Scudo Sports

Kışın neden bisiklet sürülmez?

Scudo
Karda kışta sürmek için hangi lastikleri kullanıyorsunuz?

Şaka bir yana. Bende bugün işe gelirken -2 de sürmüşüm.

1676357361917.png

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve Rhodiumm
Bazılarımız için bahane olabilir aaama benim için değil. Hava soğuk abi. Hasta oluyorum 😅

10 Derecenin altında sürüş yapmak keyif vermiyor bana her ne kadar ekipmanım olsa bile.
Ben sıcakgillerdenim, 30*c olacak hava hiç sıkılmadan sürerim yorulana kadar.

Soğuk havada sürmeyi sevenlere bir sorum olacak. Bu gözlüklerin buğulanmasını nasıl önlüyorsunuz? Kar gözlüğü aldım onu bile bulandırdım.

Soğuk havada sürmeyi sevenlere bir sorum olacak. Bu gözlüklerin buğulanmasını nasıl önlüyorsunuz? Kar gözlüğü aldım onu bile bulandırdım.
Kaliteli bir gözlük alarak. 😀

Şaka bir yana elbette kaliteli kendini kanıtlamış gözlük firmalarının ürünlerinde böyle durumlar nadir yaşanıyor. Şuan indirimde olan fiyat performans ürünü diyebileceğim siroko gözlüklerini deneyin memnun kalacağınızı tahmin ediyorum

(link)

Şayet alırsanız kasada Back10 kodu ile ekstradan indirim alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Soğukta sürmekten haz etmeyen arkadaşlara canı gönülden katılıyorum. Elbette güzel havada kısa kollu forma ile rahat rahat sürmek gibi keyifli değil soğuk havada sürmek. Fakat bana bir zorluğun üstesinden gelmişim gibi, kendimce bir meydan okumayı başarmışım gibi sürüş keyfinin dışında ayrı bir haz veriyor. Ve de ne olursa olsun hava yağmadığı sürece kendi işe gidiş geliş koşullarım altında en verimli ve pratik yöntem bisiklet oluyor.

İyi bir gravel kışın zevk bile verir.... Karda yağmur da.... Çamurluk takımı olacak ama... Sıkı giyinmek lazım

Valla yerler kuruysa (doğal olarak hava yağmıyorsa) tercihen de hava güneşliyse yazın yapacağınız sürüşten en az x3 zevk alacağınız bir sürüş sizi beklemektedir. Yazın da zaten öğle sıcağında çıkılmaz, Racon sabah gün doğumuyla sürüşün başlamasıdır :D Ya da ikindiye yakın vakitlerde çıkılır. Tabi kışın sürerken havanın erken kararması, 2 ve 4 ayaklı köpekler, geceye kalırsanız giyinmek için ayrı kıyafet gerekmesi( yada yanınızda kıyafet olmadığı için eller, ayaklar ve burun çevresinin donması) gibi gibi negatif yönler de bulunmaktadır.

(link)

Kaliteli bir üründe buğulanma olmamalı. Fakat elimizdeki gözlük sorun yaşatıyorsa linkteki çözüm denenebilir.

Ben gidiş yolunda yağmur yağmadığı sürece hafta içi her gün sabah 06.45 gibi çıkıp 10 km sürerek işe geliyorum. İşe geldiğimde biraz terlemiş oluyorum, bazen üstümü değiştirmem gerekebiliyor. (dönüşte hava daha sıcak olmasına ve daha hızlı gitmeme rağmen hiç terlemiyorum) 1-2 Dereceye kadar normal kıyafet ve üstüne rüzgar geçirmez bir mont dışında ekstra bir şey giymiyorum. 2 dereceden -2 dereceye kadar yüzümü rüzgardan korumak için buff kullanıyorum. Hava -2'den soğuksa ikinci bir buffı bere olarak kullanıyorum ve ayağıma da termal çorap giyiyorum. Elime şunun bir önceki versiyonu eldivenleri giyiyorum. (link) Bu kıyafetlerle şimdilik eksi beşleri gördüm, bu mesafede eksi 10a kadar sürebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Dün akşam 1 derecede sürdük, ısınmak için bol bol çevirdik, doğru kıyafet ile üşümedik.

(link)

O doğru kıyafetler neydi Sadi Bey.
Bence kıyafet konusu biraz göreceli, kişiden kişiye fark eder. Misal benim vücut ve bünye soğuk havaya alıştığı için -10 dereceye kadar şu kombini kullanıyorum

Uzun kollu baselayer, onun üzerine genelde kayakçıların kullandığı içlik ve üzerine yağmur/rüzgar geçirmez mont.

santini-primaloft-dry-base-layer.jpg

40811-00000-main02.jpg

ce8e28d2f45e476ab055b361d00a3427.png

Son düzenleme:
Geri