim, hakli oldugun yan var tabi. Ben henuz karsi karsiya gelmedim polisle. Geldigim de ise dilerim gereksiz bir konu icin beni durdurmazlar. Anladigini dusunuyorum ;)

Efor istediği kadar gereksin , tehlikeye atacak kadar ucuz değil canım. Ne olursa olsun durup , yeşil yanınca geçerim...

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
@NEVRES KME

Burda gereksiz olan biziz zaten sayın nevres onların ve onlar gibilerin gözünde dilerim hiç gelmezsiniz karşınıza çıkmaz böyleleri.

Bence insiyatif kullanmak gerekli ...Tamam tabi ki ben de kırmızı ışıkta durup yeşil yanmasını beklerim..Yoğun yaya trafiğinde bisikletten inip öyle hareket ederim...Ama insiyatif kullanmak şart..Yolda giderken ve arkadan araba geliyorken bir anda durmak da bizi tehlikeye sokabilir...Şahsen duruma ve şartlara göre insiyatif kullanıyorum diyebilirim...

Gündüz ışıklı sistemlere uyarım, gece yeşil yansa bile yavaşlar kontrol ederek geçerim. Çünkü gece insanlar yol nasıl olsa boş diyerek, özellikle kameralı kavşak değil ise, delirmiş gibi geçiyor. Spor yapmak güzel bir şey, sağlıklı yaşamak için de önemli bir etmen ama canımı sokakta bulmadım. Bir kavşakta can vereceksem sağlıklı yaşamaya çalışmanın ne anlamı kalıyor.

@Turan Babacan

aynı konuya değinecektim ben de; kırmızı ışığı b'i kenara bırakalım, yeşil ışıkta bile kontrol ederek geçmek için geçerli sebeplerim var. tecrübe ve ufak tefek yaralar ile sabitlendi :)

• Beğen
Kırmızı ışıkta sürekli beklerim hatta yeşil ışığın son 5-6sn si varsa bile hız yapıp geçme gibi bir şey yapmam beklerim kırmızı söndükten sonra devam ederim sadece bisiklette değil yolda yürürken bile yayalara yeşil yansa bile beklerim eğer arkadan gelen araba durmayıp önündeki arabaya çarpabilir benimde arabanın altında kalmaya peh niyetim yok.

• Beğen
Eger gecmemin kimseye bir zarari yoksa geciyorum

@Oğuz kurt

Oğuz, eğer gereksiz diye bisikletli bizler için diyorsan, bence hala kızgınlığın geçmemiş olduğundan diye düşünüyorum. Unutmaki bizler gereksiz isek,Bursa da bisikletli polislerden oluşan ekibi niye kurdular arkadaşım!

İzmir'de kendi kanunuma göre,trafik ışıklarına riayet ederim, :)

Şehir içinde öyle trafik lambaları koymuşlar ki,yayalara yeşil ışık yanıyor,kavşaktan geçmemesi gereken araca'da yeşil yanıyor :) bazı önemli kavşaklar da ise,trafik lambaları çalışmıyor,

Yeşil ışık yansa dahi,yine 'de tedbirli olmakta fayda var.

@Çağlayan

Abi , peki bir anda arabanın arkasından atlayanları napıcaz burada ya ? Güney sen ben ve berk giderken ben en arkadaydım.Siz gittiniz ama 2 sefer sıyırdım adamları.Bir anda sağdan soldan atlıyolar önüme :D

Bu konunun tartışılması bile yanlış
bugün bir tura katıldım gruptaki bir çok kimsenin kırmızı ışığa uymadığını üzülerek gördüm
biz- bisiklete binenler- bir çok aracın trafik kurallarına uymadığından yakınırken bizim böyle önemli bir kuralı ihlal etmemiz düşünülemez bile kırmızı ışığa biz bisikletliler uyalım uymayanları uyaralım
buna uymamanın mazereti olamaz

Kesinlikle kurallara uyuyorum. Sadece bisikletle değil, yürürken de kurallara uymaya özen gösteriyorum.
Dün akşam dolaşmaya çıktım biraz. Gidiş yolunda yayalara yeşil yanmasına rağmen geçmeye çalışan araçlar vardı, biraz yavaşlayıp elimle ışığı işaret ettim ve tüm arabalar durdu o ışıkta. Ama dönüşte aynı şey olmadı. Lanet dolmuşçular (!) kural tanımazlıklarına devam ediyorlar. Araçlara kırmızı yanmasına rağmen yayalara yeşil yanmasını bekledim, yeşil yanınca kontrollü bir şekilde karşıya geçmeye başladım. Gelen dolmuşu gördüm, her zaman aynı şeyi yapıyorlar biliyorum. Elimle ışığı işaret ettim, kafasını dışarı çıkardı söylenmeye başladı. Bisikletten inmeye yeltendiğimde ise gaza basıp gitti. Şu dolmuşçuların topunu trafikten men etmek lazım.
Okuldan gelirken kaç kere tehlikeli yola girdim dün, normal araç şoförleri gerçekten saygı gösterdi, yol verdi. Ama bu ticari amaçla trafikte olanlar siz ne kadar kurallara uysanız da takmıyorlar ışığı falan.

