Scudo Sports

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

herkes antalyayı sıcak bilir gelin bi bu zamanlarda geyikbayırı yapalım, giymeniz gerekenler uzun tayt, ayakkabı kılıfı uzun kollu içlik, forma, iyi yalıtımlı bir çeket, neopren eldiven, boyunluk...

Scudo
Forumun çok sevgili kış kurtlarına bi sorum var. Alt, üst, baş ve el korumalarımla ilgili bir sıkıntım yok; karda da sürebiliyorum yağmurda da. Hemen hemen 3 saate kadar sürüşlerde sıkıntı yaşamıyorum. Lakin gelin görün ki ayaklarım ıslanıyor, mümkünatı yok kuru tutamıyorum, hava da soğuksa gangrene doğru gidiyordum son kar yağdığı gün.

Nasıl çözeriz bu ayak üşümesini, var mıdır bi yolu bişeyi? Kılıf tek başına yeterli olur mu? Soğuğu çözse bile yağmuru da geçirmez mi? Hele bi el atın da ayazını unutturamasak da kışı atlattıralım en azından şu gariban forumdaşınıza yav.

Forumun çok sevgili kış kurtlarına bi sorum var. Alt, üst, baş ve el korumalarımla ilgili bir sıkıntım yok; karda da sürebiliyorum yağmurda da. Hemen hemen 3 saate kadar sürüşlerde sıkıntı yaşamıyorum. Lakin gelin görün ki ayaklarım ıslanıyor, mümkünatı yok kuru tutamıyorum, hava da soğuksa gangrene doğru gidiyordum son kar yağdığı gün.

Nasıl çözeriz bu ayak üşümesini, var mıdır bi yolu bişeyi? Kılıf tek başına yeterli olur mu? Soğuğu çözse bile yağmuru da geçirmez mi? Hele bi el atın da ayazını unutturamasak da kışı atlattıralım en azından şu gariban forumdaşınıza yav.
Su geçirmeyen neopren kılıflar var, Giant markasınınkini kullanıyorum, gayet memnunum.

Sürüş öncesi ayakkabımı kalorifere koyuyorum 15-20 dk kadar ılık hale geliyor, kılıfı geçirip giyince zaten kan hızla deveran edene kadar idare ettiğinde sürüşü kurtarıyor.

Castelli sitesinde kış indirimi de var, bakın derim

Northwave ayakkabı kullanıyorum. Ayakkabı kışlık olduğu için kılıfa gerek olmuyor. İçine de yün çorap giyiyorum. Yeterli oluyor.
Yazlık ayakkabıya Castelli Perfetto kılıf kullandığım da oldu ama Northwave daha başarılı.
Yağmur yağdığında ayakkabının boğazını taytın paçasının içine sokuyorum. Eğer taytın paçası ayakkabı boğazının içinde olursa dizden aşağı süzülen su damlaları ayakkabınızın içine doluyor.
Bir de yerden ve lastiklerden sıçrayan su var. O da ayakkabının tabanındaki kal vida deliklerinden içeri giriyor. Boşta kalan kal vida deliğini kaliteli bir bant ile kapatınca işlem tamamdır.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
herkes antalyayı sıcak bilir gelin bi bu zamanlarda geyikbayırı yapalım, giymeniz gerekenler uzun tayt, ayakkabı kılıfı uzun kollu içlik, forma, iyi yalıtımlı bir çeket, neopren eldiven, boyunluk...
Ben Norveç'teyim senin bu yazdıklarının hepsini bir arada hiç kullanmadım :koptum: Zamanla alışıyor insan soğuk havaya.. Bugün -6 derece. Bugün işe giderken üzerimde olan kıyafet.. Uzun kollu kışlık baselayer, termal içlik ve rüzgar geçirmez mont. Bunlarla terliyroum bile sürüş sırasında :)

Ben Norveç'teyim senin bu yazdıklarının hepsini bir arada hiç kullanmadım :koptum: Zamanla alışıyor insan soğuk havaya.. Bugün -6 derece. Bugün işe giderken üzerimde olan kıyafet.. Uzun kollu kışlık baselayer, termal içlik ve rüzgar geçirmez mont. Bunlarla terliyroum bile sürüş sırasında :)
Benim ailem Antalyada 3 yıl Erzurumda yaşadım -25-40 derecelerde gittim işe kışın, Antalya'da üşüdüğüm kadar üşümedim :D

