Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Peki 10-20 derece sıcaklıklarda içime kısa kollu forma üstüne uzun kollu forma giysem nasıl olur
10-20 derece arasında ben decatlon ceketinin içine yazlık atleti giyip çıkıyorum sadece, tabi nefes alabilen bir ceket olacak yukarıda dediğim gibi.
Ceket şu ürünün siyahı;
(link)

Scudo
Gümüşhane koşullarında bu içlik 40 kmlik bisiklet sürüşleri için uygun mu? Şu günlerde sıcaklık 5-8 derece civarında. Bir de bu sıcaklığa göre nasıl bir kombinasyon yapmalıyım?

(link)

Gümüşhane koşullarında bu içlik 40 kmlik bisiklet sürüşleri için uygun mu? Şu günlerde sıcaklık 5-8 derece civarında. Bir de bu sıcaklığa göre nasıl bir kombinasyon yapmalıyım?

(link)
O değerler için altta kipstanın termal futbol taytı üzerine veya altına yazlık pedli tayt ((link))
üstte termal içlik+uzun kol forma+ceket ((link))
Yokuş çıkarken ceketin koltuk altı fermuarlarını açar inerken kapatırsınız)
kask altına ince bir katman tavsiye ederim. Sinüslerinizle alakalı sıkıntı yaşama ihtimalinize karşı da geniş bir gözlük ile ninja maske olabilir.
Ben bu şekilde çok rahatım.
Üşüme olayı biraz bireysel olduğundan alt kısım yetersiz gelirse doğrudan kışlık uzun bir tayt olabilir.

Bu gün Ankara 2 derece falandı sabahleyin.
İşe giderken ışıkta bir araç durdu camı açıp üşümüyormuşsun dedi.
Bende bu gün değil geçen hafta üşüyorduk diye cevap verdim.
Cumartesi -6 dereceydi yokuşu inerken ellerimde aşırı his kaybı oldu, bir yede durup ellerime baktım, eldiveni çıkarttığımda -6 derece bile ılık geldi ve ellerim acımaya başladı.
böyle soğuklarda çok daha iyi bir eldiven kullanmak gerek galiba.

Geçtiğimiz günlerde Decathlon mağazasında (link) bu ürünü denedim ama çok bir numarası yok gibi geldi. XL beden giyiyorum boyum 192cm, bu sebeple beli çok kısa geldi, tüm bedenlerde böyle mi yoksa benim vücuda uygun değil mi anlamadım. Bir diğer konu ise polardan hallice gibi geldi ,tek artısı kolları uzun olduğu için bilekten soğuk yemiyorsun. Mevcutta termal içlik + termal atlet + forma + polar + rüzgarlık ile 0 dereceye kadar konforlu bir şekilde sürüş yapabiliyorum, bu ürün daha fazla konfor sağlar mı? Kullananlardan tecrübelerini beklerim.

Geçtiğimiz günlerde Decathlon mağazasında bu ürünü denedim ama çok bir numarası yok gibi geldi. XL beden giyiyorum boyum 192cm, bu sebeple beli çok kısa geldi, tüm bedenlerde böyle mi yoksa benim vücuda uygun değil mi anlamadım. Bir diğer konu ise polardan hallice gibi geldi ,tek artısı kolları uzun olduğu için bilekten soğuk yemiyorsun. Mevcutta termal içlik + termal atlet + forma + polar + rüzgarlık ile 0 dereceye kadar konforlu bir şekilde sürüş yapabiliyorum, bu ürün daha fazla konfor sağlar mı? Kullananlardan tecrübelerini beklerim.

Selamlar,

Ben 2 aydır kullanıyorum ancak formalar konusunda sizin kadar tecrübe sahibi olmayabilirim. Yine de paylaşayı deneyimimi.

10 derece civarlarında termal içlik + RC100 + rüzgarlık ile sorunsuz sürüş yapıyorum.
10 derece altında ise Termal içlik + RC100 + softshell mont (RC 500) ile çıkıyorum.

Ben nefes alabilirliğinden, cep bolluğundan, sıcak tutmasından vs memnunum. Yalnız dediğiniz gibi biraz kısa, bazen yukarı doğru toplanabiliyor. Tabi ben 1.78 ve 88 kiloyum XL giyiyorum. Toplanma sebebi az da olsa göbeğim olabilir: )

@erincu teşekkürler bilgiler için, benim de en büyük endişem kısa olduğu için yukarı toplanması, yol bisikletinde ister istemez eğilerek sürüüyoruz ve bir süre sonra yukarı doğru toplanma oluyor, kaldı ki rc100 de kaydırmaz şerit de yok, gerçi eğer kısa gelirse olsa da kayıyor., kışlık ürünün belini neden bu kadar kısa tutarlar anlamıyorum :bsmagryr:

(link) kullanıyorum memnunum

(link)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
gravel sürerken bu ikisinden hangisi daha iyi olur. dağ için olanda belde açılma yaşar mıyım acaba? kullananlar var mı ikisinden birini. yarın ankaraya gideceğim mağazada ikisinden birisi varsa deneyip almayı düşünüyorum

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@osmancan71 rc100 çok terletir hiç tavsiye etmem. St500ü kullanmadım ama regular kesim olduğundan üzerinize tam oturmaz. Rc500'e de bir bakın isterseniz fiyatına göre çok iyidir.

