Evet.Başlık ile alakasız olacak fakat Kars'ta yaşıyorum bisikleti kullanmadığım zaman dışarda bırakırsam zarar görür mü?
Üstüne kilim örtüyorum ve çardağa koyuyorum, ne gibi zararlar görür sizce?Evet.
Zarar değil de göbeklerin içindeki gres yağları soğuktan aşırı katılaşabilir belki, aklıma ilk gelen bu. Gres yağları genelde (+)sıcaklık için dayanıklı oluyor ama (-)sıcaklıkta ne olur bilemem. Fren/vites telleri ve aktarıcı yayları da sertleşip donabilecek diğer parçalar. Lastikler kaliteli değil ise güneşten olduğu gibi aşırı soğuktan da çatlayabilir. Ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey...Üstüne kilim örtüyorum ve çardağa koyuyorum, ne gibi zararlar görür sizce?
lastiklerin çatlar ve iner fren vites telleri gerilme sonucu kopabilir kışın çok binmiyeceksen gevşet iç lastik içeri alırsan sağlam kalabilir bisikletin demir parçalarını temizleyip yağla ki paslanmasın suyu direkt olarak görmesen naylon gibi bişeyle ört bide bisikleti ters çevirki lastikler hep bi şekilde sıkışmasın ve yazın binceksen yazın tekrar temizlik ve bakım yap bu arada sele kelepçelerini falan yağla paslanmasın zincirin çapraz kalmasın hatta sökersen iyi olur pedalların bilyelerini yağlarsan paslanmaz bide şu boya koruyucu cila vb şeyler kullanki kadroda zarar oluşmasın ben böyle yapıyorum hatta daha detaylı bir şekilde ve kapalı alanda sonra 2 3 ayda bir biraz sürüyorum zincir sökmediğim için hareket etsin kışın bile 5 6 kere bakım yapıyorum zaten virüs var işlerden ve derslerden vakit kaldıkça yapıyorumBaşlık ile alakasız olacak fakat Kars'ta yaşıyorum bisikleti kullanmadığım zaman dışarda bırakırsam zarar görür mü?
çok detaylı olmuş sanki😁lastiklerin çatlar ve iner fren vites telleri gerilme sonucu kopabilir kışın çok binmiyeceksen gevşet iç lastik içeri alırsan sağlam kalabilir bisikletin demir parçalarını temizleyip yağla ki paslanmasın suyu direkt olarak görmesen naylon gibi bişeyle ört bide bisikleti ters çevirki lastikler hep bi şekilde sıkışmasın ve yazın binceksen yazın tekrar temizlik ve bakım yap bu arada sele kelepçelerini falan yağla paslanmasın zincirin çapraz kalmasın hatta sökersen iyi olur pedalların bilyelerini yağlarsan paslanmaz bide şu boya koruyucu cila vb şeyler kullanki kadroda zarar oluşmasın ben böyle yapıyorum hatta daha detaylı bir şekilde ve kapalı alanda sonra 2 3 ayda bir biraz sürüyorum zincir sökmediğim için hareket etsin kışın bile 5 6 kere bakım yapıyorum zaten virüs var işlerden ve derslerden vakit kaldıkça yapıyorum
Bisikleti koyacak bir dam buldum sonunda..😂Evliya Çelebi'nin bahsettiğine göre damdan dama atlayan kedinin havada donma olayı Erzurumda gerçekleşiyor. Bilimsel anlamda kış sıcaklık ortalamalarının en düşük olduğu il merkezi de Kars. Hal böyle olunca doğal ortamda açık havada taşı bıraksak taş çatlar.
İçeride tutma imkanı yoksa altına bir platform koyup yükseltmeyi üstüne de ısı kaybını engelleyecwk bğr materyal çekmeni tavsiye ederim.
Fixie de bisiklet hocam değilse ne işiniz var bisiklet forumunda 😬Çok doğru. Kışın bisiklete binilmez.
Kışın fixieye binilir.
Kayması olur, düşmesi olur, skid tutturamaması olur, bisiklet üstünde tek ayak üzerinde paten yapar gibi arka tekeri bir sağa bir sola kaydıra kaydıra gitmesi olur... Olur da olur.
4 mevsim fixieciyiz Elhamdülillah!
Fixie sadece fixie dir. Vitessiz ,frensiz ve kuralsız bisikletmi olur Allasen . Haksızmıyım @Ali Kılıç 35.5 hocam?Fixie de bisiklet hocam değilse ne işiniz var bisiklet forumunda 😬