Benim ailem Antalyada 3 yıl Erzurumda yaşadım -25-40 derecelerde gittim işe kışın, Antalya'da üşüdüğüm kadar üşümedim :D
Doğrudur ama burda yazın bile hava sıcaklığı 15 derece falan.. Haziran 15 - Ağustos 15 arası yaz sayılıyor onunda kesin 1 ayı yağmurlu geçer. Yaşağıdım şehirde 2019 yılında 33,4 derece ile tahinin en sıcak günü yaşanmıştı, gerisini siz hesap edin artık.. Norveç genelinde ise en yüksek hava sıcaklığı 1970'li yıllarda 35,6 derece.. Halen günümüze kadar bu rekor geçilmiş değil..

• Beğen
Tepkiler: MakRo

Bisiklet ayakkabısı kullanmıyorsanız kışlık su geçirmez outdoor ayakkabılarından biri ve içine Decathlondan trekking için merinos yününden çorap. 0 derecede 2-3 saat sıkıntı olmuyor. Su geçirmez ayakkabı rüzgarı da kestiği için problem yaşamıyorum. Bir tek çok soğuk havada elleri çözemiyorum. Decathlondan kışlık bisiklet eldiveni almıştım ama memnun değilim. Çok soğukta üşütüyor.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora

bak kendin söledin zamanla alışıyor insan soğuk havaya Norveç hep soğuk ancak antalyada toplasan 2 ay soğuk yapmaz kalan aylarda ortama 25-30 hatta yazın 45 diyim ben sana o yüzden buralarda soğuğa alışma imkanın olmuyor sölediğim gibi giyinmek bundan kaynaklı ;)

Uzun yıllardır şehir bisikletimde kilit pedal kullanır, spd ayakkabı giyerdim. Bu kış işe gidip gelmek için bildiğiniz bot giyiyorum artık. Decathlon'dan avcı botu aldım uygun olan bir modelden. Commute sürüşlerinde giyiyorum sıcacık mis gibi. Zaten hız derdi de pek olmuyor ulaşım amaçlı sürüşlerde, ayağım sıcak kafam rahat.

Bisiklet ayakkabısı kullanmıyorsanız kışlık su geçirmez outdoor ayakkabılarından biri ve içine Decathlondan trekking için merinos yününden çorap. 0 derecede 2-3 saat sıkıntı olmuyor. Su geçirmez ayakkabı rüzgarı da kestiği için problem yaşamıyorum. Bir tek çok soğuk havada elleri çözemiyorum. Decathlondan kışlık bisiklet eldiveni almıştım ama memnun değilim. Çok soğukta üşütüyor.
hangi çorapmış bu?

Aslında en iyisi kayak çorabı giyicen çekicen dize kadar hem baldırın önünü de korur mis gibi, belki ayakkabı darsa sbiraz sıkar.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora ve utksn
Aslında en iyisi kayak çorabı giyicen çekicen dize kadar hem baldırın önünü de korur mis gibi, belki ayakkabı darsa sbiraz sıkar.
Aynen, (link) kullanıyorum dize kadar güzel sıcak tutuyor tavsiye ederim.

Ya yerler ıslak olmasa ayakları kuru tutabilsem hiç sıkıntı olmayacak da, yerler ıslak :(

ıslak olmasından muzdaripseniz velotoze kılıflar su geçirmiyor ama ayaklar soğukta buz gibi oluyor o yüzden bir süre kullanıp bırakmıştım,ben yağmurda sürmediğim için northwave kılıf kullanıyorum içi miflonlu gibi ayakkabılarım yazlık olmasına rağmen üşümüyor.

Merhaba bende irfan hocam gibi giant'ın sarı renk ayakkabı kilifini kullanıyorum İstanbul'da 3-4 gün önce kar yahdiginda ve dünkü yagmurda çok uzun olmayan birer saatlik sürüşler yaptım hiç su geçirmedi. Eğer daha sıcak tutsun gibi bir beklentiniz var ise castellide modeller var yada ucuz örnek isterseniz aliexpressten kalın ayakkabı kılıfı getiren arkadaşlarım var fakat gelene kadar bu kış bitebilir seneye lazım olur diyorsanız mantıklı bir tercih olabilir. Not Ali express olan 27 dolar altında getirilebiliyor ve giyo diye bir marka

Geri