Son 1-2 sürüşümde kırmızı ışıkla ilgili enteresan şeyler yaşamamdan dolayı forumda kırmızı ışık başlığı varsa paylaşayım dedim ve en güncel başlık bu gibi.

Kırmızı ışıklara uyarım. Ben yolda bisikletli olarak kendime yer istiyorsam, bisikleti fark edin diyorsam kurallara uymak benim görevim. Aynı zamanda eve sağ salim dönebilmek, sevdiklerimi bensiz bırakmamaya çalışmak için, hele ki benim kırmızı ışığa uymamamla sebebiyet vereceğim bir kazada, insanların sevenlerinden ayrılmasına sebep olmamak için her daim beklerim. En öndeki araçların az önüne geçip başımı onlara çevirip göz teması kurarım ki beni fark etsinler. Bir anda önüme kırmasınlar. Çok da faydasını gördüm bunun.

Geçen Mersin'in nispeten kalabalık bir kavşağında sola dönüş yapacaktım.3 şeritli yol. En sağdayım. Soldaki iki şerit sola kıvrılıyor ilerde ışıklarla beraber. Sağdaki şerit hafif sağa kıvrılıp ilerde iki şeride dönüşüyor. Işığa yaklaşınca arkamı kontrol ettim ve elime döneceğimi de göstererek sol şeride girdim ve kırmızı ışığa yakalanıp durdum. 50 saniye falan bekleyecektik. O sıra karşıda, kavşağın ta öbür ucundaki trafik ekibi dikkatimi çekti. Polis araçtan indi. Hızla benim olduğum yere doğru geldi. Diğer yönlere yeşil yanmasına rağmen trafiği durdurdu ve beni işaret edip bana ve peşimdeki araçlara devam edin (sola dönecek olanlar) diye işaret etti ve bana "helal olsun" dercesine işaret etti. Ne yalan söyleyim, çok hoşuma gitti. Trafikte az da olsa farkındalık oluşturabilmiştim. Polis memuruna selam çakarak devam ettim yoluma.

Bugün de çarşıdayım. Yine ışıkta bekliyorum. T şeklinde kavşak ve sağa döneceğim. Kuralları hiçe sayacak olsam çok rahat dönerim sağa. Beni tehdit edecek hiçbir trafik akışı yok o an. İnatla bekledim. O ara yanımdan geçen 19-20 yaşlarında bir genç, elinde sigara, ağız burun her türlü delikten dumanını tüttürerek "Yaavv gardaşım sen mannnyahmısın, ne diye bekliyon la kırmızıda, bas git şuradan enayimisin sen" diye dalga geçercesine bastı gitti yanımdaki kaldırımdan yürüyerek. Elinde sigara, elleri ayakları sağa sola sallayarak - kabadayı, apaçi karışımı bir yürüyüş - devam etti gitti.

Ben şimdi o sıra bu insana, kuralların gerekliliğinden, trafiğin işleyişinden, insana saygıdan vs bahsedecek olsam anlayacak mı? Hiç boşuna vaktimi kaybetmeyeyim dedim ve devam ettim yoluma :)

Şehirler arası yolda geliyorum. Kırmızı ışıkta duruyorum yine. Etrafımdaki dolmuşların camları açık, konuşulanları duyabiliyorum.
-Oğlum gördün mü lan adam mantar gibi kayafla bisiklet sürüyo, ışıkta bile duruyo şerefsizim
-Kesin gavurdur olum bu, Türk adam böyle kerizlik yapar mı, basar gider
-Yok olum lan iyi yapıyo aslında.

--- Yeşil yanıpta harekete geçtiğimizde veriyorum cevabımı,
-Kurallar hepimiz içindir, Türkler ve bisikletliler dahil.

O an yüzlerinde oluşan dumura uğrama ifadesi, "Türkmüş ya la bu" deyişleri, görmeye fazlasıyla değer :)

konu yıllanmadan az önce gördüğüm gifi paylaşayım:

http://lolsnaps.com/upload_pic/IthinkofthiseverytimeIseeacyclistignoretrafficlightsandstopsigns-17015.gif

kırmızı ışıkta yol müsaitse durmam, ama yaya geçidini kullanırım.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Sabah saatlerinde sakin bir trafik varsa geçiyorum ama günün diğer saatlerinde dururum.

yavaşlayıp sağı solu kontrol ediyorum. ya duruyorum yada geçiyorum. değişiyor trafiğe göre

hiç bir zaman durmuyorum. ha ne zaman duruyorum eğer trafik kalabalık ise onada kırmızı ışıkta durmak denmez. bu doğrumu bence yanlış. neticede sen arabalara saygı duymazsan arabalarda sana saygı duymaz.

Türkiyede nedense motorlu yaya bisikletli ye arabalar durmak zorundaymış gibi bir yargı var tamam çoğu zaman doğru fakat sen yaya iken bisikletli veya motorlu iken arabalara trafiğe karşı uyman gereken kurallara uyuyormusun??? o halde karşı taraftan kendin yapmadın birşeyi bekleme!

Geri