@osmancan71 rc100 çok terletir hiç tavsiye etmem. St500ü kullanmadım ama regular kesim olduğundan üzerinize tam oturmaz. Rc500'e de bir bakın isterseniz fiyatına göre çok iyidir.
gönlüm ikisinede bakma isterde bulabilir miyim o var :) bazen olmuyor mağazalarda.

benim aklımda st500 var ama tek merakım bel kısmı. dün bisiklet sürdüm elimdeki idareten elbiseler ile ama kışın yetersiz geldiğini farkettim . erken bitirdim gezimi ve biraz kırgınlık oldu soğuktan dolayı yani devam etsem hasta olacaktım. Rc500 e baktım fakat fiyatı bütçeme göre biraz fazla gibi.
edit: stoklarda da gözükmüyor bütçeyi zorlayım dedim ama

40-50 tl lik bişey olması lazım 2 sene önce decathlondan aldığım kış içliği vardı. üzerine ince uzun kollu tshirt ve rüzgar geçirmeyen içi kumaş olan ve biraz bol olan yağmurluk. idareten malzemelerle kışın bisiklet sürülmeyeceğini dün anladım :D

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
Termal içlik+kısa kol forma+soft shell ceket candır.
Yalnız yokuş çıkarken mutlaka iyi havalandırmak, inerken iyi kapanmak önemli. Çıkışlar değil inişler hasta ediyor. Yolda dış sıcaklık artınca nabız düşürmekte bir yöntem.

Termal içlik+kısa kol forma+soft shell ceket candır.
Yalnız yokuş çıkarken mutlaka iyi havalandırmak, inerken iyi kapanmak önemli. Çıkışlar değil inişler hasta ediyor. Yolda dış sıcaklık artınca nabız düşürmekte bir yöntem.
dün zaten onu yaptım bende :) yokuşta baktım nabız artıyor terleme artıyor 10 15 sn lik duraklamalar ve daha yavaş bi tempo ile çıktım yokuşu çünkü sonrasında düz yola çıkacaktım ileride de rampa aşağı inecektim.

rc500 ün stoğu yok baktım şimdi ona. ST500 ve rc100 one tower , kentpark da gözüküyor stokları. ikisinden birine gider denerim artık yarın. st500 için tek merakım bel kısmı. dün biraz sırtımdan terledim ve belimden de biraz hava aldım

• Beğen
Tepkiler: Samet M.
dün zaten onu yaptım bende :) yokuşta baktım nabız artıyor terleme artıyor 10 15 sn lik duraklamalar ve daha yavaş bi tempo ile çıktım yokuşu çünkü sonrasında düz yola çıkacaktım ileride de rampa aşağı inecektim.

rc500 ün stoğu yok baktım şimdi ona. ST500 ve rc100 one tower , kentpark da gözüküyor stokları. ikisinden birine gider denerim artık yarın. st500 için tek merakım bel kısmı. dün biraz sırtımdan terledim ve belimden de biraz hava aldım
Beden seçerken kişisel tercihim ve tavsiyem çok sıkmadan sarabildiği kadar sarması yönünde.

Beden seçerken kişisel tercihim ve tavsiyem çok sıkmadan sarabildiği kadar sarması yönünde.
zaten o yüzden s ve m bedenlerine baktım 4 üründe var iki mağazada. st500 düz kesimmiş S beden olur tahminim 65 kg 174 e

• Beğen
Tepkiler: elric1982
RC 100'ü bende tavsiye etmem. İş için kullanıyorum (peysage işindeyim) ben ama o halde bile terlemeyi başarıyorsam bisiklet üzerinde düşünemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
RC 100'ü bende tavsiye etmem. İş için kullanıyorum (peysage işindeyim) ben ama o halde bile terlemeyi başarıyorsam bisiklet üzerinde düşünemiyorum.
sorduğum iyi olmuş foruma. decathlon yorumlarından dolayı kararsız kalmıştım. st500 daha güzel gözüküyor zaten :) rc500 ondan da iyi ama hiç bir stokta yok

sorduğum iyi olmuş foruma. decathlon yorumlarından dolayı kararsız kalmıştım. st500 daha güzel gözüküyor zaten :) rc500 ondan da iyi ama hiç bir stokta yok
Çok acele etmeden, sakin, gezgin gibi sürüyorsanız RC100 çok iyidir. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. 😉

Çok acele etmeden, sakin, gezgin gibi sürüyorsanız RC100 çok iyidir. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. 😉
arada fazla fiyat farkı yok. almışken bir defa alayım :) bazen acele ettiğim veya rampada zorladığımda oluyor :) başlarken idareten aldığım malzemelere sonradan pişman oldum çünkü bisiklette :D bu kadar fazla sürmem ileriye gitmem diye düşünüyordum başlangıçta

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben sayın @Samet M. 'nin yazdığı gibi, kar yağmadıkça içlik+kısa kol mayo+rüzgarlık yelek+kısa tayt (tercihen bacak kılıfı) şeklinde çıkıyordum.
O bile biraz terletiyorda ne yapalım, çıplak mı sürelim?😅

Geri