Scudo Sports

Kışın neden bisiklet sürülmez?

kışın bisiklet sürmek doğru giyindiğin sürece yazdan çok daha zevkli.
biz biraz keyifçi olduğumuz için yazın sürüşlerde "hadi orda çay içelim, hadi burada kahve içelim, yok şuranın da böreği çok güzel" derken 100 km yolu akşama kadar zor bitiriyoruz :)
ama kış soğuğunda 2 dakika dursan donarsın, tekrar sürmeye başlamak ölüm gelir, vücut durunca kendini otomatik olarak stand by moduna alır, sonra ayılamazsın, hiç gerek yok, kışın turlar hep başladığı yerde biter ve çok daha kısa sürer :)
Yaz kısmına katılıyorum bende sağdan soldan koyun vb. hayvan misali otlana otlana sürmeyi severim. Yolda dut, incir ne görsem durur 2 alır devam ederim. Ama @Cemal Ç. 'ye katılarak kışın sürmenin tadı bir başka. Bugün Denizli kıştan ziyade bahar havası vardı. Terlemeden mini turumu attım geldim. En çokta karda sürmesi güzel oluyor. Doğru ekipmanlara sahip olunca yazın tadı ayrı kışın tadı ayrı.

Scudo
Bisikletin en güzel ayı bahar. Kışında sürülür tamam ama bahar bir başka. Doğanında beni çağırdığı ay

Dosyalar

• images-36.jpeg
    images-36.jpeg
    74,3 KB · Okunma: 54
Bugün ellerim ayaklarım üşüdü. El için eldiven kolayda ayak için çorap seçiminde kriter var mı? Ayakkabı kılıfım var.

2 dereceydı hava.

• Beğen
Tepkiler: yusuf_49
Bugün ellerim ayaklarım üşüdü. El için eldiven kolayda ayak için çorap seçiminde kriter var mı? Ayakkabı kılıfım var.

2 dereceydı hava.
Benim için tam tersi mesela.Ayakkabım son derece yazlık ve ince bir kılıfla yazın kullandığım çoraplarla beraber en ufak bir üşüme olmadan sürüşümü tamamlayabiliyorum.Ancak ellerime bir iç eldiven üstüne bir eldiven daha kafi gelmiyor.Sırf sizin yanıtınızdan bile bu üşüme durumlarının kişiden kişiye farklılık gösterdiğini anlayabiliyorum ; üstüne bir de diğer forum yazarlarının yanıtlarına bakınca bu durumun genelgeçer bir kurallar bütününden ibaret olmadığı kanaatine varıyorum.Sizin durumunuzda çoraptan ziyade bir ''kışlık ayakkabı'' sorununuzu çözebilir.

Benim için tam tersi mesela.Ayakkabım son derece yazlık ve ince bir kılıfla yazın kullandığım çoraplarla beraber en ufak bir üşüme olmadan sürüşümü tamamlayabiliyorum.Ancak ellerime bir iç eldiven üstüne bir eldiven daha kafi gelmiyor.Sırf sizin yanıtınızdan bile bu üşüme durumlarının kişiden kişiye farklılık gösterdiğini anlayabiliyorum ; üstüne bir de diğer forum yazarlarının yanıtlarına bakınca bu durumun genelgeçer bir kurallar bütününden ibaret olmadığı kanaatine varıyorum.Sizin durumunuzda çoraptan ziyade bir ''kışlık ayakkabı'' sorununuzu çözebilir.
Ayakkabı masraflı iş. Ilk defa 2 derece sürdüm genel 7-8 altında surmuyorum. Bugün mesela 6 idi hava ince olmayan bir çorap giydim ayakkabı kılıfı ile usutmedı. Ellerimde aşırı üşüme olmadı 2 derecede.

El için neler kullanıyorsunuz 3-4 dereceye kadar sıkıntı çıkmıyor mevcut eldiven ile ama bir iki haftadır ekside 1 saat sürdükten sonra parmaklar gidiyor hissetmemeye başlıyorum soğuktan

Neden sürülmesin?

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Depremden önceki hafta kar yağışlarının başladığı günlerde işe bisikletle giden birini gördüm, hemen arabanın termometresine baktım ve -6 gösteriyordu.

Saygı duydum.

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
Bence "Sürülmez diye bir ifade yanlış olur , tercih meselesi bu.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
hiç güleceğim yoktu. Bu güzel hava koşullarımızda seni de bekleriz antrenmanlarımıza.. ;)

El için neler kullanıyorsunuz 3-4 dereceye kadar sıkıntı çıkmıyor mevcut eldiven ile ama bir iki haftadır ekside 1 saat sürdükten sonra parmaklar gidiyor hissetmemeye başlıyorum soğuktan
(link) bundan kullanıyorum ben. eller üşüyor ancak hissizleşme olduğunu söyleyemem açıkçası. 0 derecede çokça sürdüm, birde rüzgarı da hesaplarsak -5'e kadar kurtarır bu eldiven gibime geliyor. daha düşük sıcaklıklar için bunun üstüne bir polar eldiven iş görür bence.

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
ben (link) bunları kullanıyorum biraz hantal ama gayet sıcak tutuyor,

• Beğen
Tepkiler: Wéndigo23
hiç güleceğim yoktu..:koptum: Bu güzel hava koşullarımızda seni de bekleriz antrenmanlarımıza.. ;)

Abi ben sizin ekibe ayrı bir hayranlık duyuyorum 😀 Avm’den çıkıp tramwaya kadar yürüdüğüm sürede efsane üşüyorum. Bir de abi avm öğleden sonra ısınmaya başlıyor, kaç gündür full çalışıyorum. Bu arada abi piyano dersi alabilirim ilerleyen zamanlarda.

Depremden önceki hafta kar yağışlarının başladığı günlerde işe bisikletle giden birini gördüm, hemen arabanın termometresine baktım ve -6 gösteriyordu.

Saygı duydum.
2 ay önce işe giderken sanırım -10 derece falandı 🤣

20221213_055745.jpg

Gerekli ekipman varsa gayet sürülür.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri